Luxell Börekçi Tavsiyeleriniz Nelerdir?

Hayır arkadaslar ben Mayıs'ta evlendim
oldukça güzel bir mutfak dosedim ankastre fırın falan.
Ya dedim bu ankastre falan iki saatte ısınıyor iki saatte
soguyor yok sıcak tutma özelliği yok falan filan... Bekarken de
hep büyük fırın kullandım, hep aklımda davul fırın almak vardı
Ramazan bayramında baklava için luxell aldım (borekci degildi)
çok memnun kaldım. Ben börek kek poyacak baklava çok yaparım.
Kek börek gibi hamurisleri bir sekilde hallediliyor ama baklava çok hassas.
ıste luxellden o yüzden memnunum. Sonra büyük ve yuvarlak tepsi sebebiyle
Kasım ayinda borekciyi aldım
ilk aldığımı kayınvalideme verdim. Borekciden de aynı sekilde memnun kaldım
ama son yaptigim pogacani üstü çığ kapnda bir baktım üst rezistans buz gibi
servise goturdum. Şimdi oldukça güzel pişiriyor. Sıkıntınız varsa beklemeyin
servise götürün derim ben. 1,5-2 milyarlik fırınlar yerine luxell ya da onun gibi
mini fırınlar daha avantajlı.

araştırdım...fırını aldım...
sonra zaman geçti ve evlendim....hatta bugün tam 1. ayımız doldu...
bu süre zarfında 2 kez börek 2 kez de kek yaptım...
böreklerim süper oldu adı gibi tam börekçi...ama keklerim ilk başta müthiş kabarıp ondan sonra söndüler,dedim sanırım bu fırın sadece börek pişirecek galiba sonra biraz araştırınca bu fırında kek pişirileceği zaman 130 derecede pişirmek gerektiğini öğrendim,bir de bu derecede pişirip deneyeceğim bakalım fırındamı varmış bir sorun yoksa dereceyi ayarlama da mı göreceğiz...

cnmm bende börekçi almayı düşünüyorum anneme açıkcası bende çok kararsızım umarım kullanan arkadaşlar ilgisiz kalmayıp tavsiyelerde bulunurlar..

evet gerçekten kullanan arkadaşlar varsa
fikirlerini yazarlarsa seviniriz...
özellikle kek pişirmeye önceki kötü 2 deneyimden sonra çekiniyorum
derecesini gerçekten 130 da mı tutmalıyım acaba???

7-8ay önce luxell'in mini fırınını aldık hiç memnun değiliz..
önceden başka fırınlarda yaptığım güzel keklerim bu fırınla sönük oldu hep.. tadı aynı ama kabarmayan kekin bi anlamı yok bildiğiniz hamur.. malzeme ziyan oluyor resmen..
2. ya da 3. ayında falan servisi çağıralım dedik gelip bakmadılar taşınabilir olduğu için siz getirin dediler.. kısacası öha..
baktık olacak gibi değil babam götürdü,üst rezistansını değiştirdiler ondanmış dediler falan filan..
tekrar kek yaptım ama maalesef fırının sorunu aynı.. değişen birşey olmadı..
artık kek yapmaktan çekinir oldum..
sonradan tespit ettim sanki kapak kısmından hava kaçırıyor gibi geldi.. çok dandik bir ürün..

asla ve asla tavsiye etmiyorum luxelli.. lmaz:

3.kez fırınımla kek yapmayı denedim...
bu defa araştırmalarım sonucu edindiğim bilgi doğrultusunda 130-140 derece arasında pişirdim ve süper bir kek yaptım...
hala bu konu ile ilgili bilgi araştıran varsa haber vermek istedim...
börekleri zaten çok güzel pişiriyordu
kek için de doğru derece ayarlaması ile sorun çözülmüş oldu...

slm adacım öncelikle nasılsın çok özledim seni ve tabiki topikteki diğer arkadaşları ciddi sağlık sorunlarından nete uzun bir süre hiç giremedimtabi bu arada diyetide bırakmak zorunda kalmıştımbiraz iyileşince girmek istedim ama diyet yapamadığım için kilo veremeyenler diskalife ediliyordu benim kilo veremediğimi görüpte onlar beni diskalife edeceklerine ben hiç girmiyeyim dedim yoksa çok özledim hepinizi seni burda görünce çok şaşırdım bir o kadarda sevindim:) bu arada senin fırından bende bir yıldan fazla oldu alalı çok memnunum bende hayırlı olsun cnm evlenmişsin görüşmeyeli Allah mesut etsin ömür boyu mutluluklar cnm benim bu arada benimde senden bir ricam olcak bende buzdolabı almayı düşünüyorum iç hacmi en geniş buzdolaplarını araştırırken franke 3 kapılı buzdolaplarını gördüm çok güzel ama nasıl bişey bilmiyom bu markayı hiç duymadım daha önce çünkü gerçi konu açtım arkadaşlardan rica etsen topiktekilere bilgilerinizi benimle paylaşsanız gerçi bunu istemeye pekte yüzüm yok :kedi: çünkü sessiz bir şekilde çekildim aranızdan mecbur kalarak :sinifsinif:neyse çok öpüyom cnm seni opuyorumnanaktan

zilancım seninle karşılaşamasak ta senden haber almak oldukça sevindirici tatlım...
bahsettiğin buzdolabı ile ilgili hiçbir bilgim yok canım net.ten biraz araştır istersen...

