• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi sorunlar

Ben seni mi besleyecegim senin için mi kazanıyorum diyor .Bütün erkekler böyle mi bu normal bir kafa mi çıkamıyorum işin içinden erkek evi gecindirir diye bir dünya yok diyor
Ozaman o ne işe yarıyor sen kendine yeten bir kadınsın.Ruhunu doyurması gerekiyor bu eşit şartlar altında ama oda yok üstüne dahada moral bozuyor ki insan arkadaşına bile demez bunları kimseye demez yani hayat paylaşmayı geçtim.Ben çalışmıyorum evden proje oldukça ara ara iş yapıyorum mesela eşim iki işte gece gündüz çalışıyor yoruluyor kızımızı zor görüyor diye hiç bir iş yaptırmıyorum su istese gidip getiriyorum o derece hem dinlensin hem kızıyla vakit geçirsin diye ama sağolsun oda ne kadar yorgun olursa olsun ağır işleri yapar.Evde mümkün olduğunca yapayım der ki tek işe gidiyorken zaten yapıyordu yapamadığım yerde şaf etmez. Kötü yapmışsın demez ne aldın ne sattın demez ne kadar yollamam gerekiyor der ne istiyorsun der her şey ortak çünkü tek taraflı maddi de manevide fedakarlık gerekiyor birsürü şey yaşadık bir sürü değişen dinamikler var tabii hayatta karşılıklı desteklemek paylaşmak önemli.Evdede huzur yoksa nereye gideceğiz kaçacağız

Merhabalar herkese .Daha önceki konularda bahsettiğim gibi eşimle bazı sorunlar yaşıyoruz. Bunlara maddiyatta ekleniyor. İkimizde çalışıyoruz. O benden yaklaşık yüzde 40 daha fazla kazanıyor. Söylediği rakam bu şekilde. Meslek gruplarımız farklı olduğu için tam rakamı bilemiyorum. Eşim fazlaca kazanmasına rağmen her şeye ortağım evde aklınıza gelebilecek Her ay benden evin giderlerini istiyor yolluyorum bana kalan parayla istediğimi yapmak istiyorum ama sürekli soruyor ne yaptın nereye harcadın. Gözü de sürekli bir şey aldim mi diye üzerimde.Bir şey almak istediğimde kendin al maaşın var diyor ama aldığımda da surat aşıyor. Ben para biriktiremeyen bir insanım suçum o .Bunun için altın yapıyorum bunu mu biriktiriyorsun biriktire biriktire diyor. Onun evi gecindirmesi benimde katkı sağlayıp maaşımın kalanını dilediğim gibi harcamam gerekmez mi ?Normali bu değil mi ? Hep kavga dövüş alıyorum istediklerimi
Ben eşinizin burcunu merak ettim 😮‍💨 Öncelikle görmediğiniz , ne olup bittiğini bilmediğiniz bir birikime neden katkı sağlayasınız? Kendi hesabınızda yapmak istediğiniz kadar birikim yapabilirsiniz. Ben maddi konularda şeffaf olunmasını doğru buluyorum. Kazancını neden bilmiyorsunuz? Çok önemli değil ama neden yani.. Bir iç hesap varmış gibi bir görünmez duvar oluyor. Sizi eleştirmiyorum. Siz saygı olarak görüyorsunuz bunu ama kendisi sizin kuruşunuzun hesabını yaparken bu dengeli değil. Ben de eski eşin kazancını bilmezdim. Hoşlanmazdım bile bunu merak etmekten. Sonra fark ettim ki aidiyet hissetmiyordum içten içe. Bana ne hissiyatı vardı sanırım.

Madem o kadar iyi yatırım yapıyormuş neden bu zamana kadar yatırım yapmamış onu sorsaydınız keşke eşinize. Ayrıca ev arkadaşı gibi evin giderlerini istemesi hiç hoş değil.

Ben seni mi besleyecegim senin için mi kazanıyorum diyor .Bütün erkekler böyle mi bu normal bir kafa mi çıkamıyorum işin içinden erkek evi gecindirir diye bir dünya yok diyor
Terbiyesiz! Eşimle aynı işi yapıyoruz onun ek kartı bendedir. Fuzuli harcarım. Hiç sormaz bile. Normali bu değil. Sizi beslenecek biri olarak görmesi çok iğrenç. Sizi bankamatik olarak görüyor sırf bu amaçla evlenmiş gibi.

