Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günaydın canım. Adetliyken mi göremedi yumurta? Progesteron rahmi asıl hamileliliğe hazırlayan hormon yani belli dönemlerde düşer belli dönemlerde yükselir. Yani adetin ortalarında belli seviyede olması lazım. Düşük olması iyi sayılmaz genelleme yüksekliği iyi görülür tabi herşeyin fazlası da iyi değil. Hani rahimde kalınlaşma durumu varya onun işlevi ona bağlı. Mesela düşük ise orada işlem olmaz adet görürsün genelde adet dönemi düşük oluyor. 21.gün filan 10 üstünde olması iyi görülür. Çatlamayı gördüm şimdi adetime birşey kalmadı son 4 veya 5 gün sonra olmam lazım. Bende çok zorlanıyorum bu durumlardan seni çok iyi anlıyorum ama elden gelen olmayınca morali daha da bozmak çevrene evine kendine zarar. Bende beni merak ederken adet oluyorum üzülüyorum sonra tekrar hazırlanıyorum. Bu ay olmadı zaten aşılama yaptırcam bir kerede burada araştırmada bedava iken birde onu denicem denemedim dememek için. Bazılarımız çok zor elde ediyor bazıları ise kesiyor öldürüyor çöpe atıyor bu ikisi arasındaki düzeni kafam almıyor. Allahın sınavı işte

Kesinlikle Allah doğru zamanı biliyor ve ozaman bu mucizeyi yaşatıyor diye inanmaya başladım artık yoksa 7 aydır düzenli bir ilişkimiz var hiç mi denk gelmez
Bak sana ne dicem doktora gittim 3 yıldır evliyim 2 yıldır düzenli denemlerimiz oldu ilk 1 yıl yine bu takvimdeki günleri denerken hamile kaldım 8 haftalıkken düştü. Şimdi 1 yıldır deniyorum yok. Doktor dedi ki düzenli yapıyor musunuz dedim yani 1 yılda hiç mi tutmaz dedim düzenli düzensiz yapma doktorum güldü. Ama ben klomenmiş çatlatmaymış tedavi almadım. Bir kere klomenle gördüm virüs girdi tedavim yarıda kaldı doktorum gitti hastanede. O çok iyiydi. Bu da çok iyi yaa Allah vermek istesin bir damlaya bakan şeyden kim kaçsa çocuğu olur yani vermek istemiyor zamanı değil diyor. Ben birgün olacağına inanmak istiyorum ama çok sıkıldım bu işlerden. Zaten bu ay olmazsa aşılama yapacak birde doktorum öyle dedi yap dedim onu yap

Canım bende pkosum evlendim çocuk düşünmeye başladık adet düzensizliği başladı 15-20 gün geç adet olmaya başladım gebe kalamama şikayetiyle doktora bi gittim sende polikistik var dedi apar topar hormon testi ek takviyeler kürler 3 ay kullandım olmadı geçen ay doktor klomen verdi 7-8 tane yumurtladım ama yumurtalar gelişmedi haftaya tekrar gel dedi geliştiyse çatlatma iğnesi vericekti bi gittim yumurta çatlamış bile kaç aydır bu şekilde uğraşıyorum kilo verdim spor yaptım stresten uzak durdum ovulasyon testi ile takip yaptım ters rahim var onun için bazı yöntemler denedim ama yok kabullenemedim polikistik için hergün bir araştırma yaptım artık gebelik testi yapamıyorum negatif çıkar diye ama sana umut olsun çok yakın arkadaşım polikistik olmasına rağmen ikinci ayında gebe kaldı emin ol biraz uğraşacağız ama olacak inşallah

Kızlar dün hamiş bi arkadaşımla konuştum evde erken gebelik testi yapmış regl gününde negatif çıkmış sonra hastene de test yaptırmış 200 lerde çıkmış değeri ondan sonra normal test almış hatıra kalsın diye yine negatif çıkmış ve şuan 8 aylık hamile bence testlerle üzmeyelim kendimizi

Tekrarladım temin kuzum
Anam sus onun kulağı heryerdedir
Akşam onlardayım zaten
Ama sölemicem daha benim koca bilmiyo
Gunaydiiiiinnn.Ne güzel bir pozitif haberi varrrTebrik ederim.Saglikla ilerlesin inşallah .
Kizlar benim takvim yumurtlamada yuksek şanslı günleri 12,13,14 olarak gösteriyor .9 ve 13 u değerlendirdik .Akıntım başladı 9 unda hala devam ediyor .Ovu testi yapmıyorum .Beni sitrese sokuyor .Bu geceyi de değerlendiririm.Benim yumurtlama geç oluyor .O yüzden önümüzdeki birkaç günü de gün aşırı değerlendiririm..İnşallah tüm bekleyenlerle birlikte bana da nasip olur bu ay

Canım günaydın ..İnşallah yerleşme lekelenmesi falandır .Bu doktor yorumunda 10 gün geçmesini bekleyin derken test yapmak için bekleyin diyor değil mi canım .Ben de gecen ay 10 tane test ,2 tane erken gebelik aldım .Günüm gelmeden hepsini bitirdim .Bu ay elimde bir tane var .Bilerek başka almiycam .Günüm geçmeden yapmayacağım . .Bir de ben bu ay bebekten vazgeçmiştim .Bu ay olmasin dedim ve son anda karar verdim .Eşim de sitrese girmesin diye riskli günlerde olduğumu ona da söylemedim .Belki bu şekilde tutar

Ya bu yumurtlama tembelliğini bana da söyledi dr. neye dayanarak söylüyor acaba?
ben de kilo da var o da etkiler dedi, dikkat ediyorum ben. siz de fazla kilo var mı?

