- 3 Ekim 2018
- 654
- 1.341
- 63
Mantık evliliği öyle bir şey değil ki. Aday her yönüyle mantıklı gelir etkilenirsiniz ama ayağınız yere sağlam başar olumlu /olumsuz özelliklerini analiz eder karar verirsiniz. Kör aşık evliliklerinde adamın birbirinden illet huyu vardır kızcağız olsun canım ben seviyorum ya daha ne olsun der evlenir. Bu mantıksız evliliktir.
Maşaallah. Allah daim etsinben mantık evliliği yaptım çok istediğim kişi olmadı nişanlandıktan sonra ayrıldım aileler anlaşamadığı için sonra kalbim ısınmadı kimseye karşı
eşimle görücü usulü tanıştık 15 günde nişan kararı aldık sevgili dönemimiz hiç olmadı onu doğru düzgün tanıyabilme fırsatım olmadı nişanlıyken hergün ağlıyordum acaba sevebilicek miyim diye çünkü hiçbirşey hissetmiyordum ne bir ilgi ne bir aşk sadece ailemi üzmemek için evlenmeye karar almıştım 1 yıl içerisinde evlendik ama kocam benim evlendikten sonra düzeldi herşey 3.yılımız bitti ama hala evimde prenses gibi hissettirir üzerime titrer hiç değişmedi
yani çok büyük bir adım bu çünkü karşınızda ki kişi karpuz kavun değil koklayarak anlayasınız Allaha şükür karşıma kendim gibi birini çıkardı.
Aksini düşünenler sevgiyi haketmiyor mu yani :) cinsel çekim ya da elektrik her ne derseniz uzaktan bakmakla olmaz ki. Yani adamın bir konu hakkında fikri ya da ses tonu ne bileyim ellerinin yapısı hoşunuza gidecek belki de. Yani kalpleri evirip çeviren Allah tır. Kimse size gezin tozun eğlenin zoraki demiyor. Yani usul şu bana göre : bir yerde buluşup bir kahve içilir sohbet edilir. Ha baktınız hala hissiyatınız aynı. O zaman uygun bir dille kararınızın olumsuz olduğunu söylersiniz. Kararsız kalırsanız 1-2daha görüşürsünüz mesafeli şekilde, sonra son kararınızı verirsiniz.. Bir de şöyle bir durum var. Yaşayanlar olmuştur illaki. Bu şekilde karşı tarafı negatif görenler sonradan öyle bir hale geliyor ki, o negatif şahsın aşkından gözü bir şey görmüyor. Aman dikkat :) çok da kesin ve büyük konuşmamak lazım kestirip atmamak lazımAynen öyle sevgiler size çok iyi özetlediniz
Herşey nasip kısmet. Mantiklada evlensen, aşklada evlensen, senin için birşey değişmeyecek...
pardon, acaba yaş sınırı kaçtı evlilikte
Bir kaç kez çıkın görüşün belki ısınırsınız etkilenirsiniz bilemeyiz :)
Insanın kaderi gelince duyan kulak sağır gören göz kör olurmuş derler.
Nasip kısmet bu işler hiiç belli olmaz
Ben 30 yaşındayım, 5 yıldır da çalışıyorum. Elalem dışında kimse evlen diye baskı yapmadı. Yapanlara da ya "evlenenin başı göğe mi eriyor, benim keyfim yerinde" dedim yada çok yakınsa "evlen demekle olmaz, varsa tanıdığın helal süt emmiş biri yardımcı ol" dedim. Bir daha birşey diyemediler. İnsanlara hayatınıza karışma hakkını siz veriyorsunuz.Yaşım çok büyük değil ama işiniz gücünüz varsa yıllardır çalışıyorsanız hem psikolojik olarak hem de çevrenin etkisiyle evlilik bi zorunluluk oluyor. Tabi duygusal bir boşlukta oluyor
Yani demek istiyorum ki, bazi şeyler yaşayacağın varsa yaşarsın, önüne geçemezsin. Sevsende sevmesende. Planli programli olmuyor hiçbirşey. Mesela 10 yildir sevgili olursun evlenecegim dersin ama kismet olmaz evlenemezsin. Sonra evlenmicem ben dersin 2 ay içinde biriyle evlenirsinNe degismiyecek anlamadim ya? :)
Aslında bu konuyu yok görüşme pişman olursun demeniz için açtımBen 30 yaşındayım, 5 yıldır da çalışıyorum. Elalem dışında kimse evlen diye baskı yapmadı. Yapanlara da ya "evlenenin başı göğe mi eriyor, benim keyfim yerinde" dedim yada çok yakınsa "evlen demekle olmaz, varsa tanıdığın helal süt emmiş biri yardımcı ol" dedim. Bir daha birşey diyemediler. İnsanlara hayatınıza karışma hakkını siz veriyorsunuz.
Evlilik hiçbir zaman zorunluluk değildir. O duygusal boşluk da sevmediğiniz, dokunduğunu düşününce tiksindiğiniz bir adamla dolmaz zaten. Kendinizi kandırmayın, ya da kandırın ne bileyim. Bana sanki, bu adamı sevmiyorum ama zengin olması çok hoşuma gidiyor, az cesaret verin de görüşeyim diye konu açmışsınız gibi gelmeye başladı :)
Doktorluk zordur, dışı sizi içi doktorları yakar, tanıdık hekim varsa bir bakın, konuşun özel hayatları nasılmış.
