- 26 Mayıs 2018
- 8.207
- 38.792
- 548
- 51
- Konu Sahibi mutlupapatyam
Konuyu ve yapılan yorumları güzel özetleyen bir yorum olmuş, aklınıza sağlık.Ben anladım anladım, aynı şeyleri düşünürüm o sebeple anlayabildim zaten ama diğer arkadaşların sert çıkması, bu durumu farklı şekilde ifade edişinizden.
Misal eğitimi olduğu için dengi görmediği herkese ‘sen’ diye hitap eden, emir cümleleri kullanan türler onlar:)
Kesinlikle herkes bir çarkın parçası, en eğitimlisi de çırağı da.
Biri olmadan diğerinin olamayacağını pandemide gördük, kimsenin yüzüne bakmadığı kargo elemanlarının nasıl hayatımızın kurtarıcısı olduklarını.
Oldukça da iyi kazanıyorlar mesela, kazansınlar sıkıntı yok.
Ama burada kargo elemanı bir pakete zarar verirse ya bedelini öder ya da işinden olur, başka firmaya geçer.
İşte buradaki asıl mesele ‘uzman’lık yani 4 ve üzeri sene bir eğitime tabi kalınan, zihnen sürekli öğrenilmesi gereken ve hayat boyu bu öğrenmenin hiç bitmeyecek olduğu mesleklerle ve bunlardaki hata payının önüne geçilemez bir kaos oluşuyla denkleştirilmemesi gereken mesleklerin haklarını alamaması.
Örneklemeleri ben de hiç hoş bulmuyorum, gurur kırıcı buluyorum, aynı zamanda kimse üni mezunu olmak zorunda değil ama herkes işini layığıyla yapmak ve hakettiğini kazanmak zorunda.
Şu çok doğru okulumuzda personel olarak çalışan ablalar işini eksik ya da hatalı yaparsa tolere etmek ve çözümü mümkün.
Okul müdürü olarak ben işimi yanlış ya da eksik yaparsam ve Allah korusun bir çocuk bundan zarar görürse kanunlar karşısında sorumluyum.
Geçen 3 yaş altı çocuğu olan bir veli ısrar ediyor; ‘alıverin hocam süreçte tamamlasın yaşını’ diye.
Alamam dedim, okulda düştü yaralandı diyelim çocuğunuz, kayıtsız öğrenci bulundurmaktan hakkımda soruşturma açılır.
Diplomalı, vasıflı işin önemli kısmı burada yoksa insan olarak kimsenin diğerine üstünlüğü de olamaz, bir işin diğerine de…