Maas olayi

Evlendiğimizde maaş kartımı eşime vermeyi teklif ettim. Asla kabul etmedi. Paranı ne yapıyorsun diye sormadı. Biriktiriyorum bende.

Biz de ödemeleri yapıyoruz. Para kalırsa evde özel yerimiz var. Oraya koyuyoruz. Lazım olan oradan alıyor. Fazla harcayacaksak haber veriyoruz. Alışverişe çıkıcam 400 aldım oradan vs gibi. Yoksa param azalır da 100-200 alırsam ya da alırsa haber vermeyiz. Üstümüzde pek para taşımıyoruz. Arada eve uğramadan para lazımsa herkeste 1 kredi kartı var. Oradan kullanıyoruz. Ancak eve gidince ortak paradan ayırıp bu karta yatacak bu ay diyoruz. Falan filan vs. Bazen para kalmıyor. Ek hesaptan çekip paylaşıyoruz. Ya da o da kalmazsa eşim 10 lira alır kalan 50 ise bana verir. Araba onda ve beni işe bıraktığı için.. Tek onun maaşı yetse ellemez maaşımı. Öyle söylüyor da bilemem. Gerçi alıp ne yapacak. Biriktiririz herhalde. Ödemelerle de uğraşamam valla. Alsın ödesin. Kalanı koysun eve.

eşim çok savurgan olduğu için bütün masrafları o yapıyor desem yeridir. kendi de kabul ediyor. maaşımdan ay sonuna asla bir şey kalmaz diyor. bu yüzden fatura market vs tümünü o yapıyor, elimi sürmem, yoksa o parayı saçma şeylere harcar zaten. ben kendi ihtiyaçlarım ve günlük bir iki ihtiyaç dışında maaşımı harcamıyorum. hesabımda birikiyor. ama bu eşiminkini yiyoruz benim param benim benimdir demek değil. örneğin eşimin telefonu eskimişti. benim de birikmişim vardı, hiç lafını etmedim kartımı verdim ne istersen al dedim. tv bozuldu ben aldım. sonuçta ben bu parayı biriktiriyorsam masrafları eşim yaptığı için biriktirebiliyorum.

geçim masraflarını eşim de yapsa işin ucunda paramız ortak olmuş oluyor yani.

Suan çalışmıyorum. Eşim ödemeleri yapar kalan para bende durur. İhtiyaçlarına göre para veririm.

Konu guncel mi
Ben evlenince ailemin 1000 lira borcunu ödemek ama esimden gizlemek istiyorum cunku yakin zamanda tartistik ve artik ben ödemiyorum demis bulundum.
Yüksek maas aliyorum. O ortak hesap acip maaslarimizi oraya atalim evin giderlerini ordan yapalim diyo. Bu durumda ne gider göstererek 1000 lira gizleyeyim

Biz de ayrı takılıyoruz maaş konusunda, eşim kirayı faturaları ödüyor, ben de pazar alışverişini ve eve alınacak ıvır zıvır, ve birkaç mutfak masrafını karşılıyorum . Böyle geçinip gidiyoruz.

Evlendik evleneli 5 yıldır borç ödediğimiz için hiç mevzusu geçmedi boşta paramız olsa napardık diye

Paylaşım yapıyoruz faturalar kira ev ihtiyaçları bende kredi kartı ve araba kredisi eşimde .
Geri kalan ihtiyaçlarımızda da dikkatli harcarız ama istediğimiz bir kıyafet olsun telefon olsun bi şekilde alıyoruz taksit birikim . Senin benim yok kime lazımsa para ondadır :)

Yuksek maasin varsa, maddi olarak aikintida degilseniz , soyleyin.kararimi degistirdim deyin ve cesur olun. Buna hakkiniz var

Şahsen çalışmıyorum ama çalışsaydım eşimin eline maaşımı vermezdim

Ben yurtdısı seyahatlerimiz icin dolar euro falan alıyorum
Fatura yemek kredi kartlarım falan eşimde :)

Lazer epilasyona başladım, paket fiyatı buydu

Tel seferlik mi bu 1000 lira
Kredi kartının ödemesi de
Sorarsa makyaj malzemesi kıyafet falan dersin

şu anda maaşınızı bilmiyor mu ne kadar olduğunu
taksit taksit ödeme şansınız var mı bu borcu
varsa 250'şer liradan 4 ayda ödeyin 250 lira için de cilt bakımı kaş bıyık saç vs gibi ihtiyaçlar olduğunu söylersiniz

Ben de öyle başladım ama pişman oldum mutfak masrafı da çokkkk bir de her iş çıkışı illa bir şey alıp taşıyorum

Mutfak masraflarını ve evin internetini ben ödüyorum geri kalan da onda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…