Yarın negatif kim görürse üzülmesin o zaman keşke hamiş olsam testte çıkmasa o derece istiyorum ama nerde birşey kalmadı yarına

Canım ben adetin 21 günü progestoron baktırdım 22.7 idi sen biraz uzman gibisin nedir sence

Ayyy tek öyle olsa ama dün yaptım negatif görünce umut bitti yarın bat günüm gecikirsem gidecem

Ya bu yumurtlama tembelliğini bana da söyledi dr. neye dayanarak söylüyor acaba?
ben de kilo da var o da etkiler dedi, dikkat ediyorum ben. siz de fazla kilo var mı?
Canım aslında boyuma göre kilom fazla değil benim 75 kiloyum ama boyum da 1.76..bu bir hastalık değil sendrom diğer adı polikistik over.. Adet düzensizliğine sebep oluyor benim adetlerimde hep düzensiz sadece bu etkisi var.. Normal şartlar bu sendrom tüylenmede artış falanda yapıyormuş bende öyle bişey yok ama kilosu olanlarda daha çok görünüyormuş ve genelde insülin direnci oluyormuş.. Bendeki tek etkisi adet düzensizliği ve bu yüzden gebeliği engelleyen bir sendromuş yumurtlar gelişmiyor ve çatlamadığı için adet düzensizliği yapıyor.. Yunurtalıklar küçük küçük bir sürü yumurta var aslında ama gelişmediği için polikistik bir yapıya sahip..zaten nette araştırılsın bebek istiyorsan tedaviye başla derim

Ben de dün test yaptım bat 18 di dayanamadım normal testti tabi ki negatif çıktı yarın ve 18 inde tekrar yapcam olursa olur artık kısmet

Off valla yaa hüsran oluyor yani .. Ama ben yarın sabah ilk idrarla yapıcam yazarım sana da bu testler öğlen yaptım ilk idrar değildi
Yaptım sabah test canım negatif malesef ama inansam mı diğer testte zorla görünse de silik çok silik bir çizgi var en iyi si adeti beklemek

Ya bana pcossun demedi. sadece bir yumurtalığın biraz tembel dedi ama kilo da etkiler dedi. Bu ara tekrar gidicem bi daha detaylı sorarım :) adetlerim de 33-34-35 günde bir olur ama düzenlidir. Ekstra kıllanma durumum yok . ay bilemiyorsun ki bu işlere girince öğreniyorsun :)

Bende hiç tedavi görmedim adet olamayınca progestan iğne oluyor bir hafta sonra adet oluyorum işte bir de geçen ay iğneyle adet oldum 13 şubatta yine sonra progestan hap yazdım adetin 17. Günü başla 10 gün iç dedi içtim geçenlerde bitti işte hap hala adet yok test yaptım negatif sonuç ovülasyon bi silik bi koyu bir şey anlamıyorum bence biz çok takipteyiz kafaya takıyoruz ondan herhalde olmuyor dediğimiz gibi Allah vermek istesin verir bence ablam evlendi kisti vardı kilosu vardı doktor zor biraz demişti yaşıda 34 tü evlendi üçüncü ay hamile kaldı bende kilo yok polikistik var ama olmayınca olmuyor demek işe giricem herkes yeni evliyim ya gebelik olur diye işe almak istemiyor direk onu soruyorlar çocuk düşünüyor musun hayır diyorum ama nafile bakalım çocuk olsun sonra işe güce bakarım dedim çocukta gelmiyor gelde sinirlenme bide herkes bebek yokmu diye saçma bir soru var sizene demek istiyorum ama içimden konuşuyorum nasip artık ya saldım

Canım ben adetin 21 günü progestoron baktırdım 22.7 idi sen biraz uzman gibisin nedir sence
Yok uzman değilde çok araştırıyorum birde okuyorum tıbbı sekreterlik daha da merak bu alanda sardı yok ya benim bebeğim herşeyi bilmeye çalışma duygum oluştu. Çok güzel işte 1 tane yumurtlaman olmuş. Bu hormon sürekli bulunması gereken hormon değil yani vucutta herzaman ne yüksek ne düşük olur. Belirli dönemler yüksek belirli dönemler düşük seviyede olmalı. bunun biraz anlatımı zor hormon olarak. Örneğin hormonun 22.7 ya hamiş kaldın bununla diyelim bu hormon habire yükselmesi lazım rahmi hamileliğe hazırlar birde o yükseltikçe orada başka yumurtlama olmamasını engeller bu yüzden adet döneminde bu hormon çok düşüktür. Hadi hamiş olmadın o hormon düşer adet görürsün tekrar bir hazırlık böyle süre gelen birşeydir. Bazımızda bu 21.gün düşük olur o zaman hamilelik olması zor olur o sebeble ilaç verilir progesteron ilaçla belirli seviyeye getirmeye çalışır doktorlar. Biraz anlatmak karışık bu hormmonu ama iyice düşününce çözüyor insan. İnşallah anlatabildim.

Hangi marka test negatif görmüş bir sorar mısınız lütfen

Aslında bankada pcos demedi en çok kızıyorum o kelimeye dedi doktor yumurtlama tembelliği var dedi muayene edip az demekki senin ki inş öyledirözel değilse neden muayene oldun da bunu söyledi doktor bebek için mi çünkü adetim düzenli diyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…