Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayy öfff o da var tabi bizimde eczanede tanıyorlar diye almıyorumm.. Eşime tedavi gördüğüm için eşime söylüyorm mecburen ama pek detay vermiyorum ona
Tek değilmişim bende kılık mı değişsem alsam maske var şimdi belki tanımaz diye düşündüm. Her ay adam beni bir kere görmüş olacaktı bir oradan bir buradan alıyorum eczanenin oraya yürürken sanki kötü birşey yapıyorsun al diyorum bir sürü şey sonra gidiyorum üst sokaktaki eczaneye adam diyecek şu kadın artık gebe kalsa her ay neyin nesi test taşıyor eve ekmek taşır gibi diyecek netten aldığım çok iyi oluyo ya o stres çekilmiyor

Ben de çarşıya çıktım eczanelere bakıyorum hangisi daha tenha tanıdık varmı ona göre giriyordum birkaç kez ama artık hep netten.O görür bu duyar valla bıktık heee hamile kalsam anons yapıcam yani herkez daha bişey yok mu deyip duruyor geçen balkona komşu çıktı soruyor yaaa Bi dur ne kadar merak insanlarda yaa

Tebrik ederim saglikli bir gebelik geçirmeni dilerim

Sağlıkla kucağına al inş canım

Tamam senin için ayrı sevindim aynı şeyleri yaşamıştık hepsini hatırlıyorum senin adına çok ama çook sevindim rabbim sağlıklı sıhhatli ellerinde görmeyi nasip etsin dilerim sana

Hayırlı uğurlu olsun kuzum çok sevindim

maşallah canım sağ salım kucagına al inş rabbım bzıede nasip etsin :)

Çok sevindim sizin adınıza bizler için de duanızda yer verin

Allah saglikla kucagina almayi nasip.etsi

Kizlar gözümden kaçan yorumlar belki olmuştur affedin ama hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. İlginizden ve bilginizden dolayı Allah razı olsun. Rabbim tez vakitte sizlerede nasip etsin bu duyguları. Rabbim kimseyi anne olma duygusundan mahrum bırakmasın inşallah (amin)

Benim bugün adet günüm durumlar karışık..klomen kullandım bu ay.. Erken gebelik testlerinde hayalet bir çizgi çıktı ama normal testlerde yok çıkan çizgilerden bence gölge çizgisi karışık yani
Biraz bekleyi kan testi mi versen acaba inşallah gebesindir canım

Amin inşallah canım belirtilerin nelerdi canım yazabilir misin?

Biraz bekleyi kan testi mi versen acaba inşallah gebesindir canım
Pek sanmıyorum canım ama biraz geçsin bakalım belki adet olucam olmazsam birkaç gün bakarım normal dede benim düzensiz zaten

Canım ilk gebeliğime kistik higroma tanısı konduğu için sonlandırmak zorunda kaldık ve kalp olması gereken şekilde gelişmiyordu düşük yaptırıldı bebekten parça alınarak genetik ve patalojik test yaptılar down sendromuda cıktı ama anne babayla alakalı bir durum değil rastlantısal ve bu sana denk gelmiş dendi sonuçlara göre

