Maddiyat Farkı

Erkeğin ailesinin imkanları kullanılınca çok normal oluyor da kızın ailesininki kullanılınca yadırganıyor hep

Öyle maalesef ama burada tabi rıza meselesi de çok önemli. İki yetişkin insanın kendi hayatlarını idame ettirmek gibi bir sorumlulukları var. Maddi durumları yerinde olsa bile ne kadının ne de erkeğin ailesi bu yükün altına girmek zorunda değil ama taraflardan birinin imkanı hem el veriyor hem de destek olmaya da gönüllüyse taraf farketmeksizin faydalanılmasında hiç bir sakınca görmüyorum ben.
Bir kızım bir de oğlum var. Umuyorum ki her ikisi de kendi ayakları üzerinde durabilen yetişkinler olsunlar, kendilerine iyi bir hayat temin edebilecek kadar kazanca sahip olsunlar ama ileride evlenmek isteyecekleri kişilerin imkanları nispeten kısıtlı olursa ve aileleri olarak çocuklarımızı daha fazla rahat ettirebilecek imkanlar o gün geldiğinde bizde var olursa, biz olanı cinsiyetleri farketmeksizin kızım ve eşi ile de oğlum ve eşiyle de paylaşmaktan gocunmayız. Tabi ki yokluğumuzda ya da elimizin uzanamadığı bir nokta gelecek olursa, kendi kendilerine ayakta durabilsinler de isteriz, her şeyi bizden beklesinler, amiyane tabiriyle sırtlarını tamamen yaslasınlar da istemeyiz ama bunu gurur meselesi haline getirmenin de bir manası yok. Yeter ki karşılıklı iyi niyet olsun.

Bence kendi madi durumuna yakın birini bul yoksa ilerde çok sıkıntısını çekersin
Birini bulma derdinde değilim ki arayışta da değildim zaten bir sevgi oluştu arayışta olsam da heralde yaşadığım ilçedeki 3-4 seçenekten birinin oğluyla falan evlenmem lazım babam ilçedeki tanınmış ve en varlıklı insanlardan biri

Eşimde bende memuruz iki çocuğum var şu an ücretsiz izindeyim bebekten dolayı ev kredimiz var ikimizinde ailesi bildiğiniz çok fakir yani eksi binle başladık hayata. Tek maaşla şu an geçinemiyoruz ki ben yokluktan geldiğim için bir tek sogandan 10 çeşit yemek çıkarırım (hoş şimdi soğanın kilosu olmuş 18 tl), uzerime dogum yaptığımdan beri kiyafet almadim mesela sizin gibi hiç yokluk görmemiş biri asla yapamaz hiç aşk sevgi olaylarına girmeyeceğim

vala hayatta hiçbir şeyin kesinliği yok heleki paranın hiç ama hiç yok
insan paraya güvenerek bir benlik ya da hayat olusturmamali bence

Ailen zengin biiryle evlenmeni senin geleceğinin iyi olması için istiyor olabilir muhtemelen ama bu hayatta ne garanti? yarına çıkacağımızın senedi yokken zenginin zengin kalacağına kim garanti verebilir?

eğer hayatındaki insan iyi biriyse gelecek görüyorsan feragat etmelisin. görücü usulü evlenmiyorsun ki, en başından bu ilişkiye başlamasaydın o zaman. bak sana şöyle bir örnek vereyim. benim aileminde, eşimin ailesininde geliri orta düzeyde. evleri arabaları var iki aileninde. üniversite bittikten sonra eşim kendi iş kurdu, tutunamayadabilirdi. ben hiç bir zaman "babamın beni götürdüğü tatillere götüremeyecek mi? babamın bana sağladığı hayatı sağlayamayacak mı?" diye düşünmedim. kendisine çok güvendim. kendi mesleğimde var ayrıca evlendikten sonra çalışmaya başladım. hiç bir sıkıntımızda yok maddi sorunumuzda yok. o zaman senin dediğine göre bende risk almamalıydım. yeni iş kurdu para kazanacak mı vs vs demem lazımdı. seviyorsan eğer hayat müşterek. bunu unutma. ve sana şunu söyleyeyim inanki şu an ki yaşam standartımız evlenmeden öncekinden daha iyi.

vala hayatta hiçbir şeyin kesinliği yok heleki paranın hiç ama hiç yok
insan paraya güvenerek bir benlik ya da hayat olusturmamali bence
Tabi ki güvenmemeli konu sahibi sanırım çalışmayı da pek düşünmüyor dediğiniz gibi paraya güveniyor gibi ama benim parasız kalmamla konu sahibinin parasız kalması aynı sonucu dogurmayacak onda ki yıkım daha büyük olacak

Basından beri onu soyliyorum eğitim fakültesine giden biri zengin olması çok düşük bir olasilik

Babam çok zengin olsa fakir biriyle çıkmazdım sanırım. Allah'tan eşiminde benimde ailelerimiz orta direk, sıkıntısız yaşayıp gidiyoruz. Insanın parası olması da dert...

ben böyle bir evlilik yaptım. Tavsiye etmiyorum. Aşk bir yere kadar. Mantık da önemli. Ve yıllar sonra bile sorun yaşıyorsunuz bu konularda. Fakirlikten zenginliğe geçmek hoş güzel de, zenginlikten fakirliğe geçmenin hiç güzellemesi, edebiyatı yapılacak bir tarafı yok.

