Maddi sorunlar..

pitpigim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2015
3.853
2.769
133
34
Merhaba kizlar
Hemen konuya gireyim. Esimde bende çalışıyoruz ben asgari ücretli bir iste çalışıyorum esimde firinda calisiyor aylığı 2000
Aylık 1650 kredimiz var ev kirası masraflar derken resmen yetişemiyoruz 10 gün önce evimizi taşıdık is yerime ve anneme yakın geldik borç üstüne borç yaptık esimin de benim de moralimiz çok kötü kızlar resmen yetismiyor
1650 kredi 600 kira 300 telefonlar elektrik su yeme içme derken ay sonunu getiremiyoruz
Biz burdan ne yapabiliriz diyebilirsiniz çok canım skldi artık bu duruma yazıp paylaşmak istedim

Kredinin bitmesine ne kadar var? Acaba o zamana kadar ailenizin yaninda kalip kira ve mutfak masrafindan kurtulma ihtimaliniz var midir? Cok zor bu da iki taraf icin de biliyorum, ama bicak kemige dayanmis gibi.

Çocuk var mı

Şehir neresi

1650 kredi 1000 kira fatura geriye 1000 üstü para kalıyor

Yol yemek masrafı var mı Yoksa çocuk da yoksa geçirilebilir biraz sıkarak ama çocukla zor

Aylık giderleri yazın bir yere kuruş kuruş sonra varsa gereksiz harcama bulursunuz

Kolaylıklar dilerim

Kredinin bitmesine ne kadar var? Acaba o zamana kadar ailenizin yaninda kalip kira ve mutfak masrafindan kurtulma ihtimaliniz var midir? Cok zor bu da iki taraf icin de biliyorum, ama bicak kemige dayanmis gibi.
tam 3 yil var kredinin bitmesine aile konusunda esim kabul etmez ki öyle birseyi

Kredi ne kredisi acabaa? Biz çözümü birkaç iş yapmakta bulduk aşırı gider var bizde de. Ben hem MEB te öğretmenim hem kursta hrm özel ders veriyorum eşim eniştesinin dükkanında çalışıyor ve çiftçilik yapıyor hatta bazen geceleri şehir dışına dükkanla ilgili işlere gidiyorda öyle geçiniyoruz. Başka işlerde çalışma durumunuz yokmu mesela ekstra yani. Mesela evde bir şeyler yapıp sitelerde satmak gibi. Ya da ailelerden yardım alsanız

esimin de benim de yol paramız var yemek paramız var giderlerimizi yazdık çıkamadık işin icinden
Çok teşekkür ederim

ek is benimde aklıma geldi ama ne gibi şeyler yapabilirim onu bilemedim işten kacinmam ne olsa yaparim

esim firin acti olmadı tüp bebek için kullandık öyle birikti

Allah ödeme kolaylığı versin.
Aklıma gelen öneriler şöyle:
300 lira telefonlar için çok fazla 50 şer liraya güzel tarifeler var onlardan kullanabilirsiniz.
Ev telefonu ve internetinizi dondurabilirsiniz borcunuz bitene dek, zaten ikiniz de çalışıyorsunuz, evde akşamdan akşama net olmasa da olur.
Market yerine pazardan haftalık sebze-meyve alışverişi yapabilirsiniz.
Giyim konusunda kısıtlamalar getirebilirsiniz, evdekileri kullanıp yeni bir şey almadan geçirseniz bu kışı sorun olmaz sanki.
Haftasonları dışarda harcama yapıyorsanız daha çok yürüyüş, piknik vs gibi etkinlikler yapabilirsiniz, koyun termosunuza çayınızı kahvenizi, yapın sandviçlerinizi gezin.
3 yıl boyunca aralıksız borç ödedim, ne demek olduğunu bilirim, kendinizi yıpratsanız da bir şey değişmeyecek, sakin olmaya çalışın.

tlf borcu şu şekilde arkadaşına borcu vardı telefon alıp verdi onun taksidini ödediğimiz için bu kadar fazla geliyor yemek konusunda akşam yemeğimi yarın ki öğle yemeği için ayırıyorum bazen bazende annem veriyor ekmek arası bişeyler hazırlayıp öyle idare ediyorum artık kıyafet almıyorum evdekiler yeterli oluyor fikirleriniz için çok teşekkür ederim

Eşin fırında çalışıyormuş. İnstagramda pasta börek cupcake satan çok site var. Öyle bi hesap açıp satsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…