Amin canım evet esnaf ne yapsın . Bugün bir baktım bir dükkan kepenk indiriyor o kadar üzüldüm ki kaç kişi evine ekmek götürüyorduAhh be guzel kardesim bu devirde malesef bir cok ailenin derdi bu "gecim sikintisi". Hersey o kadar pahali ki artik insanlar karnini doyurduguna sukrediyor. Faizler desen aldi basini yurudu. Ev almak falan hayal oldu.
Sikmayin caninizi , en azindan memursunuz. Maas gununuz belli. Benim esim esnaf ve bizim durumumuz daha zor. En azindan bizim gibi acaba bugun is olur mu gibi bir derdiniz yok.
Allah hepimizin sonumuzu hayir etsin.
Canımsın ya öncelikle çok teşekkür ederim yazdıkların ve güzel yüreğin için . Aslında anldım ki mesele eşya değil mesele yorgun düşmem . Bir ev parasını hastanelere verdim haliyle altından kalkamadım . Bunaldım birazBelki de tasarruf yöntemlerini bilmiyor ve paranızı çok gereksiz şeylere harciyorsunuzdur.
Sağlık problemleri büyük bir gider kapısı. Ona lafım yok. Ama benim atanan çoğu arkadaşım öncesinde yarı parayı özel sektörde kazanırken güzel bir yaşamları varken atandıktan sonra pastanelerde muhallebi yiyemeyecek kıvama geldiler. Maaşın doğru harcanmamasi mi, akarken dolsun diye çeşitli borçların altına girilmesi mi artık bilemeyeceğim ama cidden yeni atanan çoğu kişinin durumu fena....
Paranızın kontrolünü sağlamak için bir bütçe planı yapabilirsiniz.
Geçen KK'da bir arkadaş paylaşmıştı , ben de coook sevdim.
Parahanim.com
Çok güzel bir blog ve harika tasarruf önerileri var.
Çocukken çok fakir olduğunuzu yazmissiniz. Belki de bu yüzden,küçük yaşta elinize kendinizi idare edecek kadar para geçmediği için para nasıl idare edilir tam bilincinde olamamış olabilirsiniz. Çünkü iki tane memurun bu derece fakirlik çekmesi normal birşey değil.
Kesinlikle bir hata var. O hatanın ne olduğunu bulmazsaniz da yıllarca böyle sürer gider bence...
Evinize gelince...
Elbette maddiyata çok alakası var ama düşük maliyetle de evinizde harikalar yaratabilirsiniz.
Ben öğrenci evine tuğla tasimistim inşaattan, iki tugla-ustune parke attığı, iki tugla-ustune parke arttığından kendime harika bir kitaplık yapmıştım. Elektrik bandından ve yapışkanlı folyodan yatak başlığı yapmıştım... Neler neler :)
Siz de isterseniz evinizi guzellestirebilirsiniz. Avangart mobilyalara ne gerek var?
Mesela bir duvarı laciverte boyayabilirsiniz. Mahallede soruşturup eski bir merdiven bulabilir, merdivenin ayaklarından mahallede bir marangozdan kestirip beyaza boyadığın suntalari raf diye geçirir orijinal bir kitaplık yapabilrisiniz o lacivert duvarın önüne!
Bir tane de okuma koltuğu, bir tane ayaklı lamba...oldu bitti işte :)
Sakin şimdi 'ayy bir abajur-merdiven dünyanın parasi' falan diye mirildanmayin,ikinci el piyasası oldukça ekonomik. Kaldı ki abajurun iskeleti sağlam olsun yeter, ışık geçiren bir kumas ve iğne iplik -zimbayla siz kaplayanilirsiniz.
Perdelerinz beyaz mi? Sadece 65 liraya Van Gogh tablolarını - etnik stilleri fon perdesi halinde satan bir site var. Yazsan çıkar Google'a. Normalde pahalli ama 'outlet' ürünleri 60-70 ben aldım çok da memnunum...
Bak , ayaküstü bile evinde yapacak şeyler bulduk. Kaldı ki bir transfer tutkali 7 TL. A4 kagidina bastirdigin her turlu resimle dolaplarıni sehpalarini susleyebilirisn.
Daha neler neler... Pinterest uygulamasını indir, kendin yap-dekorasyon-diy falan yaz...
Evini güzelleştirmek için zengin olmaya gerek olmadığını anlarsın.
8 9 derken bir öğretmen 3 bin alıyor bir memur da ondan az bizde durum bu en azındanBorcunuz ne kadar ki eşiniz de memursa ayda 8 9 bin rahat girer evinize
Evet malesef oyle. Iki yil icinde 3 dukkanimizi kapatmak zorunda kaldik ve calisanlarimiz issiz kaldi.Amin canım evet esnaf ne yapsın . Bugün bir baktım bir dükkan kepenk indiriyor o kadar üzüldüm ki kaç kişi evine ekmek götürüyordu
Yanlış memurlar bizim kurumda 3 ün aşağısında almıyor en düşüğü 3500 mutemetle bir görüşsünler maaşları eksik yatıyor.8 9 derken bir öğretmen 3 bin alıyor bir memur da ondan az bizde durum bu en azından
Memur bir arkadasim var (sozlesmeli) o da gecen yil 2.500 tl aldigini soylemisti.Yanlış memurlar bizim kurumda 3 ün aşağısında almıyor en düşüğü 3500 mutemetle bir görüşsünler maaşları eksik yatıyor.
3500 sözleşmeliMemur bir arkadasim var (sozlesmeli) o da gecen yil 2.500 tl aldigini soylemisti.
Gecen yil 2.500 demisti. Bu yil artmis olabilir.3500 sözleşmeli
Kurumdan kuruma değişiyor canım en düşük veren kurumda eşim kurumun mühendisleri de diğer kurumlardan az aldıklarını söylüyorlar tabi bir de kıdem olayı var .Yanlış memurlar bizim kurumda 3 ün aşağısında almıyor en düşüğü 3500 mutemetle bir görüşsünler maaşları eksik yatıyor.
Çok şükür canım rabbim size de yardım etsin zor zamanlarEvet malesef oyle. Iki yil icinde 3 dukkanimizi kapatmak zorunda kaldik ve calisanlarimiz issiz kaldi.
O yuzden yine de halinize sukredin. Herseyin basi saglik. Sagliginiz yerinde olsun da esya da alinir ev de.
8000 dediğiniz rakamı görmedim evime 6200 civarı bir rakam giriyor 5800 tl si faturalar ve kredi borçlarına ödüyorum . Acıtasyon asla yapmadım ama yorulduğumu söyledim . Kredi borçlarım da kaza sonrası ve hastalıklarla olduEn kötü ihtimalle evinize 8000 lira giriyor .
Siz bari yapmayın yahu..
Dramatik bulamadım üzgünüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?