Merhabalar herkese .Daha önceki konularda bahsettiğim gibi eşimle bazı sorunlar yaşıyoruz. Bunlara maddiyatta ekleniyor. İkimizde çalışıyoruz. O benden yaklaşık yüzde 40 daha fazla kazanıyor. Söylediği rakam bu şekilde. Meslek gruplarımız farklı olduğu için tam rakamı bilemiyorum. Eşim fazlaca kazanmasına rağmen her şeye ortağım evde aklınıza gelebilecek Her ay benden evin giderlerini istiyor yolluyorum bana kalan parayla istediğimi yapmak istiyorum ama sürekli soruyor ne yaptın nereye harcadın. Gözü de sürekli bir şey aldim mi diye üzerimde.Bir şey almak istediğimde kendin al maaşın var diyor ama aldığımda da surat aşıyor. Ben para biriktiremeyen bir insanım suçum o .Bunun için altın yapıyorum bunu mu biriktiriyorsun biriktire biriktire diyor. Onun evi gecindirmesi benimde katkı sağlayıp maaşımın kalanını dilediğim gibi harcamam gerekmez mi ?Normali bu değil mi ? Hep kavga dövüş alıyorum istediklerimi
Eşin seninle değil maaşınla evlenmiş :(

Ne bekliyorsunuz hala ? Ben seni mi besleyeceğim senin icin mi kazaniyorum diyen bi adamla ömür gecer mi ? İtici ya midem bulandı gercekten. Erkek statüsünden böcek statüsüne düşmeliydi gözünüzde coktan . Desenize pat pat ben seni mi besleyecegim ? Off ne sozler demeniz lazimda. Once bosanin bundan rezil ac gozlu insan

Gelirler, giderler açıkça konuşulmadığı sürece o evliliğin derinliği, samimiyeti olmaz kanaatindeyim. Kimin nereye borcu var, kimin geliri ne kadar, ev gideri ne kadar açıkça konuşulmalı. Ev ile ilgili alınacak bir şey var ise birlikte markete gidilmeli, birlikte alışveriş yapılmalı. Ev bu, ikinizin de ortak bir yaşamı sürdürmek için bir çatı altında yaşadığınız yuva. Örnek veriyorum; maaşın 20, 10'unu birikim için eşine ver. Ancak bu paranın nerede biriktiğini sende istediğin vakit kontrol edebiliyor ol. Paranın nereye gittiğini gör yani. Nifak sokmak istemem ama emin ol ev için birikim yapıldığından, yarın öbür gün Allah korusun farklı durumlar gelişirse zor durumda kalma. Ayrıca bu paraları hep resmi şekilde transfer et, elden verme. Ayrıca o bir erkek, sen elinden gelen katkıyı sağlayacaksın tabii ancak ondan fazla değil. Koşullar ne olursa olsun evi geçindirmek erkeğin görevi. Seninle evlenirken gelirini, çapını biliyordu. Kenarda birikimi olan, anadan babadan mal mülk kalan biri ile evlenseydi o zaman. Kendini ezdirme, kendi isteklerinden de tamamen vazgeçme.

Gelirler, giderler açıkça konuşulmadığı sürece o evliliğin derinliği, samimiyeti olmaz kanaatindeyim. Kimin nereye borcu var, kimin geliri ne kadar, ev gideri ne kadar açıkça konuşulmalı. Ev ile ilgili alınacak bir şey var ise birlikte markete gidilmeli, birlikte alışveriş yapılmalı. Ev bu, ikinizin de ortak bir yaşamı sürdürmek için bir çatı altında yaşadığınız yuva. Örnek veriyorum; maaşın 20, 10'unu birikim için eşine ver. Ancak bu paranın nerede biriktiğini sende istediğin vakit kontrol edebiliyor ol. Paranın nereye gittiğini gör yani. Nifak sokmak istemem ama emin ol ev için birikim yapıldığından, yarın öbür gün Allah korusun farklı durumlar gelişirse zor durumda kalma. Ayrıca bu paraları hep resmi şekilde transfer et, elden verme. Ayrıca o bir erkek, sen elinden gelen katkıyı sağlayacaksın tabii ancak ondan fazla değil. Koşullar ne olursa olsun evi geçindirmek erkeğin görevi. Seninle evlenirken gelirini, çapını biliyordu. Kenarda birikimi olan, anadan babadan mal mülk kalan biri ile evlenseydi o zaman. Kendini ezdirme, kendi isteklerinden de tamamen vazgeçme.
Yukarıda yazdığımdan vazgeçtim, aşağıdaki yazışmaları görmemiştim. Hiçbir şey verme bu adama. Erkekse erkekliğini bilecek. Afedersin bunun bir tarafları da kalkmıyordur. Böyle erkek mi olur. Boşan. Sen mi bakacakmışssın ona. Gitsin anası baksın.

