Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Nil' cim uzun zamandır seni göremiyorum nerelerdesin, nasılsın, bebek nasıl ? Mesajımı görüyorsan dön lütfen canım görüşmek üzere..

Herekse merhaba.. Ben geldim.. Memleketimden döndüm.. Biraz iyi biraz kötü günler geçirdim.. Çarpıntılarım beni rahat bırakmadı herzamanki gibi..
Neyse, şimdi evimdeyim artık.. Elifim, iyiyiz şimdilik canım benim.. Bugün saat 4.30 da randevum var, bebiimi göreceğim inşaAllah.. 1 aydır doktora gitmedim bakalım neler olmuş, ne kadar büyümüş..
Bu arada 10 mg. paxil bana yetrmiyor artık sanırım.. Hep huszursuzum.. Hep sıkıntılıyım. İçim bunalıyor.. Ne bebek bana heyecan veriyor ne de başka herhangi birşey.. Ne yapacağımı bilmiyorum bende.. İlacımın dozunu artırmam gerek herhalde ama bebeğe de kıyamıyroum, dayanayım diyorum..
Böyleyiz işte.. Sizler ne haldesiniz? Herkes haberlerini versin lütfen.. Rabb'im hepimize yardımetsin.. Bu illetten kurtulalım hayırlısıyla.. Bebişlerimizi kucaklarımıza sağlıkla alalım inşaAllah.. Hepinizi çok öpüyorum..

Canım Nil' im, Allah' ım yardımcın olsun inşallah hepimizin yardımcısı olsun inşallah, yavrum yüzdün yüzdün burnuna geldin az daha sabret ilacın dozunu arttırma.. Canım sen Trabzondaydın orda yaşıyordun değil mi ? Canım kısmetse, sanırım ben de ilacı hiç kesemiyecem ilaçla hamile kalıcam nasipse tabi.. Bişey sorucam sen hamile kalmazdan evvel hani bazı testler oluyo düşük riski sakatlık olma riski toksisite falan filan bişeylere bakıyolar, sen yaptırmışmıydın bu testleri.. Bir de hamilelikte 2 li test 4 lü test falan oluyo onlara baktırdın mı canım..

Evet canım ben Trabzon'dayım.. Burada yaşıyourm.. Ayy yüzdüm yüzdüm sanki daha göbeğindeyim yav.. Ne burnu.. Burna daha çoook var sanki.. Önümdeki 5 ay gözümde büyüyor..
Canım benim ya.. Bu ilaçları kesmek kolay mı.. İnsan delirecek gibi oluyor.. 1 ay birşey olmuyor ama 1 aydan sonra başlıyor kendini kötü hissetmeler.. Ben ilacımı hiç bırakmadım.. Ama hep 10 mg. daydım.. Doktorum bana çok cesaret verdi.. 15 senedir bu ilaçla onlarca hastasının hamile kaldığını ve hepsininde çok sağlıklı bebekleri olduğunu söyledi.. Diğer psikyatrler bilmediklerinden atıp tutuyorlar dedi.. Bu ilacın asla zararı yok dedi..
Ona güvenmedim devlet hastanesinin psikyatrına gittim.. O da çok rahatlatıcı konuştu benimle.. Bu ilacın zararı var diyemem dedi.. Çünkkü elimizde herhangi bir veri yok dedi.. Ne bileyim.. Bana hep böyle doktorlar denk geldi herhalde.. Bende bir cesaretlendim.. O cesaretle hamile kaldım..
Ben başlangiçta hiçbir test yaptırmadım canım.. Ve sonrasında da.. Ne ikili testi istedim ne üçlüyü.. Ben bu testlee güvenmiyorum.. Zaten doktorlarda söylüyor, yüzde yüz güvenilirliği yok bu testlerin diyorllar.. Hiiç kafamı karıştırmak istemediğim için hiçbirini yaptırmadım ben.. Ultrasonda gayet sağlıklı görünüyor bebişim.. Rabb'ime emanet ettim ben onu.. Gayet te rahatım.. Üstelik yaşımda 35.. Sınır yaştayım yani.. Bu yaşta normal şartlarda bile test istiyor bazı doktorlar.. Bundan sonraki testleri de yaptırmayı düşünmüyorum açıkçası..
Ben birazda annelerimmizin yolundan gidiyorum şimdilik.. Çünkü şunu gördüm.. Ne kadar çok doktor, o kadar kafa karışıklığı.. Bende kafamı karıştırmamaya çalışıyorum..
Haa.. Eğer bebeğin 5 aylık olduğunda, yapılan testler eğer olumsuz çıkarsa, bebeğini aldırabileceksen, yaptırırsın testi.. Ben yapamam.. Bu testlere güvenipte bebeğimi aldıramam.. Neticede birçok örnekler gördüm ben, bu testler bebeğe zekası geri dedi de çocuk doğduğunda o kadar ileri zekalı oldu ki.. Ben güvenmiyorum.. Bu benim şahsi fikrim..
İnşaAllah tüm güzellikler seninle olur elifciğim.. Haydi, inşaAllah sende katıl aramıza.. Rabb'im yardımcın/ımız olsun.. Esirgesin bizi ve bebeklerimizi.. Senin içinde en hayırlısı ne ise o olsun..

