Maddi sıkıntılar.. Siz olsanız ne yapardınız?

sevgi varsa herşey olur ama şöyle bir okul çağına gelsin, diğer türlü çalıştığınız parayı kreşe vereceksiniz ve çocuğunuz anne sevgisi göremeyecek...5 yıl sabredin, hem okullar da tam gün olacakmış

Bebek 6 aylık da sıkıntı bu 6 ayda mı ortaya çıktı

Ondan önce çalışıyor muydunuz

Bebeğiniz emmeye devam eder siz çalışsanız da ama hemen iş bulabilecek misiniz şartları vs uyan

Bence daha ucuz bir eve gecin
Sehrini bilmiyorum ama 1000 tl kira ise aidat ve faturalarla 1500 oluyordur
2+1 daha kucuk daha az konforlu bir ev olursa biraz oradan kisarsiniz

Bebeğin küçük bence de calisamazsin
1 yasina geldiginde calismaya basla
Bebegi de o akraba bakabilir boylece

Size hiç bir şey diyemiycem her sayfayı üşenmeyipte okusaydınız keşke. Çocuk yapmak zorunda kaldım çikolata kisti hastasıyım ilaç kullandım ama oda belli bir yere kadar.. Kesin çaresi menapoz. Artı eşim benden daha fazla istedi çocuğumuz olmasını, ben yine beklemeyi tercih ediyordum. Çünkü hayat standardımızın farkındayım. Bizim ben çalışmazsam hayatımızda ekstralara yer olamazdı. Ama eşim çok istedi, çok üzerime geldi.

Miras durumu evler kayınvalidem üzerineydi, şuanda doğal olarak kanunen tüm kardeşler eşit miktarda hak sahibiler. Ayrıca hiç bir zaman kendileri oturmadılar. Siz yanlış anlamışsınız konuyu, 20 yıldır kayınlarım oturuyor.

Aldığınız adam cümlesi nedir ya? Pazardan domates almıyoruz. Geçinemiyoruz, kimsenin yardım etme mecburiyeti yok, hak sahibi diye geçinemiyor diye, illa hakkını arama derdine mi gireceksiniz? E yetmiyor diye eş bir şeyler yapsın diyoruz adam çalışıyor ya daha ne oluyor?

Hangimiz kendimiz seçip evleniyoruz diye hayatımızı evlendiğimiz adamın tarzına bırakıp sonuçtan her türlü mutlu oluyoruz?

Çocuk oldu artık, olması lazımdı, bitti. Olmasaydıları geçelim. Eşimin tarzı bu diye çocuğumun geleceğinide mi düşünmeyelim?

O zaman şöyle siz sıkıntı çekin bi şekilde, eşinizin abisi ve ya kardeşi sizin eşinizde hakkı olduğu bir yerde otursun siz kira verin, ay sonunu nasıl çıkaracağız diye düşünürken onlar bu sene nerede tatil yaparız acaba derdinde olsunlar mesela? Onlar çocuklarının eğitimini düşünürken, planlarken siz bize kimse yardım etmek zorunda değil. Ben seve seve kiramı ay geldiğinde tak diye öderim diyin.

Saygı duyuyorum bu da bir tercih meselesi tabii.

Evim zaten 2+1 şuan en uyguna ben oturuyorum apartmanda, ev sahibimiz çok iyi, ben evi değerinin altında kira ödüyorum şuan. Yan daire kutu gibi 1200 tl ödüyor.

Miraslı mal varsa bölüşülür,yada size hakkınızı verip oturmaya devam edebilirler..
ben kendime bakarım.. sağdan soldan gelecek mirasa bel bağlayıp bişeyler yapmaya çalışmam. Miras geliyorsa gelir,geldiğinde düşürüm napayım diye ! Normal yaşantımı buna bağlamam. Çalışırım,kazandığım ölçüde harcarım çok şükür der kapatırım günü.

