- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.636
- 548
- 41
- Konu Sahibi Muallimee1
-
İğğğğğrenç. Şimdi boomerlik yapmak istemiyorum ama, eskiden kızlardan beklenen şey sadece ev işlerinde becerikli olması, saygılı ve edepli olması falandı. Şimdi buna kamuda memuriyet eklendi, o da yetmedi öğretmen olsun. 2 ay tatil var, yarım gün eğitim veren okulda olursa misssss. Zamanında iyi ki bırakmışım okulu, ben de saftiriktim böyle. Kesin beni de kandırırlardı.
Memur maaşı için o kadar düşük bir rakam değil. Alınca taksitle alacak. Eşi maaş kartını almak istiyor. Söylemeyip ne yapsın.Ben de niye 4000-5000tl lik bi koltugu neden eşine söyleme geregi duydun ki.onu anlamadim.
Tabiki saklanmamali ama esin açik net sekilde art niyetli ve ne koparbilirsem kardir mantiginda birine neden yaskın oldun ki? Atla deve mi bu?
Karta taksit yapsan market kadar bile tutmaz yani.araya kaynatir giderdin !
Tabi calisip para getirmek senin tercihinmis gibi davraniliyor. Yani calisiyorsan bana ne, ev hanimi gibi her isi yapacaksin deniyor. Ama calistigin senin olsun parani kendine harca denmiyor. Aa olur mu evlilikte sen ben olmaz denip cökülüyor maasa.ya zaten aklı başında her insan berabeer çalışıp geçiniyor. bu nenem zamanında böyleymiş aslında. o zamanda kadınlar ama evde dikiş dikerek ama başka şekilde yardımcı olurmuş.
ama bu devirde artık direkt çalışsın maaşı olsun modu var. bi de üzerine mükemmel ev işi ve çocuk bakımı.
kadına ciddi yük bindiriliyor.
Tabi calisip para getirmek senin tercihinmis gibi davraniliyor. Yani calisiyorsan bana ne, ev hanimi gibi her isi yapacaksin deniyor. Ama calistigin senin olsun parani kendine harca denmiyor. Aa olur mu evlilikte sen ben olmaz denip cökülüyor maasa.
Ustelik calisan kadinlarin cogunun esi evde bir bardak kaldirmiyor. Hayat musterek derken sadece kadinin maddi destegi anlasildi herhalde. Feminizmi de anlayamadik milletce
Kadınlar böyle olduğu sürece bu adamlar da kullanmaya, kendilerini vazgeçilmez görmeye devam ederler.tabi tabi, hatta eve yardımcı alınmasına bile karşı olan adamlar var. neymiş, o ev içine başka kadın girmesinmiş.
kadının maaşıyla birikimler yapılırken, kredi ödenirken veya tatile para verilirken sıkıntı yok ama.
ev ve çocuk işini kadına yükleyen, kendisi yardım etmediği gibi yardımcı kadına dahi karşı çıkan adam bi zahmet karısını çalıştırmasın bence.
maaşlar düşük diye ağlamaya gelince çoğu hayat arkadaşı olduklarını hatırlıyor ama diğer meselelerde iş köleliğe dönüştürülüyor neredeyse ne yazık ki.
Acımayana sende acımayacaksin.Konu sahibi zaten alttan aldıkça eşinin poposunu iyice kaldırmış, kendini bulunmaz hint kumaşı sanmış. Birden karşı çıkınca ödü kopmuş bencil herifin, hemen ortak hesaptaki paraları kurtarma derdine düşmüş.
Seven insan böyle yapar mı?
Konu sahibi de hâlâ korkarak konuşmaya çalışıyor, oysa sert bir şekilde diyeceksin diyeceğini. Öyle mi yapmak istiyorsun ver ortak hesaptaki payımı sonra ne ... yiyeceksen ye demeli. Ama nerede o tepki, ödü kopuyor adam bunu boşar diye.
Konu sahibi zaten alttan aldıkça eşinin poposunu iyice kaldırmış, kendini bulunmaz hint kumaşı sanmış. Birden karşı çıkınca paçaları tutuşmuş bencil herifin, hemen ortak hesaptaki paraları kurtarma derdine düşmüş.
Seven insan böyle yapar mı?
Konu sahibi de hâlâ korkarak konuşmaya çalışıyor, oysa sert bir şekilde diyeceksin diyeceğini. Öyle mi yapmak istiyorsun ver ortak hesaptaki payımı sonra ne ... yiyeceksen ye demeli. Ama nerede o tepki, ödü kopuyor adam bunu boşar diye.
Birçoğumuz bu durumdayız maalesef. Okuduk, kariyer yaptık, iyi bir maaşa ve işe sahip olduk ama yükümüz iki kat arttı. Bu durum eşlere yaradı. Evlilikte eşitlik yok ama böyle bariz bir şekilde sömürülmek çok itici oluyor.Tabi calisip para getirmek senin tercihinmis gibi davraniliyor. Yani calisiyorsan bana ne, ev hanimi gibi her isi yapacaksin deniyor. Ama calistigin senin olsun parani kendine harca denmiyor. Aa olur mu evlilikte sen ben olmaz denip cökülüyor maasa.