Canım benim, kardeşim, inan bana seni hiç tanımadığım halde vallahi tanıyormuşçasına sevdim.. Keşke yakın olsak keşke gerçekte arkadaş dost olabilsek ama olsun gerçekte hemen hemen yakın kaderleri paylaştığımız için az da olsa burdan da devam ettirebiliriz arkadaşlığı.. Kız bana bak 5 ay ne ki, ne aylar ne yıllar geçti atlatıldı.. Bizden çook çook zor durumda olanları düşünüp binlerce Hamd etmemiz gerekirken biz hala yakınıyoruz, Rabbim cümle hasta kullarına şifalar versin inşallah.. Aynen canım ben de dediğin gibi ilacı kestikten 1 ay sonra bozuluyorum, bizim beyin kimyamız bozuk anam napalım, kimisi şeker kimisi tansiyon kimisi bilmem ne hastalık bizim de hastalığımız bu işte geçmiyo napalım, amaaann Allah büyüktür bebişkonu da hiç bişey olmadan sağ salim alırsın inşallah kucağına.. Canım benim için de ne olur dua et dualarında unutma beni, sen bi de hem evlisin hem 2. çocuk hem de 5 aylık hamilesin maşallah ne güzel, bi de bana bak daha nişanlıyım sana erişmeme daha çook , neyse geç olsunda güç olmasın. Dediğim gibi ne olur dualarına beni de kat canım.. Allah' ım yar ve yardımcın olsun her daim..

Ha canım bi de unutmadan benim psikiyatrda çok rahatlatmıştı beni, danışmıştım ona da, aynen dediğin gibi bu şekil ilaçla hamile kalıp sağlıklı bebek dünyaya getiren hastaları olmuş. Allah' ım bana da nasip et inşallah.. Yalnız kadın doğumcun ne diyo bu konuda canım onu da yazarsan bi zahmet :))) Yani genel olarak onların fikirleri nasıl, belki bi çok kadın doğumcuyla görüşmüşündür o yüzden merak ettim..

Ayy canıım, dua etmem mii.. Ederim tabiiki... Vallahi söylediğin doğru.. Bizim beynimizde , kimyamızda birşeyler eksik.. Ah be canım,i sende benim gibi çok erken yakalanmışsın bu illete.. Bende de evlenmeden önce vardı.. Daha doğrusu 18 yaşındaydım.. Ama bir ara geçmişti.. Evliliğin ilk zamanları ben yeni hayatıma alışmaya çalışırken iyiydim.. İlk çocuğumu da o zaman yaptım zaten.. Ama şimdi yine hortladı.. mecburen bu bebişim ilaçlı oldu.. Rabb'im esirgesin hepsinide..
İnşaAllah evlilik senin içinde bir milat olur.. İnşaAllah ilaca ihtiyaç bile duymazsın.. Ama olurki duyarsanda, çok dert etme kendine.. Sonuçta kanıtlanmış birşey yok.. Yabancı ülkelerde hep ilaçla hamilelik yaşanıyor şimdi.. Bizim ülkemizde doktorlar çok tepki gösteriyorlar.. Bilmediklerinden.. Benim içim nedense rahat.. Rabb'ime tevekkül ettim, ondan mı acaba? Emanet edilebilecek en büyük merciiye emanet ettim bebişimi ya... Ondan herhalde..
Ee sen kendini anlatsana.. Çalışıyor musun? Evlilik ne zaman? Yaş kaç.. Hangi şehirdesin? Tanışalım, kaynaşalım anacım..

