lütfen yardım kardeşim bulundu!!

Eh o da doğru üstadım

Keşke bi ayna olsa da bu hanım kızımız geleceğini görebilse.

çok üzüldüm gerçekten ailenin bu kadar zor bi durumda kalmasına...
cahillik işte 1 seneye kalmaz gelir yanınıza merak etme...
baba evinde bağırıp çağırmak çook kolay....
gittiği yerde yapsında alsın boyunun ölçüsünü..
ne yazıkki bazı şeyleri insan yaşamadan anlamıyo...
siz ne deseniz boş...
inşallah vazgeçer..

Bazıları yaşamadan anlamıyor illa yaşayacak burnu sürtülecek öyle hata yaptığının farkına varacak kardeşiniz de bu tiplerden malesef bir şey yapamazsınız eve bağlayamayacağınıza göre zaten bir kaç ay sonra da 18 yaşını tamamlıyor galiba gider yine vlenir şu an olmasa bile. Gitsin bir hayatın tokadını yesin ondan sonra siz istemeseniz bile kapınızda yatar yani. Böyle 17-18 yaşında aklı bir karış havada olup evlenip de sonu çok çok mutlu olan bir çift duymadım varsa da çok nadirdir çünkü bilinçli alınmış kararlar değil mama nedense hep çok olgun hep başkalarından yaşıtlarımızdan farklı olduğumuzu düşünürüz o yaşlarda.

17 yaş çok tehlikeli bir dönem,tam ergenlik dönemi.
Şimdi herşey ona göre doğru,ne kadar yanlışlarını göstersenizde asla bunu kabul etme.
İyilikle,güzellikle karşınıza alın her şeyi eğrisiyle doğrusuyla anlatmaya çalışın .

Bazı insanlar nasihatla, sözle akıllanır bazı insanlar maalesef tecrübe ederek yaşayarak...
Kardeşinizde yaşayarak öğrenenlerden olacak, önemli olan bu zor tecrübeden sonra ailenizin alacağı tavır.. Onu sahiplenecek, destek mi olacaksınız yoksa sen seçtin, sen yaptın diyerek daha da mı kötü olmasına izin vereceksiniz.

Bu aşamada çok yapılacak bir şey yok ne yazık ki hakkında hayırlısı olsun...
Bir de acaba ergen psikyatristine götürmeyi denediniz mi??

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun,çok zor işiniz.
Kalmaya ikna edebileceğinizi sanmıyorum.
Yakın bir akrabamda yaşadık bu olayın aynısını.
Psikolog, psikiyatr,olmadı dayak, hepsini denedi annesi.
Ilk fırsatta çekti gitti.
Eve kapatıldı, ailesiyle görüştürülmedi, ama geri gelmedi kendini haksız çıkartmamalı adına.
Ama aile hiç vazgeçmedi, zamanla görüşmeye ve arkasında durmaya başladı.
Hala evli ama artık ailesi her problemine koştuğu için eskisi kadar ezilmiyor.
Umarım gitmemeye ikna edersiniz, eğer gidersede sakın yanlız bırakmayın.
Sahipsiz diye daha çok ezdirmeyin kardeşinizi.

Dayağa karşıyım diyorum da o kardeşini varya öyle bir döverdim ki ..Şımarık ergen !

Kemiklerinin kırılması gereken tipler olurya aynı o cinsden..Kırıp oturtacaksın..

Ne bu böyle ?

Bırakın gitsin..Gittginde anlayacak ergeç o zaman bakalım böyle bülbül gibi ötebilecek mi ? Akılsız.

ailen adına da kardeşin adına da çok üzüldüm..onun aşk sandığı şey sadece bir kandırmaca.en çok babanın haline üzüldüm.yani ülkemizdeki şu tablo hiç değişmeyecek,kız babası olarak utanıp sıkılırken diğeri erkek babası ya saygısızca davranma lüksünü bulmuş kendinde..vermek istediği msj şu;olan kızınıza olur oğlumuza bi şey olmaz!

keşke engelleyebilseniz bir uzmandan yardım alsa almayı kabul etse yoksa sonu kötü olacak.birgün kk ya gelip 17 yaşında kaçarak evlendim ailem hiç istemedi ama hata ettim.kaynanamla birlik oturdum kocam da ailesi de beni çok ezdi kucağımda çocuğumla ortada kaldım ne yapacağım diye konu açması kuvvetle muhtemel