Ustelik calisan kadinlarin cogunun esi evde bir bardak kaldirmiyor. Hayat musterek derken sadece kadinin maddi destegi anlasildi herhalde. Feminizmi de anlayamadik milletce
Ben bazen calismayan kadinlari daha şansli buluyorum. On parcaya bölünüp bir de mukemmel olma beklentisi icinde yasamiyorlar. Calissan da calismasan da cocugun bakimi terbiyesi, evin duzeni sende. Is bolumu yapilsa bile adama sen diyorsun sunu yap, sunu al diye. Zihnen surekli bir planlama, toparlama, onceden ayarlama hali. Calismasan sadece evle ilgilenirsin ama o zaman da her istedigini alamazsin, sosyallesemezsin vs. Iki ucu keskin bicak yaniBirçoğumuz bu durumdayız maalesef. Okuduk, kariyer yaptık, iyi bir maaşa ve işe sahip olduk ama yükümüz iki kat arttı. Bu durum eşlere yaradı. Evlilikte eşitlik yok ama böyle bariz bir şekilde sömürülmek çok itici oluyor.
Bu açıdan düşündüğüm de evlilik beni mutlu etmiyor. Benim çocuğum yok ama a dan z ye herşeyi düşünürüm eşimden çok daha geleceği düşünen evi çekip çeviren yemek vs yapan insan konumundayım. Ne derdim vardı diyorum bazenBen bazen calismayan kadinlari daha şansli buluyorum. On parcaya bölünüp bir de mukemmel olma beklentisi icinde yasamiyorlar. Calissan da calismasan da cocugun bakimi terbiyesi, evin duzeni sende. Is bolumu yapilsa bile adama sen diyorsun sunu yap, sunu al diye. Zihnen surekli bir planlama, toparlama, onceden ayarlama hali. Calismasan sadece evle ilgilenirsin ama o zaman da her istedigini alamazsin, sosyallesemezsin vs. Iki ucu keskin bicak yani
En guzeli evlenmemek.net yani.evli de kaldim yalniz da yasiyorum bekarlik gibisi yokBen bazen calismayan kadinlari daha şansli buluyorum. On parcaya bölünüp bir de mukemmel olma beklentisi icinde yasamiyorlar. Calissan da calismasan da cocugun bakimi terbiyesi, evin duzeni sende. Is bolumu yapilsa bile adama sen diyorsun sunu yap, sunu al diye. Zihnen surekli bir planlama, toparlama, onceden ayarlama hali. Calismasan sadece evle ilgilenirsin ama o zaman da her istedigini alamazsin, sosyallesemezsin vs. Iki ucu keskin bicak yani
Ben de bazen çalışmayanlar özeniyorum ama çalışmak en iyisi. İnsanı. Ekonomik özgürlüğünün ve bir meşgalesinin olması güzel.Ben bazen calismayan kadinlari daha şansli buluyorum. On parcaya bölünüp bir de mukemmel olma beklentisi icinde yasamiyorlar. Calissan da calismasan da cocugun bakimi terbiyesi, evin duzeni sende. Is bolumu yapilsa bile adama sen diyorsun sunu yap, sunu al diye. Zihnen surekli bir planlama, toparlama, onceden ayarlama hali. Calismasan sadece evle ilgilenirsin ama o zaman da her istedigini alamazsin, sosyallesemezsin vs. Iki ucu keskin bicak yani
Koltuk la araç bir mi ya ,sizin yerinizde olsam koltuk takımını biraz ertelerdim aracı verdirmezdim kimseye,böyle inatla hırsla evliliğiniz nasıl yürür çok değişik eşinizin tavrı kararları,aklınız varsa çocuk felan dogurmayin bu adama.durumunuz iyi değil mi bı koltuk takımını çok görmüş sizde onun ailesine çöp aldırmayın.Arkadaslar konumu merak edenler olmuş. Eşimle pazar günü konuştuk maaş kartı konusunu artık kapatalim vermeyeceğim dedim tamam dedi bir şey demedi uzatmadı. Sonra araba alıp kardeşinin üzerine yapmak gibi bir planın mi var dedim evet dedi bende o para ikimizin parası böyle bir şey yapamazsın dedim oda neden yapamayacakmisim ben maaşımla evi geçindirecem ama sen her maasinla ailenin evini yenileyeceksin yok oyle bir dunya dedi. Bende evlenmeden önce atanmış olsaydim ailemin ihtiyaçlarını alır öyle evlenirdim ama evlendikten sonra atandım ve her maaşımla alayım demiyorum ko sadece bir maaşımla bir koktuk takımı alicam o kadar dedim beni onlar bakti büyüttü bu yasa getirdibir maaşımı da çok göremem aileme dedim. Oda iyi istediğini yap istersen her maaşını ver ailene senin ailen varsa benimde var bende kardeşime araba alicam dedi. Bende aynı şey mi felan dedim olay büyüdü çıktı gitti evden 2 gündür de gelmiyor emin değilim ama bekar arkadaşı var onunla kalıyor olabilir bu kadar.
Not öğretmen olduğumu söyleyenler olmuş öğretmen değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?