Eşim de, ben de iyi insanlarız ve zor zamanlarda birbirimize çok destek olduk şükür. ama hem ailelerimiz, hem hayattan beklentilerimiz açısından çok sıkıntı çektik. Ve maalesef İsteklerinden feragat eden taraf ben oldum çoğu zaman zorunlu olarak. Çünkü maddi durumumuz benim daha önce mümkün olan hayallerimi gerçekleştirmeye yetmedi hiç.

Tabi ki zengin olsun ne olursa olsun demiyorum. Eşin karakteri en önemli mevzu. Ama maddiyat da insanın elinin kiri değil.

Benim bir arkadaşım var ailesinin durumu çok iyi kız memur evlendiği adamın ailesinin durumu pek iyi değil nişanda düğünde hep en azını yaptılar hatta yapmamaya çalıştılar. Kızın arabası var adamın yok. Kız adam çok iyi biri diye güvenilir diye evlendi ama başından beri hiç içine sinmiyor,sadece maddiyat yüzünden… Bende benzer bir evlilik yaptım benim ailemin evleri bir şeyleri var benim arabam var eşimin yok. Benim arabamı kullanması zoruma gidiyor herkes kocasının arabasını kullanırken kocam benim arabamı kullanıyor. Bir de kendi emek verip almadığı için sanırım özensiz kullanıyor. İşlek caddelerde işim kısa diye arabanın anahtarını üstünde bırakıp gidiyor, kenarları hep sürtmüş boyatalım diyorum gerek yok diyor falan. Bende pek bir şey söylemiyorum gururu incinmesin diye ama sinir oluyorum kendi arabası gibi eşini dostunu bir yerlere götürmeyi teklif ediyor benim arabamla bana sormadan. Kızkardeşi evlenecek başka bir şehirden alalım gelinliği orda ucuz arabayla ben seni götürürüm dedi sanki kendi arabası gibi.Ben istemiyorum benim arabamla gitmelerini ama bir şey diyemedim. Annesi ve kardeşi bazen para istiyor soğuyorum onlardanda böyle olunca. Zor yani iyi düşünün derim.

bir arabayı bile paylaşmayacak kadar 'zengin' biri iseniz
bence de asla evlenmeyin
bu gözler daha neler okuyacak
Mesele paylaşmamak değil sen özenli kullanırken eşinin önemsememesi çalınmasından çarpılmasından korkmadan hareket etmesi. Mesela ben benim arabamla bana sormadan insanları şehir dışına götürmesini istemiyorum km si yükselsin istemiyorum ki kardeşinin nişanlısı zengin ve paralarıyla hava atan insanlar araba kiralayabilirler yani

ya kusura bakmayın da aracın km şu yukselmesin diyen birinin zenginlikle alakası yoktur.
kendinizi kandırmayın bence

Evlenince senin benim olayı bitiyor ama sen bitirememişsin o duyguyu. O artık senin değil, sizin arabanız.

ya kusura bakmayın da aracın km şu yukselmesin diyen birinin zenginlikle alakası yoktur.
kendinizi kandırmayın bence
Ben zengin olduğumu iddia etmiyorum sadece eşim ve ailesine göre mal varlığımız var ev araba vs. Konu sahibinin sorusuna göre cevapladım bu tarz şeyler can sıkabiliyor sizin sıkmayabilir ama ben bana sorulmadan kendi arabam üzerinden eşimin insanlara şuraya götürürüm buraya götürürüm özellikle de başka şehir söz konusuysa rahatsız oluyorum

eşiniz adına çok üzüldüm açıkçası
umarım adam hak ettiği ilişkiyi bir gün bulur

Evlenince senin benim olayı bitiyor ama sen bitirememişsin o duyguyu. O artık senin değil, sizin arabanız.
Yine söylüyorum evet senin benim olmamalı ama işlek caddede yolun ortasına üstünde anahtarıyla beş on dk için bırakıp gitmesi beni rahatsız ediyor çalınabilir biri vurabilir ama o rahat davranıyor ben rahat olamıyorum çünkü emek verip aldım anlatabildim mi?

Yoo bu söylediklerinizde haklısınız. Ben sadece sürekli benim arabam benim arabam demenize takılmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…