Maddi sıkıntımız sizce ne yapmalı

Calısmıyorum eşim cocuk istiyor herkes özellkle kv sorup duruyor bunalttılar beni iyice
Tam muayene oldunuz mu tek sorun pko mu? Buradaki ilgili forum başlıklarını takip etmeyi unutmayın.
Not: Kv ye para gelecek onunla ödeyeceğiz yazmışsınız çok takılmamıştım. Aile arasında büyük borçlar için olabilir böyle şeyler tabi. Ancak diğer konunuzda eşinizin 3-5 lira da olsa iddia oynadığını yazmışsınız. O yazının son kısmında eşinizi kp e şikayet ettiğinizi kp in de tamam ben ona az para vereyim o zaman dediğini belirtmişsiniz. Siz para pul işlerini muhakkak düzene sokmalısınız. Bu düzende çocuk sahibi olursanız çok pişman olursunuz. D demetc

Son düzenleme:
Cok haklısınız arayi sattırmak istiyotu
Parayı vereceksiniz, kredide çekmeyecek eşiniz. Çocuk nasıl olacakmış o zaman?
bilemiyorum bunu eşime sormak lazım

Birde bu kadar borc içinde idaa oynuyor ayrıca sinir ediyor beni soz verdi oynanayacağım diye bakalım düzelir insallah

Borçlar bitmeden bebek mii sakınnn sakınnn pişman olursunuz..

Reactions: 000
Birde bu kadar borc içinde idaa oynuyor ayrıca sinir ediyor beni soz verdi oynanayacağım diye bakalım düzelir insallah
İddia da oynuyor ne düzeyde oynuyor peki biliyor musunuz? Bağımlılık derecesindeyse o sözlerin hiçbir anlamı yok maalesef. Gerçekten cocuk düşünmeyin şuan.

Kaç yaşındasın? Küçüksün daha herhalde çünkü yazdıkların onu gösteriyor. Her şey tam cocuk eksik dünyaya geliyorlar sonra ziyan zebil. Bi evliliğiniz otursun sizde bi işe başlayın el ele verip borçlarınızı kapatın evde kira değilmiş cabuk biter. Borcların bitmesine yakın tedaviyede başlarsınız niye böyle acele davranıyorsunuz.

Kusura bakmayın ama baştan sona herşey yanlış. Bu ne acelecilik..
Ben maddiyatı geçtim de; öncelikle henüz 7 aylık bir evlilikte tüp bebek düşünmek fazlasıyla gereksiz.
Bir durun dinlenin. Borçlar biraz azalsın.
O arada siz pko tedavinizi olun. Eğer olmazsa önce aşılama yapılır, en sonunda tüp bebek düşünülür. Doktorlarda aynı şekilde yönlendirir zaten.
Bu süreç zarfında da maddi manevi toparlanırsınız zaten. Önceliğiniz borçlar olsun.

Daha 7 ay olmuş evleneli, bir çok pcos hastasının çocuğu oluyor. Biraz kendinize zaman verin ve birilerinden bir para beklemek, eşinize arabayı sattırmak veya olan krediyi dahi ödeyemezken kredi aldırmaya çalışmak yerine, kendiniz bir iş bulsanız da rahatça borçlarınızı kapatsanız daha iyi olmaz mı? Siz artık bir ailesiniz, her şeyi eşinizden beklemeyin.

uc liraya bes kofte istiyor. bence verme biraz sorumluklarini bilsin

Daha çok yenisiniz birbirinizi tanıyın zaman geçirin üstelik bu sıkıntılar da varken neden bu kadar hızlı çocuk düşüncesi anlayamıyorum..

Elden gelen öğün olmaz ..kv güvenmeyen.ayrica tedavi için de 5500 yetmez.ne yapmalı? Siz de calismalisiniz

Arkadaşlar güzel yorumlar yapmış. Bence de 7 ay çocuk için çok erken yaşlarınız gençse maddi zorlukların geçmesini bekleyin. Rahatladığınız zaman eşiniz tedavi gerekiyorsa zaten tedavi ettirecektir. Eşlerin birbirine destek olması gerek, onun sıkıntılı zamanında destek olursanız psikolojik olarak da daha rahat olursunuz. Çocuk için psikoloji de önemli. Ayrıca kayınvalideden gelecek paraya güvenmeyin.

Bebek için çok erken. Şu durumda düşünmemelisiniz. İlaveten yetişkin insanlarsınız etraftan gelecek paraya güvenerek evlilik olur mu? Kayınvalideniz ister verir ister vermez, zorunda değil ki. Siz hesabınızı yapıp ona göre uygun halli ve uygun zamanda evlenmeliydiniz.

Sonrasında bakardınız kayınvalide yardım etti, ona göre kalan borçlarınızı v.s öderdiniz.

Baştan yanlış planlanmış her şey.. İşe girseniz şuan daha mantıklı.

7 ayda çocuğunuzun tedavisiz olmayacağı kanısına nasıl vardınız acaba? Bunca dert tasa içinde bu kadar canhıraş bir biçimde çocuk istemek ne kadar mantıklı olabilir ki? Belki de olmamasında bir hayır vardır zamanı değildir.

Pko bende de var. Pkosu olanların çocuğu olmaz diye bir şey yok.

Evlenirken her şeyi almak zorunda olduğunu düşünen çiftleri de gerçekten anlamıyorum. Eşyalar kaçmıyor, her şey eksiksiz olmak zorunda değil. Bu kadar strese değer mi? Hem kv de gelecek paraya neden güveniyorsunuz? Kesin verecek mi?

Bence siz de çalışıp eşinize destek olun. Düzlüğe çıktığınızda çocuk düşünürsünüz. Bezi, maması, kıyafeti, oyuncağı derken borçlarınız iyice artar.

4 aylik bebegim var. Hamilelikte bebek icin baya bi harcama yapiyosun zaten. Besigi, hastane hazirligi, kiyafeti, emzik biberon ve daha bir suru sey.. Dogduktan sonra kiyafet geliyo cok fazla ama illa sende biseyler aliyosun. Bez masrafi desen ayri.. Prima kullanıyorum. Tavsiye ederim tabi ama fiyatlari cok kotu. Biraz buyusun degistirmeyi dusunuyorum.. Yani maddiyat konusunda bizde sıkışığız. Bereketiyle geliyo ama bi yere kadar. Toparlanmadan dusunmeyin bence.

Bu kadar maddi sıkıntı varken çocuk doğru bir karar değil bence. Borçlarını önceliğiniz olmalı. Çocuk gerçekten çok bütük masraf , şu devirde Allah rızkını verir diyemiyorum maalesef. Bir de zaten yeni evlisiniz belki normal yoldan da hamile kalabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…