- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
Çok sağolun ya şeyden işte hayatımda ilk kez gidicem duymak istediğimiz bi sıkıntı yok devam et. Daha önceden hiç bilmeyince piki de göremeyince dedim bende bi sorun mu var o yüzden çok stres yaptımEvet doktora gidersen bakar yumurtan gelismis mi catlama düzeyinde mı diye. Yalniz ikinci ayindasin biraz rahat ol doktora ikinci ayim dersen 1 yil dolmadan gelme diyebilir
Gebelik planlaniyorsa elbette once bir doktor muayenesi gerekli. Yani ovulasyonum pik gostermiyor bir problem var mi diye degil de gebelik düşünüyorum kontrole geldim diyebilirsin. Genelde ultrasonla yumurtaliklara ve rahme bakilir bir de hormonlarin icin kan alinir. Rutin kontrol budur.Çok sağolun ya şeyden işte hayatımda ilk kez gidicem duymak istediğimiz bi sıkıntı yok devam et. Daha önceden hiç bilmeyince piki de göremeyince dedim bende bi sorun mu var o yüzden çok stres yaptım
Allah razı olsun sizden yaBak canım sana kendimden örnek vereyim ben testleri 3 aydır kullanıyorum hatta bir ayımda yumurtlama bulamadım. Senin gibi üzüldüm niye yok filan o sirada doktora da gitmşştim herşey normal olduğuna emindim. O ay yumurtlamamıştım hiç umıdumu da kesip senin gibi kendimi yormadım yapmayın kendinize bunu ya daha kaç ay olmuştestlere devam et illa her ay yumurtlama olacak diye birşey yok bunu bilelim. Bu ay olmazsa eğer bir kere daha testlerle devam et o zaman olmazsa git tabi ki doktora için rahat olur. Çünkü test iki defa görmezseniz doktora gidin diyordu testleri aldığım abla.sen teldeki uygulamaya göre değerlendir günlerini boş geçmiş olmasın. Bu ay yoksa Nisan var sen çok başındasın yolun. Ben sonraki ay pikleri kırmızı kırmızı yakalamiştim yine Bebiş olmadı pik görmek de garanti değil ki ahh ahh sana diyeceğim yılmak yok öyle anlıyırm seni çok iyi ama yapma lütfen kendine bunu rica ediyorum.
Gebelik planlaniyorsa elbette once bir doktor muayenesi gerekli. Yani ovulasyonum pik gostermiyor bir problem var mi diye degil de gebelik düşünüyorum kontrole geldim diyebilirsin. Genelde ultrasonla yumurtaliklara ve rahme bakilir bir de hormonlarin icin kan alinir. Rutin kontrol budur.
O şekilde derim o zaman daha mantıklı doğru. Teşekkürler ilginiz içinGebelik planlaniyorsa elbette once bir doktor muayenesi gerekli. Yani ovulasyonum pik gostermiyor bir problem var mi diye degil de gebelik düşünüyorum kontrole geldim diyebilirsin. Genelde ultrasonla yumurtaliklara ve rahme bakilir bir de hormonlarin icin kan alinir. Rutin kontrol budur.
Ne kadardır evlisin canım sen. Ne zamandan beri düşünüyorsunuz bebişiÇok sağolun ya şeyden işte hayatımda ilk kez gidicem duymak istediğimiz bi sıkıntı yok devam et. Daha önceden hiç bilmeyince piki de göremeyince dedim bende bi sorun mu var o yüzden çok stres yaptım
Yumurtalarımız aynı gün çatlamış canım var mı belirti falan ?:)Benim 24 yumurtlama 25 catlamaydi adetimin 12 13. Gunuydu ama beklentoye sokmuyorum kendimi
5 aylık evliyim iki aydır düşünüyoruz geçen ay adete kadar gün aşırı ilişki ile olmadı adet oldum bu ay da ovulasyon testi yapıyım dedim ama yapmaz olaydim göremedikce koyu çizgiyi daha da stres oldum vallaNe kadardır evlisin canım sen. Ne zamandan beri düşünüyorsunuz bebişi
Öncelikle teşekkür ederimCanım nasıl bir yol izledin yardımcı olur musun
Teşekkür ederim canım çok iyi anlatmışım pekii ilişki sıklıgı filan o konuda diyeceğin var mıÖncelikle teşekkür ederimcanım aslında uzun bir yazı yazıp sürecimi anlatacaktım madem sordun başlayayım anlatmaya benim ilk çocuğum korunmayı bıraktığımda oldu. 2.5-3 yıl kadar korunduk yaz başı ailemize yeni biri daha eklensin bi kardeş gelsin diye korunmayı bıraktık takip ettiğim uygulamada gösterilen yumurtlama zamanını değerlendirdik. İlk ay olmadı olsun dedik 2.ay 3.ay .4. Ay derken bişeyler ters mi gidiyor acaba diye düşünmeye başladım çünkü ilki hemen olunca şimdi neden olmuyor dedim. Neyse.. ben artık doktora gitmem lazım diye düşündüm gittim adetin 2. Günü hormon testi verdim alttan muayene oldum hormon testimde 1 sonucum sıkıntılıymış sanırım, yumurtlamayı baskılayan bişey mi varmış yumurtamı tam olgunlaşmıyormuş