Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayyy yerim annaneyi çok seviyorum benimki de nurlar içinde yatsın dilerim tamamdır ben yapacam bu ay baktım yapanlar içinde çok hamiş var
İnşallah seninde alırım güzel haberlerini

çok teşekkürler canım ya ben de korktum gebe kalmaya engel deyince doktor
tsh=7.90
serbest t3=3.53
serbest t4=0.86
tamam dediğin doktoru da dinliyim canım sağol çok t3 ve t4 normal galiba sen de anlıyorsan bakar mısın bi:)

Yumurtalik ve rahimde kist gördü onlarin erimesi icin ilac verdi hamile kalirsan bu ay gebeliğe zarar vermeyen bi ilac veriyorum dedi
ilaç içme ebrunun yogasını yap parça parça attım kistleri şok oldum bu ay

Kızlar doktora geldim iğneden sonra adet olmadığım için 3,5 cm kistim varmış adet sökülmesi için duphaston verdi

canım yaa çok sağol cevap verdiğin için demek ki senin de vardı. bana da 50 mg levitron diye ilaç verdi 1 ay sonra gel bakalım düşecek mi dedi canım. boyum 1.70 kilom 60 canım . ben tsh önemli deyince şey düşündüm acaba lh fshı falan da etkilyorsa diye düşündüm o yüzden adetin 2. günü gidip onlara da baktırayım di mi

dunyam_90 kız senin dediğin testlerin hepsini istedim yaptılar de bana bakim değerler ne olmalı normalde yaz hele
MERAKLI MELO bazı hastanelerin referans değer aralığı değişkendir. Şimdi birşey demek doğru olmaz canım. Ortalama değerler arasında konuşmak daha uygundur. Sonuçların çıkması lazım. Mesela örnek olarak (prolaktin değeri 2-29) arasinda, (E2 14-144). (Lh 1-18). (Fsh 3-8). (Tsh 0.4-4). (Amh 2.6-6.8). (Progesteron 10-15) bazı hastanelere göre ve yaşa göre bu değerler değişebilir

normal olması gereken değerler mi bu yazdıkların

Bunu şöyle düşün canım Tsh aktif uyarıcı hormon işte seninki fazla yüksek çıkmış bu da gebeliğe engel yani t3 ve t4 istenilen sınırda olmalı. Hatta cinsel isteksizlik bile yapıyor saç dökülmesi sinir stres birde çok kilo alırdım. Sana ilaç kullandığım değeri bulup Atacam sonra levitron kullandıktan sonrakini. Gebeliğe engel ama tedavisi var. Engel demek asla olamaz değil dmeek olmaz o ilaçla düşüyor bende aynısını kullandım 1 ay boyunca seninle konuşmuştum kilonu sormuştum yine sankim ya diğer hormonlarına gelince eğer bilmiyorsan değerlerini öğrenmek istersen Baktır başka birşey var mı diye. Zaten beyindeki salgı hormonlarıyla bunlar hep bir arada iş başında birisi eksik olması hepsini etkiler ama tsh yüksekliği diğerlerine zararı olmaz o kendince başlı başına sorun. Ama inan bana yaşamış birisi olarak düşecek sende inan buna kendin engel aman olmaz mı diyerek düşünceye sokma

acaba gebelık mı var :)
Daha normal şartlarda adetime 4 gün var , ama geç yumurtladım adetim de gecikecek büyük ihtimalle o yüzden çıkmaz herhalde testte
o nasıl test kız öyle her günü koyu şunu bir ebruya gönder bakim o ne yorum yapacak merak ettim
Valla dün ona da sordum bunu değerlendir diyemem yarın test yap at bana bakalım dedi bugün yaptım attım ona da test kuruyunca koyu gibi gözüküyo ama 19-20de yumurtladım 21-22de çatladı silikleşti, 24te tekrar koyulaştı

Meraba kızlar hayırlı gunler ben 4 martta çatlama iğnesi oldum 6 martta hafif kanamam oldu pempe renkte acaba ignedenmi yerleşme kanamasımı başına gelen yorumlayacak var mı

Canım birşeyi merak ettim Melo şimdi adetli gitti progesteronu o yazdığın referans aralığında olur mu ya ben olmaz diye biliyorum? Yanlış mı biliyorum?

demekki iki defa yumurtladın değerlendir hep sende boş geçme

Canım birşeyi merak ettim Melo şimdi adetli gitti progesteronu o yazdığın referans aralığında olur mu ya ben olmaz diye biliyorum? Yanlış mı biliyorum?
Adetli iken progesteron 1 değerin altında beklenir. Benim kafa gitti kuzu. Ben 21. Gün baktırdığım için 10-15 dedim. Tabi melo progesteronu adetli iken mi yaptırdı yoksa 21. Gün mu yaptiracak o önemli. Adetli iken 1 in altında 21. Gün 5-10 arasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…