Maddi sıkıntımız sizce ne yapmalı

demetc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2013
1.675
2.075
133
İstanbul
selam kızlar eşimle 7 ay önce evlendik evlenirken esyalar altınlar nişan öncesi alısveriş bir kısmı kv nin hesabından harcandi ama tabiki yetmedi eşim bankadan kredi cekmiş magazalarada borc yapıldı magazalara borctan haberim vardı ama banka kredisiniden haberim yoktu neyse düğünde takılan altınlar hepsi borca gitti kvye baharda yine yuklü miktarda para gelecek lakin eşim krediyi ödeyemiyor zaten evlenirkende kvye gelecek paraya güvenilerek bu kadar borca girildi asıl sorun şu bana ailemden cok değil 5 bin küsür para geldi bu kadar borc var eşime yardım etmek isterdim lakin cocuğumuz olmadı pko var bende dr asılama olmazsa tüp bebek vs bakacak duruma göre ben elimizde hazır birikmiş paramız olmasını gelmiş parayı tedaviye harcamayi düşünüyorum eşimse paramı borc olarak istiyor (ödeyeceğini hiç sanmiyorum) birde şöyle bir konu daha var eşimle kaynımın ortak arabası var kv almış zamanında araba arıza yapıyor ve bizden cok kaynım kullanıyor yinede bakımını yaptırmıyor eşimse kv kp hastaneye vs götürmeye kullanıyor ayrıca araba içi leş gibi ne temizlik var ne birsey içimden gelerek oturamıyorum bile eşime dedimki arabayı abine sat borcun bir kısmını kapa (asıl istediğim ortak ve kullanmadiğim arabadan kurtulmak) eşim onada yanasmıyor abime satarsam arabayi daha isteyemeyiz diyor bende sanki arabaylamı doğdum dedim abin kullanıyor vs diye atıştık cocuk için sonra kredi cekermisin dedim cekemem diyor hem paramı alıyor hem benden cocuk istiyor hemde kredi cekemezmiş beyfendi üstelik arabayıda satmıyor gercekten bunaldım okudunuz için teşekkürler

Eşinize güveniyorsanız verin bu borçları bi atlatın zaten sakin kafayla çocuk ta olur inşallah tedavi ile şimdi borç batağında bi insan nasıl düşünsün tüp bebek masrafı falan pahalı şeyler sonuçta 5 bin zaten yeteceğini hiç sanmıyorum tüp bebek için

Şimdilik bende düşünemiyorum kv gelecek paraya güvendik
etrafinizda suan hic kucuk bebegi olan varmi bilmiyorum belki yoktur diye ben size kisaca bahsedeyim
her cocuk nasibiyle kismetiyle gelir falan diyorlar ya onu unutun
bebegim 14 aylik 6 aylikken emmeyi birakti hala her hafta kutusu 100 liraya bir mama aliniyor
prima kullaniyordum fiyatlar okadar uctuki daha uygun fiyatli molfikse gectim 76 tl civariydi en son sanirim
soyle biraz zeka gelistirici duzgun bir oyuncak almaya kalksan en az 100 lira
kiyafetiydi biberonuydu carti curtu derken aylik masrafi bize 600 lira civari
durumunuzu duzeltmeden yapmayin cocugu ki daha cook yeni evlisiniz

7 aylık evli olduğunuzu geçtim,ama daha borçları kapatmadan, kvdenin parasına güvenmeden geçimini sağlayamiyorsun ve bebek düşünüyorsunuz.. Bence bir es darda olunca digeri parayi ne olursa olsun saklamamali.. Ayrica düğün masraflari sizin içinde yapıldı. Borcu kapatmak ta bunun icin tek esinizin degil, sizinde vazifeniz

zaten istesemde olmuyor tedaviye bakmam lazım anca yol alırım diye düşünüyorum
bende markette fiyatlara bakıyorum nasıl bakarız diye düşünüyorum zaten istesemde olmuyor tedaviye bakayım hamile kalsam bile daha 9 ay var diyorum ozamana kadar Kv para gelir eşim rahatlar yanlışmıyım

keşke en başında ailenin bu parayı sağlık sorunları için verdiğini söyleseydin

kv nin parayi verecegi kesinmi??
9 aylik evlilige hic bir dr tedavi uygulamaz bugun gitsen 1 sene dolmadan gelme der
asilama tup ilk seferde illa tutacak diye bir kaide yok insallah ggerek olmaz ama ben mesela 2.asilamamda hamile kaldim dogru dr dogru tedavi bulana kadar 17 bin harcadim

Yasini bilemiyorum ama suanda sıkıntılı durumda dunyaya bebek getirmek sizi zorlar hem maddi hem manevi ... kirada oturuyorsaniz hem kira odeyip hemde borc odemek ev gecindirmek imkansiz borcunuz bitene kadar sende calissan ikiniz birden bitirseniz kredinizi feraha ulasirsiniz yine karar sizin

Parayı saklamıyorum sadece tedaviye kullanmak istiyorum ve tabiki arabadan kurtulmak istiyorum aslında borc olmasa maddi olarak cocuğa bakarız

Çalışmıyor musunuz? Sizin evlilik borcunuzu ne kayınvalide ne eşiniz tek ödemek zorunda. Önce bir maddi sıkıntıdan çıkın, sonra çocuk düşünün. Ne yapacak adam parayı bulmayıp, çocuksuz mu yaşayacak? Çocuk istemiyorsa zaten kendinize çocuk yapıp helak etmeyin yavruyu.

Evimiz kira değil ailem ev verdi magaza borclarını eşim hallediyor ama krediyi ödeyemiyor

Calısmıyorum eşim cocuk istiyor herkes özellkle kv sorup duruyor bunalttılar beni iyice

Siz önce 1 yıl evli kalın evliliğiniz otursun sonra çocuk düşünün . Koştur koştur çocuk yapmaya ne meraklısınız. Oğlum 3,5 yaşında tek başına kreşi gıdası oyuncağı kıyafeti gezdirmesi toplam masrafı aylık 1.500 tl. Haberiniz olsun.

Kredinin miktarı nedir? Aylık ödemesi nedir? Ne kadarını ödeyemiyorsunuz? Elinize ne kadar para geçiyor?
7 aylık evlilikte -yaşınız genç ise- sadece pko yüzünden tüp bebek denemek gerekmeyebilir. Ayrıca ödemekte zorlanılan borç varken bebek düşünmek çok da doğru olmayabilir. Miktarı bilmiyorum tabi ama zorlanıyorsunuz sonuçta... 5bin lira sizi rahatlatacaksa neden vermeyesiniz ki? Birçok çalışan kadın doğrudan ya da dolaylı olarak bir ya da iki ayda eşine bu parayı vermiş oluyor. Zaten gelecek para da varmış. Bence eşinize haksızlık edersiniz vermezseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…