Maddi sorunların sonu gelmeyecek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amin canım evet esnaf ne yapsın . Bugün bir baktım bir dükkan kepenk indiriyor o kadar üzüldüm ki kaç kişi evine ekmek götürüyordu

Canımsın ya öncelikle çok teşekkür ederim yazdıkların ve güzel yüreğin için . Aslında anldım ki mesele eşya değil mesele yorgun düşmem . Bir ev parasını hastanelere verdim haliyle altından kalkamadım . Bunaldım biraz

Amin canım evet esnaf ne yapsın . Bugün bir baktım bir dükkan kepenk indiriyor o kadar üzüldüm ki kaç kişi evine ekmek götürüyordu
Evet malesef oyle. Iki yil icinde 3 dukkanimizi kapatmak zorunda kaldik ve calisanlarimiz issiz kaldi.
O yuzden yine de halinize sukredin. Herseyin basi saglik. Sagliginiz yerinde olsun da esya da alinir ev de.

8 9 derken bir öğretmen 3 bin alıyor bir memur da ondan az bizde durum bu en azından
Yanlış memurlar bizim kurumda 3 ün aşağısında almıyor en düşüğü 3500 mutemetle bir görüşsünler maaşları eksik yatıyor.

Ek dersi olmayan öğretmen arkadaşlarım 3500 aldığını söylemişti biri de ek derslerle 5000 aldığını sizin maaşlarda sıkıntı var eksik yatıyor

1000 lira artış mı olur :) düşük söylemiş amacını anlayamadım ama

Öğretmen yeni başlayan 3200 falan alıyor sanırım ek ders de branşa göre değişir ama 400 ün altında olmaz neyse konu bu değil de
Hayat pahalı cebimizdeki para eridi
Faizler çok yüksek hiç akıl karı değil
Zaten haram olduğundan ben yaklaşmam çekene de uyarırım gerisini kendi bilir herkes yetişkin
Siz hem maddi hem manevi yıpranmışsınız
Hayat bu ruh hali ile gitmz kendinize moral verin

Kari koca memuruz. Biz de herseyimizi kendimiz yaptik. Gelinligimi bile evlendigimiz ayki maasimla kendim odedim. Aileleri karistirmadik ustelik esimin ailesi dugunde takilan altin para ne var ne yoksa aldi bizden. Tabi bunu yaparken bizden birkac ay once evlenen diger erkek evladin yemek yedigi catala varana kadar mobilya falan evini dizdiler orasi ayri cinnetlik :) Yine de ses etmedik kendi basimiza bize yapilan haksizligin verdigi gazla biz de cok borca harca girdik. Hani kendileri en iyisini yapti diyecekler ya herseyin pahalisini aldik falan. Ki esseklik yapmisiz ikimiz de pisman olduk sonradan Pasa pasa odedik daha yeni bitirdik dugun tantanasini. Ev isine gelince esimin bekarken aldigi bir ev vardi bir ay oncesine kadar. Kiracidan 8 aydir falan kira alamadigimiz icin ve ustelik hatun faturalari bile odemeyip onu da bize kakaladigi icin bildiginiz zararina sattik evi. Resmen 20 bin gibi bir zarara sattik evi. Zaten oyle buyuk bir ev degildi. Kucuk bi ilcedeydi. Ama inanin o kadar ruh sagligimiz bozulmustu ki ev varmis yokmus kari zarari umrumuzda olmadi. Enayi yerine konduk 8 ay. Kari koca huzurumuz kacmisti kiraci yuzunden. Her gun tartisma.. Kuş gibi hafifledik satinca evimize huzur geldi. Kiradayiz kendimiz. Dogu gorevini bitirene kadar da ev mev almayi dusunmuyoruz. Oturmayacagim evi almak yok artik yeni felsefemiz bu :) cok uzattim ama Huzurunuz varsa evi falan bosverin. Valla kiraci olmak daha iyi. Gezin tozun arttirdiginizla. Tatil yapin. Saglik sorunlariniz da varmis gecmis olsun. Kendinize harcayin bosverin ev illaki bir gun alinir.
Edit: Amma uzatmisim ic dokmusum resmen. Affola

