Ayyy yerim annaneyi çok seviyorum benimki de nurlar içinde yatsın dilerimben 3 ay denedim bal çörekotu tarçın karışımını arada 1 ay yapmadım, yapmadığım ay daha küçük çıkmıştı yumurta büyüklüğüm... Anneannem aradı geçen bana kocakarı tarifi verdi hamilelik için baktım benim tarçın kürü ile aynı, anneanne dedim ben yapıyorum zaten, dedi devam et... bu ay da kullanmıştım 20mm yumurtam oldu, çatlatma vurdum dün.. ve doktor geçen aylarda günde 1 tane toplamda 5 adet klomen kullanıcaksın demişti, son ay sadece 4 tane al dedi yeterli... :))) demek işe yarıyor.
o nasıl test kız öyle her günü koyu şunu bir ebruya gönder bakim o ne yorum yapacak merak ettimKızlar bu testi yorumlayacak olan var mı ? Dün attığımda 2.ye yumurtluyor olabileceğimi söylemiştik, bugün böyle çıktı test Eki Görüntüle 2803317
İnşallahNisan topiğinde de olursun o zaman yalnız hissetmem
çok teşekkürler canım ya ben de korktum gebe kalmaya engel deyince doktorEvet canim benim tsh hamileligin ilk haftalarinda daha kese görünmeden 7ye firlamisti. Bazen degerimin 9 oldugunu bile biliyorum gebelik dışındaki dönemlerde ilaç kullanmadigim zamanlar çıkıyordu. Şu an hamilelik yok bu ay ölçtürdüm 4 cikti ilaç kullanmama rağmen üst sınıra yakın çıktı. Aynı dozda ilaç aliyorum bazen 2 bazen 4 çıkıyor. Doktor tsh önemli degil stesle uykusuzlukla ani şeylerle bile yükselebilir aynı gün sabah ölçeriz 4 çıkar akşam ölçeriz daha düşük çıkar ona takilmayacagiz önemli olan t4 diyor.
T4 degerin normalse korkmaTsh degerinin yukselip dusmesini saglayan esas hormon T4müş. T4 hormonu ile beyindeki bi bağlanti kopunca mi ne tsh yalanci olarak yuksek çıkabiliyormuş. Instagramda dr yeşim erbilin bir sürü videolari var bu konuyla ilgili onu izleyebilirsin. Benim doktorum da ayni fikirde
Aşılama yaptıracak mısınız? Merk ettim sankim öyle okumuştum yazılarınızda.32 benimde
ilaç içme ebrunun yogasını yap parça parça attım kistleri şok oldum bu ayYumurtalik ve rahimde kist gördü onlarin erimesi icin ilac verdi hamile kalirsan bu ay gebeliğe zarar vermeyen bi ilac veriyorum dedi
canım yaa çok sağol cevap verdiğin için demek ki senin de vardı. bana da 50 mg levitron diye ilaç verdi 1 ay sonra gel bakalım düşecek mi dedi canım. boyum 1.70 kilom 60 canım . ben tsh önemli deyince şey düşündüm acaba lh fshı falan da etkilyorsa diye düşündüm o yüzden adetin 2. günü gidip onlara da baktırayım di miCanım bendeniz yüksekti ama bu kadar değil. Tsh ilaçla düşüyor doktorum bana levitron vermişti kullandım bundan 1. 5 yıl önce filandı. Şimdi ise test yaptırırım hiç bu hormonum yükselmiyor. Komşum arkadaşım var onun da çok yüksek ona kilo verdirmiyordu yavaş çalışırdı hormonları. Kadının iki tane melek gibi kızları varo ömür boyu kullanacakmış. Bana da senin öyle olması lazım dedi bende doktorum öyle olsa derdi dedim ömür boyu. triodim varken sporla ve azimle zayıfladım çok şaşırdı bana nasıl yaptığımı sormuştu. Kimisini de bu zayıflatır senin kilonda önemli burada?
çok sağol canım inşallah düşer benimki de :) gebe kalmaya engel olablir dedi doktor çünkü çok üzüldümcanım benim tsh 4,5 ti, tiroit hapı kullandım şuan 2 civarlarında.. haplar 3 aya etki ediyor.. endişe etme..
