- 10 Nisan 2014
- 43.751
- 116.349
- 798
sizi kib ledim dini yorum yasak site de.Bu devirde faize bulaşmadan ne alınabılıyor ki yeter ki durustçe başkalarının hakkını gasp etmeden alınsın.Faizle girilen işlerden hayır gelmez böyle işte... düğün yapmışsınız nikah yapabilirdiniz eşyaları yavaş yavaş alabilirdiniz önce yatak Ocak ve buzdolabı yeterli olurdu gazete bile yapıştırılır pencereye yavaş yavaş faizsiz olsun yeterli ...sonra krediyle muhtemelen araba aldınız oda size bir sürü masraf ..lüks içinde yasayacakken dustugunuz hale bak ..ev almak zorunda değilsiniz kirada oturun memursunuz sonuçta böyle yapsaydı iz eğer her ay köşeye de para atabilirdiniz ..şimdi ise size tavsiyem arabayı satın faizlerden kurtulmaya çalısip tövbe edin..haram girmesin eve paranizin bereketi olsun
Ne kadar çirkin bir üslup böyle, nedense hep çok dinci geçinen tiplerin tarzı bu, faize haram dersin de önce keşke özünde iyi insan olabilseydin bacım!Cahilsin evet anladım konuşmaya luzum yokta hatirlatayim Allah bizede öğretmiş ya hani kardes , peygamber araciliyla belki zeka pariltisi olmuştur suan
Çok yaratıcı fikirleriniz var hem bu konuda hem diğerlerinde.Belki de tasarruf yöntemlerini bilmiyor ve paranızı çok gereksiz şeylere harciyorsunuzdur.
Sağlık problemleri büyük bir gider kapısı. Ona lafım yok. Ama benim atanan çoğu arkadaşım öncesinde yarı parayı özel sektörde kazanırken güzel bir yaşamları varken atandıktan sonra pastanelerde muhallebi yiyemeyecek kıvama geldiler. Maaşın doğru harcanmamasi mi, akarken dolsun diye çeşitli borçların altına girilmesi mi artık bilemeyeceğim ama cidden yeni atanan çoğu kişinin durumu fena....
Paranızın kontrolünü sağlamak için bir bütçe planı yapabilirsiniz.
Geçen KK'da bir arkadaş paylaşmıştı , ben de coook sevdim.
Parahanim.com
Çok güzel bir blog ve harika tasarruf önerileri var.
Çocukken çok fakir olduğunuzu yazmissiniz. Belki de bu yüzden,küçük yaşta elinize kendinizi idare edecek kadar para geçmediği için para nasıl idare edilir tam bilincinde olamamış olabilirsiniz. Çünkü iki tane memurun bu derece fakirlik çekmesi normal birşey değil.
Kesinlikle bir hata var. O hatanın ne olduğunu bulmazsaniz da yıllarca böyle sürer gider bence...
Evinize gelince...
Elbette maddiyata çok alakası var ama düşük maliyetle de evinizde harikalar yaratabilirsiniz.
Ben öğrenci evine tuğla tasimistim inşaattan, iki tugla-ustune parke attığı, iki tugla-ustune parke arttığından kendime harika bir kitaplık yapmıştım. Elektrik bandından ve yapışkanlı folyodan yatak başlığı yapmıştım... Neler neler :)
Siz de isterseniz evinizi guzellestirebilirsiniz. Avangart mobilyalara ne gerek var?
Mesela bir duvarı laciverte boyayabilirsiniz. Mahallede soruşturup eski bir merdiven bulabilir, merdivenin ayaklarından mahallede bir marangozdan kestirip beyaza boyadığın suntalari raf diye geçirir orijinal bir kitaplık yapabilrisiniz o lacivert duvarın önüne!
Bir tane de okuma koltuğu, bir tane ayaklı lamba...oldu bitti işte :)
Sakin şimdi 'ayy bir abajur-merdiven dünyanın parasi' falan diye mirildanmayin,ikinci el piyasası oldukça ekonomik. Kaldı ki abajurun iskeleti sağlam olsun yeter, ışık geçiren bir kumas ve iğne iplik -zimbayla siz kaplayanilirsiniz.
Perdelerinz beyaz mi? Sadece 65 liraya Van Gogh tablolarını - etnik stilleri fon perdesi halinde satan bir site var. Yazsan çıkar Google'a. Normalde pahalli ama 'outlet' ürünleri 60-70 ben aldım çok da memnunum...
