Maddiyat yüzünden evlenemiyoruz

Canım benim maddi sıkıntım yok. Çok şükür herşeye sahibim. Kendisi ilk ve ikinci işinden dolayı borçlara sahip.Borçlarını yolunu sokuncaya kadar bekliyoruz.
 
Evet haklısınız, ben de böyle bir durumla karşılaşmayı ummazdım yine de parasal planlar yaptığını pek düşünmüyorum. O anın stresiyle parayı çok dert ediyorsan böyle yapılır, gibi bir çıkıştı yine de üzücüydü elbette.
Bu yaşıma kadar hani derler ya ne doktorlar ne mühendisler istedi diye... Tabi bu işin mizahi kısmı ama çok kişi karşıma çıktı ve hatta evlenme teklifi etti fakat kabul etmedim edemedim, nişanlımda ise öyle olmadı bir sene kadar naz yapabildim ve kabul ettim. Şimdi bildiğim tek şey o olmazsa hayatımın sonuna kadar yalnız yaşarım. Yalnız yaşamaktan da hiç gocunmadım gocunmam hatta bayağı planlarım buna yönelikti ta ki nişanlım hayatıma girene kadar.
Konu sahibinin de benim gibi olduğunu düşünüyorum, sanıyorum ki bizim durumda olanlar için sabırlı olup umudu yitirmemekten başka bir çare yok...
 
İnşaat mühendisi kendisi. Başka sektörlerde iş kurdu. Ablası evlenince kredi çektiler. Borçlarını ödüyorlar daha. Bişi de diyemiyorum. Aile meseleleri biraz da. Köyün delisi değil:)
 
İnşallah sömürülmezsiniz ... belki iyi bir insan karşinızdaki ama para konusu olunca bambaşka olaylar oluyor ... kendinizin birikimini kimseye vermeyin ...5 yildir işsiz dipte olan insanim ...inanin param yok diye ne bir yere cagriliyorum ne de gezebiliyorum ...kimse beni umursamıyor .. ben kimseye güvenmiyorum. Bir arkadasim maas kartindan parasini ceken nisanlisina hesap sordu diye suclanmisti..kendi parasiydi halbuki ... kız sindirdi nişanlisi ... paragözsün tarzı konuşarak ...ailesi sıkıntıli ise hayat boyu cekersiniz kolay gelsin...
 
Ben evlilik ve cocuk icin su da hazir olsun bu da hazir olsun diye beklemek taraftari degilim Gerci bunlari kendim bekledikten sonra anladim ya neyse..
Ben esimle tanistiktan 9 yil sonra evlendim Yok esim daha iyi bir sirkette ise girsin yok arabasini alsin yok ben atanayim yok iki sene çalışayım derken 28 yasimda evlendim (atandiktan sonra iki sene calismam da babamin şartıydı)
Gerci atandiktan sonraki iki sene bekar hayati da cok iyiydi full gezdim orasi ayri
Evlendik iki sene de cocuk icin kendimiz bekledik borclar azalsin diye
Simdi cok sukur kizim üç aylik ama ben 31 yasimdayim eşim 35 Kizimizla yas farkimiz cok geliyor bana bazen
Yani önünde sonunla bu adamla evlenecegim diyorsaniz beklemeyin bence Düğün surecinde ayaginizi yorganiniza gore uzatirsiniz Taksit illa ki olacak
 
Beklicem canım. Evet çok haklısınız ailesi düşüncesizlik edip bir sürü kredi çekerek zaten onun borçlarına borç eklemişler.Hem kendi borçlarını hem anne babasının ve ablasının borçlarını ödeyip bitirmeye çalışıyor. Allah yardımcısı olsun. Bende şaşkınım nasıl olur böyle bişi diye ama oluyormuş maalesef. Benlik bi durum yok. Şimdilik seyirci ve beklemedeyim.Evlenince kendi maddi konularını bana yansıtmasınlar yeter.
 