Canım, tabiiki görüştüm.. O da aynı diğerleri gibi karşıladı beni.. Hatta geçen hafta ilaç kullanan bir hastam doğum yaptı, çok sağlıklı bir bebeği vardı dedi.. Benim açımdan, beni korkutan bir doktor olmadı hiç.. İnşaAllah o zamanlar gelince sende birkaç doktordan bilgi alırsın, için rahatlar..
Ne güzel bak.. Doktorlarda arrtık o kadar sert çıkmıyorlar bu fikre.. Zaten ilaç kullanmayıpta sağlıksız bebek yapanlar yok mu? Benim psikiyatrım öyle demişti.. İlaç kullanmayanların garantisi mi varki? Yook.. Hepsi ama heeepsi Rabb'ime emanet.. Rabb'im ne derse o olur.. Başkası yalan..

Ooooofff offff.. Buraya ilk mesaj yazdığım zamanlar geldi aklıma.. Döndüm baştan beri b ir daha okudum..
BAHARIM.. Canım benim. Senin bana yardımlarını asla unutamam.. İçtenliğini..
İlgini.. Alakanı.. Ve yaşadıklarını en ince ayrıntısına kadar bizimle paylaşarak bize verdiğin cesareti..
Yol göstermeni.. Bak.. Şu an 4 aylık hamileyim.. Şaka gibi.. Hiç olamayacak birşeydi oysa..
Nasıl rastladım buraya.. Sana.. Nasıl cesaret ettim sen gibi..
Çok sağol.. Ömrüm boyunca duacınım.. Rabb'im hiç üzmesin seni..
Ayy çok duygulandım hee.. Hamilelik hormonları mıdır nedir. Ağlayacak gibiyim..
Hala bu dünyada mükemmel insanlar var yaa..
Allah'ım razı olsun bu insanlarsdan..
Çok öpüyorum seni BAHARIM.....

(Ayrıca çokta merak ediyorum.. Hiç haber vermiyorsun bize artık...)

Sonracığımaaa.... CERENİM.... Sendende ses seda çıkmıyor ama
bana destek veren arkadaşlarımdan biride sendin.. Unutamam desteklerinizi..
Bundan 5 ay önce, şaşkın tavuklar gibiydim.. İlacı bırak- bir daha başla..
Sarsılmıştım.. Ama destekleriniz beni ayağa kaldırdı.. Cesaret verdi..

Cereeeeeeennn.. Ses ver... Nasılsın.. Bebişin nasıl...
Neden gelmiyorsun buraya.. Bekliyorum seni...

Selamün Aleyküm Canım ben geldim, yazdıklarını okudum da hakkaten çok şükür Allah' a bu sayfayı buldurdu bana da, öncelikle bahar sen ve diğer arkadaşlardan Allah bin kere razı olsun, bütün korktuklarından emin eylesin bütüün umduklarına da nail eylesin inşallah.. Canım ben 28 yaşındayım ve bu hastalığa 21 yaşında yakalandım, üniversitedeydim ve o gün bugündür hep tedavi işte.. ama çok şükür iyiyim hamd olsun Rabbimize.. 4 buçuk aydır nişanlıyım ve kısmetse düğün de önümüzdeki yıla kaldı gibi görünüyo, yine kısmet bu işler tabi de.. Kardeşim asker benim yavrum, 8 aylık asker, Hakkari Çukurcada komando.. onun Allah' ın izniyle gelmesini bekliyoruz.. 2 kardeşiz ben onun mürvetini görücem o da benim inşallah, onu beklemeden yapamam canım vicdanım kabul etmez o orda ateş altında ben burda keyfimde olmaz.. Babamız da yok zaten 7 yıl oldu rahmetli olalı annemle birlikteyiz işte.. Çalışmıyorum da ev kızıyım anlayacağın zaten bulunduğum yerde de çok fazla iş imkanımız malesef yok. bulunduğum yer derken Bandırmalıyım canım ben Balıkesir/ Bandırma ilçesi, doğma büyüme buralıyız burda oturuyoruz.. Kısmetse evlenince de burda oturucam Allah' a şükür nişanlımda buralı..çok sıcak buralar ya bi de öyle bi nemli havası var ki sorma gitsin, orası nasıl orası da burdan aşağı değildir.. Sen şimdi benden büyükmüşsün canım yaa ben nasıl hitap etçem sana :)))) Görüşmek üzere kardeşim Allah' ım yardımcımız olsun...

canım bende obsesifim takıntı yani, sen yine ilaca başlamadan dr unla görüş bakalım ne diyecek, daha önce ilaç tedavisi gördün mü, gördüysen hangi ilacı kullandın.

