Günaydın canım. Adetliyken mi göremedi yumurta? Progesteron rahmi asıl hamileliliğe hazırlayan hormon yani belli dönemlerde düşer belli dönemlerde yükselir. Yani adetin ortalarında belli seviyede olması lazım. Düşük olması iyi sayılmaz genelleme yüksekliği iyi görülür tabi herşeyin fazlası da iyi değil. Hani rahimde kalınlaşma durumu varya onun işlevi ona bağlı. Mesela düşük ise orada işlem olmaz adet görürsün genelde adet dönemi düşük oluyor. 21.gün filan 10 üstünde olması iyi görülür. Çatlamayı gördüm şimdi adetime birşey kalmadı son 4 veya 5 gün sonra olmam lazım. Bende çok zorlanıyorum bu durumlardan seni çok iyi anlıyorum ama elden gelen olmayınca morali daha da bozmak çevrene evine kendine zarar. Bende beni merak ederken adet oluyorum üzülüyorum sonra tekrar hazırlanıyorum. Bu ay olmadı zaten aşılama yaptırcam bir kerede burada araştırmada bedava iken birde onu denicem denemedim dememek için. Bazılarımız çok zor elde ediyor bazıları ise kesiyor öldürüyor çöpe atıyor bu ikisi arasındaki düzeni kafam almıyor. Allahın sınavı işteDaha bu pkos olayını kabullenemedim sanırımzaten yumurta da göremedi doktor. Bu progesteron hormonu ne işe yarıyo canım cuma günü de onun için kan vermeye gidicem. Diğer hormonlar için doktor iyi durumda dedi. Sen ne durumdasın bu arada çatlamayı görebildin mi? En çok seni merak ediyorum burda. Güzel haberlerini bekliyoruz.
Bak sana ne dicem doktora gittim 3 yıldır evliyim 2 yıldır düzenli denemlerimiz oldu ilk 1 yıl yine bu takvimdeki günleri denerken hamile kaldım 8 haftalıkken düştü. Şimdi 1 yıldır deniyorum yok. Doktor dedi ki düzenli yapıyor musunuz dedim yani 1 yılda hiç mi tutmaz dedimKesinlikle Allah doğru zamanı biliyor ve ozaman bu mucizeyi yaşatıyor diye inanmaya başladım artık yoksa 7 aydır düzenli bir ilişkimiz var hiç mi denk gelmez
Günaydınlar canım.Günaydın hatunlar güzel haberle uyanan yok mu
Canım bende pkosum evlendim çocuk düşünmeye başladık adet düzensizliği başladı 15-20 gün geç adet olmaya başladım gebe kalamama şikayetiyle doktora bi gittim sende polikistik var dedi apar topar hormon testi ek takviyeler kürler 3 ay kullandım olmadı geçen ay doktor klomen verdi 7-8 tane yumurtladım ama yumurtalar gelişmedi haftaya tekrar gel dedi geliştiyse çatlatma iğnesi vericekti bi gittim yumurta çatlamış bile kaç aydır bu şekilde uğraşıyorum kilo verdim spor yaptım stresten uzak durdum ovulasyon testi ile takip yaptım ters rahim var onun için bazı yöntemler denedim ama yok kabullenemedim polikistik için hergün bir araştırma yaptım artık gebelik testi yapamıyorum negatif çıkar diye ama sana umut olsun çok yakın arkadaşım polikistik olmasına rağmen ikinci ayında gebe kaldı emin ol biraz uğraşacağız ama olacak inşallahDaha bu pkos olayını kabullenemedim sanırımzaten yumurta da göremedi doktor. Bu progesteron hormonu ne işe yarıyo canım cuma günü de onun için kan vermeye gidicem. Diğer hormonlar için doktor iyi durumda dedi. Sen ne durumdasın bu arada çatlamayı görebildin mi? En çok seni merak ediyorum burda. Güzel haberlerini bekliyoruz.
Gunaydiiiiinnn.Ne güzel bir pozitif haberi varrrTekrarladım temin kuzum
Anam sus onun kulağı heryerdedir
Akşam onlardayım zaten
Ama sölemicem daha benim koca bilmiyo
Canım günaydın ..İnşallah yerleşme lekelenmesi falandır .Bu doktor yorumunda 10 gün geçmesini bekleyin derken test yapmak için bekleyin diyor değil mi canım .Ben de gecen ay 10 tane test ,2 tane erken gebelik aldım .Günüm gelmeden hepsini bitirdim .Bu ay elimde bir tane var .Bilerek başka almiycam .Günüm geçmeden yapmayacağım . .Bir de ben bu ay bebekten vazgeçmiştim .Bu ay olmasin dedim ve son anda karar verdim .Eşim de sitrese girmesin diye riskli günlerde olduğumu ona da söylemedim .Belki bu şekilde tutarkızlar ya ben 3 gün önce kahve lekelenme yaşadım ara ara ama ben onu bir fiil her ay yaşar sonra adet olurum dün adet olmam lazımdı lakin olmadı bugün bir gün geçti dün gebelik kaset test yaptım negatif ben bu ay klomen kullandım acaba o benim fabrika ayarlarımı mı bozdu da gecikti dedim dr yorumları okurum malum ben hep yine okudum bakın ne diyor :)
Prof. Dr. İlker Günyeli
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Adet gecikmesi yapmaz.. adet gecikmesi sadece gebelikten olabilir,adetinizi 10 gün geçene kadar bekleyin..
