- 8 Nisan 2017
- 57.193
- 304.204
- 698
- Konu Sahibi cicekportresi
-
Sen kocanı memnun etmek zorunda değilsin ki o seni memnun etsin o zaman. İkiniz birbirinizi sevmişsiniz o seni dış görünüşün için sevdiyse o başka demek ki gerçekten sevmiyor denir. Makyaj konusuna gelirsek bence onun yanına giderken falan yavaş yavaş azalt makyajını. Mesela göz makyajını hafiflet veya ten makyajına hafiflik ver Kontur yapiyosan yapma allık sürme aydınlatıcı da kullanma. Gözlerine çok fazla var da kullanma yani bunları arada bir yap tabiki ama her zaman yapma. Mesela ben bir ara acaba çok mu aşırı makyaj yapıyorum diye kendimce düşünüp far kullandığım günlerde eyeliner kullanmıyordum. Eyeliner kullandığım günlerde de far kullanmıyordum. Ten makyajım sadece bb kremden ibarettir mesela. Yani anlatmak istediğimi anlatabilmisimdir umarım. Bence sende fazla dert etme bunları o da bişey demez seviyosaBir önceki konumdan beni hatırlarsınız. Makyaj bağımlılığım ile ilgiliydi. Pazar günü maalesef nişanlımın korona testi pozitif çıktı. Ve gerçekten ağır geçiriyor. Bu sabah daha iyi hissettiği için beni görüntülü aradı. "Acil açabilir misin, telefonu bile zor tutuyorum 2 dk seni göreyim" yazmış ben açmayınca da. E kıyamayıp açtım mecbur görüntüyü. Yer yarılaydı da makyajsız dolaşmayaydım dışarılarda. Sadece siyah göz kalemi vardı. Ergenler gibi bir de yüzümün yarısıyla konuştum. "hasta mısın sen, eve gitsen iyi olur halsiz duruyorsun" dedi. Turp gibiyim aslında. Yani makyajla ilgili her şeyi kullanan birisi olarak çocuk şok geçirdi de galiba diyemedi. Bir de hastalıkla cebelleşiyor. Sonra akşam konuştuk. Ya bende sadece göz kalemi vardı bugün, fark etmedin mi dedim. Görüntü biraz bulanıktı ama yo normaldin dedi. Yani normal olmam imkansız, arada fark uçurum. Beni kırmamak için mi böyle dedi yoksa gerçekten puslu mu görünüyordum bilemiyorum.
Şimdi de içim içimi yiyor. Bu nasıl saçma bir psikoloji bende çözemedim. Tüm hayatımı işgal ediyor bu düşünceler, hiçbir şeye odaklanamıyorum. Kendimi güzel bulmuyorum. Gerçekten güzel kategorisinde değilim. Evet bakımlıyım ama sorun tamamen sima. Yani yüz hatları. Bunu da değiştirmem mümkün olmadığı için makyajsız kendimi daha da çirkin görüyorum. Şimdi Allah var herkesi güzel bulmuyoruz. Beni görseniz yüzde yüz beni de güzel bulmazsınız. Bu bende takıntı haline geldi. İnsanlar ne der diye değil nişanlım hep makyajla bir nebze daha güzel gördü silince de benden soğuyacakmış da evlenince arzulaması vs komple gidecekmiş gibi hissediyorum. Makyajsız yorguuuun bitkiiiin yataktan yeni çıkmış uykulu gibiyim. Cildim alerjik olduğu için dermatologumun verdiği kremleri kullanabiliyorum sadece. Diğer denediğim ürünler beni mahvediyor. Kısacası cilt bakımıma da önem veriyorum üstelik. Bol su içiyorum güzel uyuyorum. Değerlerim iyi. Ama gerçekten olmuyor o yorgun görüntüyü silemiyorum.
Sizce siz gerçekten güzel misiniz? Ya da güzel değilimdir belki ama kendimi güzel buluyorum diyenlerden misiniz? Sürekli makyajla kendinizi gördükten sonra makyajsız nasıl hissediyorsunuz?
Ahahahahaha sabah sabah ahahahahaHarikayım.
Bir önceki konumdan beni hatırlarsınız. Makyaj bağımlılığım ile ilgiliydi. Pazar günü maalesef nişanlımın korona testi pozitif çıktı. Ve gerçekten ağır geçiriyor. Bu sabah daha iyi hissettiği için beni görüntülü aradı. "Acil açabilir misin, telefonu bile zor tutuyorum 2 dk seni göreyim" yazmış ben açmayınca da. E kıyamayıp açtım mecbur görüntüyü. Yer yarılaydı da makyajsız dolaşmayaydım dışarılarda. Sadece siyah göz kalemi vardı. Ergenler gibi bir de yüzümün yarısıyla konuştum. "hasta mısın sen, eve gitsen iyi olur halsiz duruyorsun" dedi. Turp gibiyim aslında. Yani makyajla ilgili her şeyi kullanan birisi olarak çocuk şok geçirdi de galiba diyemedi. Bir de hastalıkla cebelleşiyor. Sonra akşam konuştuk. Ya bende sadece göz kalemi vardı bugün, fark etmedin mi dedim. Görüntü biraz bulanıktı ama yo normaldin dedi. Yani normal olmam imkansız, arada fark uçurum. Beni kırmamak için mi böyle dedi yoksa gerçekten puslu mu görünüyordum bilemiyorum.