Bak , ayaküstü bile evinde yapacak şeyler bulduk. Kaldı ki bir transfer tutkali 7 TL. A4 kagidina bastirdigin her turlu resimle dolaplarıni sehpalarini susleyebilirisn.
Daha neler neler... Pinterest uygulamasını indir, kendin yap-dekorasyon-diy falan yaz...
Evini güzelleştirmek için zengin olmaya gerek olmadığını anlarsın.
ne güzel yazmışsınız evi ev yapan kadınlardansınız heryer de kendi dokunuşları olması hazır urunlerden daha mutluluk verır insana.şu perdeleri acayip merak ettim ama.ha bir de turizmci olduğum halde benden çok ülke gezen sizi epeydir kıskanırım adınıza sevinerek bunu da eklemek istedimBelki de tasarruf yöntemlerini bilmiyor ve paranızı çok gereksiz şeylere harciyorsunuzdur.
Sağlık problemleri büyük bir gider kapısı. Ona lafım yok. Ama benim atanan çoğu arkadaşım öncesinde yarı parayı özel sektörde kazanırken güzel bir yaşamları varken atandıktan sonra pastanelerde muhallebi yiyemeyecek kıvama geldiler. Maaşın doğru harcanmamasi mi, akarken dolsun diye çeşitli borçların altına girilmesi mi artık bilemeyeceğim ama cidden yeni atanan çoğu kişinin durumu fena....
Paranızın kontrolünü sağlamak için bir bütçe planı yapabilirsiniz.
Geçen KK'da bir arkadaş paylaşmıştı , ben de coook sevdim.
Parahanim.com
Çok güzel bir blog ve harika tasarruf önerileri var.
Çocukken çok fakir olduğunuzu yazmissiniz. Belki de bu yüzden,küçük yaşta elinize kendinizi idare edecek kadar para geçmediği için para nasıl idare edilir tam bilincinde olamamış olabilirsiniz. Çünkü iki tane memurun bu derece fakirlik çekmesi normal birşey değil.
Kesinlikle bir hata var. O hatanın ne olduğunu bulmazsaniz da yıllarca böyle sürer gider bence...
Evinize gelince...
Elbette maddiyata çok alakası var ama düşük maliyetle de evinizde harikalar yaratabilirsiniz.
Ben öğrenci evine tuğla tasimistim inşaattan, iki tugla-ustune parke attığı, iki tugla-ustune parke arttığından kendime harika bir kitaplık yapmıştım. Elektrik bandından ve yapışkanlı folyodan yatak başlığı yapmıştım... Neler neler :)
Siz de isterseniz evinizi guzellestirebilirsiniz. Avangart mobilyalara ne gerek var?
Mesela bir duvarı laciverte boyayabilirsiniz. Mahallede soruşturup eski bir merdiven bulabilir, merdivenin ayaklarından mahallede bir marangozdan kestirip beyaza boyadığın suntalari raf diye geçirir orijinal bir kitaplık yapabilrisiniz o lacivert duvarın önüne!
Bir tane de okuma koltuğu, bir tane ayaklı lamba...oldu bitti işte :)
Sakin şimdi 'ayy bir abajur-merdiven dünyanın parasi' falan diye mirildanmayin,ikinci el piyasası oldukça ekonomik. Kaldı ki abajurun iskeleti sağlam olsun yeter, ışık geçiren bir kumas ve iğne iplik -zimbayla siz kaplayanilirsiniz.
Perdelerinz beyaz mi? Sadece 65 liraya Van Gogh tablolarını - etnik stilleri fon perdesi halinde satan bir site var. Yazsan çıkar Google'a. Normalde pahalli ama 'outlet' ürünleri 60-70 ben aldım çok da memnunum...
Bak , ayaküstü bile evinde yapacak şeyler bulduk. Kaldı ki bir transfer tutkali 7 TL. A4 kagidina bastirdigin her turlu resimle dolaplarıni sehpalarini susleyebilirisn.
Daha neler neler... Pinterest uygulamasını indir, kendin yap-dekorasyon-diy falan yaz...
Evini güzelleştirmek için zengin olmaya gerek olmadığını anlarsın.
Komik olmayın arkadaşlar yasak yasak bilmem ne ...benim duusncem bu ben böyle diyorum ..dediğim gibide yaşıyorum insallah...ben Allah'ın hukukuna sahip çıkıyorum bu kul da isterse ona dua Edip yardım isteyebilir ...maşallah herkes kraldan çok kralcı olmuş çıkmış..koyun zihniyetlerden olmayınız lutfenBiri dert yanmış.
Biri de çıkmış kaç zamandır üye olmasına ve defalarca aynı mevzudan dolayı ban yemesine rağmen yine bir konuyu daha baltalamış.