Yani demek istiyorum ki, bazi şeyler yaşayacağın varsa yaşarsın, önüne geçemezsin. Sevsende sevmesende. Planli programli olmuyor hiçbirşey. Mesela 10 yildir sevgili olursun evlenecegim dersin ama kismet olmaz evlenemezsin. Sonra evlenmicem ben dersin 2 ay içinde biriyle evlenirsin
+10000Evlilik başlı başına mantıklı değil. Aşk sevgi olmadan çekilmez.
Ayy ben diyecektimde demedim meslegim icabi tip merkezlerinde calistim hep surekli dr larla ic iceydim gercekten cok kaliteli yaşini başini almis dr dr larimizda vardi ama çok capkin surekli her lafi bel atina vuran, her esprisiyle konuyu baska yerlere ceken samimiyeti edepsizlige ceviren tanidigim drlarda cok oldu ben asla istemem mesela dr. En son nişanli bi acil dr u vardi nişanli olmasina ragmen faceden msj atip disarda bulusma teklif ediyordu ve onun gibi niceleri lutfen dr dr diye meslek gruplarina ayirip gozunuzde buyutmeyin. Ben arkadasin dediklerine fazlasiyla katiliyorum.Her Dr aynidir demiyorum cok fedaker cok sadiklarida var iclerinde ama arkadaslarimin buyuk bir kismi Dr ve hemsirelerden olusuyor az cok taniyorum..
Bazilari gercekten capkin olup nasilsa her kiz benim mantiginda.. ve bir cok kizla görüsüyorlar..
Hastanede hastayla flirt eden Arkasindan konusan tl numarasi veren genc Dr lar tanidim...
Elektriginiz yoksa hic bisey olmaz sonucta ömür bu.. ayni yataga giremezsiniz o kisiyle... ama bunlar size ön yargi olusturmasin bulusun zaman gecirin taniyin olmazsa birakin
Ya bide konu sahibi daha ortada fol yok yunurta yok , bakalim Dr beyimiz evlilik isticekmi .. keske her görusen evlilik dusunse...Ayy ben diyecektimde demedim meslegim icabi tip merkezlerinde calistim hep surekli dr larla ic iceydim gercekten cok kaliteli yaşini başini almis dr dr larimizda vardi ama çok capkin surekli her lafi bel atina vuran, her esprisiyle konuyu baska yerlere ceken samimiyeti edepsizlige ceviren tanidigim drlarda cok oldu ben asla istemem mesela dr. En son nişanli bi acil dr u vardi nişanli olmasina ragmen faceden msj atip disarda bulusma teklif ediyordu ve onun gibi niceleri lutfen dr dr diye meslek gruplarina ayirip gozunuzde buyutmeyin. Ben arkadasin dediklerine fazlasiyla katiliyorum.
bende zamanın da birini çok sevip iki yıl bekledim ama fos çıktı şimdi evliyim iki yıl oldu eşimle uzaktan akrabaymisiz haberimiz yok bir şekilde kesişti yollarımız bizde çok sevgili hayatı yaşamadık birbirimize düşüncelerimizi ve beklentilerimizi söyledik kafalarımizda uyuştu adını koyalım dedik sende zaten hemen evlenmeyeceksin ki daha bunun sözü nişanı var ondan önce konuşma Faslı var konuş bence ne kaybedersin aksine belki hayatını kazanirsinKızlar evlilik için yaşım geldi ve geçiyor. Fakat teklif edenlerden hiç içime sinen olmadı. Benim istediğim de eski konuları okuyanlar bilir olmadı. Artık mantık evliliğini düşünmeye başladım sosyal medyadan ve gerçek hayattan sürekli ulaşmaya çalışan bir doktor var mesleği itibariyle mantıklı geldi ama duygusal olarak fiziksel olarak hiç etkilenmediğim biri. Görüşmeyi kabul edersem pişman olurmuyum yada daha ilerisi evlenirsem. Hep çok aşık olup evlenmek istedim ama bi türlü hem aklıma hem kalbime uyan olmadı. Uyan olmaz mı diye ümidim azalmaya başladı. Mantık evliliği yapanlar lütfen yazabilir mi pişman mısınız
Kızlar evlilik için yaşım geldi ve geçiyor. Fakat teklif edenlerden hiç içime sinen olmadı. Benim istediğim de eski konuları okuyanlar bilir olmadı. Artık mantık evliliğini düşünmeye başladım sosyal medyadan ve gerçek hayattan sürekli ulaşmaya çalışan bir doktor var mesleği itibariyle mantıklı geldi ama duygusal olarak fiziksel olarak hiç etkilenmediğim biri. Görüşmeyi kabul edersem pişman olurmuyum yada daha ilerisi evlenirsem. Hep çok aşık olup evlenmek istedim ama bi türlü hem aklıma hem kalbime uyan olmadı. Uyan olmaz mı diye ümidim azalmaya başladı. Mantık evliliği yapanlar lütfen yazabilir mi pişman mısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?