Canım benim maddi sıkıntım yok. Çok şükür herşeye sahibim. Kendisi ilk ve ikinci işinden dolayı borçlara sahip.Borçlarını yolunu sokuncaya kadar bekliyoruz.İlgimi çektiği için yorum yapmak istedim. tüm yorumları okumadım ama Birincisi 33 yaşındasınİz bu yaşa kadar hiç mi Çeyiz ev eşyası ev araba vs almadınİz. Uzun yıllık çalışmışlığınız varmış. Ayrıca evlenmek için yüklü meblağlarda paraya ihtiyaç yok ki eğer niyet gerçekten evlenip geçim yapmaksa. Ayrıca şuda acı bir gerçek ki anne olmayı düşünüyorsanız pek te fazla bekleme lüksünüz yok. Hayırlısı olsun hakkınızda.
Evet haklısınız, ben de böyle bir durumla karşılaşmayı ummazdım yine de parasal planlar yaptığını pek düşünmüyorum. O anın stresiyle parayı çok dert ediyorsan böyle yapılır, gibi bir çıkıştı yine de üzücüydü elbette.sen ortada olan birşeyi bile çekinerek söylerken(üstelik bide nişanlandıktan sonra öğrenmişsin)o ailenin malının hesabını planını yapmış...bunun dışında problemimiz yok diyorsun da zaten bu başlı başına büyük bir sorun
İnşaat mühendisi kendisi. Başka sektörlerde iş kurdu. Ablası evlenince kredi çektiler. Borçlarını ödüyorlar daha. Bişi de diyemiyorum. Aile meseleleri biraz da. Köyün delisi değil:)Aklima rahmetli kemal sunalin kapicilar krali filmindeki replik geldi.
Karisi diyor ya hani.
Bıktık borcundan
İnşaat sektöründeymis. Evleri kredi çekerek mi yapti. Eger oyleyse satinca borçlari kapatir.
Fakat kardesinin düğünü icin borçlanmak nedir ya
Kendisinin düğunü olur sonra kardeşine yardim eder
Ya da dügun icin yetwrli parayi vardir. Kardesine yardim eder.
Ama kendisi evlenme teklifini ediyor.evlenecek parayi yik. Bir de kardeşini evlendirmek için borca giriyor.
Köyün delisi mi bu..
Beklicem canım. Evet çok haklısınız ailesi düşüncesizlik edip bir sürü kredi çekerek zaten onun borçlarına borç eklemişler.Hem kendi borçlarını hem anne babasının ve ablasının borçlarını ödeyip bitirmeye çalışıyor. Allah yardımcısı olsun. Bende şaşkınım nasıl olur böyle bişi diye ama oluyormuş maalesef. Benlik bi durum yok. Şimdilik seyirci ve beklemedeyim.Evlenince kendi maddi konularını bana yansıtmasınlar yeter.Yaşınız çok genç olsa bekleyin derdim ama beklenecek bir yaşta da değilsiniz.ailesi de düşüncesizmis .bu adam hiç mi evlenmeyecek .bir suru borcun icine de sokmuslar.keske bur faydaları olsa da yükünüzü hafifletseler ama hiç sanmam.evlenmek için iyi düşün ilerde sen de maddi olarak yıpranabilirsin
Yorumunuzu okurken keyif aldım:) Allah da nasip kısmet ederse, evet evlenme niyetindeyiz.inanın çok çalısıp borçlarını en azından bari azaltmaya çalışıyor. Bu kadar çok borç varken, ciddi bi adım atmak bizi maddiyat yüzünden sıkıntıya sokacaktır. İki taraftan birinde mutlaka bi mesele patlak verebilir. Ben maddiyat yüzünden bi mesele yaşamak istemiyorum. Bekleyip sıkıntısız bitsin herşey istiyorum. Bakalım :)Ben evlilik ve cocuk icin su da hazir olsun bu da hazir olsun diye beklemek taraftari degilim Gerci bunlari kendim bekledikten sonra anladim ya neyse..
Ben esimle tanistiktan 9 yil sonra evlendim Yok esim daha iyi bir sirkette ise girsin yok arabasini alsin yok ben atanayim yok iki sene çalışayım derken 28 yasimda evlendim (atandiktan sonra iki sene calismam da babamin şartıydı)
Gerci atandiktan sonraki iki sene bekar hayati da cok iyiydi full gezdim orasi ayri
Evlendik iki sene de cocuk icin kendimiz bekledik borclar azalsin diye
Simdi cok sukur kizim üç aylik ama ben 31 yasimdayim eşim 35 Kizimizla yas farkimiz cok geliyor bana bazen
Yani önünde sonunla bu adamla evlenecegim diyorsaniz beklemeyin bence Düğün surecinde ayaginizi yorganiniza gore uzatirsiniz Taksit illa ki olacak
5yıldır hiç sömürülmedim canım. Aksine en güzel hediyelere layık görüldüm:) birikimim bende duruyor. İhtiyaç halinde elbet de kullanıcam. Maddi konularını bana yansıtan insanlar değiller. Evlenince de böyle olmasını umut ediyorum.İnşallah sömürülmezsiniz ... belki iyi bir insan karşinızdaki ama para konusu olunca bambaşka olaylar oluyor ... kendinizin birikimini kimseye vermeyin ...5 yildir işsiz dipte olan insanim ...inanin param yok diye ne bir yere cagriliyorum ne de gezebiliyorum ...kimse beni umursamıyor .. ben kimseye güvenmiyorum. Bir arkadasim maas kartindan parasini ceken nisanlisina hesap sordu diye suclanmisti..kendi parasiydi halbuki ... kız sindirdi nişanlisi ... paragözsün tarzı konuşarak ...ailesi sıkıntıli ise hayat boyu cekersiniz kolay gelsin...
