Maddiyat düşkünü erkek

Koca bir maaş dediğiniz nedir? 4000₺? 10000₺? 20000₺?

Ayrıca ne kadarlık ev almak isterlerse o kadarlık ev alırlar. Sizi ilgilendiren bir kısım yok. Ablanızla eşi arasında çözülmesi gereken bir durum.

Hep kadınlara yüklenilir şöyle böyle diye.Cinsiyeti yok işte bu işin.Allah ıslah etsin ne diyeyim,çok istiyorsa çok çalışsın kendi kazanıp alsın.

evin kredisini erkek oderken bosanma durumunda zaten kadın yarısını aldıgı zaman kimse kocamın maası ev kredisine gitti yazık evin yarısını ben alıcam simdi demiyor ama kadın evin kredisini odedigi zaman sorun oluyor. sonucta birlikte oturdukları ev. sonucta kanunen ikisinin de hakkı %50 aynı zamanda. erkegin maası nereye gidiyor bilmiyoruz demissiniz ama o evin giderlerini devlet hayır icin bedavadan karsılamıyorsa demek ki kocasının maası da ev giderlerine gidiyordur.

Hanimlar kadinin maasi da ev bütcesine dahildir; O da kazandigi parayi aile bütcesine katmali demisler ama ben bu görüse katilmiyorum
Ne zaman ki bir erkek is yerinde arkadasiyla konusurken, hafta sonu cikamam ütü birikti derse, aksama yemek yok eve giderken alisveris yapmam lazim derse, cocugunda montu kücülmüs yarin bi carsi yapalim derse o vakit kazanc ortaktir.
Yoksa kadin hem is yerinde 8-9 bilemedin 10 Saat calisicak; sonra yemek, temizlik , ev, cocuk ; neymis kazanilan para ortakmis. Olmaz, olmamali….

Bence iki tarafta çalışıyorsa eve neden gündelikçi alınmıyor anlamıyorum. Kadınlar kendilerine acımadıkça adamlar kadınlara hiç acımaz. Ben sınava hazırlanıyorum atanırsam eşime direk söyledim gündelikçi alınıcak. Hatta atanmasam bile çocuğum olsun gündelikçi alıcam. Oraya koş buraya saçı süpürge et ne faydası var? Dünyaya bi kere geldik herşeye kadın koşunca kadının kendine ne zaman vakti kalıyor? Mezarda herhalde...

Kadının maaşı krediye gidiyorsa kredi kadının üstüne çekilmiştir.Özetle kadın zaten kendi kabul etmiş zaten. Sadece kendi maaşı krediye gidince eşten para isteme durumu olmuş. Özetle abartılacak bişi yok....

Konu sahibi de yazmış iki cevap vermiş gitmiş. Açıklamalarda yetersiz. Millete puzzle yaptırmış resmen. Nedir bu kk hatunlarının çektiği

Malının ve canının kıymetini bilecek kadınlar. Sonra boyle oluyor. Ben esime 50 lira versem akşamına 50 lirami alabilir miyim diyorum. Peeeh.
Bir de kredi çekip harçlık alacak duruma gelmek. Yani ablanda cok hata var valla
Yeşilçam delikanlısı kalmadı artık. Kadınlar uyanık olmalı.

evlenip çocuk olunca anlarsin kuzum, 2 maaş bile ucu ucuna yetiyor bazen, bi de ben cimriyim biraz herhalde , alinterimi kocama bedavaya yaptirabildiğim işler icin yabancıya vermek zoruma gidiyor

evlenip çocuk olunca anlarsin kuzum, 2 maaş bile ucu ucuna yetiyor bazen, bi de ben cimriyim biraz herhalde , alinterimi kocama bedavaya yaptirabildiğim işler icin yabancıya vermek zoruma gidiyor
İki kişi ortak verecek kadına parayı tek vermek mantıklı değil zaten. Benim eşim hayatta yapmayacak bir insan o yüzden kendimi yıpratamam açıkçası. Sizinki yapıyorsa almaya gerek yok tabiki. Bu arada evliyim çocuk henüz yok ama olursa da maddi olarak kasmaz bizi

ev ekonomisi bende be tatlım, cimri olmasam temizlikci değil muhasebeci tutarım en çok yatırimda bocalıyorum ama fena değilim son 5 yıldır iyi para kaldırdım borsadan.ilk zamanlar ben de senin gibiydim, eşim evişi bilmez o yapamaz,ben temizlikci tutayim kafasındaydım ama 16 yıldır epey yol katettik, o ev işi ogrendi ben ekonomi

Eşle çocukla geçirilecek zamanı temizlikle harcıyorsunuz ama. Zaman paradan daha önemli bir kavram bence.

Eşle çocukla geçirilecek zamanı temizlikle harcıyorsunuz ama. Zaman paradan daha önemli bir kavram bence.
Düzene oturunca sıkıntı olmuyor hemşire, günlük düzen bende, haftasonu bir gün ana baba çocuk müziği açıp bi girişiyoruz ,herkesin işi belli zaten, güle oynaya haftalik temizlik bitiyor böylece hem kızimla eşim de sorumluluk almış oluyor hem de herkes daha dikkatli oluyor kirletirken, zamaninda eve gelen kadınlardan yılınca ( hırsızlik, hijyene dikkat etmeme, işi yarim bırakma....vs) bu yolu buldum, oturtmasi uzun sürdü ama hem paradan hem zamandan hem enerjiden kazaniyoruz, evin sorumluluklarıni paylaşıyoruz ...tıkır tıkır işliyor duzen

Ben ekonominin de alasını yaparım ama eşim maaş kartını veriyor sadece. ne istersen al ama ödemeler bende diye diye bişey sahibi olamadık biz. Cimriliğe cimriyimdir ama ben kazanmayınca adamın maaşına hükmedemem neticede :) beni kısıtlamasın da ne yaparsa yapsın artık
Sizin çok zaman olmuş düzen oturtmak birikim yapmak için biz daha borcumuzu yeni bitirdik. Bu para kaldırmanın darısı bize inşallah

o da olur inşallah tatlim , bu zamanda tek gelirle (yüksek de olsa) çok zor geçinmek, sen de çalışmaya baslarsan birikiminizi de yaparsıniz , çocuk olunca zaten karun olsa dayanmiyor inan bana , bakma sen , alinteri nedir bildigimden benim cimriliğim kendime , kızıma ne harcasam az geliyor, kuzum dunyalara bedelönceden umrum değildi, giydiğimi bi daha giymezdim, maaşımdan kuruş artmamistir hamilelikten önce .Anne olunca içinden bir canavar çikiyor insaninher kuruşunu ona harcamak ona biriktirmek istiyosun,en iyisini yesin giysin gezsin,en iyi egitimi alsin istiyosun...e bunlar da ekonomiyle oluyor...allah bütün annelere sağlık sihhat afiyet versin de dağ gibi arkasinda duralım evlatlarimizin

Ben kendime de pek harcayan bi tip değilim aslında. Çalışmayınca sürekli kıyafet vs ihtiyacım da olmuyor ama borçtan birikim olmadı. Çalışmak istiyorum zaten işleyen demir pas tutmaz.
Evlenmeden önce çalışırken de cimriydim asgari ücretle birikim yapabildim çocuk olunca nasıl olur bilemiyorum ama inşallah olur da görürüm
Allah tüm anneleri korusun evlatlarına sağlık sıhhat versin

Yemek ,temizlik ev ve cocuk da ortak zaten. Eve gelip karnini kasiya kasiya hizmet bekleyen adamlarla evlenmiyoruz,dolayisiyla kazanilan para ortak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…