Maas olayi

ortaklıyoruz biz eşimle.. benim param senin paran diye bişey yok.
herşeyi beraber yapıyoruz. çok şükür alacaklarimizi aliyoruz birlikte böle daha iyi oluyor memnunum...

eşim haftalık maaş alır ben aylık
benım aldıgım aylık fatura mutfak ve kredilere anca yetiyot eşimim aldığı haftalıkda bizim harçlığımız oluyor

Maaşının beste üçü ev kendisine gidiyo
Geri kalan bakıcı parası ve benim harcligim

Eşimin maasinin üçte biri evin pesinati için çektiğimiz ihtiyaç kendisine gidiyo
Geri kalan faturalar kredi karti harçlığı

Birikim yapacaksak o ay fazla para geçtiyse elimize ikimizinde hesaplarından altın hesabı döviz hesabı var yatırım yapıyoruz kimin elinde kalırsa ama şu an pek bişey kalmiyo doğrusu

Kimin hesabında parası biterse o diğerine anında eft yapiyo ki genelde ben istiyorum:)

Borcumuz bitince aynı düzen devam eder o zaman birimizin maaşına hiç dokunmayiz digerini kullaniriz....

Ayrıca hesabım boş olsa bile kartımı vermeyi eşimden çocuk gibi harçlık almayı asla kabul etmiyorum

Çalışmazdım zaten kazandığı para ikimizin o çekip o vercek mecbur ama kendi paramı kendim kazaniyoken bide harclikmi alıyım
O zaman benim hiç çalışma hevesim falan hiçbişey kalmaz yani

Aynı şekilde eşimin banka kartininda bende durmasını istemiyorum Tamam ev için harcıyorum oda ev için harciyo. Ama herkesin kartı kendinde dursun...

çalışıyorum maaşımı çeker kendime alacağım parayı alır gerisini eşime veririm ki borcymyz var bi de elimde kredi kartım var onla istediğimi alırım açıkçası çok naki,t bulunmaz elimde senin paran benim param olmamalı ama bu demek değildir senin harcadığın paraya karışacak ve hesap soracak

ve bayan olarak mutlaka eşinden gizli 3 5 kuruşun kenarda olmalı biraz önce yazdığıma tezat oldu ama ben seviyorum gizli para biriktirmeyi

Benim banka kartım bende duruyor.benim maaşımdan verilecek yerler belli.Her ay onları veriyorum aidat kredi kartı ..gibi.daha sonra 400-500 gibide eşime veriyorum.kalanını kendim alıyorum.biz 15 gün benimki ile 15 gün eşimin ki ile geçiniyoruz.

Maaşlar alınır..
Faturalar kredi vs ödenir..
Birikim için ayrılan para bankaya yatar.
Kalan ev harçlığı ortak bir yerde veya banka kartında durur parası biten ihtiyacı kadar alıp kullanır..
Bizde böyle

ayıp olmazsa ne kadar birikim yapıyorsunuz ben hiç yapamıyorum yaa

Valla canım benim maaş sabitte eşim primli çalışıyor belli olmuyor
bizde aylık ev harçlığı kotası var 700 tl den fazla harcamıyoruz..
1000 tl kredi faturalar falanda 300 oluyor.. 2000 tl yani benim maaş bunlara gidiyor
Eşimin kazandığı bankaya yatıyor.. oda bazen 3000 oluyor bazen 5000 oluyor..

Ortak hesap açılır maaşlar oraya aktarılır..
Borç ihtiyaçlar vs ordan karşılanır geri kalan parayla da yatırım yapılır.

ortak hesabınız olmuş

Bizde bu mantıkta ilerliyoruz. Eşimin Pintiliği yüzünden parama karıştırmıyorum pek artık. Merak ediyorum acaba size daha önce ev arkadaşlığı yada serbest ilişki gibi etiketler yapıştırıldı mı ? Yok benim en son açtığım konumda bana bu tarz şeyler söylendi de ? İçime oturdu.

Ben şuan çalışmıyorum
Eşim bütün parayı bana verir benden harçlık alır
Kendi böyle kurdu düzeni

Eşim, maasi yatar yatmaz benim hesabima aktariyor, hesap kitap hep benden soruluyor, kendi benden harclik alir

Çalışırken maaşımı olduğu gibi eşime veriyordum ödemeleri yapıyorduk

Bu konuyu ego savaşına çevirenleri anlayamadım hiç

Esim net ne kadar maaş aldığımı bile bilmez ben çalışan bayanların maaş kartı vermesine karşıyım ne o öyle ogrenci gibi harçlık almak bu demek değilki senin paran benim param durumu var ben arac.krediniz. var onu ve faturaları ödüyorum günlük alışveriş esimde kira ve kredi kartini ödüyor öyle geçinip gidiyoruz :)

Çalışıyorum parayı eşime vermem
Vermedim de hiç , zaten o da böyle bir sey talep etmedi
Aksine eşim maasını bana verirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…