Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba hanımlar
Yaklaşık 7 aydır 3. Çocuk için uğraşıyorduk ama yumurtlama dönemimi her seferinde çıkan aksiliklerden dolayı değerlendiremiyorduk. 2 sat önce doktora gittim herşey normal denildi yumurtalıkları uyarmak için klomen verildi. Ama aksilik eşim il dışına gitti ve klomen doğal olarak boşa gitti. Bu ay ovulasyon testi aldım. Eşime çakşır suyu aldım. Düzenli olmasa da içti. Ben de incir kürüne başladım ama evde incir bitince 3 gün sonrası devam etmedim. Ovulasyon da piki gördüm öncesi ve sonrası günü değerkendirdik. Takvimr göre 14. Gün yumurtlama görünüyordu ama testte 12. Gün pik oldu. Bu süre zarfında buralara çok bakmamaya çalıştım. Buarada beklenmedik bir rahatsızlığım oldu.

Dün tomografi çektirmem gerekiyordu ama öncesinden test yaptırdım ve sonuç 17.5 çok şükür bata 5 gün kala öğrendim. Yarın tekrarlıyacam testi.

Çok uzattım biliyorum ama neden yazdım bunları imkanınız varsa mutlaka ovulasyon testi kullanın ve gerçekten kafanızı rahatlattın. Stresin en etkilediği sağlık alanlarında biri gebelik bence.

Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin. Kimsenin kucağını boş bırakmasın

25. gün çatlama olunca adetiniz 31. gün mü oldu 6 gün sonra yani
ya bilmiyorum ki, bu ikinci ayım ovülasyon testiyle. geçen ay 15. gün olmuştu çatlama, 29. günde adet olmuştum. bu ay adet günümü nasıl hesaplamaliyim hicbir fikrim yok

Kızlar benim ilk defa regl öncesi kırmızı bir akıntı oldu. ilk kez başıma geliyor. Reglime 8 gün var. Bugün kasık ağrılarım yokladı ara ara, başımda da ağrı vardı cok afedersiniz wc gittiğimde sildiğimde önce nokta gibi geldi peçetede fark ettim çünkü günlük pedim de yoktu. Sonra bir daha sildim tekrar sürüntü olunca bulaştı ama böyle dolu dolu kan değil tabi ki. Tekrar bir nokta kadar geldi silince o kadar. Kesildi gelmedi. Özellikle idrar gelen kısımda peçeteyi bastırdım ki oradan mı geliyor diye korktum ama değil regl olunan bölgedendi.. Bu arada enfeksiyon yanma vs vs gibi şeylerim yok şükür aklıma direk öyle bir şey geldi anlam veremedim bu işe..

İnşallah canım hayırlı zamanda nasip etsin Rabbim herkese

Yerleşmedir belki canım hayra yorumla hayırlısı olsun

kızlar bu ay ovulasyon testı ıle takıp etmedım ama yumurtlama olucagı zamanı anlıyorum sıvı değişikliğinden dolayı bugun 19. gun ama yumurtlama olmadı henuz benzer durum yasayan var mı ? 32 gunde bır oluyordum 16.gun yumurtlamam oluyordu sonra dongu degıstı 26 gunde bır olmaya basladım 3-4 aydır bole 12-13. gun yumurtlama gunum oluyordu bu ay hiç bişi yok

Amin inşAllah peki belirtiniz ne oldu

Ovulaayon n zmndı cnm biliyor musun 5. Gün mü ne yerleşme oluyor
Şöyle ki ben ovülasyon ile takip etmedim canım geçen ay dr gidince yumurtamın dış kısmının kalın olabileceğini yani sert olduğunu belirtti çatlayamama sorunu vardı bende ama kiste çevirmedi şükür görmedi en azından. Ben kasık ağrımdan ve yoğun gelen şeffaf akıntımdan anladım 3 marttı değerlendirdik. Bugün 6.gün oluyor zaten 3 mart sonrası benim göğüs ağrılarım başladı yani ağrıdan ziyade acıyor bende yumurtlama sonrası oluyor diye takılmadım

Karin gruldamasini bilemem ama gaz olabiliyor, birde benim istahim aciliyor mesela ayriyetten kasik ve karin agrisida cabasi

Yerleşme olabilir canım adetinize daha varsa eğer büyük ihtimalle öyledir dilerim hamilesindir etiketle beni öğrenince fakat daha idrarda belli olmaz ilk önce yerleşecek sonra bir kaç gün sonra kanda birkaç gün sonrada idrarda belli olur kanama devamı olursa adet gibi o zmn değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…