tmm cnm tşkler olumunekankayizsmile bu arada bende araştırdım beğendiğim buzdolabını bir kaç yere sordum ellerinde yokmuş artık satmıyorlarmış çok eski bir ürün olduğundan yerini yeni ürünler almış yinede araştırmalarım devam edicek

Luxell börekçi fırını olan var mı arkadaşlar?Tavsiye eder misiniz yoksa uzak mı dur dersiniz?

Merhaba ben geçen sene aldım luxell börekçi fırınını ilk 6 ay nerden aldım tüh parama yazık dedim durdum meğer kullanmayı beceremediğimdenmiş... Şuan çok memnunum kek pohaca tavuk yemekleri yapıyorum.. Özellikle kek ve pohaçalarım harika kabarıyor keki ve ve pohaça için 170-180 derece kullanıyorum. Tek sorunu alır almaz zaman ayar düğmesi kırıldı şimdi pense ile çeviriyorum (birazdan benim ihmallim gidip bir düğme almadım ) Genel olarak ben çok memnunum bu fırından opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Merhaba bende 4 gün önce aldım aynı fırından ne böreğimin altı pişti ne de kabarınca umutlandıgım kekimin içi pişti turbo ayarı alt üst ayarları var ama nasıl kullanmam gerekiyor bilmiyorum....
turboyu ne zaman kullanmalıyım? bu fırının püf noktaları ne lütfen yardımcı olun bana

Tatlım benım düğün temmuzda haftaya beyaz eşya bakmaya gıdıcez malum şımdıden azaltmak lazım taksitleri.. fırın olarak annem luxell borekçı kullanırr hemde ılk çıktığından berı ben tavsıye edıyorum kesınlıkle almalısın.. kek,börek,tavuk,her turlu şeyı harika yapıyor gönül rahatlıgıyla kullanabılırsn.

6 aylık evliyim bu zaman zaarfı içerisinde 5 6 kere börek 5 6 kere kek ,bir kere elmalı kurabiye poğaca ve şekerpare yaptım ve de hiç bir şikayetim yok ben olabilcek ihtimallere karsı ılk kek yaptıgımda ılk once altını sonra ustunu pişirmiştim ama öyle bir sorunu da yok zaten ben cok memnunum tabı şans işi bu biraz . ama ben çıok memnunum sakın yanlıs anlamayın ben satıs pazarlamacısı filan değilim :) arkasında kı cıkıntı ban sorun yaratmıyor cunku buzdolabımın üstünde :) kullanırken ındırıyorum sonra kaldırıyorum

bu her fırında sorun olabılıyor mesela annemın mını fırını benımkındende kucuk kingin aynı zamanda pişirmiyor altı üstü kekin ilk once altını sonra ustunu pişiriyorum annemde yaparken .siz de ya derecesını arkadasların dedıgı gibi 130 140 gıbı pişirin yada ılk once altını sonra ustunu . ben 170 de yapıorum kekımı ılk once altını sonra üstünü ama 130da da denıcem .

Biraz kafam karıştı ama sanırım bende luksell borekçi alacağım çok ıyı yorumlar duymustum çevremden aslında...

ilk başta kullanımını bilemediğimiz için bu sıkıntıların benzerlerini sanırım bir çoğumuz yaşadık...
alt üst ayrı ayrı pişirme derdim olmuyor benim...
turboyu kek pişirirken kullan,diğer hamur işlerinde açma...
kek yaparken 130 derece gibi bir ısıdan başla...ışığı söndükçe dereceyi arttır...
ben bakıyorum kekimin içi biraz daha pişmeli diyelim ki alt üst kızardıktan sonra o zaman peçete koyuyorum üzerine bir sorun olmuyor...
vallahi çok memnunum...
ben de isterdim ankastre fırın alayım falan ama evim müsait olmadığı için böyle midi fırın tercih etmek zorunda kaldım...ama şikayetim yok...

luxell lx 3675 fırınımı 1 ay kadar önce aldım, çok memnunuz. fırında elma dilim papates 15 dk balık 25 dk patates tavuk ise 40 dk da pişiyor. kek ve börek denedim güzel pişirdi.

genel olarak kek ve kurabiye dışında fanını kullanmadım.

evet ilk kek yapışımda bende dumura uğramıştım. 130 derece iidir.

Ben de düşünüyorum bu fırından almayı ama kararsız kaldım. yorumlar neredeyse eşit dercede hem iyi hem kötü bilemedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…