Cevap biraz gecikti kusura bakmayın.İlaç içiyordum.Hamileliğimi adet gecikmesinden yaklaşık 5-6 gün sonra öğrendim ve o güne kadar da ilaçları içtim.İnşallah bi zararı olmaz.Evde test yaptım ve pozitif olduğunu gördüğümde o günden itibaren ilaçları içmedim.Psikiyatrımın dediğine göre çok baş dönmesi yapıyor.Öyle ki, tvde koşturmalı bi sahne gördüğümde, sallanan ağaç dalları gördüğümde baş dönmem artıyordu.Kitap okuyamıyordum çünkü gözlerim sabitlenmiyordu sanki.Zorlarsam başım ağrıyordu. Diğeri de bırakınca çarpıntı yaptı.

Bu ilaçları kullananlara tavsiyem, ya benim gibi yapıp Allah'a emanet hamile kalınca bıraksınlar (pek tavsiye etmiyorum) ya da ilacı bırakıp, uygun terapiyi alıp kafaları rahatladıktan sonra hamile kalsınlar.Bu da zor aslında.O baş dönmeleri çok zorluyor.

İlaç kullanan herkese Allah'tan kolaylıklar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

nilcim selam canım benimmmm hoşgeldin nasılsın bebişimiz nasıl? ben iyiyim şükür diyeyim allah beterinden korusun . bebeğimde çok iyi teyzesi allahın izniyle 7 aylık oldu artık zorlanıyorum bu sıcaklarda inan sığamıyorum hiç bi yere. gündüzleri elimde pike yastık geziyorum oda oda nereye yatayım diye . senin nasıl gidiyor bakalım ? bebişimiz nasıl oynamaya başladımımtatlım ? inan çok özlettin kendini sen gittikten sonra biliyorsun bende ankaraya gidip geldim kaynım evlendi sonrasındada halam gelin aldı deken zaman aktı gitti. uzun zamandır nete giremedim evimde değildim yeni geldim evime . izmirde bi anneme bi kayınvalidemlere derken mekik dokudum günlerce bir kaç hafta sonudur denize gidiyoruz o yüzden evimden bukadar uzak kaldım ama artık genelde evimde olurum allah nasip ederse. yapmam gereken hazırlıklarım var daha bişey alamadım. önce tahlilleri bekledim temiz çıksın dite sonra kaynımın düğünü girdi çok masrafımız oldu malım takısıydı yol parasıydı giyimdi derken çok açıldık. ardından halam düğün yapınca yine masrafoldu maalesef. anlıyacağın teyzesi oğluma sıra gelemedi. dün akşam sefte bezini aldık bebeğimin inşallah bundan sonra tamamlarım yavaş yavaş. eee tatilin naasıl geçti canım ailen nasıl ? umarım herşey yolundadır çok öpüyorum seni iyi geceler canım benim

Aaaaaaa.. CEREEEEEEEEEEEEENNNNN..
SEN Mİ GELDİİİİİİNN..

Nerelerdesin sen yaa.. Bu kadar olur var ya..
Şimdi bende sana özelden "nerdesin" yazmak için girdim buraya..
Baktım onlinesin.. Çok merak ettim seni ben yaa..
Bir yaramazlık yoktur inşaAllah..

