Maaşları ayırmak

Güzel hanımlar günaydın
Hemen konuya gireceğim.
Eşim benden 1.000,00 TL fazla kazanıyor
Ara sıra sigara içme diye tartıştığımızda ben sigaranın parasını çıkarıyorum senden fazla kazanıyorum olmazsa herkes kendi maaşını harcasın falan derdi ama konu uzamadan kapanırdı
Dün gece yine buna benzer bir tartışma yaşadık ve bana gene en sonunda maaşları ayırıcam dedi şakayla karışık bende surat astım çok sinir oldum.
Ne oldu neden suratın asık dedi
Bende sinir oldum sana üç kuruş fazla kazanıyorsun diye neler diyorsun dedim
O da ben bu üç kuruş fazlalığı uzun zamandır kazanıyorum dedi
Bende peki ayıralım maaşları dedim
Gitti hemen bankamatik kartımı önüme koydu haklıymış gibi
Gece sarıldı gönlümü almaya çalıştı bende sakın dokunma sen söyleyeceğini söyledin bende söyledim sakın dedim.
Şimdi size sormak istediğim şey şu
Eşimle ortak olan bir borcumuz var 6.500,00 tl
Tek kredi kartı kullanıyoruz
750,00 tl ev kredisi ödüyoruz
Ben şimdi diyorum ki 5.000,00 tl ihtiyaç kredisi çekip borcun yarısını ödeyim
Sonra kendime bir kart çıkartayım
Ondan sonrada harcamalarımı böyle bir düzene koyayım
Maaşım yetmezse de babamdan alırım artık:)
Sizin aranızda bu şekilde olan var mı maaşlarını ayrı kullanan nasıl yapıyorsunuz
Ben nasıl yapmalıyım merak ediyorum
Teşekkür ediyorum
İş yerinde olduğum için tüm yorumları okuyup gecikmelide olsa cevap yazıcam:))
evlişik içinde para maaş ayrımı sen bukadar kazanıyorsun ben bukadar tuhafıma gidiyor acıkcası. Resmen alman usuli.... ozaman eşinize evin tüm gecim sorumu sende erkek sensin benim maaşımda benim bundan sonra de cık işin içinden. Bak bakalım ayrım yapıyormu birdaha:)

Güzel hanımlar günaydın
Hemen konuya gireceğim.
Ara sıra sigara içme diye tartıştığımızda ben sigaranın parasını çıkarıyorum senden fazla kazanıyorum olmazsa herkes kendi maaşını harcasın falan derdi ama konu uzamadan kapanırdı
Dün gece yine buna benzer bir tartışma yaşadık ve bana gene en sonunda maaşları ayırıcam dedi şakayla karışık bende surat astım çok sinir oldum.
Gece sarıldı gönlümü almaya çalıştı bende sakın dokunma sen söyleyeceğini söyledin bende söyledim sakın dedim.
Sizin aranızda bu şekilde olan var mı maaşlarını ayrı kullanan nasıl yapıyorsunuz
Teşekkür ediyorum
Karşınızdaki insan zerre olgun değil hatta doğru kelimeyi bulamadım ama “ fevri,düşünmeden konuşan,lafın nereye gittiğini bilmeyen,hatta hesapcı,muhtemelen de cimri abuk bi adam” herhangi olgun bi tarzın bu çirkeflikle başa çıkabileceğini düşünmüyorum.

Esinizin ictigi sigaraya para sebebiyle laf ettiyseniz o hakli.

Calisacagim; para kazanacagim; istedigim 3 kurusluk sey bana cok gorulecek. Ben de bu durumda hesabimi net sekilde ayirirdim.

Yok siz saglik sebebiyle uyardiysaniz esiniz konuyu buraya cektiyse ayip etmis.

Biz 7 yillik evliyiz. Hala paramizin bir duzeni yok. Bu konuda malesef fikir veremeyecegim. Herkes kendi kartini oder. Birimizde biterse digerimizden aliriz.

Eşim benim iki katım kazanıyor ben şahsen o topa girmem :D

Evlilikte böyle para mevzuları çok sevimsiz bence. Normali maaşlar havuza atılır borçlar ödenir herkes ihtiyacı oldukca alır.

Ev iş ve sorumluluklarını da yarı yarıya mı yapıyorsunuz? Yaptığınız yemeğin bulaşığın çamaşırın temizliğin parasını almayı unutmayın. Ayrıca böyle davrandığı sürece birlikte de olmayın. Eğer bir aile olmak istiyorsa eşine bakmakla yükümlü olduğunu ona öğretin.

eşim benden iki kat fazla kazanıyor. bir kere bile böyle bir şey duymadım. bizde herkes maaş aldığında tüm parayı çekip eve getirir küçük bir defterimiz var tüm gelir gider yazılır. onun sigarası benim özel ihtiyaçlarım da vs de dahil. giderler ayrılır kalan parayı direk ikiye böleriz. benim düşüncem bu bir ev sorumluluğu yer içerken birlikte öderken neden tek olsun ki. sigara iiyor ve siz bunu sürekli gider olarak söylüyorsanız bence yapmamalısınız bunu

Kocaniz neyin tribini yapiyor ki?Kanser olsa uzuvlari kesilse 1000 tl fark mi ona bakicak?Calisiyor olmamdan dolayı olan tüm ekstra harcamaları (yardımcı bayan,çocuğun kreşi,eve aldığım hazır yemek) karşılar gerisine karismazdim.Bu kadar atar yapiyorsa sizin calismadiginizi da var sayabiliriz.Su an ücretsiz izindeyim eşimden harçlık alıyorum evin masrafını onun kredi kartıyla karşılıyorum ,öyle birşey olsa eşiniz bir lokma ekmek vermeyecek ben kazanıyorum diye.