Herkesin dini farklı olabilir herkes dini kendince yaşıyor olabilir. Sanırım sen müslümansın açıkça belirtiyor ve ona uygun yaşama konusunda hassas davranıyorsun. Peki şu nolacakhalacocuksun sayende bir konu daha kapanacak yine derdini anlatmak belki çare bulmak isteyen bir kulun hakkına gireceksin.
29 ekim cumhuriyet bayramınızı kutlarım bu aradaKomik olmayın arkadaşlar yasak yasak bilmem ne ...benim duusncem bu ben böyle diyorum ..dediğim gibide yaşıyorum insallah...ben Allah'ın hukukuna sahip çıkıyorum bu kul da isterse ona dua Edip yardım isteyebilir ...maşallah herkes kraldan çok kralcı olmuş çıkmış..koyun zihniyetlerden olmayınız lutfen
Çok yaratıcı fikirleriniz var hem bu konuda hem diğerlerinde.
Teşekkür ederim :)ne güzel yazmışsınız evi ev yapan kadınlardansınız heryer de kendi dokunuşları olması hazır urunlerden daha mutluluk verır insana.şu perdeleri acayip merak ettim ama.ha bir de turizmci olduğum halde benden çok ülke gezen sizi epeydir kıskanırım adınıza sevinerek bunu da eklemek istedim
çok çok haklısın maddi durumum ortalamanın üstündedir çok şükür ama evime gelseniz eşyalar basit dargelirli eşyası aha haaa.sadece storlarım var ne perde ne fon .tek lüksüm mutfak elektronıklerım ve televızyonlarım.eve kim geliyor ki zaten beni tanıyan arkadaşlarım akrabalarım dostlarım onlara mı hava atacağım.arabama atlarım canım sıkılınca sevdiğim muzıkle oynaya zıplaya gezerim napacağım süsü püsü.bir çok şehir gezdi henüz 8 olmamış kızım .kitaplara para verdim okuma sevgisini aşıladım.o pembiş evlerde kütüphane yok yahu sanki evde kimse oturmuyor herşey yepyeni .kızımla babası top oynarken bu yaz avizemi bir de vazomu kırdılar canları sağolsun hala kırık koridordaki avızemın teki hala yenisini alacağım .Teşekkür ederim :)
Maalesef hala parayı bulamadim. Hep küçücük paralara sahip olduğum icin az bütçeyle cok gezmek,az bütçeyle dekorasyon gibi konularda kendimi geliştirmek zorunda kaldim
En son da 15 liralik mantar panoyu Türkiye haritası şeklinde kestim,gittiğim şehirleri renklendirip boş kalan yerlerine de hem günlük notlarimi hem seyehatlerden hatıra metro bileti-minik tanıtım kağıtlarıni falan pinledim. O kadar güzel oldu ki odamin havası anında değişti.
İnsanlar evini güzelleştirmek için-seyehat etmek-mutlu olmak için çok paralara ihtiyacı olduğunu düşünüyor ama beklentiyi biraz alçak tutunca herşeyin mümkün olduğunu bilmelerini isterim :) ondan biraz da uzuuun uzuun yazıyorum KK'da
Yaa herkes memur maaşlarını 5 bin sanıyor. Yok öyle bir dünya. Ben memurum, o kadar almıyorum yani...Borcunuz ne kadar ki eşiniz de memursa ayda 8 9 bin rahat girer evinize
Aynen benim eşimde memur öğretmen 4 senelik maaşı net 3600 anca ekders kurs olursa artıyo ama insanlar memurları kafalarında 5000le başlatıyorlar nedenseYaa herkes memur maaşlarını 5 bin sanıyor. Yok öyle bir dünya. Ben memurum, o kadar almıyorum yani...
Benim öğretmen arkadaşlarım 4000 üzeri aldıklarını söylüyor aslında önemli olan nasıl harcandığı. Ben önceden çok savurgandım bir günde 2000 liralık alışveriş yapmışlığım bile var şimdi üzülüyorum gerek yok. Ömür boyu giyecek çul çaput dolu dolabım artık bir şey alamaıyorum gereksiz içim titriyor. En basitinden şampuan alıcam onun bile indirimini takip ediyorum. Ev marketini bile bim şok tan falan yapıyorum. İnsanlar asgari ücretle 4 kişilik aile geçindiriyor. Şimdi ben de tasarruftan yanayım. Önceden kafeler restorantlardan çıkmazdım şimdi gitmiyorum en basitinden küçük bir bardak çay 5 tl. Tasarruf yapmak lazım. Baya dikkat ediyırum keşke önceden de böyle olsaymışımYaa herkes memur maaşlarını 5 bin sanıyor. Yok öyle bir dünya. Ben memurum, o kadar almıyorum yani...
