Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben kırmızı kartı çoktan gördüm hatta 7.günüm bugün. Adetin başında hayıt suyu + bal çörek otu basladim. Hayıtın tadi Rabbim günah yazmasin inşallah ama iğrenççç. Ayni zamanda multivitamin desteği ve doktor önerisiyle demir ilaci başladım. Bunca takviyeyle erken yumurtlarim belki diye adetim biter bitmez ovulasyon testine baslicam

Evet doktora gidersen bakar yumurtan gelismis mi catlama düzeyinde mı diye. Yalniz ikinci ayindasin biraz rahat ol doktora ikinci ayim dersen 1 yil dolmadan gelme diyebilir
Çok sağolun ya şeyden işte hayatımda ilk kez gidicem duymak istediğimiz bi sıkıntı yok devam et. Daha önceden hiç bilmeyince piki de göremeyince dedim bende bi sorun mu var o yüzden çok stres yaptım

Çok sağolun ya şeyden işte hayatımda ilk kez gidicem duymak istediğimiz bi sıkıntı yok devam et. Daha önceden hiç bilmeyince piki de göremeyince dedim bende bi sorun mu var o yüzden çok stres yaptım
Gebelik planlaniyorsa elbette once bir doktor muayenesi gerekli. Yani ovulasyonum pik gostermiyor bir problem var mi diye degil de gebelik düşünüyorum kontrole geldim diyebilirsin. Genelde ultrasonla yumurtaliklara ve rahme bakilir bir de hormonlarin icin kan alinir. Rutin kontrol budur.

Allah razı olsun sizden ya çok garip bi duygu testi yaptım koyulaşcam diye beklerken dünkü gibi olunca bi an çok üzüldüm. Ama şimdi bunları duyunca içim rahatladı. Hem sizin de öyle olmuş ama diğer aylar ne güzel pik olmuş. Tamam takmicam artik kafama dediğiniz şekilde devam edicem. Allah'ım inşallah bu ay size ve tüm isteyenlere nasip eder yarabbim

O şekilde derim o zaman daha mantıklı doğru. Teşekkürler ilginiz için

Ne kadardır evlisin canım sen. Ne zamandan beri düşünüyorsunuz bebişi

Ne kadardır evlisin canım sen. Ne zamandan beri düşünüyorsunuz bebişi
5 aylık evliyim iki aydır düşünüyoruz geçen ay adete kadar gün aşırı ilişki ile olmadı adet oldum bu ay da ovulasyon testi yapıyım dedim ama yapmaz olaydim göremedikce koyu çizgiyi daha da stres oldum valla

Canım nasıl bir yol izledin yardımcı olur musun
Öncelikle teşekkür ederim canım aslında uzun bir yazı yazıp sürecimi anlatacaktım madem sordun başlayayım anlatmayabenim ilk çocuğum korunmayı bıraktığımda oldu. 2.5-3 yıl kadar korunduk yaz başı ailemize yeni biri daha eklensin bi kardeş gelsin diye korunmayı bıraktık takip ettiğim uygulamada gösterilen yumurtlama zamanını değerlendirdik. İlk ay olmadı olsun dedik 2.ay 3.ay .4. Ay derken bişeyler ters mi gidiyor acaba diye düşünmeye başladım çünkü ilki hemen olunca şimdi neden olmuyor dedim. Neyse.. ben artık doktora gitmem lazım diye düşündüm gittim adetin 2. Günü hormon testi verdim alttan muayene oldum hormon testimde 1 sonucum sıkıntılıymış sanırım, yumurtlamayı baskılayan bişey mi varmış yumurtamı tam olgunlaşmıyormuş öyle bişe dedi glifor verdi yumurtlama için ve kaliteli yumurtlama olsun diye de ayrı bir protime women diye ilaç verdi. Yumurtalıklarıma bakıncada hafif pcos görünüyordu. Bu ilaçlara ek olarak tavsiyede bulundu kilona dikkat et karbonhidrat şeker azalt dedi. Korkmana gerek yok zaten gebelik için 6-7 ay deneme çok erken bu ilacı kullan olmazsa yine gel dedi. Kullandım bu ay işte sonuç bu Rabbim herkesi sevindirsin içinde de beni sevindirsin. Doktora gitmeden önce 1 ay incir-kuruyemiş çörekotu-bal kürü ve ovülasyon takibi yaptım o ay olmadı bana kalan övülasyonda yumurtlama tarihimi öğrenmem oldu telefondaki uygulama yanlış gösteriyordu. Arkadaşlar benim size tavsiyem “kesinlikle doktora gidin” testlerinizi yapın. Bişey varsa tedaviniz başlar. Allah isteyen herkese nasip etsin.. dualarımdasınız Uzun oldu ama inşallah anlatabilmişimdir

