Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yumurtalar belirli bir olgunluğa gelince çatlar bu olgunluk 22-24 mm'dir. Siz adetin 5. günü gittiğiniz de yumurtanın biri 24 mm'e ulaşmış zaten. Erken gelişmiş ve çatlamış. Progesteron sonucunun düşüklüğü ne oranda bilemiyorum ama genellikle 21. gün bakılır. Adetliyken yumurtluyor olabilir miyim sorusuna gelince 5. gün gittiğinizde 24 mm'lik olmuş ve çatlamaya her an hazır hale gelmiş. Ardından ilişki olduysa Allah'tan ümit kesilmez olabilirde olmayabilirde. Bat ne zaman. Inşallah güzel haberler alırsınız

Erken yumurtluyorum ben ama bugün yumurtlamanın üstünden 13 olması lazım.
Ama yinede batına daha var canım. Bilemedim ya bir iki gün sonra tekrar et istersen. Geç döllenme ihtimali de olabilir. Burda arkadaşlar benim içinde öyle tahmin yürüttüler

Bat 29 mart ama pko olduğu için her ay gelmesi gereken zamanda gelmiyor zaten 2 gün öncesi ya da 2 gün sonrası olabiliyor. Çarşamba ilişki olmuştu dün oldu bi de pazar olsun demişti doktor. Hayırlısı neyse o olsun ama pek ümidim yok açıkçası bu kadar erken çatlama olunca adet tarihi de değişmesi gerekmez mi acaba

Anladım canım zamanını bekliyordur eşin testlerini yaptırdı mı gerçi bir kere kalmışsın hamile sorun olsa kalmazdin sanırım. Rabbim hepimiz için hayırlısını nasip etsin. Bizde düzenli olmamakla birlikte ara ara denedik olmadi. Düzenli 3 aydir deniyoruz eşimi doktora ikna ettim bende bakalım ne zaman gider tabi kulaginin arkasına yatacak

geçen ay histeroskopi oldum ben de. ultrasonda görünen boyu ilk başta 1,2 cmdi. birkaç ay sonra 1,7 göründü. histeroskopi ile aldırdığımda gerçek boyutunun 2,5 x 5 cm oldugunu gördük. ayrıca tam bebeğin yerleşeceği yerde idi doktorum iyiki aldırdın dedi. çok şükür ağrım hiç olmadı + sonraki adetim öncekilere nazaran çok daha rahat geçti ara kanamalarım olmadı. eğer hamiş kalamazsan histeroskopi olmak zorunda kalırsan diye anlatıyorum bunları kolay bir operasyon endişe etme. kayseride değilim yorum yapamicam o konuda.

kuruma çizgisinin bu kadar net olacağını sanmıyorum başka testle tekrarla bence. çooook kuruma çizgisi gördüm

dunyam_90 seni ayrıca tebrik ediyorum gerçekten yazdıkların genelde doğru güzel bilgiler canım. Kendimde olmayan birşey bile olsa verdiğin cevapları okuyorum bilgi sahibi olurum Allah Razı Olsun
Allah senden de razı olsun canım benim. Bilmediğim konularda veya tereddüt ettiğim konularda yorum yapmaktan kaçınıyorum zan altında kalmaktan korkuyorum. Emin olduğum konularda da sizlere seve seve bilgimi aktarmaktan memnuniyet duyuyorum. Tüm güzellikler sizlerle olsun. Çok teşekkürler

S Saturnyildizi yumurtalar olgunlaşmaya regl iken başlıyor diye biliyorum yani reglden sonra gidip de doktor yumurta görmediyse bu ay yoktur bence. önceki aydan kalma kistler bende de oluyor ve bir sonraki ay seninki gibi kendiliğinden kayboluyorlardı o şekilde hamile kalamadım. sonra klomenle doktor kendisi büyüttü yumurtaları senin gibi adetin 2. günü başladım 3 ay böyle denedik olmadı sonra iğneli büyütme ve aşılama ile hamile kaldım. bu durumda olup femara veya klomenle hamile kalan çok kişi var. adetken yumurtlayabileceğini pek sanmıyorum yani hadi diyelim adetken yumurtladın yine güzel bir yumurta olmaz ki o yeterince büyüymemiş olacağı için. bir de yumurtlamadan sonra 14 gün sonra adet olunur bu değişmezmiş.

24 mme ulaşan yumurta önceki aydan kalma ne yazikki. büyüyüp çatlayamayan foliküller kist oluyor bu şekilde.

gerçek bir yumurtlama olmadıysa adetin sökülmekte zorlanabilir bu ay

Teşşekkür ederim yorumunuz için.. Bu ay femara kullandım ama söylediğim sebepten bi fayda olmadı. İnşallah gelecek ay erken gidince hap veya iğnenin bi etkisini görürüm ben de sizin gibi bu ay aşılama olacak diye psikolojik olarak ayarlamıştım kendimi ama o da olamadı bazen ne plan yaparsak yapalım olmuyor

Siklustan 2 gün önce veya 2 gün sonra olmanız normal kabul edilir. Yumurtladiktan 14 gün sonra regl başlangıcı olur. Lakin adet tarihini degistiren (uzatan) bir takım problemler (pko demissiniz), hormonal veya strese yada hava değişimine bağlı ve benzeri sıkıntılardan dolayı uzamalar meydana gelebilir. Sağlıcakla kalın

Benim eşimde de var isteksizlik değerler çok iyi değil sayı az ama olamayacak kadar az da değil. Benim bir kızım var hamilelik oluyor ama biz çocuk istediğiniz zaman gün aşırı veya her gün ilişki yaşadık. Doktorunuz da çıkan sonuçlara göre birşeyler verir. Vermezse keçiboynuzu filan gibi erkeklere iyi gelen şeyleri kullanabilirsiniz ya da vitamin vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…