Çok şükür ama dediğiniz gibi bir an bunaldım . Sağlık sorunları esasında hayati idi eşimin sorunları . Çok şükür geçiyor ama maddi anlamda çok zor oldu . Bir an daraldım öylece bakıp hayal kurdum aslında yoksa asla isyan değilHocam bunalmışsınız belli ama her kışın ardından bahar gelir, her nasip vaktine esirdir.
Memur insanlar ne uzar ne kısalır.
Bu devirde aile desteği veya fazla düğün takısı yani peşinat yoksa kirada otururken ev parası biriktirmek zor.
Biz ilk evimizi aldığımızda ki eski bir evdi,
12 yıllık evliydik.
Karı koca öğretmeniz, özel sektörde, elele verdik çalıştık o evi beş yıl kadar sonra yenisine değiştirebildik eşimin ailesinin de desteğiyle.
Demem o ki aileden destek yoksa,mirasyedi değilseniz doğal süreç bu şekilde ilerliyor.
En kötü ihtimalle emeklilik ikramiyeleriniz ile alırsınız evi,ona takılıp mutsuz olmayın.
Mümkünse daha güzel bir eve kiraya çıkıp içini zevkinize göre uygun fiyatlı eşyalarla donatın.
Sağlık sorunları hayati düzeyde olmadıkça her şeyin çaresi bulunur.
Eşinizle huzurunuz yerindeyse, evmiş,eşyaymış sizi mutsuz edecek kadar takılmayın bunlara...
Drama yok ki ortada sadece bunaldım hastanelere verdiğim para ile bir ev alırdım o derece zorladı beni . Bir yandan aileden beklentim yok desem de sanırım ufak da olsa en azından diğer evlatlara yaptıklarını bekledimHer insan yaşadığı sıkıntıyı bilir . Eve ne kadar girerse o kadar gider ama birde gerçekten şu şartlarda bir çok insandan iyi durumdasınız .en azından işten atılma korkunuz yok. Maaş yattı mı derdi Yok . Eşinizde sizde memurmuşsunuz, birde asgari ücret ile geçinen insanlara bakın .
Eşyanız da olur herşey olur . Tabii ki olayın iç yüzünü bilemem fakat ben o kadar drama görmedim ortada :/
Maaşlarımızın yüzde 90 ı borca giderken bu zor belirttim yukarıda da hastane masrafları vs çok borca battık diye. Düğün borcum bile seneler sürdü o kadar çok borcum vardı ki. Gezme tozma değil hepsi de mecburen kaza hastalık ...Yani iki tane sabit gelirli insan ağlıyorsa , işten çıkarılan , maaşını 15-20 gün sonra hem de eksik alan insanlar ne yapsın ?
Maaşınıza otomatik talimat verin ,
her ay 500-750 arası kesilsin ve biriksin.
Hem siz hem eşiniz yaparsa bunu yıllık 20bin'e yakın tasarruf edersiniz.
1. Arabayı satamam . sağlık durumum el vermiyorFaizle girilen işlerden hayır gelmez böyle işte... düğün yapmışsınız nikah yapabilirdiniz eşyaları yavaş yavaş alabilirdiniz önce yatak Ocak ve buzdolabı yeterli olurdu gazete bile yapıştırılır pencereye yavaş yavaş faizsiz olsun yeterli ...sonra krediyle muhtemelen araba aldınız oda size bir sürü masraf ..lüks içinde yasayacakken dustugunuz hale bak ..ev almak zorunda değilsiniz kirada oturun memursunuz sonuçta böyle yapsaydı iz eğer her ay köşeye de para atabilirdiniz ..şimdi ise size tavsiyem arabayı satın faizlerden kurtulmaya çalısip tövbe edin..haram girmesin eve paranizin bereketi olsun
Öyle elbette dedim zaten ne sorunları aştım sa geldim bu günlere. Ne çaresizlik ve zorluklarla Hamd olsun hep şükrettim ama bazen işte bazen hayal kuruyor insanHayatta en buyuk dertler parayla satin alinmayacak dertler olabiliyor.
Atanamayan issiz sagliksiz veya atanan yalniz olan bekar olan evlenen fakat evliliginde esi tarafindan yipratilan kisiler var.
Sizin ki de bir dert ama bunlara bakinca belki iyi hissedersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?