5yıldır hiç sömürülmedim canım. Aksine en güzel hediyelere layık görüldüm:) birikimim bende duruyor. İhtiyaç halinde elbet de kullanıcam. Maddi konularını bana yansıtan insanlar değiller. Evlenince de böyle olmasını umut ediyorum.
İnşallah :) güven konusunda umarım sizde iyi insanlara denk gelirsiniz.İnşallah böyle devam eder :) parasızlik zor ondan söylüyorum inanin kimseye güvenim kalmadı
ben niye beklıyeyımOlabilir canım sen beklemezsin, ama ben sevdiğim adamı maddi konuları yoluna sokana kadar gerekirse 5yıl daha beklerim.
bir kere borcu bitti diyelim 5 yıl sonra ... yine ortada birikimi olmıcak bu sefer düğün ev esyası icin borc ömrun öyle gecer..:Beklicem canım. 5yıllık bi ilişki seviyorum seviliyorum beklemeye değer biri. Rabbim nasip ederse herşey de olur.
25 çok erken asla o yaşta evliliği tercih etmezdim. Tercih etseydim şuan sahip olduğum hiçbişi ye sahip olamazdım. Yaşam kaliteme göre çok çok geç kaldığımı düşünmüyorum. Anne olmak için daha çok zamanım var. Evliliğimin ilk yılında da anne olma kararı alabilirim. Yeter ki herşey ve tüm şartlar,benim sevdiğim adamın dilediği doğrultuda gerçekleşsin.ben niye beklıyeyım25 evlendım :) cok gec beklemezdim ne zaman anne olcan 40-50 mi?
Kesinlikle katılıyorum. Tespitiniz çok doğru. Maddiyatın önemli olmadığı hiç bişey kalmadı artık.Eskidendi sogan ekmek yer geciniriz olaylari, biraz ciddi olalim. Bekleyin derim, maddiyat onemli
İş kurduğu için borçlara sahip kendisi.Kazandıkça borçlarını kapatıyor. Faizlerde yükseldi. Artık borç yapma şansı kalmadı.Birikim yapmaya başladı bile. Ömrüm borçlarla geçmeyecek kadar garanti altında.bir kere borcu bitti diyelim 5 yıl sonra ... yine ortada birikimi olmıcak bu sefer düğün ev esyası icin borc ömrun öyle gecer..:
Kesinlikle katılıyorum. Tespitiniz çok doğru. Maddiyatın önemli olmadığı hiç bişey kalmadı artık.
Benim hiç bi yazımda 5yıl bekleme kararı aldık,Kesin net sonuç bu diye asla belirtmedim.Bi üye, ben 25de evlendim senin yaşında olsam asla beklemem diye karşılık verdi. Ben de sevdiğim adamı gerekirse 5yıl daha beklerim, diye cevap verdim.Çünkü o üyenin yaşında da evlilik benim için sağlıklı olmazdı.Sevgi en önemlisi benim için. Beklediğim adam da öyle ergen serserinin biri de değil! İyi eğitim almış, sıfırdan hiç bi destek almadan işler kuran biri. Bazıları bunu dememi bekliyor galiba, zaten yaşımda geçiyor adamın bi ton borcu var bekleyeceğime gider daha paralı birini bulurum, dememi bekliyor galiba. Maalesef ben maddiyatla veya sadece yaşım geçiyor diye evlenecek akıl da biri değilim. Maddi yata zaten sahip biriyim. Tek eksiğim sevdiğim sevildiğim adam. Durumlar hazır olunca,zaten kendisi de beklemez. Hayırlı işe başlicaz Allahın izniyle.Evet; ülkenin hali malum ama hiçbirşeyin daha iyi olacağının da garantisi yok.
Bugün yaşıyor olmak bile; bir nevi heran ölüm riskini göze almaktır.
Yani risksiz de hiçbirşey olmuyor.
Birikim yapılmaya başlanmış da zaten.
Öyle çok; 5 yıl da beklemeyin derim. Sonuçta bir gerçek var. 35'den sonra ne kadar sağlıklı olunsa da hormonlar değişiyor, enerji azalıyor ve psikoloji değişiyor. Sağlık yerindeyken; evliliğin de başka duygularında tadını çıkarmak lazım.
25 evlılık ıcın gayet normal... bir kere cocuk istiyorsan doğum için yaşın geldi ki gecıyor... herkesin kendi bilceği şey. Fikrimizi sordun bende söyledım:)Benim hiç bi yazımda 5yıl bekleme kararı aldık,Kesin net sonuç bu diye asla belirtmedim.Bi üye, ben 25de evlendim senin yaşında olsam asla beklemem diye karşılık verdi. Ben de sevdiğim adamı gerekirse 5yıl daha beklerim, diye cevap verdim.Çünkü o üyenin yaşında da evlilik benim için sağlıklı olmazdı.Sevgi en önemlisi benim için. Beklediğim adam da öyle ergen serserinin biri de değil! İyi eğitim almış, sıfırdan hiç bi destek almadan işler kuran biri. Bazıları bunu dememi bekliyor galiba, zaten yaşımda geçiyor adamın bi ton borcu var bekleyeceğime gider daha paralı birini bulurum, dememi bekliyor galiba. Maalesef ben maddiyatla veya sadece yaşım geçiyor diye evlenecek akıl da biri değilim. Maddi yata zaten sahip biriyim. Tek eksiğim sevdiğim sevildiğim adam. Durumlar hazır olunca,zaten kendisi de beklemez. Hayırlı işe başlicaz Allahın izniyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?