Sizi cok iyi anliyorum cunku cok benzer bir durumun icindeyim. Ev almaya karar verdik elimizde avucumuzdaki tum nakiti eve yatirip maasimizla odeyebilecegimiz maksimum tutara kadar kredi cektik ve tasinmaya bir kac gun kala hamile oldugumu ogrendim.esim ve ben calisiyoruz ilave olarak evden ek is yapiyorum. Durum boyle olunca bu kadar calisiyorsam heves ettigim seyleri yasamaliyim diyorsun, borca girip duruyorsun. Hamileligim cok riskli ve sikintiliydi, bu yuzden de epey masrafli olmustu. Dogum sonrasi izin kullanirken maasimiz yatmiyor bizim, o aralikta idare etmek icin ilave kredi cekmistik,malum odemeler iki maasa gore duzenlenmisti. Dogum izni bitiminde elime 4 aylik maasim toplu gecince en ucuzundan bir araba almaya karar verdik cunku evimiz en yakin toplu tasimaya 20 dakika yurume mesafesinde, cocukla arabasiz imkansizdi. E elimizdeki arabaya yetmeyince bi tur da araba icin ek borclandik. O bu su derken su an maaslarimizin tamamina yakini borclara gidiyor. E aylik rutin harcamalar var onlar icin de mecburen kredi karti kullaniyoryz, kartin asgarilerine bile maasimiz yetmiyor artik... son zamanlarda iyice patladik cidden, dogum sonrasi giyecek birseyim kalmadi icine giremiyorum hicbirseyin calisiyorum alisveris yaomam lazim ama ne yazikki yapamiyorum, kisisel harcamalari sifirladik, sadece cocugun ihtiyaclarini giderip her gece makarna yumurta yiyerek harcamadan yasamaya calisiyoruz

Bir suru yapilacak alinacak sey var ama para olmadan bekliyorlar, ve bu insani cok yoruyor cok yipratiyor biliyorum. Bir turlu sirtindaki o yuku atamamak yine mi patladik deyip eve su soylerken bile dusunmek, insani cok yoruyor.

Peki ongordugunuz bir tarih varmi? Ornegin bizim muhtemelen tum odemelerimiz seneye bu zamanlar bitmis olacaj epey rahatlayacagiz. O vakte kadar sikiyorum disimi mecburen. Sizin de eger beklediginiz hir tarih olursa muhtemelen daha kolay olur sabretmeniz. Rabbim herkese yardim etsin

Ben de atandığım ay evlendim ve o günden beri borçluyum :) borç bir hayat stilim oldu.
Ev almak zorunda değilsiniz. Önce bu kafadan çıkmamız lazım. Ev almak demek peşinat da yoksa çok büyük borç demek.
Bizim krediyle aldığımız bir araba var onun borcu sürüyor. Ev almayı hiiiç düşünmüyorum yakın gelecekte.
Hee şeyimiz tam olmak zorunda değil, borçlarınızı ödeyin tez elden. Başka borç yapmayıp biraz yiyin için

Öğremenseniz özel ders filan verebilirsiniz. Siz har vurup harman savurmamışsınız ki. Sağlık harcamaları olmuş. Yarın hangimizin bu harcamaları yapmayacağının garantisi var ki. İnsanlar sağlık için elindeki evi arabayı satıp kredi çekiyor. Çok şükür işiniz sabit, diğer ay alacağınız maaşı az çok biliyorsunuz.

Şu devirde güne şükredip yaşıyoruz. Hayat çok pahalandı. Şuan hamile olduğum için giyecek üç beş parça kıyafetim var, çalıştığım için kıyafet almak zorundayım ama alırken kasada elim geri geri gidiyor. Şu kötü piyasa da geçici bir süre giyeceğim kıyafete para vermek istemiyorum açıkcası ama mecburum. Geçen bulaşık makinesi arıza yaptı bozuldu diye ödüm koptu. Eve usta geldi gitti 50 lira. Allahtan makine tamir oldu. Ekstra masraf çıkmasın diye dua ediyorum resmen

Yanlış memurlar bizim kurumda 3 ün aşağısında almıyor en düşüğü 3500 mutemetle bir görüşsünler maaşları eksik yatıyor.
Kurumdan kuruma değişiyor canım en düşük veren kurumda eşim kurumun mühendisleri de diğer kurumlardan az aldıklarını söylüyorlar tabi bir de kıdem olayı var .

Evet malesef oyle. Iki yil icinde 3 dukkanimizi kapatmak zorunda kaldik ve calisanlarimiz issiz kaldi.
O yuzden yine de halinize sukredin. Herseyin basi saglik. Sagliginiz yerinde olsun da esya da alinir ev de.
Çok şükür canım rabbim size de yardım etsin zor zamanlar

En kötü ihtimalle evinize 8000 lira giriyor .
Siz bari yapmayın yahu..
Dramatik bulamadım üzgünüm
8000 dediğiniz rakamı görmedim evime 6200 civarı bir rakam giriyor 5800 tl si faturalar ve kredi borçlarına ödüyorum . Acıtasyon asla yapmadım ama yorulduğumu söyledim . Kredi borçlarım da kaza sonrası ve hastalıklarla oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…