- Konu Sahibi Kardelen96
-
Erkeğin ailesinin imkanları kullanılınca çok normal oluyor da kızın ailesininki kullanılınca yadırganıyor hep
Birini bulma derdinde değilim ki arayışta da değildim zaten bir sevgi oluştu arayışta olsam da heralde yaşadığım ilçedeki 3-4 seçenekten birinin oğluyla falan evlenmem lazım babam ilçedeki tanınmış ve en varlıklı insanlardan biriBence kendi madi durumuna yakın birini bul yoksa ilerde çok sıkıntısını çekersin
vala hayatta hiçbir şeyin kesinliği yok heleki paranın hiç ama hiç yokEşimde bende memuruz iki çocuğum var şu an ücretsiz izindeyim bebekten dolayı ev kredimiz var ikimizinde ailesi bildiğiniz çok fakir yani eksi binle başladık hayata. Tek maaşla şu an geçinemiyoruz ki ben yokluktan geldiğim için bir tek sogandan 10 çeşit yemek çıkarırım (hoş şimdi soğanın kilosu olmuş 18 tl), uzerime dogum yaptığımdan beri kiyafet almadim mesela sizin gibi hiç yokluk görmemiş biri asla yapamaz hiç aşk sevgi olaylarına girmeyeceğim
eğer hayatındaki insan iyi biriyse gelecek görüyorsan feragat etmelisin. görücü usulü evlenmiyorsun ki, en başından bu ilişkiye başlamasaydın o zaman. bak sana şöyle bir örnek vereyim. benim aileminde, eşimin ailesininde geliri orta düzeyde. evleri arabaları var iki aileninde. üniversite bittikten sonra eşim kendi iş kurdu, tutunamayadabilirdi. ben hiç bir zaman "babamın beni götürdüğü tatillere götüremeyecek mi? babamın bana sağladığı hayatı sağlayamayacak mı?" diye düşünmedim. kendisine çok güvendim. kendi mesleğimde var ayrıca evlendikten sonra çalışmaya başladım. hiç bir sıkıntımızda yok maddi sorunumuzda yok. o zaman senin dediğine göre bende risk almamalıydım. yeni iş kurdu para kazanacak mı vs vs demem lazımdı. seviyorsan eğer hayat müşterek. bunu unutma. ve sana şunu söyleyeyim inanki şu an ki yaşam standartımız evlenmeden öncekinden daha iyi.Şu anda çalışma gereği duymuyorum ama mesleğim var çalışsam bile ihtiyaçtan çalışma gereği duymam sadece şunu öğrenmek istiyorum evlenirken çalışalım veya çalışmalayalım hayat standardımızı düşürmeyecek şekilde bir tercih mi yapmalıyız yoksa sevdik diye feragat etmeli miyiz
Tabi ki güvenmemeli konu sahibi sanırım çalışmayı da pek düşünmüyor dediğiniz gibi paraya güveniyor gibi ama benim parasız kalmamla konu sahibinin parasız kalması aynı sonucu dogurmayacak onda ki yıkım daha büyük olacakvala hayatta hiçbir şeyin kesinliği yok heleki paranın hiç ama hiç yok
insan paraya güvenerek bir benlik ya da hayat olusturmamali bence
Basından beri onu soyliyorum eğitim fakültesine giden biri zengin olması çok düşük bir olasilikeğer hayatındaki insan iyi biriyse gelecek görüyorsan feragat etmelisin. görücü usulü evlenmiyorsun ki, en başından bu ilişkiye başlamasaydın o zaman. bak sana şöyle bir örnek vereyim. benim aileminde, eşimin ailesininde geliri orta düzeyde. evleri arabaları var iki aileninde. üniversite bittikten sonra eşim kendi iş kurdu, tutunamayadabilirdi. ben hiç bir zaman "babamın beni götürdüğü tatillere götüremeyecek mi? babamın bana sağladığı hayatı sağlayamayacak mı?" diye düşünmedim. kendisine çok güvendim. kendi mesleğimde var ayrıca evlendikten sonra çalışmaya başladım. hiç bir sıkıntımızda yok maddi sorunumuzda yok. o zaman senin dediğine göre bende risk almamalıydım. yeni iş kurdu para kazanacak mı vs vs demem lazımdı. seviyorsan eğer hayat müşterek. bunu unutma. ve sana şunu söyleyeyim inanki şu an ki yaşam standartımız evlenmeden öncekinden daha iyi.
