Önce evlilik daha sonra çocuk.Eğer Çocuk için evlilik düşüncesinde olsaydım zaten çoktan evlenmiştim.25 evlılık ıcın gayet normal... bir kere cocuk istiyorsan doğum için yaşın geldi ki gecıyor... herkesin kendi bilceği şey. Fikrimizi sordun bende söyledım:)
Aman aman! Borçlarını bitirene kadar uzak durun evlilikten. Daha evlenmeden size güvenmeye başlamış. Şimdi evlenirseniz sizi bağlamayan borçları ödemek zorunda kalırsınız. Iki üç yıl bekleyin daha rahat ev kurun. Öyle denildiği gibi bir nikah bir yatak bir kap ike olmuyor bu işler. Dünyanın masrafı çıkacak ve bir şeyler istemek en doğal hakkınız. Kendinizi mahkum etmektense bekleyin derim.Sanırım
Bana borçlarını ödetme gibi durumlar yok.Çoğu kişi bunu anlamış. Kendi kurduğu İşleri için çektiği kredilerin borçlarını ödüyor.Şimdilik bekliyoruz zaten.Aman aman! Borçlarını bitirene kadar uzak durun evlilikten. Daha evlenmeden size güvenmeye başlamış. Şimdi evlenirseniz sizi bağlamayan borçları ödemek zorunda kalırsınız. Iki üç yıl bekleyin daha rahat ev kurun. Öyle denildiği gibi bir nikah bir yatak bir kap ike olmuyor bu işler. Dünyanın masrafı çıkacak ve bir şeyler istemek en doğal hakkınız. Kendinizi mahkum etmektense bekleyin derim.
Tebrik ederim. Zaten kendisinin şuan mevcut borçları var işleri ile alakalı. Benimse hiç borcum yok.Bizim de Gösteriş yapma niyetimiz de yok. Maddi durumu belli bi seviyeye kadar ayarlayıp hazır olunca da evlilik yoluna gidicez.Eşimle tanıştığımda ikimiz de çalışıyor ailelerimize destek oluyorduk , aynı zamanda ailelerin ve kendi kişisel bazı borçlarımızı ödüyorduk. Bir gün otururken dedik ki biz zaten bi borç ödüyoruz kendi yuvamızı kuralım iki elden hallederiz, gittik 3 yıllık bir kredi çektik arabasını sattı vs derken bir baktık 6 ay içinde yuvamızı kurmuşuz, ne çok şahane ve tantanalı ne de çok yavan , ortalama bir ev, ortalama bir düğün, bolca da huzur :) tabi siz kendiniz için hangisinin daha iyi olacağını bilirsiniz fakat böyle bişey benim başıma geldi :) Sevgiler.
Tebrik ederim. Zaten kendisinin şuan mevcut borçları var işleri ile alakalı. Benimse hiç borcum yok.Bizim de Gösteriş yapma niyetimiz de yok. Maddi durumu belli bi seviyeye kadar ayarlayıp hazır olunca da evlilik yoluna gidicez.
Amin, sizinde herşey gönlünüzce olsun.Ben çeyiz hazırlığı yapmıyorum. Zaten evlilik süreci başlayınca çeyiz halledilir.Şahane! Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim :) Siz de şayet hazır değilse çeyiz vs hazırlarsınız bu süreçte (kimi o eşyaları o an almak yerine parasını biriktirmeyi tercih ediyor tabi)
Kesinlikle çok doğru tespitte bulundunuz Kimi maddiyatı göz ardı edip evleniyor. Ben ise varolan borçlara, borç ekleyerek evlilik düşünmüyorum. Biraz daha zaman verip, daha rahat şartlarda evliliği gerçekleştirmek istiyorum. Tercih meselesi.Sakın ha! Masrafsız olur mu hiç, ne kadar kısarsanız kısın evlenirken zaten bir borç var, üstüne eklemiş olacaksınız. 2-3 yıl sonra konu açarsınız buraya '' evlendiğimden bir şey anlamadım, cicim ayı yaşamadım '' diye. İnanın çok çok önemli evlilikte maddiyat..
Vallahi billahi o kadar haklı çıktınız ki.Sakın ha! Masrafsız olur mu hiç, ne kadar kısarsanız kısın evlenirken zaten bir borç var, üstüne eklemiş olacaksınız. 2-3 yıl sonra konu açarsınız buraya '' evlendiğimden bir şey anlamadım, cicim ayı yaşamadım '' diye. İnanın çok çok önemli evlilikte maddiyat..
sadece sizin maaşınızla mı geçiniyorsunuz?Benim maddi durumuma güvenip yapılan bi evlilikten, güncel bilgi veriyorum. Aynen de öyle oldu. Sonuç sürekli borç, kredi, para konuşuluyor. Mutsuz giden bi evlilik. Ülkenin hali zaten ortada. Sürükleniyoruz...
Evlenince çalışmamaya başladım. Daha doğrusu işten çıkarıldım. Bi daha iş de bulamadım. Eşimin maaşıyla zar zor geçiniyoruz.sadece sizin maaşınızla mı geçiniyorsunuz?
tatlım seninkinin evlenmeye niyeti yok kusura bakma seni düsünce yeni is kurarken birde ablasına kredi cekmezZaten ikimizde düğün isteyen insanlar değiliz. Dediğiniz çok doğru sıfırdan bi ev kurmak bedava olmasa gerek. Kendisi o kadar rahat ki, tüm eşyaları taksitle alacağımızı yani evlenirken de borçlarla evleneceğimizi söylüyor. Ben kredi kartı kullanan biri değilim. Bu borç taksik işleri nereye varacak onu merak ediyorum
siz ailenizin şirketinde çalışmıyor muydunuz?Evlenince çalışmamaya başladım. Daha doğrusu işten çıkarıldım. Bi daha iş de bulamadım. Eşimin maaşıyla zar zor geçiniyoruz.
evlenmişler ki , konu eskitatlım seninkinin evlenmeye niyeti yok kusura bakma seni düsünce yeni is kurarken birde ablasına kredi cekmez
emin ol erkekler evlilik konusunda netse insanı oyalamaz direk tanısalım evlelelim der seninki en az 5 sene evlenmez
Evet keskeKeşke evlenmeselermiş
aaaaa yazıkkkKeşke evlenmeselermiş
Sizin maddi durumunuz iyiyse siz destek olun evlenin borçları bitince de o size destek olur madem beklemek zor geliyorsaKızlar uzun zamandır birlikte olduğum biriyle artık ciddi adımlar atmak istiyoruz. Fakat gelin görün ki 2-3yıl sonunda anca bitecek olan borçlara sahip kendisi. Yeni iş kurdu, krediler çekti, ablasının düğün masrafları vs. Yaşlarımız 33.Geç kalmak istemiyorum fakat borçlar için de birde üstüne borçlarla dolu bi evliliğe de adım atmak istemiyorum. Söz de bi iki ay için de aileler tanışacaktı.Mantıklı düşününce de biraz daha beklemenin doğru karar olacağını zanneder oldum.Elim kolum bağlı. Halbu ki ne kadar da çok hazır etmiştim kendimi. Üzüntü, hayal kırıklığı çok karışık duygularım. Kendisine bunlardan söz ettim. Bunca borcunun içinde bizim evlilik durumumuzun olamayacağını dile getirdim. Bana söylediği,evlenen herkesin parasının olmadığı. Abim evlendi yakın zaman da kuzenlerim evlendi. Kızlar Allah aşkına evlilik masrafsız bi olay mı? Ben mi yanlış biliyor, yanlış düşünüyorum. (Benim maddi durumum kendisinden çok daha iyi)
Lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?