öyle bişe dedi glifor verdi yumurtlama için ve kaliteli yumurtlama olsun diye de ayrı bir protime women diye ilaç verdi. Yumurtalıklarıma bakıncada hafif pcos görünüyordu. Bu ilaçlara ek olarak tavsiyede bulundu kilona dikkat et karbonhidrat şeker azalt dedi. Korkmana gerek yok zaten gebelik için 6-7 ay deneme çok erken bu ilacı kullan olmazsa yine gel dedi. Kullandım bu ay işte sonuç bu Rabbim herkesi sevindirsin içinde de beni sevindirsin. Doktora gitmeden önce 1 ay incir-kuruyemiş çörekotu-bal kürü ve ovülasyon takibi yaptım o ay olmadı bana kalan övülasyonda yumurtlama tarihimi öğrenmem oldu telefondaki uygulama yanlış gösteriyordu. Arkadaşlar benim size tavsiyem “kesinlikle doktora gidin” testlerinizi yapın. Bişey varsa tedaviniz başlar. Allah isteyen herkese nasip etsin.. dualarımdasınız Uzun oldu ama inşallah anlatabilmişimdir
O da bir gün dolu bir gün boş olacak şekildeydi yani 16-18-20 Şubat tarihlerinde değerlendirme oldu canımTeşekkür ederim canım çok iyi anlatmışım pekii ilişki sıklıgı filan o konuda diyeceğin var mı
Amin inşallah güzel duan için Allah razı olsunAllah razı olsun sizden yaçok garip bi duygu testi yaptım koyulaşcam diye beklerken dünkü gibi olunca bi an çok üzüldüm. Ama şimdi bunları duyunca içim rahatladı. Hem sizin de öyle olmuş ama diğer aylar ne güzel pik olmuş. Tamam takmicam artik kafama dediğiniz şekilde devam edicem. Allah'ım inşallah bu ay size ve tüm isteyenlere nasip eder yarabbim
Melo ve tosbağa birde o minikfarem ban yemşler yoklar.Kızlar kim engellendi ya neoldu misafirlikteyim
Öncelikle çok geçmiş olsun dilerim umarım hayırlısıyla atlatırsın bu süreci. Merak ettiğim bu ağrı gözlerine vuruyor mu birde neresi ağrıyor tam olarak. Bende son zamanlarda baş ağrım oluyor böyle aralıklı ayda 3 kere boynuma vuruyor gözlerim ağrır gibi bazen bir tarafım ağrıyor sanıyorum hatta iki gün sürdüğü oluyor birde dişlerim sızlıyor o zamanlar. Bu durumda boynuma iniyor ağrı arada ovmak iyi geliyor. Bende gidecem doktora nasip ne zaman olur bilmiyorumKızlar bugün reglin 7. günü ovulasyon testine başladım henüz bembeyaz kendileri.
2 gündür dayanılmaz bir baş ağrısından acildeyim. Boyunda sinir sıkışması varmış yarın fiziktedaviyle doktoruyla görüşeceğim muhtemelen fiziktedaviye başlayacağız. Anlatamayacağım kadar şiddetli baş ağrısı oluyor bayılacak gibi oluyorum.
Kaç aydır bebiş için Mart'ı bekliyordum bir an önce iyileşsem de bu ay boş geçmese keşke. Hayırlısıysa tabi ki.
Yarın doktora sorucam tedavi sırasında çok ağrıkesici kas gevşetici içmem gerekecek mi ya da radyasyon almam gereken film çekilecek mi diyeinşallah bu ay bebeği ertele demez çok üzgünüm herşeye rağmen minimum düzeyde ağrı kesici aldım yumurtada hasar yaratmasın diye
gözlerime vuruyor ve kaşlarımın altına hiç böyle şiddetli bi ağrı yaşamamıştım boyundan geliyormuş. birkaç hafta önce de çenem ağrıyordu birkaç gün önce sırtım belim ağrıyordu hepsi boynum yüzündenmiş. boynumda disk kayması fıtık başlangıcı vardı o ilerledi sanırım. İyileşme fiziktedaviyle çok kısa sürede olur dediler ona sevindim eskisi gibi oluversem ne güzel olur sağlık çok önemli ama bebeği de ertelemek istemiyorum. kızımı kaybettikten sonra Mart'ı iple çekmiştimÖncelikle çok geçmiş olsun dilerim umarım hayırlısıyla atlatırsın bu süreci. Merak ettiğim bu ağrı gözlerine vuruyor mu birde neresi ağrıyor tam olarak. Bende son zamanlarda baş ağrım oluyor böyle aralıklı ayda 3 kere boynuma vuruyor gözlerim ağrır gibi bazen bir tarafım ağrıyor sanıyorum hatta iki gün sürdüğü oluyor birde dişlerim sızlıyor o zamanlar. Bu durumda boynuma iniyor ağrı arada ovmak iyi geliyor. Bende gidecem doktora nasip ne zaman olur bilmiyorumbaş ağrısı iğrenç birşey çok üzüldüm sizin adınıza da.
Oyy oyy sen daha taze gelinsin. Diğer arkadaşlarımın da dediği gibi doktor bunu duysa en az 1 sene müddet verir ondan sonra tahlil-tetkik isterler5 aylık evliyim iki aydır düşünüyoruz geçen ay adete kadar gün aşırı ilişki ile olmadı adet oldum bu ay da ovulasyon testi yapıyım dedim ama yapmaz olaydim göremedikce koyu çizgiyi daha da stres oldum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?