Ayy canım benim yaa.. Aman aman iyi olda.. Ama bu kadar uzun sürünce merak ettim inanki.. Aklıma kötü şeyler gelmeye başlamıştı..
Ben iyiyyim şimdilik.. İyi olabildiğim kadar işte.. İlacımın dozu az geliyor, anlıyorum bunu.. Genelde geceleri iyi olmuyorum.. İçime bir oturuyorki sıkıntı.. Çarpıntı.. Yerlere göklere sığamıyorum.. Ama direniyorum işt.. Götürebildiğim yere kadar..
20 haftayı biraz geçtim ama şimdiden zorlanıyorum bende.. Ağrılar sızılar umrumda değilde şu iç sıkıntıları, bunalmalar, çarpıntılar olmasa.. Tatilde de çarpıntılarım biraz zorladı beni .. Şimdi de tetikte bekliyor işte her an.. Öyle..
Bir öyle bir böyle geçiriyorum bende günleri.. Sen 7 aylık oldun artık.. Hazırlıklarını bundan sonra hızlandır bencee.. Ee birde seninki farklı cins.. Herşeyini yen,iden almalısın değil mi.. Ben hiçbirşey almayacağım.. Herşeyi var abisinden.. Geçen bir açtım bazanın altı dolu kıyafetlerle.. O kadar çokmuşki.. Heves ettiğim birkaç giysi alacağım, o kadar işte..
Ee kızların nasıl.. Heyecenlılar mı? Ayy canım benim yaa. sen baya büyüttün beişi.. benimki daha 5 aylık.. Geçmiyor zaman sanki.. Rabb'im yardım etsin hepimize..
Bundan sonra sık sık uğra hee.. Tamam mı.. Özledik seni..

vallahi hiç farkında değilim yaa seninde online olduğun fark etseydim çıkmazdım de3mekki ben çıkmışım sen yazzarken bi dahakine denk geliriz inşallah canım daha güzel sohbet ederiz

ayyy maşallah 5 oldunmu inan çok sevindim allah hayırlısıyla tamamlamanı ve sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin canım. ben sen yoktun diyede okadar fazla girme isteği duymadım nete zaten düğünlerdende yoğundum o yüzden yoktum ama artık beraberiz inşallah sık sık sohbet edip destek oluruz birbirimize oooof sıkıntı ve çarpıntımı? nefret ettim yaa . ama üzülme canım sabırlı ol ne yapcan bu illet bizimle bi bütün artık . ben bunu anladım maalesef. bendende sıkıntı çarpıntı eksik olmadı ara sıra rahat geçirdim . bunada şükür allah beterinden korusun diyorum. benim bu aralar yine tavan yapma raddesinde paniklerim malum zamanımın azaldığı aklıma geldikçe korkularım artıyor ne nasıl yapıcam edicem diye hastane fobimden dolayı ama buda geçicek allahın izniyle.inan eskisi gibi yine yalnız kalamıyorum evde buda beni çok üzüyor aslında bizler bu hastalıkla yaşamayı kabullenmeliyiz başka çare yok .kızlar çok heyecanlı hele göbeğim hareket ettiğinde bebişten çok hoşlarına gidiyor gün sayıyorlar. eee abimiz napıyor kardeşiyle ilgili oda heyecan duyuyormuĞ? inşallah senin oğlanda benim kızlarda kıskanmazlar bide böyle sorun yaşamayız .nede olsa alışıklar yaa tek ilginin onlarda olmasına bakalım arık evlerimizde neler değişecek . bencede sen fazla bişey alma masraf etme bi yıka ütüle tamam benim hiç birşey yok diye zorlanıcam tamamlamakta sağlık olsun . tek gelir oldumu bi evde böyle oluyor bunada şükür diyorum. kardeşimin oğlu 3 yaşında kıyafetleri yep yeni duruyormuş bir kaç şeyde kardeşimden alıp tamamlıcam artık napayı. gönül çok şey istiyorda durum neye elveriyorsa okadarı oluyor. bizler hayırlısı ve sağlıklısıyla doğum yapıp kucaklarımıza alalımda bebişlerimizi önemli olan bu dimi ama göbeğin çıktımı senin çok merak ediyorum keşke tanışıp görüşme şansımız olabilseydi yaa. benim göb eğim çıktı bebişten çok rahat oturamıyorum aRTIK. BİDE ANKARAYA gidip gelme esnasında yolculuğun verdiği zorluktan göbek fıtığı oluşmaya başlkamış bende. o yüzden biraz zorlanıyorum artık yere bi pike atıp bütün üstünde yuvarlanıyorum günleri geçiriyorum. bulantıların ne durumda senin? benim son günlerde yemek yerken bulanmaya başladı buda normalmiş doktorum dedi. sen gittnmi yakında dokyora bebişn kontrolune canım? bak arkadaşından bahsedilince benimki başldı kıpır kıpır vurmaya heyecanlandı heralde . seninkide tekmeliyormu annesi yerim ben onları yerim yerim küçücük olucaklaar pek şeker olucaklar inşallah .
sende kendini özletme sık sık uğra haberleşelim olurmu gülüm oğlunu ve seni çok öpüyorum bebişnide benim için okşa annesi allaha emanet olun şimdilik iyi geceler bebişede iyi bak haa rahat ettir oğluşu imi