Şimdi de içim içimi yiyor. Bu nasıl saçma bir psikoloji bende çözemedim. Tüm hayatımı işgal ediyor bu düşünceler, hiçbir şeye odaklanamıyorum. Kendimi güzel bulmuyorum. Gerçekten güzel kategorisinde değilim. Evet bakımlıyım ama sorun tamamen sima. Yani yüz hatları. Bunu da değiştirmem mümkün olmadığı için makyajsız kendimi daha da çirkin görüyorum. Şimdi Allah var herkesi güzel bulmuyoruz. Beni görseniz yüzde yüz beni de güzel bulmazsınız. Bu bende takıntı haline geldi. İnsanlar ne der diye değil nişanlım hep makyajla bir nebze daha güzel gördü silince de benden soğuyacakmış da evlenince arzulaması vs komple gidecekmiş gibi hissediyorum. Makyajsız yorguuuun bitkiiiin yataktan yeni çıkmış uykulu gibiyim. Cildim alerjik olduğu için dermatologumun verdiği kremleri kullanabiliyorum sadece. Diğer denediğim ürünler beni mahvediyor. Kısacası cilt bakımıma da önem veriyorum üstelik. Bol su içiyorum güzel uyuyorum. Değerlerim iyi. Ama gerçekten olmuyor o yorgun görüntüyü silemiyorum.
Sizce siz gerçekten güzel misiniz? Ya da güzel değilimdir belki ama kendimi güzel buluyorum diyenlerden misiniz? Sürekli makyajla kendinizi gördükten sonra makyajsız nasıl hissediyorsunuz?
Bı arkadas var kızı hiç makyajsız görmedim. Ciddi görmedim. Kızın evine gitmeden önce bı hafta önce haber vermek lazım. Çünkü herşeyiyle mükemmel olmalı o . Evine temizlikcisi gelmeli her yer parlamali. Ev yemeği yapan yerlerden harika sarmalar içli köfteler el açması börekler mezeler almalı. Sofra donatilmali. Full makyaj harika elbiseler giymeli . Hatta senede bir giderim. Her gidişimde tabak bardak masa örtüsü bile farklı olmalı. O yüzden anca senede bı gideriz. Aslında hoş sohbet çok tatlı bı insan. Ama bu abartılı yasami makyaj bağımlılığı evle ilgili mükemmel olma cabasi. Bana itici geliyor. Çünkü makyaj yapmasa da sofrada onbeş çeşit değil de üç çeşit de olsa biz aynı tatlı sohbeti yapsak daha mutlu olurum. Çok kasıntı olmamak lazim. Kefene girerken makyaj olmucak güzel gitseler olmucak. İyiligimiz ve kotulugumuzle gircez mezara. Yanimiza tek kâr kalan bu olucak. Ayrıca çok çirkin bı insan olsan makyaj bile paklamaz seni.Bir önceki konumdan beni hatırlarsınız. Makyaj bağımlılığım ile ilgiliydi. Pazar günü maalesef nişanlımın korona testi pozitif çıktı. Ve gerçekten ağır geçiriyor. Bu sabah daha iyi hissettiği için beni görüntülü aradı. "Acil açabilir misin, telefonu bile zor tutuyorum 2 dk seni göreyim" yazmış ben açmayınca da. E kıyamayıp açtım mecbur görüntüyü. Yer yarılaydı da makyajsız dolaşmayaydım dışarılarda. Sadece siyah göz kalemi vardı. Ergenler gibi bir de yüzümün yarısıyla konuştum. "hasta mısın sen, eve gitsen iyi olur halsiz duruyorsun" dedi. Turp gibiyim aslında. Yani makyajla ilgili her şeyi kullanan birisi olarak çocuk şok geçirdi de galiba diyemedi. Bir de hastalıkla cebelleşiyor. Sonra akşam konuştuk. Ya bende sadece göz kalemi vardı bugün, fark etmedin mi dedim. Görüntü biraz bulanıktı ama yo normaldin dedi. Yani normal olmam imkansız, arada fark uçurum. Beni kırmamak için mi böyle dedi yoksa gerçekten puslu mu görünüyordum bilemiyorum.
38Yaşınız kaç
ben de makyajsiz cok cokuk duruyorum ama surekli de makyaj yapacak ne vaktim de enerjim var. oyleyim yani ne yapayim, kendimi bu sekilde de seviyorum. hatta sizin konunuzdan sonra @Milana22 ile konustuk kendi gozume cok cirkin geliyorum artik diye triplendimbirkac gun de cidden aynaya bakinca dusundum yani.
ama ne yapayim malzeme bu, hem fiziksel olarak hem mental olarak anca boyle olabiliyorum yani fazlasi asiyor beni.
Sen mi çikinsiniz? Hahay
İltifatı gelmiş herkesin iki gündür yahu.
yaa hayir ahshshsjs yazdan bu yana yuzumde bir suru cil, gunes lekesi vs oldu onlari cok takiyorum ama makyajla da kapatmaya useniyorum
bir de okuldan dolayi gunde minimum 16 saat bilgisayarin basinda olunca gozler coktu. ama yapacak biseyim yok devam boyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?