Hep ağır şartlarda çalıştım üstelik hakettiğim maaşın altında, kaldıramıyorum o tempoyu, kaldıramayacağımı da biliyordum ama eşimin bir an önce bir yere gir baskılarına dayanamadığım için belki farklı olur diye giriyordum sonu hüsran. Hele ki çalıştığım bir yerde tek başıma deli gibi çalışıyordum cumtesi de akşama kadar müdür sürekli mesai bırakıyordu. Eve resmen baygın gidiyordum. Ben dinlenmeyi düşünürken eşim bana niye dışarı çıkmıyoruz diye, hep senin istediğin oluyor diye trip atıyordu. Buna ne diyorsunuz?

E tabii öğlene kadar uyuyup dinlenmiş oluyordu.

Rahatlık kendisi için önemliyken benim ne yaşadığım hiç onun için önemli değildi.

Bebek 6 aylık da sıkıntı bu 6 ayda mı ortaya çıktı

Ondan önce çalışıyor muydunuz

Bebeğiniz emmeye devam eder siz çalışsanız da ama hemen iş bulabilecek misiniz şartları vs uyan

Evet çalışıyordum, hep vardı tabii ki, hamileyken bile, ama işte çocuk küçük diye elden bir şey gelmeyince kafama takmaktan ötesine gidemiyordum.

Normalde 6 aydan sonra izni bitip işe dönen anneler var düşününce bende çalışırsam en azından rahatlarız diye düşündüm.

Oturmaya devam ama verilen bir şey yok olmayacakta, çünkü o daireler kendi haklarıymış diyorlardı. Bir abisi benim elimden bu evi alacak insan daha anasından doğmadı demişti zaten başımızı belaya sokacak değiliz.

Farkındaysanız bende kendi başımıza bir şeyler yapalım istiyorum eşim çabalamıyor derken, evet çabalaması gerek çünkü dönemiyoruz hani yetmemeyi geçtim. Diyorum ya çalışmam lazım benim, biz ancak o zaman toparlarız durumu.

Ben hiçbir yerde erkekler çalışmalı kadın yan gelip yatmalı fikrini savunmam. Ki savunmadım. O bebek beraber yapılıyorsa beraber de bakılır. 6 aylık bebeği kime bırakacak bu kadın da ben çalışın diye direteceğim ki? (eş tarafı sorumsuz, annesi vefat etmiş, bakıcıya maddi olarak yetmeyecek) O açıdan şuan maddi yük babada ve evet o da bebeği için her şeyi yapmalı. Ama çizdiği imaj bana umursamaz geldi ve ben de ona göre fikrimi belirttim.

Merhaba, yazdıklarınızı okudum. Kimseyi incitmek istemem ama bana sanki eşinize olan tahammülünüz bitmiş gibi geldi. Tamamen sevgi değildir belki ama biten bir şeyler var ve yerine konamıyor gibi. Evliliğinizde mutsuzsunuz gibi hissettim.

Bebeğinizi bırakıp çalışma hayatına dönmenizle ilgili verebileceğim bir tavsiye yok çünkü anne değilim, anlayamam tam olarak. Ama umarım sorunlarınızı çözebilirsiniz. Gönlünüze göre bir iş bulabilirsiniz. Annelerimiz ne kadar kıymetli, yoklukları nasıl yara. Allah rahmet eylesin. Umarım bahsettiğiniz akrabanız bebeğinize bakar. İçiniz rahat etmiyorsa biraz daha sıkın dişinizi. Sonra bırakın akrabanıza ve başlayın çalışmaya. Maddi yönden olduğu kadar psikolojik açıdan da rahatlarsınız az da olsa. Ya da umarım bebeğiniz biraz daha sakinleşir ve bebek bakarsınız evde toparlayana kadar kendinizi. İşleriniz rast gider umarım.

Kendi haklarıysa ispat gerekir,onun dışında mirastır ve kimse sizi hakkınızdan tehditkar konuşmalarla caydırmaya çalışamaz. İsterseniz yöntemlerini detaylı anlatırım.
Bebeğiniz çok küçük,aldığınız maaş bakıcı ücretinin 2 katı olacaksa en az tabikide çalışın. Onun dışında bebeğinizi bırakmaya değmez. Çok zorunluluk hissedersenizde korkmayın. Bende kızım hemen hemen okadarken işe geri döndüm. Anne açısından zor ama alışılan bi süreç.

