- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.473
- 548
- Konu Sahibi yeldaninsabahi
-
Koca maas dediğiniz nedir bilmiyorum ama ev kredisi ödeyenler genelde durumu bu zaten. Bir maaş krediye diğeri evin giderleri harcanır.En büyük sorun koca bir maaşın krediye gideceği kadar bir ev alınması. Öderim senlik bir şey yok diyerek aldı. Şimdide maaşını vermiyor. Beş kuruş parası yok ablamın . Harçlık alacak duruma geldi
Ahhh şu gücünün farkına varamayan kadınlar ahh.Ablama anlatamıyorum ki .kredi cekme dedim... bide eşine kredi çekti.lan adam seni aldatiyo bide kime ne kredisi cekiyon.
Yeter ya sinirlendim yine
Buraya kadar herşey normal,iyi yaşam standartlarımızın olmasını hangimiz istemez ki? Anormal olan insanın elindekilerle mutlu olmayı bilmemesi,etrafındakilerin huzurunu kontrol edemeyeceği birşey için kaçırması. Mesela Şeyma Subaşı popüler olunca neden biz böyle zengin değiliz neden böyle gezmiyoruz diyip enerjimi düşüren bir arkadaşım vardı. Ona şunu söylemiştim. "Dünya üzerinde kontrol edeceğimiz ve edemeyeceğimiz şeyler var,neden kontrol edemeyeceğin şeyler için kendini üzüyorsun. Kabullen bu şekilde ve kazancın için mücadele et".Merhabalar ablam üye olmadığı için onun yerine ben yazıyorum. Ablam 5 yıldır evli. Eşi öyle çok kazanan biri olmadığı halde gözü çok yükseklerde. Sürekli iyi bir araba iyi bir ev istiyor.
Evet durum o aslında. O daha uygun bir ev alıp rahatça ödemeyi istedi. Şimdi ise eniştemin eline bakar hale geldi
Benim bildiğim evlilikte senin paran ,benim param olmaz.maaşlar ortaya konut.giderler hesaplanır.,geri kalan parayı 2 tarafta kullanır.zaten orta halil bir ev alsan çektiğin para+faiz ile 1 maaş bankaya gider.babanızın maaşımı yüksek?En büyük sorun koca bir maaşın krediye gideceği kadar bir ev alınması. Öderim senlik bir şey yok diyerek aldı. Şimdide maaşını vermiyor. Beş kuruş parası yok ablamın . Harçlık alacak duruma geldi
ben bugün gerçekten her şeye karşı çıkar bir ruh halindeyim
nedir bu birinin eline bakar hale gelmek algısı
yani bu para ortak değil mi
kazanılan 10.000,00-TL ise 5.000,00-TL kredi ise kalanlar da diğer masraflar değil mi
40 yaşındayım kadınların büyük çoğunluğunun çalışmadığı dönemde annem çalışırdı
hiç ben senini maaşın benim maaşım diye bir şey duymadım
o zaman maaş elden alınırdı evde bir yer vardı oraya alınan maaş koyulurdu
oradan harcanırdı kimsenin parası diye bir ayrım da olmazdı artarsa da tasarruf babında altın alınırdı
ben 25 yaşında annemlerin evinden ayrıldığımda da orada nakit para dururdu bankadaki tüm para çekilmese de oradan harcanır vs vs
yani krediyi enişte maaşı ile ödese abla evin giderlerini karşılasa ne değişecek ki
cidden eşlerden habersiz büyük alışveriş mi yapıyor bu çalışan kadınlar
bazı şeyler söylenmez de insan yazıyor işte arada
banka hesabımdaki para ile gidip ev mi alayım eşime haber vermeden mesela
ne alabilirim eşimin haberi olmadan, onun eline bakmıyorum ya
ev almak zor bir sureç, 2 3 yıl yorar aileyi sonra kolaylaşır , ablanız daha once size maddi yardım yapar mıydı?En büyük sorun koca bir maaşın krediye gideceği kadar bir ev alınması. Öderim senlik bir şey yok diyerek aldı. Şimdide maaşını vermiyor. Beş kuruş parası yok ablamın . Harçlık alacak duruma geldi
Aynen oyleÇalışan kadın kavramını yanlış anlamış insanlar bence bunlar. Kadın çalışsın kazandığını kendine harcasın erkek de kazandığıyla eve baksın diye düşünüyorlar sanırım. Aksi halde şu durumun sorun edilmesinin hiç bir mantığı yok çünkü.