Güzel hanımlar günaydın
Hemen konuya gireceğim.
Teşekkür ediyorum
maaş kartın neden eşinde?

Bizde herkesin maaş kartı kendinde durur tek kredi kartı bir de ona bağlı ek kart var,ay içinde çok az şeyi nakit öderiz hep karttan harcarız kartı da ben kapatırım hatta bu ara maaşım yetmiyo eşim 300 500 arası gönderiyo o şekild e kapatıyoruz ağustosa kadar böyle cunki tatil taksidi uçak biletleri vs var, bende para kalmadığı için ondan alıyorum, eşim ev kredimizi telefonları digitürkü neti faturaları ödüyo

Senin paran benim param bana doğru gelmiyo eve bir para giriyo belli giderler var biz evimizi döndürmeye çalışan hayat arkadaşıyız hayat zor daha da zorlaştırmaya gerek yok

ben bu konularda geri kafalıyım biraz

evi erkek geçindirmeli yetmediği yerde kadın destek çıksın

bilemiyorum bekar olduğum içindir herhalde

el bebek gül bebek büyüdüğüm yıllarca her ihtiyacımı karşılayan ailem bile aldığım maaşı bilmez kartıma el koymaz

hayat müşterek kısmında kadın tarafında pozitif ayrımcıyım

Teşekkür ederim yorumlar için arkadaşlar
Ben ihtiyaç kredisi için bankacı arkadaşımla görüştüm
Ortak borcun yarısı ödeyip ondan sonra harcama planı yapıcam

Teşekkür ederim yorumlar için arkadaşlar
Ben ihtiyaç kredisi için bankacı arkadaşımla görüştüm
Ortak borcun yarısı ödeyip ondan sonra harcama planı yapıcam
Hakkında hayırlısı olsun.Bir daha asla maaş kartını eşine verme.Bu erkekler tarafından " ben sana güveniyorum olarak değil ,bu maas da senin kazancın" şeklinde algilaniyor

Şöyle maaş karım eşimde durur.
Çeker getirir maaşları hesabımızı kitabımızı yapar kalanını ortak bi yere koyarız
ihtiyacı olan harcar.
Bu konu dışındada çok iyidir eşim severim keratayı

Gereksiz üzerine gitmişsiniz, sigarada kişisel harcamalar gibidir, eşiniz size makyaj malzemesi alma, kuaföre gitme, üzerine başına alma vs.. diyor mu ? Demiyorsa sizde ona sigara alma dememelisiniz bu konuda haksızsınız
Kredi çekip borç kapatmak ve kendine ayrı bir bütçe yapmak bence ileri derecede fevri bir hareket, baştan ayrı olsaydı hesaplar normaldi ama sonradan kızıp bu şekilde ayırmak doğru değil. Eşinizin tepkisini aşırı bulmadım, benim ki de bana şunu alma dese aynı tepkiyi veririm hatta daha da kırıcı olabilirim. Adama sürekli ekstra harcıyorsun ikazı yapıldığı için oda size ekstra kazanıyorum cevabı veriyor, yanlış yerden sıkıştırmışsınız
KK da genel olarak eşin şunu söylememeliydi yorumu var, bunu da haksız buluyorum, kadınlar her şeyi söyleyecek adamlar canım cicim diyecek öyle bir dünya yok :)

Faturalar otomatik ödemede, eşimin hesaptan kesiliyor. Maaşlar yattığında faturalara yetecek kadar para bırakıp, geri kalanın tamamını bana havale yapıyor. Ben de ev kredisi, harcamalar, giderler hesap kitap yapıp, o aylık paramızı ayırıyorum. Geri kalanı da birikim hesabına atıyorum. Kredi kartı kullanmıyoruz. O aylık ihtiyacımız ne kadar ise nakit olarak çekiyoruz. Para ortak, gider ortak. Ayrı gayrı sevmiyorum ben. Öyle olunca bereketli olmuyor (evlendiğimizde ilk yıl öyleydi, hiç borcumuz olmamasına rağmen kenara 1 kuruş atamadık). Nakit kullandığımız için de kimin maaş kartı kim de olduğu önemli olmuyor.

Maaslar neden erkekte durur ki onuda anlamam... banka kartinizi neden esinize veriyorsunuz yahu? Cocukmusunuz siz harclik gibi para alasiniz? O kadar çalışıp para kazanip gunun sonunda buyur beyim bu da maaşım demek gibi.. hesaplar aldiklariniz bir olacak bizde de öyle. Ama ne ben esimin kartini isterim ne de o benimkini...
Bence sizin icin En hayirlisi olmus...

Krediye ne gerek var ortak borcunuzun yarısı 3.250TL yapar nakit avans çek maaş kartından ay ay öde onun dışında ev kredini öde geri kalanı eşine havale et bacım fazlasını yapmış olursun zaten

Back
X