Evet umursamaz, bir arkadaşımın eşi tek maaşla ev aldı, çocuk yaptı. O süreçte zorlandılar çok, ama daha fazlası için çabaladı, iş değiştirdi. Çalışma saatleri uzun, izin alma söz konusu olmayan bir yerdi, haftasonu yoktu. Ama şimdi maaşı çok iyi düzeye geldi, arabası altında.

Hani diyorlar ya az alıcaksa iş değiştirmesine değmez diye. Değmeyebilir, bu arada askerlikten önce sonra toplamda 6 senedir orada çalışıyor ve hep aynı yerde. Ama nedir? Belki pozisyonu değişir, yükselir vs. Risk almadan bilemeyiz ki?

4 ve 5 .maddeler kolay görünse de çok ütopik şeyler.Hele bebek 7 8 aylık oldu mu hiç yapamazsınız.Boşuna malzeme almaya para harcamayın.

Kendileri oturdu, gerektirdiği yerde tadilatını yaptırdı vs. ya aile bağları çok zayıf, herkes kendini düşünüyor sadece, şahsen ben kardeşim zor durumdaysa ve ben onunda hakkı olan bir malda yaşıyorsam içim rahar olmaz, vicdanen huzurlu olamam. Herkes aynı olamaz tabii ki, mal mirastan çok ben kendi başımıza bir şeyler yapalım istiyorum.

Bakıcı olayına direkt çevremden yardım isteyeceğim yakınlarımdan, tabii ki belli bir ücret karşılığında. Hayırlısı bakalım, bugüne kadar çok isteyipte, çabamın boşa çıktığını hiç görmedim. Emeğimin karşılığını her daim aldım. Yani istemek, uğraşmak, emek harcamak çok önemli.

Aynı durumdayız sanırım tek maaş ev kira çocuk 7aylik bakacak kimse yok hamileyken işten cikartildim çocuk hareketli ek iş yapılamıyor vs. Valla kredi kartları birikti bizim de. Dışarda pek yemek yemiyorum kendi harcamalrimi kistim. Çok dırdır etmiyorum yoksa esim çalış çocuğu anneme bırakalım diyebilir annesine bırakmam çünkü diğer toruna bakıyor ayrıca minnet etmek istemem ve gözüm arkada kalir. O yüzden bu süreç geçecek çocuk kreş yaşına gelecek diye bekliyorum yapacak bişey yok pek çok kişi bu yollardan gecmistir içinizi ferah tutun

Evli değilim. Adam daha fazlasını kazanacak durumdaysa ailesi neden sürünüyor? Vurdumduymaz adamda sorun yok yani hiç? Hmm.

Fazlasini kazancak durumda oldugunu ne biliyorsun? Konu sahibi baska is baksin diyor. Daha yuksek maasli islerde kollarini acmis bekliyordu sanki. Is bulmak kolay mi? Kendi evde oturcak adam baska iş bulsunmuş, ek iş yapsinmış diye harcama bindirecek? O da bir insan. Cocuk yapmasi gerekiyormuş yapmis ozaman eve ne geliyorsa onunla idare edecek calisana kadar. Adam saga sola para savursa, kendi keyfine harcasa, yese icse neyse ama burda o da yok, yazmamis oyle bisey, vurdumduymazlik nerede peki? Az maaş almasimi vurdumduymazlik?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlis anlamayin.ben de devlet memuruyum.zorunluluktan 5.5 aylıkken bıraktım çocuğumu. Bakıcısı üstelik. Çok zor oldu belki mecburdum.akşam 8 de sut sağlamaya başlardım taa gece 12 ye kadar.yani calismaniz lazım bu durumda.bu arada miras eşinizin hakkı hukuken alabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…