Az önce yemek yedim de aklım başıma geldi. Şu sorular kafama takıldı: Kadının maaşıyla kredi ödeniyorsa,adamın harcaması bilinmiyorsa fatura nasıl ödeniyor? Gıda nasıl elde ediliyor?Çalışan kadın kavramını yanlış anlamış insanlar bence bunlar. Kadın çalışsın kazandığını kendine harcasın erkek de kazandığıyla eve baksın diye düşünüyorlar sanırım. Aksi halde şu durumun sorun edilmesinin hiç bir mantığı yok çünkü.
sanirim ablasi konu sahibine maddi destek sağliyordu önceden, abla da onu kırmamak için ay ben istemedim ama eşim daha iyi bir ev alalım dedi maasım oraya gidiyor param yok demiştir tahminim, yoksa hangi kadin istemez çocuklari daha iyi bir muhitte daha guzel bir evde büyüsün..hem ev ortak mal sonucta, tabii ki ortak gelirle alınacak, bir maaş krediye gider bir maaş da evin diderlerine harcanır, bütün dunya boyle ev sahibi oluyor...ama konu sahibi de para kesilince enişteye bilenmis, olay busen dun 2.5 yildir aldatildigini ogrenmemis miydin ya? nasil topladin kendini de ablana konu falan aciyosun ilginc
sanirim ablasi konu sahibine maddi destek sağliyordu önceden, abla da onu kırmamak için ay ben istemedim ama eşim daha iyi bir ev alalım dedi maasım oraya gidiyor param yok demiştir tahminim, yoksa hangi kadin istemez çocuklari daha iyi bir muhitte daha guzel bir evde büyüsün..hem ev ortak mal sonucta, tabii ki ortak gelirle alınacak, bir maaş krediye gider bir maaş da evin diderlerine harcanır, bütün dunya boyle ev sahibi oluyor...ama konu sahibi de para kesilince enişteye bilenmis, olay bu
ben ilk kez denk geldim konusuna ama bence de tuhaf şu konu, konu sahibi destek almiyorduysa belki kadin anne babasina yani dolayli olarak konu sahibinin sorumluluklarini hafifletecek bir destek sağliyordu ve o kesildigi icin acıldi bu konu, baska bir açiklamasi yok yani şu bakis acisinin...hatta ileri gidiyorum belki enişte de bu sebeple illallah edip kendisini ve eşini korumak için bile bile girmıs olabilir bu borcaKonu sahibi çalışıyor ama söylediğine göre. Atanmış hatta, devlet memuru yani.
Gerçi bu üyenin hiç bir konusu benim kafamda oturmuyor bir türlü. Ya yalan söylüyor ya tanınmamak için değişiklik yapınca konuların anlam bütünlüğü bozuluyor.
belki de kadin ev aldik elim sıkişık diyerek biraz destek bekledi ailesinden...yani benim ablam ev aldik cebimde hiç param yok dese enisteye bilenecegime ablama biraz destek olurum, onu cesaretlendiririm ablacim ne iyi yapmışsıniz alınmis alinmıstır bu sikintilar zamanla atlatılir filan derim, sonucta kumara borsaya filan degil mantikli bir yatirıma yonelmıs enişte ve ablaben ilk kez denk geldim konusuna ama bence de tuhaf şu konu, konu sahibi destek almiyorduysa belki kadin anne babasina yani dolayli olarak konu sahibinin sorumluluklarini hafifletecek bir destek sağliyordu ve o kesildigi icin acıldi bu konu, baska bir açiklamasi yok yani şu bakis acisinin...hatta ileri gidiyorum belki enişte de bu sebeple illallah edip kendisini ve eşini korumak için bile bile girmıs olabilir bu borca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?