Had bakalım önümüzdeki ay güzel haberler gelsin inşallah bat nezaman seninÖnümüzdeki ay demek istedim ya yanlış yazmışım
dunyam_90 kız senin dediğin testlerin hepsini istedim yaptılar de bana bakim değerler ne olmalı normalde yaz hele
normal olması gereken değerler mi bu yazdıklarınMERAKLI MELO bazı hastanelerin referans değer aralığı değişkendir. Şimdi birşey demek doğru olmaz canım. Ortalama değerler arasında konuşmak daha uygundur. Sonuçların çıkması lazım. Mesela örnek olarak (prolaktin değeri 2-29) arasinda, (E2 14-144). (Lh 1-18). (Fsh 3-8). (Tsh 0.4-4). (Amh 2.6-6.8). (Progesteron 10-15) bazı hastanelere göre ve yaşa göre bu değerler değişebilir
Bunu şöyle düşün canım Tsh aktif uyarıcı hormon işte seninki fazla yüksek çıkmış bu da gebeliğe engel yani t3 ve t4 istenilen sınırda olmalı. Hatta cinsel isteksizlik bile yapıyor saç dökülmesi sinir stres birde çok kilo alırdım. Sana ilaç kullandığım değeri bulup Atacam sonra levitron kullandıktan sonrakini. Gebeliğe engel ama tedavisi var. Engel demek asla olamaz değil dmeek olmaz o ilaçla düşüyor bende aynısını kullandım 1 ay boyuncacanım yaa çok sağol cevap verdiğin için demek ki senin de vardı. bana da 50 mg levitron diye ilaç verdi 1 ay sonra gel bakalım düşecek mi dedi canım. boyum 1.70 kilom 60 canım . ben tsh önemli deyince şey düşündüm acaba lh fshı falan da etkilyorsa diye düşündüm o yüzden adetin 2. günü gidip onlara da baktırayım di mi
Daha normal şartlarda adetime 4 gün var , ama geç yumurtladım adetim de gecikecek büyük ihtimalle o yüzden çıkmaz herhalde testteacaba gebelık mı var :)
Valla dün ona da sordum bunu değerlendir diyemem yarın test yap at bana bakalım dedi bugün yaptım attım ona dao nasıl test kız öyle her günü koyu şunu bir ebruya gönder bakim o ne yorum yapacak merak ettim
Evet bu değerler normal kabul edilir. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin ben bu şekilde biliyorumnormal olması gereken değerler mi bu yazdıkların
Anladım kuzum geçmiş olsun bende enfeksıyon çıktıYumurtalik ve rahimde kist gördü onlarin erimesi icin ilac verdi hamile kalirsan bu ay gebeliğe zarar vermeyen bi ilac veriyorum dedi
Canım birşeyi merak ettim Melo şimdi adetli gitti progesteronu o yazdığın referans aralığındaMERAKLI MELO bazı hastanelerin referans değer aralığı değişkendir. Şimdi birşey demek doğru olmaz canım. Ortalama değerler arasında konuşmak daha uygundur. Sonuçların çıkması lazım. Mesela örnek olarak (prolaktin değeri 2-29) arasinda, (E2 14-144). (Lh 1-18). (Fsh 3-8). (Tsh 0.4-4). (Amh 2.6-6.8). (Progesteron 10-15) bazı hastanelere göre ve yaşa göre bu değerler değişebilir
demekki iki defa yumurtladın değerlendir hep sende boş geçmeDaha normal şartlarda adetime 4 gün var , ama geç yumurtladım adetim de gecikecek büyük ihtimalle o yüzden çıkmaz herhalde testte
Valla dün ona da sordum bunu değerlendir diyemem yarın test yap at bana bakalım dedi bugün yaptım attım ona datest kuruyunca koyu gibi gözüküyo ama 19-20de yumurtladım 21-22de çatladı silikleşti, 24te tekrar koyulaştı
Adetli iken progesteron 1 değerin altında beklenir. Benim kafa gitti kuzu. Ben 21. Gün baktırdığım için 10-15 dedim. Tabi melo progesteronu adetli iken mi yaptırdı yoksa 21. Gün mu yaptiracak o önemli. Adetli iken 1 in altında 21. Gün 5-10 arasındaCanım birşeyi merak ettim Melo şimdi adetli gitti progesteronu o yazdığın referans aralığındaolur mu ya ben olmaz diye biliyorum? Yanlış mı biliyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?