Canım böyle durumlarda şunu yapmak gerekiyor..Siz tepki verdikçe etkisi artacaktır durumun..İtiraz etmeniz onu o adama daha cok yakınlaştırır. Bence kimse hiç laf etmeden önce kabul etsin hatta gelsin istesinler kardeşini sizde direnmeden verin ama baban şart koşsun..1-2 sene nişanlı kalmaları şartıyla..O nişanlılık sürecinde dirençte ortadan kalkacağı için anlamaya başlayacaktır her şeyi..Yani zaman her şeyi çözecektir. Siz yok dedikçe yaklaştıracaksınız öbür tarafa..Bunu psikolojinden anlayan biri olarak yazıyorum güvenin bana Zor bir durum Allah kolaylık versin

üzgünüm ama 1 musibet 1000 nasihattan iyidir. bu nedenle bırakın gitsin ama kapınızıdaq açık tutun 1 defaya mahsus 1 kere yaparsan affederiz ama 2. şansın olmaz diye. inşallah hata olmazda geçinir ama..kısmet..

Bir musibet bin nasihatten evladır..
Sizler elinizden geleni yapıp gösterebileceğiniz tüm sabrı göstermişsiniz..
Bundan sonrası için yapabileceğiniz tek şey gelinliği ile onu o evden çıkarmaktır..
kendinizi üzmemeye çalışın mutlaka hatasından pişman olacak ve akıllanacaktır..
Evliliği muhteşem olsa bile anlayacaktır hatasını..
Yaş ilerledikçe akıl başa geliyor..
Onunda gelecek ve bir gün bu yaptıkları yüzünden yüzünüze bile bakamayacaktır..
ALLAH yardımcınız olsun..

eşimin bir sözü var,şiddete karşıyım ama bazıları gerçekten dayak istiyor diye.
hak da veriyorum özellikle bu yaşlarda gençlerin temiz bir sopaya otoriteye ihtiyacı var.
babanız çok yumuşak biri anladığım kadarıyla.
yüz buldukça şımarmış.
hepimiz biliyoruz ki evlense 3 aya kalmaz dönecek.
ama önemli olan hatayı yapmadan engellemek.
tabi bir müsibet bin nasihatten iyidir ama 17 yaşında bir kızın evlenmiş boşanmış olması onda hiç iyi bir psikolojisi bırakmaz.
yani boşanıp eve gelse daha berbat bi psikolojisi olur.
o yüzden evlenmesini bi şekilde engelleyin.
tabi olacağa engel olunmaz ama yinede uğraşın.

Son düzenleme:
benim çocukluk arkadaşımda 17 yaşındayken ailesinin istemediği birine kaçtı.
o da kv ile aynı evde yaşadı.
ama senesi dolmadan boşandığı haberini aldık ve kız psikoloğa gidiyordu.
zira yaşadıkları,yaşının kaldırabileceğinden fazlaydı.
o yüzden ben evlenmesinin bir şekilde engellenmesi taraftarıyım.
evlense elbet dönecek ama ne halde dönecek?
o da önemli.
bu dönemsinden daha önemli bana kalırsa.

Arkadaşım bırakın evlensin .
Her seferinde kaçıp kaçıp gitmesinden iyidir .

Cnm ne kadar engellesenizde 18 den sonra hicbir sekilde mani olamazsiniz. Bari kayinvalideyle ayni evde yasamasina mani olun.

evde mutlu değil demek ki yoksa sadece aşk olamaz bu kaçışların ve hırçınlığın sebebi..

Anne baba simdi perisan kizlari evlenince daha buyuk sorunlar yasanacak elin adami kapinin da onune koyarsa yine uzulen anne baba olacak derler ya atsan atilmaz satsan satilmaz

Çok zor bir durum Allah kardeşinize akıl fikir versin.

17 yaşında bir kız çocuğu evlenecek, kayınvalide ile yaşayacak ve çok mutlu olacak hayal gibi olsada mutlu olur inş. demekten başka birşey gelmez elden çünkü o kafaya koymuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…