Maddiyat Farkı

Benim tepkim şuna eğitim fakültesinde okuyan birinin bir anda milyoner olmayacağı kesin, şu anda erkek ilişkisinin evlilik aşamasına gittiğini düşünüyor, konu sahibi ise ilişki başında düşünmesi gereken konuyu şu asamada gündeme alıyor. O nedenle uzatmadan bitirsin bir kadina yapılsa, kadın evleneceğini düşünürken adam başka seçeneklerle de olur mu diye düşündüğünü belirtse burda lincleriz.

kamuda 23 bin aliyolar mı ya ?
iyi alıyorlarmış haftada kaç saat ?
Çok değişiyor latte, dyk( okul kursu) vs olursa belki ama 23 bin zor ya . Nadir oluyor . Özel ders verenlerin durumu iyi . Matematik/ müzik/ özel egitim vs vs onlardan sağlam kazananlar var

Evlendikten sonra neden aileniz size destek olsun ki ? Öncesinde size bir yol çizmeleri daha mantıklı olur. Çalışıyor musunuz bilmiyorum çalışıyorsanız ailenizin veya eşinizin maddiyatıyla ilgilenmeyin eşinizin karakteri ile ilgilenin. Çalışmıyorsanız da standartlarınızda birini bulun aksi takdirde mutlu göremedim sizi, bu tereddütte kaldıysanız.

Son düzenleme:
Şu an çalışmıyorum standartlarımda birini bulmak diye bir derdim de yok aslında kimseyi bulma gibi bir derdim yoktu, sadece sevdiğim kişi bunu sağlayamayınca sıkıntı yaşar mıyım bunu düşünüyorum yoksa dedektörle koca aradığım yok

Bu yüzden sevdiğiniz kişi size bunları düşündürdüyse standartlarınızda biriyle olmalısınız dedim :)

Düşündürmedi çevrem ve burası düşündürttü
Siz kendinizi dinleyin maddiyat ve para önemlidir tabi ki buna erişmiş biri olarak sıkıntıya girdiğinizde dayanıp dayanamayacağınızı düşünün. Maddiyet farklı olmayıp maddiyat sıkıntısı çeken bir çok çift bile maddiyat kavgası yaşıyor sürekli, siz bundan vazgeçmiş biri olarak daha zorlanırsınız. Eşinizin karakteri iyi sorumluluklarını bilen biriyse birlik olup kendiniz inşa edersiniz. Umarım mutlu olursunuz :)

El ele verdiğimiz sürece hallederiz diyodum da işte olumsuz yorumlar şüpheye sokuyor

İlk başta düşünmediği gibi de ailesinin geliri ile sorun olmaya başlamış. Kıza ailesi bakıyorsa burada gelir eşitliği/eşitsizliği aranmamalı da.

Her şeyden önce herhangi bir evliliğin yürüyüp yürümeyeceği konusundaki belirleyici tek kriter maddi durum değil elbette. Ama maddi durum eşitsizliği konusuna özel bir kaç şey yazacak olursam;

Müstakbel eşiniz, çok varlıklı olmasına rağmen egosu çok yüksek biri olabilir, hayatınız mahvolabilir. Ya da imkanları kısıtlı ama çalışkan, aynı zamanda aşağılık kompleksi de olmayan biridir. Her şey sorunsuz ilerleyebilir..

Yani bu sorunun tek bir doğru cevabı yok. Sizin beklentileriniz ve eşinizin karakterine göre değişir. Ayrıca evlilik sonrası hayatın nasıl gideceğini şimdiden kestirmek de zor. Pek çok arkadaşın da dediği gibi, belki eşinizin işi gücü iyi gider ve dengeler değişir. Ancak yine de olağanüstü bir durum beklentisi içinde de yolunuzu çizemezsiniz. Durumların aşağı yukarı bu şekilde kalacağını varsayarak, her ikiniz de bunun üstüne kurabiliyorsanız ilişki beklentisini, ben çok sorun olacağını sanmıyorum. Siz kendi standartlarınızı düşürebilir ve daha azıyla yetinerek eşinizin şartlarına göre yaşamayı tercih edebilirsiniz ya da imkanınız varsa, onun da standartlarını yükseltirsiniz, var olan imkanlardan birlikte faydalanırsınız.

Ancak evlilik birliği içerisinde birbirinden farklı standartlarda bir ilişki sürdürmek pek mümkün değil gibi. Tatile giderken sizin 5 yıldızlı otelde kalmanız, eşinizin pansiyonda kalması gibi bir durum uygulanabilir ya da en azından sürdürülebilir olmadığına göre ortak bir yaşam standardı tutturmak zorundasınız. Buluşacağınız orta nokta her ikinizi de zorlamayacaksa eğer ben hiç bir sıkıntı görmüyorum. Ama bu iş tamamen sizlerin kim ve nasıl insanlar olduğunuza bağlı. Hakkınızda çok daha fazla şey bilmeden, net bir yorum yapmak çok olası ve gerçekçi değil.

Bence kendi madi durumuna yakın birini bul yoksa ilerde çok sıkıntısını çekersin

Erkeğin ailesinin imkanları kullanılınca çok normal oluyor da kızın ailesininki kullanılınca yadırganıyor hep

Rahmetli şairimiz Orhan Veli'nin dediği gibi

İki gönül bir olunca Samanlık seyranmış ama, İki çıplak da olsa olsa Bir hamama yakışırmış.

Ne kadar sevdiğiniz önemli burda. Gönüller birse her şey yoluna bir şekilde girer. Ama aşk yoksa ortada o zaman maddi her konu dert olur iki tarafa da.

Aşk var aslında maddiyat dışında farklılık da yok eğitim vs olsun

Burada ne kadar bir paradan bahsediliyor ona göre değişir bence. Durumu iyi dediğiniz birkaç ev ve araba ise, yani vazgeçilir ne olacak, siz de çalışırsanız idare edersiniz. Ben olsam ailemden ev ister, ise girer kira olmadan 2maas yaşar giderdim.
Ama para derken büyük bir paradan bahsediliyor ise, rahata çok alismissinizdir, şimdiye kadar çalışmadiysaniz ve çok çalışmakta da gözünüz yoksa eğer bu noktada aşkın bir anlamı kalmıyor ki. Resmen zorla çalışıyor olacaksınız, istemeden. Baya bir standart farkı olacak. Size batacak size batmadan eşinize batacak.

Fark ondan daha büyük aynı standartlarımı sürdürmek için galerici müteahhit oğluyla falan evlenmem lazım öyle diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…