Maaş kartı

Konuyu kapatmak için elbette. Sakın inanmayın.

Ayrıca kardeşine araba almayı planladığı para beraber kazandığınız paraysa paraya şerh koyulabilir belki. Avukata danışın isterseniz.
ne avukati arkadasim, kadin karti verecek ki yeter ki kocasi sinirlenmesin aman birdaha evi terk etmesin. diyemiyor ki benim parama nasil el koyarsin sen. böyle bi kadin avukata mi danisir

Koltuk takımı bahane. Normal bir insan bunun bir defalık bir jest olduğunu anlar. Adamın derdi ona kartı vermemeniz. Ve bu sebepten kendinize yapacağınız harcamalarda durup durup sıkıntı çıkaracağını göreceksiniz. Aklınca size ders verip, burnunuzu sürtmeye çalışıyor.

siz boşanmayı düşünmüyorsunuz ama o boşanmanın hesaplarını yapıyor, Ortak paranızla aldığınız arabayı kardeşinin üstüne yaparak. Niyetinde boşanmak yoktur. O da düzen değişikliğini göze almaz. Ama bu evlilikte size minimum söz sahibi olma hakkını veriyor.

birincisi; Bunlar hep numara, aklınca yola getirmeye çalışıyor

ikincisi; bu adam size saygı duymuyor.

bunları bilin, ona göre davranın. Bir de mümkünse hukuki yollardan engel olun arabayı kardeşinin üstüne yapmasına. O çekiyorsa, siz de Resti çekin.

bunlar feministçe savunmalar değil, uzun vadede bu evlilikte siz zararlı çıkarsınız. Öyle olmasın diye söylenmiş sözler.

Her dediğine inanma şu adamın.

Konuyu kapatmak için. Maaş kartınızı alabilmek için sizi nerden vuracağını şaşırmış. Ortak paranızla alacağı mülkü bir başkasının üzerine yapmayı düşünmesi bile rahatsız edici ve güven sarsıcı. Hem maaş kartınızı istemesi hem de bu araba mevzusu kusura bakmayın ama eşinizin karaktersiz olduğunu gösteriyor.

Diyelim ki bir şekilde evliliğiniz boşanmaya gitti eşiniz direk sizden mal kaçıracak açık açık bunu söylemiş. Ben boşanmayı düşünmüyorum ama sen düşünürsen diye tüm ortak birikimimizle kardeşimin üzerine araba alırım demiş. Yani bu insana nasıl güveneceksiniz, nasıl ortak borca girebileceksiniz.nasıl ortak yatırım yapacaksınız, ev alalım deseniz ilerde neler yapabilir, kredi borçlarıyla yüzüstü mü bırakır artık bilemiyorum. Şimdilik sorununuzun üzeri kapansa bile güven ortadan kaybolmadı mı?

Kesin rüyasında uçan kartlar, kendisini kovalayan kartlar, onu seven kartlar falan görüyor. Hayatı bir banka kartına odaklayacak kadar zavallı bir adam işte. Acıyorum böyle adamlara. Para için ebesine kadar satar bunlar, karısı kim de onu gözü görecek. Karısı mal mülk edindirme kurumu maşallah. Nakit para, maaş kartı ne ise karısı da o işte.

yahu niye bu kadar dert ettim bu konuyu bilmiyorum ama 3-5 sene sonra bu kadınlar gelip buraya ah vah eden, elimde beş kuruş yok ve bir çocukla boşanmak zorundayım diye ajitasyonlar içeren konular açıyorlar ya. Belki de buna çok sinir oluyorum.

Yahu birde kadın boşanırken mallarını alır gider korkan gerizekalı adam demiyor ki bu paranın yarısı da zaten onun emeğiydi. Onun hakkıydı. Sanki kadının hiç hakkı yok. Burda gördük öyle kaç tane konu. Adamlar akşama kadar kendini paralayan eşlerini insan yerine koymayıp bir de malları başkalarının üzerine yapıyorlar. Ağzım açık okuyorum sadece.

Dışarıda erkeğim diye geziyorlar, bir tane insan evladı yüzlerine tükürmüyor.

Dışarıda erkeğim diye geziyorlar, bir tane insan evladı yüzlerine tükürmüyor.
Valla bizim yurdun erkeği böyle nam salmamıştı. Kadının parasına göz dikmez, kadını korur kollardı. Biz böyle bilirdik. Bu konuya ben de çok yazıyorum çünkü en nefret ettiğim erkek tipi kadının kartına el koyan, kadını ekonomik anlamda sömürendir. Yurdumuzun erkekleri epey bir bozuldu.

Böyle bir nedenden evi terk ediyorsa bırak yol ver gitsin. Kendi ailesine ne yapıyorsa seninkinede aynısını yapmak zorunda. Bekar arkadaşı belli ki bekar başka arkadaşlarınıda getirmiş ki iki gündür eve dönmüyor. İyi düşün taşın bi ömür senin paran benim param muhabbetiyle geçmez

Yol yapıyor sen farkında değilsin. Belki de çoktan aldı haberin yok. Kardeşinin üstüne değilde başkasının üstüne aldı belkide. Aç gözünü kızım seviyo olsa iki gün dışarda kalmazdı döner evine gelir ayrı oda da yatardı.

Adam ne kadar geri kafali, kompleksli cikti ya. Olur da bosanirsaniz senin hakkina gasp edecegi de acik acik ortada. Adam gibi adam olsa der ki ortak paradan herkes payini alsin ne yaparsa yapsin der.

Zaten çok düzgün değillerdi de, şimdi bin beter oldular. Dediğin gibi, hiç değilse bu boyutta bir sömürü yoktu .

paranın bu kadar mevzu olduğu bir evlilik bence evlilik değildir.
iki insan iyi anlaşmak ve bir hayat kurmak için evlenmeli. ailenize birşeyler almayı istemek de elbette haklısınız. kocanız da ortak birikiminizle kardeşine araba almayı istemekte haksız.
lakin bu gibi konularda hep konu sahibini dinliyoruz doğal olarak, o nedenle çok keskin şeyler yazmak istemiyorum.
iki tarafı da dinleme şansımız olsa belki de fikrimiz değişir.
neyse, yine de kendinizi ezdirmeyin derim.

Zaten çok düzgün değillerdi de, şimdi bin beter oldular. Dediğin gibi, hiç değilse bu boyutta bir sömürü yoktu .

bir komşumuzdan geçenlerde bire bir duydum: oğlunun kendi istedikleri kızla evlenmemesine çok bozulmuştu. çünkü çocuğun sevgilisi henüz öğretmenlik bekliyor ve atanamamıştı. oysa istedikleri kızın iyi bir semtte eczanesi vardı. dedi ki "oğlum neden ev geçindirmek için tek başına yorulsun ki, bu kızın hem ailesinin durumu iyi hem de kendi geliri iyi"..

bir kadın bunu söylüyor.

demek ki böyle yetiştiren anneler ve onlara uyan çocuklar da var

İğğğğğrenç. Şimdi boomerlik yapmak istemiyorum ama, eskiden kızlardan beklenen şey sadece ev işlerinde becerikli olması, saygılı ve edepli olması falandı. Şimdi buna kamuda memuriyet eklendi, o da yetmedi öğretmen olsun. 2 ay tatil var, yarım gün eğitim veren okulda olursa misssss. Zamanında iyi ki bırakmışım okulu, ben de saftiriktim böyle. Kesin beni de kandırırlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…