Malım kıymetli 😑

27 yıllık evli Süpürgesi şimdi bozulmuş başka süpürge değiştirmemiş Sinirden gülüyorum vallahi ben daha 2 yıllık evliyim benimki pert oldu 3 günde
Siz kayinvalidenizin mesajını almamaya devam ederseniz "geçici olarak" verdiğiniz herşey bozulacak haberiniz olsun Benim kayınvalidem evine hiç bulaşık makinesi ve küçük ev aleti almadığını hep "hediye" geldiğini söyleyerek ovunmustu..sonra bana 5 kez "kahve makinasına ihtiyacının olduğunu ama satilan yere gitmek için ayaklarının çok agridigini" söyleyince anladım nasıl oluyor da tam ihtiyacı olan şeylerin ona hediye olarak geldiğini

Güldüm ama sinirden hiç sevmem böyle istemem yan cebime koy insanlarını. Aynı benimkiler

şu ana kadar bir komşudan birşey istemişliğim yok ama çocukken komşularımızdan şeker, yumurta, kabartma tozu vs hep isterlerdi, biz de verirdik yani lafı edilmezdi böyle şeylerin. Komşularmızla çok samimiydik, gerçekten ihtiyaçları olmasa istemezlerdi yani.

Ancak süpürge gibi demirbaş istenmesine anlam veremedim, çok ayıp süpürge istemek. İzmire taşındığımızda bir komşumuz aynı sizin kv gibiydi, annem bir iki verdi sonra baktı giden gelmiyor, açık açık yüzüne söyledi herkesin içinde. Veremem xxx, sana giderse gelmez kusura bakma, takımlar bozuluyor dedi. Kadın buna alınmadığı gibi "valla unutuyoruz vs falan dedi" ve elinde bir koliyle tüm alıp vermediği şeyleri getirdi. hala annemi çok sever ve hala görüşüyorlar. Hala annem o komşusuna tabakla falan birşeyler göndermez, aşure zamanında sırf tabak gelmez diye onunkini kullan at tabakla göndermişti.

Aynen öyle, ben istemem kimsede benden istemesin gerek yok

Eskisi gibi çekmiyormuş getirecek bakıcaz birazdan
pekı bunu soylemek ıcın ılla sızın aramanızı mı beklıyormus
aldıgı gun ıyı cekmedıgını farkettıgı an anında arayıp canım bendekı sansızlık sen bana verırken ıyı cekıyormuydu vıdeosunu hemen cekıp atayım ıstersen bak nasıl, yanı kir doldurmadım kotu kullanmadım aldıgım an boyleydı yıne de ustume dusenı yapıcam sonucta bende oldu bu deseymıs o zaman hanı guya supurge cekmıyormusmus ya yersen tabı

tum evı pıslıgını nasıl cektıyse tıkamıs makınayı tabıkı odeyecek tamırcı parasını odemek zorunda zaten

ayy kayınvalıdenızmıymıs supurgeyı alan :) bende bır arkadas komsu uzak akraba falan sandım
gecmıs olsun ne dıyeyım sonucta esınız annesınden tamır parasını alacak degıl

Kücüklüğümde bir komşumuz vardi 1 gün patates 1 gün sogan istemeye gelirdi ama hergün birsey istenirmi.rahmetli ananemde hic geri ceviremezdi.bende oturur 3 tane soğan icin hüngür hüngür ağlardım . Oyüzden benimde malım kıymetlidir.kimseye malimi vermem kimsedende talep etmem. Zaten emanet malın cani gö-ünde olur derler .

Son düzenleme:
Şimdi ufak şeylerin tabii lafı edilmez ama bu durumda kayınvalide de olsa hor kullanma var. Ben mala değer vermem aşırı derecede ama emaneti teslim edebilmek de önemli.
Tekrar ediyorum birisi yazmış yumurta da istemesin artık diye. O kadardan bir sorun olmaz iş sömürmeye gitmiyorsa. Türklerin olduğu bir yerde yaşıyorum komşuluk var, yan komşum çok tatlı bir çocuk. Akşamın köründe bana yazdığını bilirim evde yumurta yok diye (çalışıyor, geldiğinde alışverişe gitmeyi geçtim konuşacak enerjisi kalmıyor) ben de yemek yapar çağırırım bazen o da evde kalan son malzemelerle tost yapıp sahur vakti bana getirmişti uğraşma sen diye veya iftara çağırırdı. Gece üçte başım belada yazsam o çocuk gelir veya tam tersi. Kullanmadan, kullandırmadan böyle konularda yardımlaşılabilir ve yardımlaşılmalı da.
Kayınvalideniz yanlış yapmış, tabii başka bir yakın deseydiniz iş değişirdi ama şimdi ondan da istenmez ki çok geçmiş olsun

Benim de karşıdaki kötü niyetli veya arsız değilse malım hiç kıymetli değildir. Elektrik süpürgesi de garip gelmedi,sipariş gelene kadar bi süpürüp vereyim dese hiç aklıma gelmez. Benim anlamadığım,süpürüp geri getirir misin denilmemesi. Ev her gün süpürülüyor sonuçta. Ama yoğurttu,yumurtaydı,kabartma tozuydu falan hiiiç önemsemem,varsa taneyle değil paketiyle veririm

Yıllar önce bi hikaye duymuştum,kadının biri evlerinde yoğurt kalmamış,misafir gelince sofraya koymak için çocuğu komşuya yolluyor, damızlık yoğurdunuz var mı diye. Halbuki yoğurt mayalanmayacak,misafirin önüne konulacak aklımdan çıkmaz,biri damızlık yoğurt isteyince fazladan gönderirim,birazı damızlık birazını da sofrasına koysun diye

Ben bu konuda evini her gün süpürenlere de şaşırdım. evini her gün süpürenler çalışan kadınlar mı? Nasıl enerji buluyorsunuz anlatsanıza biraz

Kadincagiz hasta degil, hamile. Son gunleri de degil ustelik niye millet evini supursun. Evet konu sahibi hakli da, gelsin evini de supursun ne demek. Sacma.

Ben bu konuda evini her gün süpürenlere de şaşırdım. evini her gün süpürenler çalışan kadınlar mı? Nasıl enerji buluyorsunuz anlatsanıza biraz
Ben hergun supuruyorum , hatta supurge hol den hic kalkmiyor gun icerisinde. 2 3 defa daha calisir dip bucak sonrasinda. Siexxxx marka son model supurgenin motorunu 3 yilda 2 defa yaktim Ve hergun silerim de. 3 kedim bir kizim var, mecbur ise de basliyacagim. Bakalim nasil olacak

komsum supurge istemisti verdim birkac saat sonra getirdi ustelik supurgenin ucundaki saclari ve icini filan guzelce temizlemisti sagolsun.ama oyle gunlerce getirmemek hos degil.

Herkesin malı kendine kıymetli. Ben de ödünç vermeyi hiç sevmem. İsteyin direkt. Aynı gün getirmemesi saçma olmuş.

Filtre işi tamam kızlar kayınbabam yeni filtre almış getirdi sabah çözdük daha da ders olsun kimseye vermem siz de vermeyin cimri desinler mal canlısı desinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…