Şimdiye kadar birikim yapamamak konusunda suçluyum evet .Ama bir kadına bu yüzden eziyet edilir mi sürekli
Yok yavrucum seni bayağı sindirmiş bu adam. Suçlu falan değilsin. Evlenmeseydi o zaman. Gidip birikim yapan biriyle evlenseydi. Allah Allaaah. Ezdirme kendini rica ediyorum kendine gel. Evlilik böyle bir şey değil. Sevgililik bile böyle değil.

Eşimle ilk evlendiğimizde paranın ortak olması gerektiğini söyledim. Ben harcarsam ihtiyacım varsa söylerim senin varsa söylersin. Alırız. Ne nereye gidiyor konuşuruz. Birikim ayırıp hesap yapıp ihtiyaç fuzuli neyse alıyoruz. Bana doğrusu bu gibi geliyor… birikim de ortak olur dedik…

ev alamıyoruz yada hiç birikimin yokmuş vs demiş. Çok biliyorsa evlenmeden alsaydı. Daha maaşını bilmiyorsunuz. Birikiminden haberiniz yok. Ve parada gönderiyorsunuz, nasıl iş bu… farklı sorunlarınız da varmış, böyle erkek de olmaz evlilikte…

Sizin leş kocanız numune öyle her evde yok.Maaş kazanan kadının kendini bu kadar ezdirmesi çok acı,elin adamının ezikleme şubesi olmuşsunuz,bunun için mi okudunuz.Adsmın maaşını bile bilmiyorsunuz bunun neresi evlilik siz sadece adamın hedeflerine ulaşması için kullandığı araç olmuşsunuz.Aşk ,sevgi,değer görme nerede????

Böyle bir konuda yaptığım yorum için linç etmişlerdi beni, senin gibi düşünüp tüm kadınların kendi maaşının kendine ait olmasını, bi erkeğin evini geçindirmeyi becerebilmesi, karısının maaşına göz dikmemesi gerektiğini savunmuştum. Kim ne derse desin fikrimin arkasındayım, karısına kazandığı para üzerinden zorbalık yapan adamdan affedersiniz bi halt olmaz. Ev geçindirmeyi bilmeyen beceremeyen adam evlenmesin. Hele birde kazandığım parayla kendime birşey aldığımda bana surat asacak tavır yapacak,yok artık daha neler. Sonuna kadar haklısın normali kendi paranı kazanıp evine gerekli desteği kendi rızan kadar, kendi ihtiyaçlarından arttırdığın kadar yapmalısın. Biz zaten kadınlar olarak masraflıyız ne demek yani kendine birşey alamamak? Çok haklısınız konunuzda.

Bütün erkekler asla bir değil, kimisi karısı çalıştığı halde paran var mı diye sorar üstüne para bırakır. Maddi durumu olmaz yetişemez adam o zaman ayrı tabi ki beraber üstesinden gelirsiniz. Ama hiç bir durumda bu lafları edemez. Normal bir erkeğe karısından anasından babasından para istemek zor gelir, ben tanıdığım hiç bir erkekten param yok lafı bile duymadım olmasa bile söylemezler yani.

Yanlış anlamazsanız b.k gibi bir adamla berabersiniz,
böyle birine benimle evlenene kadar aklın neredeydi, madem bu kadar iyi tutumlu geleceği düşünen bir adamdın ev almak için niye evlenmeyi bekledin aç k.pek derdim ve beş kuruş para koymazdım ortaya.
Bu arada bana göre sizin maddi bir sorununuz yok, eşiniz ve evliliğinizle ilgili çok büyük bir sorununuz var.

Madem o kadar iyi yatırım yapıyormuş neden bu zamana kadar yatırım yapmamış onu sorsaydınız keşke eşinize. Ayrıca ev arkadaşı gibi evin giderlerini istemesi hiç hoş değil.
Yapmış işte senelerce birkimini onunla da ev almak istiyor.Sorun benim katkı sunamayacak olmam o eve .Hepsi benim paranla alınacaksa sen neden varsın diyor

Bütün erkekler asla bir değil, kimisi karısı çalıştığı halde paran var mı diye sorar üstüne para bırakır. Maddi durumu olmaz yetişemez adam o zaman ayrı tabi ki beraber üstesinden gelirsiniz. Ama hiç bir durumda bu lafları edemez. Normal bir erkeğe karısından anasından babasından para istemek zor gelir, ben tanıdığım hiç bir erkekten param yok lafı bile duymadım olmasa bile söylemezler yani.
Yok hiç zor gelmez dışarıda beraber yediğimiz yemeğin parasını ister madem senin maaşın senin paran yarısını da ödeyeceksin der

Back
X