Yorumunuzu okurken keyif aldım:) Allah da nasip kısmet ederse, evet evlenme niyetindeyiz.inanın çok çalısıp borçlarını en azından bari azaltmaya çalışıyor. Bu kadar çok borç varken, ciddi bi adım atmak bizi maddiyat yüzünden sıkıntıya sokacaktır. İki taraftan birinde mutlaka bi mesele patlak verebilir. Ben maddiyat yüzünden bi mesele yaşamak istemiyorum. Bekleyip sıkıntısız bitsin herşey istiyorum. Bakalım :)
 
5yıldır hiç sömürülmedim canım. Aksine en güzel hediyelere layık görüldüm:) birikimim bende duruyor. İhtiyaç halinde elbet de kullanıcam. Maddi konularını bana yansıtan insanlar değiller. Evlenince de böyle olmasını umut ediyorum.
 

İnşallah böyle devam eder :) parasızlik zor ondan söylüyorum inanin kimseye güvenim kalmadı
 
Beklicem canım. 5yıllık bi ilişki seviyorum seviliyorum beklemeye değer biri. Rabbim nasip ederse herşey de olur.
bir kere borcu bitti diyelim 5 yıl sonra ... yine ortada birikimi olmıcak bu sefer düğün ev esyası icin borc ömrun öyle gecer..:
 
ben niye beklıyeyım 25 evlendım :) cok gec beklemezdim ne zaman anne olcan 40-50 mi?
25 çok erken asla o yaşta evliliği tercih etmezdim. Tercih etseydim şuan sahip olduğum hiçbişi ye sahip olamazdım. Yaşam kaliteme göre çok çok geç kaldığımı düşünmüyorum. Anne olmak için daha çok zamanım var. Evliliğimin ilk yılında da anne olma kararı alabilirim. Yeter ki herşey ve tüm şartlar,benim sevdiğim adamın dilediği doğrultuda gerçekleşsin.
 
bir kere borcu bitti diyelim 5 yıl sonra ... yine ortada birikimi olmıcak bu sefer düğün ev esyası icin borc ömrun öyle gecer..:
İş kurduğu için borçlara sahip kendisi.Kazandıkça borçlarını kapatıyor. Faizlerde yükseldi. Artık borç yapma şansı kalmadı.Birikim yapmaya başladı bile. Ömrüm borçlarla geçmeyecek kadar garanti altında.
 
Evet; ülkenin hali malum ama hiçbirşeyin daha iyi olacağının da garantisi yok.
Bugün yaşıyor olmak bile; bir nevi heran ölüm riskini göze almaktır.
Yani risksiz de hiçbirşey olmuyor.
Birikim yapılmaya başlanmış da zaten.
Öyle çok; 5 yıl da beklemeyin derim. Sonuçta bir gerçek var. 35'den sonra ne kadar sağlıklı olunsa da hormonlar değişiyor, enerji azalıyor ve psikoloji değişiyor. Sağlık yerindeyken; evliliğin de başka duygularında tadını çıkarmak lazım.
 
Benim hiç bi yazımda 5yıl bekleme kararı aldık,Kesin net sonuç bu diye asla belirtmedim.Bi üye, ben 25de evlendim senin yaşında olsam asla beklemem diye karşılık verdi. Ben de sevdiğim adamı gerekirse 5yıl daha beklerim, diye cevap verdim.Çünkü o üyenin yaşında da evlilik benim için sağlıklı olmazdı.Sevgi en önemlisi benim için. Beklediğim adam da öyle ergen serserinin biri de değil! İyi eğitim almış, sıfırdan hiç bi destek almadan işler kuran biri. Bazıları bunu dememi bekliyor galiba, zaten yaşımda geçiyor adamın bi ton borcu var bekleyeceğime gider daha paralı birini bulurum, dememi bekliyor galiba. Maalesef ben maddiyatla veya sadece yaşım geçiyor diye evlenecek akıl da biri değilim. Maddi yata zaten sahip biriyim. Tek eksiğim sevdiğim sevildiğim adam. Durumlar hazır olunca,zaten kendisi de beklemez. Hayırlı işe başlicaz Allahın izniyle.
 
25 evlılık ıcın gayet normal... bir kere cocuk istiyorsan doğum için yaşın geldi ki gecıyor... herkesin kendi bilceği şey. Fikrimizi sordun bende söyledım:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…