Ya bu yumurtlama tembelliğini bana da söyledi dr. neye dayanarak söylüyor acaba?Allah bağışlasın kızını uzun ömürler versin inş.Ben 1.5 yıllık evliyim 10 aydır istiyoruz ama yumurtlama tembelliğim var malesef klomen kullandım bu ay doktor yardımıyla..çevreden sorup duruyorlar sanki çok geç kalmışız gibi 27 yaşındayım ama dur iki hafta sonra 28
Yarın negatif kim görürse üzülmesin o zamanKızlar dün hamiş bi arkadaşımla konuştum evde erken gebelik testi yapmış regl gününde negatif çıkmış sonra hastene de test yaptırmış 200 lerde çıkmış değeri ondan sonra normal test almış hatıra kalsın diye yine negatif çıkmış ve şuan 8 aylık hamile bence testlerle üzmeyelim kendimizi
Canım ben adetin 21 günü progestoron baktırdım 22.7 idi sen biraz uzman gibisin nedir senceGünaydın canım. Adetliyken mi göremedi yumurta? Progesteron rahmi asıl hamileliliğe hazırlayan hormon yani belli dönemlerde düşer belli dönemlerde yükselir. Yani adetin ortalarında belli seviyede olması lazım. Düşük olması iyi sayılmaz genelleme yüksekliği iyi görülür tabi herşeyin fazlası da iyi değil. Hani rahimde kalınlaşma durumu varya onun işlevi ona bağlı. Mesela düşük ise orada işlem olmaz adet görürsün genelde adet dönemi düşük oluyor. 21.gün filan 10 üstünde olması iyi görülür. Çatlamayı gördüm şimdi adetime birşey kalmadı son 4 veya 5 gün sonra olmam lazım. Bende çok zorlanıyorum bu durumlardan seni çok iyi anlıyorum ama elden gelen olmayınca morali daha da bozmak çevrene evine kendine zarar. Bende beni merak ederken adet oluyorum üzülüyorum sonra tekrar hazırlanıyorum. Bu ay olmadı zaten aşılama yaptırcam bir kerede burada araştırmada bedava iken birde onu denicem denemedim dememek için. Bazılarımız çok zor elde ediyor bazıları ise kesiyor öldürüyor çöpe atıyor bu ikisi arasındaki düzeni kafam almıyor. Allahın sınavı işte
Ayyy tek öyle olsa ama dün yaptım negatif görünce umut bitti yarın bat günüm gecikirsem gidecemKızlar dün hamiş bi arkadaşımla konuştum evde erken gebelik testi yapmış regl gününde negatif çıkmış sonra hastene de test yaptırmış 200 lerde çıkmış değeri ondan sonra normal test almış hatıra kalsın diye yine negatif çıkmış ve şuan 8 aylık hamile bence testlerle üzmeyelim kendimizi
Canım aslında boyuma göre kilom fazla değil benim 75 kiloyum ama boyum da 1.76..bu bir hastalık değil sendrom diğer adı polikistik over.. Adet düzensizliğine sebep oluyor benim adetlerimde hep düzensiz sadece bu etkisi var.. Normal şartlar bu sendrom tüylenmede artış falanda yapıyormuş bende öyle bişey yok ama kilosu olanlarda daha çok görünüyormuş ve genelde insülin direnci oluyormuş.. Bendeki tek etkisi adet düzensizliği ve bu yüzden gebeliği engelleyen bir sendromuş yumurtlar gelişmiyor ve çatlamadığı için adet düzensizliği yapıyor.. Yunurtalıklar küçük küçük bir sürü yumurta var aslında ama gelişmediği için polikistik bir yapıya sahip..zaten nette araştırılsın bebek istiyorsan tedaviye başla derimYa bu yumurtlama tembelliğini bana da söyledi dr. neye dayanarak söylüyor acaba?
ben de kilo da var o da etkiler dedi, dikkat ediyorum ben. siz de fazla kilo var mı?