nilcim uzun zamandır sayfaya bakıyorum senden ve diğer arkadaşlardan hiç kimseden ses seda çıkmamış hiç haber yok .
umarım iyisindir bebişde iyidir bi sorun yoktur kendini çok özletme

nilcim uzun zamandır sayfaya bakıyorum senden ve diğer arkadaşlardan hiç kimseden ses seda çıkmamış hiç haber yok .
umarım iyisindir bebişde iyidir bi sorun yoktur kendini çok özletme

Evet canım yaa.. Uğrayamadım buraya bayağı zaman oldu.. Ne bileyim, bazen çok sıkıntı çekiyourum.. İyi olduğum anlar çok sınırlı.. Daha 5,5 aylık olucam ama o kadar ağırlatımki sorma.. Oturdummu kalkamıyorum.. Yürüyemiyorum.. Niye böyle oldum anlamadım.. Oğlumda böyle değildim yaa.. Onda bu aylarda çok hareketliydim.. 8. ayda ağırlaşmıştım.. Bunda felaket derecede hantallaştım.. KOca karılar gibi hissediyorum kendimi..
Kocaman bir göbeğim var.. Hiç 5 aylık gibi değilim.. Bu arada ben doktorumu değiştirdim.. Son gittiğimde hiç ilgilenmedi benle.. Ne tansiyonuma baktı, ne tahlil yaptı.. Sinir oldum valla.. Bende doğru TIP hastanesine gittiiim.. Araştırmaya yani.. Orada hemen tahlil yaptılar.. Amaaaannn.. Benim idrarda, yatarak tedavi edecek kadar iltihap çıktı.. Protein çıktı ki, idrarda protein çıkmaıs çok sakıncalı biliyorsun.. Hemen antibiyotik falan.. Şu an daha iyiceyim.. Sonra ayrıntılı usg. yaptırdım.. Bebiş sağlıklı çok şükür.. Görünne birşey yok hamdolsun.. 800 gr. olmuş teyzesii.. 1 hafta ilerden gidiyor..
Oğlıum sabırsızlıkla bekliyor bebişi.. Beşiğini kendi beğenmek istiyormuş.. Odasının renklerinde olacakmış.. Zannediyorki, doğunca hemen odasına gelecek kardeşi..
Bu arada bende hiçbirşey almayacağım bebişe.. Abisinden kalan o kadar çok şey var ki.. Onlar ona yeterde artar bile.. Sadece beşik ihtiyacım var.. Aslında o da varda, benimki mobilya beşik, çok zor sallanıyor.. Ne bileyim, şöyle kolay sallanan bieşey alsam yeter bana.. Ama çok pahalılar yaa.. Ne yapacağıma karar vermedim henüz..Hani evde bir tane varken yazzık olur diyorum.. Hiç olmasa gözümü kırpmadan alırdımdaa..
Sende girmedin bayağıdır.. Bened arar ara hep baktım, yoktun.. Neden girmiyorsun.. Ara sıra girip haber ver ne alemdein.. Doğum tarihin ne senin.. Az kaldı değil mi..Benimki 20 kasım.. Daha var diyorum ama.. O günler yaklaşınca ne yapacağım bilmem.. Sanırım tıpta doğum yaparım. Orada da sezeryan yaparlarmı, onuda bişlmiyorum.. Normal hayatta yapamam bir daha.. Oğlumla ölümden dönmüştük birzz.. Rabb'im yardım etsin hepimize.. Kolaylıkla ve sağlıkla kurtarsın..
Hee.. Bu arada isim düşündünüz mü? Ben hala bir isim bulamadım benim tosuna..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…