Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

canım hayırlı olsun.. Allahım güç kuvvet versin bize inşallah evlatlarımızı dünyaya getirebilelim.

yazdıklarınızı okudum ve merak ettim ve bende aynı durumdayım doktorunla görüstünmü ne dedi gebelik ve antidepresan konusunda

arkadaslar aranıza yeni katıldım antidepresan kullanıyorum.adetime 2 gün kala evde test yaptım ikinci çizgi silik cıktı ama uzaktan bile belli ve pembe renk 2 gün gecti hala adet olmadım ama korkuyorum da ya gebeysem antidepresan içiyorum neyaparım diye tecrübelerinizi yazarsanız sevinrim:2:

canım hayırlı olsun aynı durumdayız
benim okb rahatsızlığım ilk gebeliğim çok zor geçti antidepresana 7. ayda başlamıştık. ama etkilemedi en sonunda hastaneye yattım bebeğimi emziremedim
tam toparlanıyordum testte ikinci çizgiyi gördüm üstelik ilaçlarımı maksimum dozda kullanıyordum günde dört kapsül bir hafta içinde azaltarak kesecekti bugün bir kapsül aldım 20 mg yine çok yarın ilacı değiştirecek ve doz az olacak nasıl geçecek hamilelik bilmiyorum Rabbim yardımcımız olsun

yazdıklarınızı okudum ve merak ettim ve bende aynı durumdayım doktorunla görüstünmü ne dedi gebelik ve antidepresan konusunda

Evet canım dr.gittim.ilacı en küçük doza kadar azaltmamı söyledi.Hamilelik olursa kolay bırakabileyim diye.ama sen bu bebeği çok istiyorsun belkide ilaç kullanmana hiç gerek kalmaz dedi.ayrıca antidepresanların diğer ilaçlardan zarar verme olasılığı olarak hiçbir fark yok dedi.gebeliğin ilk üç ayında hiçbir ilacı kullanamazsın dedi.üç aydan sonrada gerek olursa durumuna göre bir ilaca karar veririiz dedi.Bu arada burada yazan ve hamilelliğin ilk aylarında bile ilaç kullanan arkadaşlarımız var.Onlarda bana umut oluyor açıkçası.çünkü bazıları bebeklerini sağlıkla kucaklarına aldılar.

ah ah kafam karısık tesekkür ederm cvpladıgın için.insan sevinsin mi üzülsün mü bilemiyo.ya hamileysem diye ilaç mevzusu cok düsündürüo beni uykularım kaçtı valla.netten prof dr a danıstım kadın dogumcu.passiflora diye bi surup önerdi gebeliklte kullanılıyormus ama ne kadar etki eder bilemiyorum aranızda bunu duyan yada kullanan varmı?allahım hepimizin yardımcısı olsun

sagol canım allah hepimizin yardımcısı olsun 2 gün sonra kan testi yaptırıcam kesinleşşin diye ama cok endişeliyim uykularım kaçtı ilaç olmadan iyileşemiyorum.eger olursa bu ilk gebeliğim olucak hiç bir tecrübem yok.passiflora diye bir şurup varmıs gebelerde güvenliymiş ne kadar etkili olur bilmiyorum netten prof dr a danıstım o bu şurubu önerdi ama etkili mi yada aranızda kullanan oldumu antidepresan yerine bu şurubu

Kizlar kimse kalmamis ama yazmadan edemedim.bikac gundur burun tikanikligi bogaz yanmasi ve kulaklarimda tikanma vardi.oyle ki nefes alamam zorlasti gece zerre uyuyamadim ve panik atak krizi gecirdim gece hastane hastane dolastik kimse bisey yapamadi.sabah uzman doktorlara gorundumn hamilelikten dolayi alerji baslamis ve hormonlarinda etkisiyle nefes almami zorlastirmis.Oyle bi andi ki bebegi bile dusunmedim sadece beni uyutmalarini istedim.mumkun olmadigi icin cildiricam zannettim.allahim aklima mukayyet ol diye dua ettim.ve bugun kadin dogumcumun tavsiyesi uzerine pasifloora ya basladim.artik uykusuzluktan mi ilactan mi bilmem sizip kaldim.ama iyi geldigini hissediyorum.sukurler olsun rabbime.senin icin etkili olur mu bilmiyorum ama ben uzun sure ilac kullanmamak icin caba sarfettim simdilik pasiflora yeterli oldu.umarim sende en kisa zamanda iyilesirsin.ayrica cok daha agir ilaclari bile mecbur kalinca kullananlar var.pasifolara biraz daha masum sanirim.neyse bence ilacinguvenle kullanabilirsin

sevgili ela bende kullanmıştım zararı yok canım inşallah faydasını görürsün test yaptın mı hangi ilacı hangi dozda kullanıyorsun yazarsan sevinirim allaha emanetiz hepimiz ve yavrularımız

kan testinde cıktı gebeyim kızlar.cipralex 20 mg içiyordum kestik 3 gündür ama dengem şaştı sevinemedm dogru düzgün gece sık sık uyanıyorum gündüz çarpıntım var ve hiç bi işe konsantre olamıyorum evdeyım hep doktora sorup passiflora içicem allaha emanet artıkkk

canım bende ilk hamileliğmde cipraleksle kaldım hiç korkma bebeğim sağlıklı doğdu

bu arada ben düşük yapıyorum kese ozulmuş sanırım 4 kapsül zedpreksnedeni herşeyin hayılısı

canım bende ilk hamileliğmde cipraleksle kaldım hiç korkma bebeğim sağlıklı doğdu

bu arada ben düşük yapıyorum kese ozulmuş sanırım 4 kapsül zedpreksnedeni herşeyin hayılısı

insaalh saglıklıdr bebegm.buarada passiflorayı ilk haftalarında kullandınmı ben 5.haftama gecicem ilk 12 hafta kullanılmamalı diyenler var.öylemi üzüldüm canımmm yaa kaç haftalıktı bebegin rabbim inş en yakın zamanda yine bebek verir ins sana aminnnnn:26::26::26::26:

ela çok sağol 7 haftalıktı hayırlısı olsun ben 3aylıkken başladım ayım dolmuştu
papatya ıhlamur çayı iç saat beş ten sonra çay kahve içme canım

ela çok sağol 7 haftalıktı hayırlısı olsun ben 3aylıkken başladım ayım dolmuştu
papatya ıhlamur çayı iç saat beş ten sonra çay kahve içme canım

canım meraba yazdıklarınızı şimdi okudum durumuna çok üzüldüm geçmiş olsun allah sağlık versin tekrar hamile kalırsın h erşeyde bi hayır vardır biliyorsun demek hayırlı olan buymuş rabbim sana tekrar bebek nasip etsin sağlık versin kısa zamanda iyi olmanı diliyorum canım allaha emanet ol öpüyorum dualarım ve kalbim seninle

Merhaba

Yarın itibariyle İnşallah 3 aylık (12 hafta) hamile olucam.Sıcağı zaten sevmezdim, şimdi zorluyor hamilelik dolayısıyla.Çarpıntım oluyor.Çok pimpirikleniyorum.Yazılanlara bakarak ilaç içebileceğimi anladım.Ben sadece pasiflora içebilirim sanıyordum.Doktorunuz ilaç olarak neler öneriyor? Benim de doktorum var ama henüz görüşmedim.Buradan yazabilir miyim bilmiyorum.isterseniz doktorumun adını-adresini verebilirim.

Yazmayı unuttum.Benim panik atağım vardı.Sanırım bu başlık diğer psikolojik durumlar için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…