Yani iki tane sabit gelirli insan ağlıyorsa , işten çıkarılan , maaşını 15-20 gün sonra hem de eksik alan insanlar ne yapsın ?Merhaba arkadaşlar eminim bu da dert mi diyeceksiniz yaşadıklarının yanında ama dert işte .
Memurum. Eşim de memur. Erken yaşta atandım. Erken evlendik . Ama ailesi bir kuruş destek olmadı dedim olmasınlar . Eşim evlenirken beni dinlemedi bir de araba aldı( gerçi sağlık durumu sebebiyle araba şarttı ama ailesi en azından bir süre bizi idare edebilirdii ) . Üstüne düğün borcu üstüne eşimin ve benim ciddi miktarda sağlık borçları derken kaç senedir nefes alamadım. Kurs açtım borç ödedim ama hafta sonları da çalışmak zordu yoruldum. Son zamanlarda hakkını veremediğimi düşündükçe kursları kapattım . Her ne kadar idarecim kimse sizin gibi anlatmıyor çocuklar sizi istiyor dese de vicdanen yapamadım . Şimdi yine borçlara boğulduk.
Eşimin ailesinden beklentim yok aştım artık onları gölge etmesinler yeter . Haftada 7 gün çalışırdım kayınvalidem evime gelip toz kontrolü yapardı bir gün demedi bu kız hem çalışıyor hem kendisi hasta hem oğlum çok hasta ona bakıyor üstüne borçları çok demedi . ( bu ne ki sabır küpüyüm o gaddar Vicdansız kadına karşı ) Ha ettiğini çekiyor ondan ne hali varsa görsün diyorum . Resmen Allah hesabını sordu ona . Ama Ben yoruldum artık . Çok eski bir evde oturuyorum . Düzgün eşyam yok. Hayalim olan çalışma odam yok. Diyeceksiniz aç değilsin ya . Çocukken onu da yaşadım çok aç kaldık annemle . Fakirdik . Bir türlü geçmedi yoksulluk . Asla nankör değilim de hayallerim bir türlü olmuyor . Heveslerim . Bir ev alabilsem faizler de çok yüksek . Bunaldım kaldım .
Faizle girilen işlerden hayır gelmez böyle işte... düğün yapmışsınız nikah yapabilirdiniz eşyaları yavaş yavaş alabilirdiniz önce yatak Ocak ve buzdolabı yeterli olurdu gazete bile yapıştırılır pencereye yavaş yavaş faizsiz olsun yeterli ...sonra krediyle muhtemelen araba aldınız oda size bir sürü masraf ..lüks içinde yasayacakken dustugunuz hale bak ..ev almak zorunda değilsiniz kirada oturun memursunuz sonuçta böyle yapsaydı iz eğer her ay köşeye de para atabilirdiniz ..şimdi ise size tavsiyem arabayı satın faizlerden kurtulmaya çalısip tövbe edin..haram girmesin eve paranizin bereketi olsun
Ulkenin nereden baksan yaridan fazlasi maddi sikinti cekiyor ve zor durumda.Faizle girilen işlerden hayır gelmez böyle işte... düğün yapmışsınız nikah yapabilirdiniz eşyaları yavaş yavaş alabilirdiniz önce yatak Ocak ve buzdolabı yeterli olurdu gazete bile yapıştırılır pencereye yavaş yavaş faizsiz olsun yeterli ...sonra krediyle muhtemelen araba aldınız oda size bir sürü masraf ..lüks içinde yasayacakken dustugunuz hale bak ..ev almak zorunda değilsiniz kirada oturun memursunuz sonuçta böyle yapsaydı iz eğer her ay köşeye de para atabilirdiniz ..şimdi ise size tavsiyem arabayı satın faizlerden kurtulmaya çalısip tövbe edin..haram girmesin eve paranizin bereketi olsun
Allahin işine karışma ne demek yahu bu ne biçim söz öyle cahil misin nesin ?Yani kusura bakmayın da tüm bu başına gelenler sırf faizli alışveriş yaptığı için mi oldu allasen .Herşeye harami helâli karıştırmayın.Allahin işine karışmayin
Maalesef çoğumuz bulastik bende bulastik bir ara sonra kurtuldum şükürler olsun faiz olmadıkça geçiniyoruz ama tabi ülkenin durumu berbat orası ayrı konuUlkenin nereden baksan yaridan fazlasi maddi sikinti cekiyor ve zor durumda.
Hepsi mi faize bulasmis bu insanlarin ?
Allahin işine karışma ne demek yahu bu ne biçim söz öyle cahil misin nesin ?
Cahilsin evet anladım konuşmaya luzum yokta hatirlatayim Allah bizede öğretmiş ya hani kardes , peygamber araciliyla belki zeka pariltisi olmuştur suanHaram helal muhabbeti sizin haddiniz değil diyorum Allah bilir neyi haram edip neyi helal edeceğini diyorum !!!
Cahilsin evet anladım konuşmaya luzum yokta hatirlatayim Allah bizede öğretmiş ya hani kardes , peygamber araciliyla belki zeka pariltisi olmuştur suan
Senin üslubuna göre cevap verdim ...saçma sapan sözler ediyorsun ne yapabilirimÜslubunuz çok ama çok çirkin o nedenle sizinle daha fazla muhatap olamam daha fazla..Tartismayi bile beceremiyorsunuz
Konu sahibinin konusunu dini yorumlar yüzünden kapattırmayın. Tamam söylediniz söyleyeceğinizi. Biliyorsunuz yasak.Cahilsin evet anladım konuşmaya luzum yokta hatirlatayim Allah bizede öğretmiş ya hani kardes , peygamber araciliyla belki zeka pariltisi olmuştur suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?