Yaptım sabah test canım negatif malesef ama inansam mı diğer testte zorla görünse de silik çok silik bir çizgi var en iyi si adeti beklemekOff valla yaa hüsran oluyor yani.. Ama ben yarın sabah ilk idrarla yapıcam yazarım sana da bu testler öğlen yaptım ilk idrar değildi
Ya bana pcossun demedi. sadece bir yumurtalığın biraz tembel dedi ama kilo da etkiler dedi. Bu ara tekrar gidicem bi daha detaylı sorarım :) adetlerim de 33-34-35 günde bir olur ama düzenlidir. Ekstra kıllanma durumum yok . ay bilemiyorsun ki bu işlere girince öğreniyorsun :)Canım aslında boyuma göre kilom fazla değil benim 75 kiloyum ama boyum da 1.76..bu bir hastalık değil sendrom diğer adı polikistik over.. Adet düzensizliğine sebep oluyor benim adetlerimde hep düzensiz sadece bu etkisi var.. Normal şartlar bu sendrom tüylenmede artış falanda yapıyormuş bende öyle bişey yok ama kilosu olanlarda daha çok görünüyormuş ve genelde insülin direnci oluyormuş.. Bendeki tek etkisi adet düzensizliği ve bu yüzden gebeliği engelleyen bir sendromuş yumurtlar gelişmiyor ve çatlamadığı için adet düzensizliği yapıyor.. Yunurtalıklar küçük küçük bir sürü yumurta var aslında ama gelişmediği için polikistik bir yapıya sahip..zaten nette araştırılsın bebek istiyorsan tedaviye başla derim
Bende hiç tedavi görmedim adet olamayınca progestan iğne oluyor bir hafta sonra adet oluyorum işte bir de geçen ay iğneyle adet oldum 13 şubatta yine sonra progestan hap yazdım adetin 17. Günü başla 10 gün iç dedi içtim geçenlerde bitti işte hap hala adet yok test yaptım negatif sonuç ovülasyon bi silik bi koyu bir şey anlamıyorum bence biz çok takipteyiz kafaya takıyoruz ondan herhalde olmuyor dediğimiz gibi Allah vermek istesin verir bence ablam evlendi kisti vardı kilosu vardı doktor zor biraz demişti yaşıda 34 tü evlendi üçüncü ay hamile kaldı bende kilo yok polikistik var ama olmayınca olmuyor demekBak sana ne dicem doktora gittim 3 yıldır evliyim 2 yıldır düzenli denemlerimiz oldu ilk 1 yıl yine bu takvimdeki günleri denerken hamile kaldım 8 haftalıkken düştü. Şimdi 1 yıldır deniyorum yok. Doktor dedi ki düzenli yapıyor musunuz dedim yani 1 yılda hiç mi tutmaz dedimdüzenli düzensiz yapma doktorum güldü. Ama ben klomenmiş çatlatmaymış tedavi almadım. Bir kere klomenle gördüm virüs girdi tedavim yarıda kaldı doktorum gitti hastanede. O çok iyiydi. Bu da çok iyi yaa Allah vermek istesin bir damlaya bakan şeyden kim kaçsa çocuğu olur yani vermek istemiyor zamanı değil diyor. Ben birgün olacağına inanmak istiyorum ama çok sıkıldım bu işlerden. Zaten bu ay olmazsa aşılama yapacak birde doktorum öyle dedi yap dedim onu yap
Yok uzman değilde çok araştırıyorum birde okuyorum tıbbı sekreterlik daha da merak bu alanda sardı yok ya benim bebeğimCanım ben adetin 21 günü progestoron baktırdım 22.7 idi sen biraz uzman gibisin nedir sence
Hangi marka test negatif görmüş bir sorar mısınız lütfenKızlar dün hamiş bi arkadaşımla konuştum evde erken gebelik testi yapmış regl gününde negatif çıkmış sonra hastene de test yaptırmış 200 lerde çıkmış değeri ondan sonra normal test almış hatıra kalsın diye yine negatif çıkmış ve şuan 8 aylık hamile bence testlerle üzmeyelim kendimizi
Aslında bankada pcos demedi en çok kızıyorum o kelimeye dedi doktorYa bana pcossun demedi. sadece bir yumurtalığın biraz tembel dedi ama kilo da etkiler dedi. Bu ara tekrar gidicem bi daha detaylı sorarım :) adetlerim de 33-34-35 günde bir olur ama düzenlidir. Ekstra kıllanma durumum yok . ay bilemiyorsun ki bu işlere girince öğreniyorsun :)
Predictor gibi bişey dedi en iyisi demiş eczacı ama yine de negatif çıkmışHangi marka test negatif görmüş bir sorar mısınız lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?