Teşekkür ederim canım çok iyi anlatmışım pekii ilişki sıklıgı filan o konuda diyeceğin var mı

Teşekkür ederim canım çok iyi anlatmışım pekii ilişki sıklıgı filan o konuda diyeceğin var mı
O da bir gün dolu bir gün boş olacak şekildeydi yani 16-18-20 Şubat tarihlerinde değerlendirme oldu canım aklınıza takılanları elimden geldiğince cevap verip yardımcı olurum

Amin inşallah güzel duan için Allah razı olsun En güzelini yaparsın canım ben üzülüyorum böyle olunca sizde birde kendim yaşadım ya. Evet iki aydır pik görüyorum yok yani ben şimdi buna takılsam kendime olur olan en doğrusu daha ne olduğunu bilmediğiniz şeyler için inanın yıpranmaya değmez. Testini 25.güne kadar yap onu da neden diyorum o arada yumurtlama oluyor mu bilgi sahibi olursunuz. Bir daha ki ay sizin için tecrübe olur. İlla sorun var diye pik olmama durumu olmuyor ki ilaçlar bile etkiliyor insanı. En güzeli sabırla beklemek zor olblyr üzülüyorsunuz biliyorım konuşması kolay olan şeymiş gibi yaşaması zor bunları böyle yaptıkça stresten pik filanda olmaz. Birde testinizin markası ney? Merak ettim. Mesela bu ay olmadı adet oldunuz diyelim bir dahaki ay tecrübe olur bol bol havuç yiyin yumutlama masajı var onu deneyin eminim göreceksiniz bence.

Kızlar bugün reglin 7. günü ovulasyon testine başladım henüz bembeyaz kendileri.
2 gündür dayanılmaz bir baş ağrısından acildeyim. Boyunda sinir sıkışması varmış yarın fiziktedaviyle doktoruyla görüşeceğim muhtemelen fiziktedaviye başlayacağız. Anlatamayacağım kadar şiddetli baş ağrısı oluyor bayılacak gibi oluyorum.
Kaç aydır bebiş için Mart'ı bekliyordum bir an önce iyileşsem de bu ay boş geçmese keşke. Hayırlısıysa tabi ki.
Yarın doktora sorucam tedavi sırasında çok ağrıkesici kas gevşetici içmem gerekecek mi ya da radyasyon almam gereken film çekilecek mi diye inşallah bu ay bebeği ertele demez çok üzgünüm herşeye rağmen minimum düzeyde ağrı kesici aldım yumurtada hasar yaratmasın diye

Öncelikle çok geçmiş olsun dilerim umarım hayırlısıyla atlatırsın bu süreci. Merak ettiğim bu ağrı gözlerine vuruyor mu birde neresi ağrıyor tam olarak. Bende son zamanlarda baş ağrım oluyor böyle aralıklı ayda 3 kere boynuma vuruyor gözlerim ağrır gibi bazen bir tarafım ağrıyor sanıyorum hatta iki gün sürdüğü oluyor birde dişlerim sızlıyor o zamanlar. Bu durumda boynuma iniyor ağrı arada ovmak iyi geliyor. Bende gidecem doktora nasip ne zaman olur bilmiyorum baş ağrısı iğrenç birşey çok üzüldüm sizin adınıza da.

gözlerime vuruyor ve kaşlarımın altına hiç böyle şiddetli bi ağrı yaşamamıştım boyundan geliyormuş. birkaç hafta önce de çenem ağrıyordu birkaç gün önce sırtım belim ağrıyordu hepsi boynum yüzündenmiş. boynumda disk kayması fıtık başlangıcı vardı o ilerledi sanırım. İyileşme fiziktedaviyle çok kısa sürede olur dediler ona sevindim eskisi gibi oluversem ne güzel olur sağlık çok önemli ama bebeği de ertelemek istemiyorum. kızımı kaybettikten sonra Mart'ı iple çekmiştim 1 hafta içinde yumurtlama olucak sanırım ne yapsam nasıl karar versem bilemedim

Oyy oyy sen daha taze gelinsin. Diğer arkadaşlarımın da dediği gibi doktor bunu duysa en az 1 sene müddet verir ondan sonra tahlil-tetkik isterler yumurtalıklarima baktırmak istiyorum rahmim ne durumda kist felan var mi gibi gibi söylersen her türlü bakarlar. Strest yapma yani çalışmalara devam et. Bence de ovulasyon testini doktora söyleme yani cevabi hemen çok yenisin daha dur bekle derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…