Kızlar öncelikle neler yaptım, nasıl bir süreç izledim. Hepsini tek tek anlatıyorum..
Adetimin ilk gününden beri sabah uyanır uyanmaz ayaklarım daha yere basmadan dijital ateş ölçerle ateşimi ölçtüm
Adetimin 2. Günü dr. Gittim bütün hormon tahlillerimi yaptırdım hepsi gayet iyi cıktı.
1- Adetimin 2. Günü bal tarcin corek otuna başladım.10 gün boyunca sabah akşam yemeklerden sonra bir tatlı kaşığı yedim. Bazen bu kurala uymadığım oldu. Eşime de gunde 1 bardak (200 ml) taze sıkılmış havuç suyu içirdim. Bende o sırada 1 adet havucu dişlerimle kemirerek yedim. (Akşamları 10-10:30 arasında) (ovulasyonda çatlamayi görene kadar içti) eşimde hiçbir problem yoktu.
2- Adetimin 13-14. Günleri (5-6 mart) ovulasyon pikti. Adetimin 15. Günü (7 mart) ovulasyon testi silik gösterdi
(Ovulasyon testlerini her gün öğlen 12 de su alımını kesip 15:00 de yaptim)
3- Ilişki günleri; adetimin (10. Günü akşam), (12. Günü sabah), (13. Günü akşam) (15. Günü sabah-aksam) Pozisyon diz-dirsek (dogg) pozisyonu. 10-15 dakka böyle bekleyip sonra yüz üstü uzandim
4- Adetimin 11. Ve 14. Günleri el arasında uzayan akinti
5- Adetimin 15. Günü (7-mart) ovulasyon testi silik gösterdikten sonraki belirtilere gelecek olursak
6- 16. Gün (8-mart) adet ağrısı gibi karın ağrısı, göğüs kenarlarında ince sızı
7- 17. Gün (9-mart) egilip doğrulurken sol kasıkta batma
8- 18. Gün (10-mart) evde yürürken sağ kasıkta batma
9- 19. Gün (11-mart) Sabah sağ kasık ağrısıyla uyandım. Ilerleyen saatlerde sol kasıkta zonklama oldu. Ateşim 36.5
10- 20. Gün (12-mart) yatakta saniyelik sol kasık batması. Disarda alışveriş yaptıktan sonra eve geldiğim de uzayan akinti olması Saat 17:00 hafif bi üşüme var. Atesim 36.6
11- 21. Gün (13-mart) kahvaltı da sandalyede otururken ve ayakta dururken sağ kasıkta hafif dolgunluk hissi. Progesteron hormon tahlili verdim. Atesim 36.7
12- 22. Gün (14-mart) sırtımda ve omuz kürek altında hafif bir gidip bir gelen agrilar var. (Aksam 4 buçuk gibi yatağa sol tarafimdan uzandığımda sol kasıkta operasyon varmış gibi agri vardi akşam 7 ye kadar sürdü. Ateşim 36.8
13- 23. Gün (15-mart) sabah ilk idrarla test yaptım belli belirsiz rengi olmayan çizgi var gibiydi. idrar yaparken sol kasıkta dolgunluk hissi, vajinada agri-batma. Ateşim 37.0
14- 24. Gün (16-mart bugün) sabah 9 da kan tahlili verdim. Öğlen sonucum çıktığında 24.2 değer cıktı. Adetime 5 gün var. Ateşim 36.9 Progesteron hormon sonucum: hastanenin değer aralığı (1.8 – 7) aralığında benim sonucum 6,75. Dr. Gayet iyi dedi.
15- 6 gün boyunda atesim hep 0.1 derece artarak yükseldi. Kızlar belirtilerim bunlardı.

Aynen balkona çıkmıyorum o yüzden balkon hayatım bitti. Birde bana sorarın ikinci bebeği oldu ikisinde 9 ay sigara içti maşallah dedim. Benimki ise azcık zor düşüyor. Valla düzen çok tersine işliyor bu hayatta. Yine bizim de kalbimize göre olsun ne olacaksa test alırken bir garip bakışları var o rahatsız ediyor beni ateş basıyor sanki çalıyorum parayla alıyorum yani istemsiz bende rahat olamıyorum artık

Buna süt hormonu diyolar cnm duyduğum kadarıyla korkan pcos olsanda şans o da hatta ebru yazmış geç menapoza girerler şanslısınız korkmayın diye

Valla ben iki aydır grup içindeyim bu ikinci mart ayı senin şu yazdıkların takdir edilir cinsten ne güzel anlatmışsın valla Allah razı olsun o kadar açıklayıcı ki birde bunu erinmeden her satırını yazmak. Yazan ellerin dert görmesin Rabbim seni ve evladının canına zeval vermesin çoook ama çook teşekkür ederim

Buna süt hormonu diyolar cnm duyduğum kadarıyla korkan pcos olsanda şans o da hatta ebru yazmış geç menapoza girerler şanslısınız korkmayın diye
Evet canım bakalım yarın doktor ne diyecek nasıl bır tedavi uygulayacak ya da ne yapın diyecek yarın buraya da yazarım zaten

Benimde yollandı da bir araya gelmemesi gereken yumurta ve sprem döllenmiş vucudum onu sağlıksız algılayıp atmış. Dediğinin ne olduğunu bilmiyorum kistik higromayı ama Allah sağlıklı hayırlı evlad versin insan bazen ister ama Allah neyi verip vermeyeceğini bilir. Zamanı geç olsun ama hayırlı olsun razıyım.

Teşekkür ederim kuzum ne demek amacım elimden geldiği kadar yardımcı olabilmek. Bu süreçte bende bir çok topikte gezdim belirti aradım kim ne yaşamış çok merak ettim. Belirtilerime kimi uygundu kimi uygun değildi. Sizlerinde bu merakını gidermek için gün gün takvime yaşadıklarımı yazdım hepsi bu canım. Göğüs hassasiyetim yok. Acıma yok. Adet yaklaşırken de olmazdı. Sadece arada bir sızı girdi o kadar. Susuzluk bir gün çektim sadece. Sık sık tuvalet ihtiyacım olmadı. Sabahları ilk idrarım koyu ilerleyen saatlerde sarı bulanık tarzdaydı. Akintim çok çok az. Idrar veya akinti kokusu yok canım hee birde uyku hali yok hepsi şimdilik normal

Çok sevindim senin için canım bende gittim değerlerim çıktı yarın görecek ama bana öyle temiz iyi kötü hiçbir şey demedi sanırım bir sorun gördü çünkü normal olanlara normal diyordu bakalım bende yarın öğreneceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…