Orasını kaçırmışımBasından beri onu soyliyorum eğitim fakültesine giden biri zengin olması çok düşük bir olasilik
Mesele paylaşmamak değil sen özenli kullanırken eşinin önemsememesi çalınmasından çarpılmasından korkmadan hareket etmesi. Mesela ben benim arabamla bana sormadan insanları şehir dışına götürmesini istemiyorum km si yükselsin istemiyorum ki kardeşinin nişanlısı zengin ve paralarıyla hava atan insanlar araba kiralayabilirler yanibir arabayı bile paylaşmayacak kadar 'zengin' biri iseniz
bence de asla evlenmeyin
bu gözler daha neler okuyacak
ya kusura bakmayın da aracın km şu yukselmesin diyen birinin zenginlikle alakası yoktur.Mesele paylaşmamak değil sen özenli kullanırken eşinin önemsememesi çalınmasından çarpılmasından korkmadan hareket etmesi. Mesela ben benim arabamla bana sormadan insanları şehir dışına götürmesini istemiyorum km si yükselsin istemiyorum ki kardeşinin nişanlısı zengin ve paralarıyla hava atan insanlar araba kiralayabilirler yani
Evlenince senin benim olayı bitiyor ama sen bitirememişsin o duyguyu. O artık senin değil, sizin arabanız.Mesele paylaşmamak değil sen özenli kullanırken eşinin önemsememesi çalınmasından çarpılmasından korkmadan hareket etmesi. Mesela ben benim arabamla bana sormadan insanları şehir dışına götürmesini istemiyorum km si yükselsin istemiyorum ki kardeşinin nişanlısı zengin ve paralarıyla hava atan insanlar araba kiralayabilirler yani
Ben zengin olduğumu iddia etmiyorum sadece eşim ve ailesine göre mal varlığımız var ev araba vs. Konu sahibinin sorusuna göre cevapladım bu tarz şeyler can sıkabiliyor sizin sıkmayabilir ama ben bana sorulmadan kendi arabam üzerinden eşimin insanlara şuraya götürürüm buraya götürürüm özellikle de başka şehir söz konusuysa rahatsız oluyorumya kusura bakmayın da aracın km şu yukselmesin diyen birinin zenginlikle alakası yoktur.
kendinizi kandırmayın bence
eşiniz adına çok üzüldüm açıkçasıBen zengin olduğumu iddia etmiyorum sadece eşim ve ailesine göre mal varlığımız var ev araba vs. Konu sahibinin sorusuna göre cevapladım bu tarz şeyler can sıkabiliyor sizin sıkmayabilir ama ben bana sorulmadan kendi arabam üzerinden eşimin insanlara şuraya götürürüm buraya götürürüm özellikle de başka şehir söz konusuysa rahatsız oluyorum
Yine söylüyorum evet senin benim olmamalı ama işlek caddede yolun ortasına üstünde anahtarıyla beş on dk için bırakıp gitmesi beni rahatsız ediyor çalınabilir biri vurabilir ama o rahat davranıyor ben rahat olamıyorum çünkü emek verip aldım anlatabildim mi?Evlenince senin benim olayı bitiyor ama sen bitirememişsin o duyguyu. O artık senin değil, sizin arabanız.
Yoo bu söylediklerinizde haklısınız. Ben sadece sürekli benim arabam benim arabam demenize takılmıştım.Yine söylüyorum evet senin benim olmamalı ama işlek caddede yolun ortasına üstünde anahtarıyla beş on dk için bırakıp gitmesi beni rahatsız ediyor çalınabilir biri vurabilir ama o rahat davranıyor ben rahat olamıyorum çünkü emek verip aldım anlatabildim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?