Masalın sonu,kabus başlangıçları!..

öncelikle yorumlarnız için teşekkür ederim.
bugun sabah 10da dördüncü günü bulan bir uykusuzluğun ardından
ilaçlarlada olsa zar zor uyudum.
uyumak daha iyi geldi sanki,en azından biraz daha huzurlu gibiyim.
yorumlarınızı okuyorum şimdi

Bu cümle sizce yeterince açık bir suçlama içermiyor mu??? Sizce bu cümle 4,5 ay aklı nerdemiş derken siz evlendiniz diye şimdi 4,5 aylık hamile olduğunu söylüyor gibi bir itham gizli değil mi??? Ben mi yanlış anlıyorum... Ucu açık cümleler kurmanız hem insanları itham edip hem de ben net bişey sylemedim ki diye işin içinden çıkabilmek için mi?

Diğer hanfendi kesinlikle haklı kendince.ben kendimi öyle bi duruma koyuyorum hamile olucam ve rahat bırakıcam hadii yaa?varmı öyle yağma?ben o çocuğu tek başımamı yaptım şerefsiz kaçıp gidecek hadi ya?kesinlikle o bayan gibi aynı şeyleri yapar dünyayı zindan ederdim o herife afedersiniz ama böyle düşünüyorum.(he evet o bayanında evlenmeden birliktelik bebek çok yalnış zaten bunada karşı olduğumu belirteyim

Kesinlik cümlesi içeriyor mu, bak kız kesin hamile değil, uyduruyor, kesin hamile değil, o yüzden takma sen, anlamına mı geliyor. Ayrıca işinize gelen kırmızıyla işaratlediğiniz yerden sonra yazılanlarıda takip edin. Doğru cevapları bulun önce yazdım, bu da kız kesinlikle hamile değildir anlamına mı geliyor. Bilmediğim , emin olmadığım hiçbirşey için kesin yargılarda bulunmam ben. Bana 4 ayda farkına varılıp söylenmemesi ilginç geldi, gelebilirde, bunun hesabını size verecek değilim, size 9 ayda farkedilmemeside normal gelebilir, göreceli bir durum. Öyle bir yazıyorsunuz ki, sanki ben kıza çıkıp, bu kız yalancı ,kesin yalan söylüyor, gibi bir ithamda bulunmuşum ,asmış kesmişim, gibi bir anlam çıkıyor. Heee çıkarırsanız çıkar, çıkartmaya niyetiniz varsa elbette çıkar. Siz de bu bayanın nasıl bilmeden asılıp kesilmesini istemiyorsanız, cümleleride tam anlamadan asıp kesmeyin. İşinize gelen yeri kırmızıya boyamayın, devamınıda okuyun.

Evet dediğiniz gibi cümlenin ucu açık, kesinlik yok, yargı yok, yalan söylüyor yok, ama okursanız cümlenin devamı var.

Ben de aslında öteki kızın bir suçu olmadığını düşünüyorum. Sonuçta insan 4,5 yıllık sevgilisinden ayrıldığında hamileyse bile direk gidip aldırmayı değil, önce barışmayı düşünür. O sırada da zamanın geçmesi çok normal.
Ama arkadaşta da çok büyük bir hata yok. Tamam acele etmese ve daha sakin karar verse iyiydi. Temkinli olsa iyiydi. Karşısında "duygularım bitti ötekine karşı, seni seviyorum" diyen bir adam var. ınanması anormal değil. Bazen insan aşkı çok deli düzeylerde yaşayabiliyor.
Burada olayın bütün sorumluluğu koca olacak adamda. Çok üzgünüm ama bir süre ikisini birden idare etmiş. Öyle olmasa bile ortada bir ilişki yığını varken gözünü kırpmadan başkasına koşmuş.
Bunu gözönüne alırsanız ihanetten çok da farklı olmayan bu durum ayrılma nedeni olmalı. Ama siz zaten bunu baştan bilip kabullendiğiniz için çok fazla krtier olmayacaktır. Yani sizinle olmaya karar verdiğinde hala ötekiyle birlikte olduğunu ve sizin cevabınıza göre diğeriyle görüşmeye devam edip etmemeye karar verecğeini biliyordunuz. Bilmediğiniz sadece cinsel ilişki kısmıydı.
Bu durumda karar önce eşinizin sonra sizin. O önce çocuğuna babalık etmek isteyip istemeyeceğine, herşeye rağmen sizinle yola devam edip etmeyeceğine karar verecek. O çocuğunu seçerse sizin yapacak birşeyiniz yok maalesef. Eğer o sizinle kalmayı seçerse karar sırası size geçecek; siz böyle bir yükle yola devam edebilecek misiniz?
Tabi bütün bu süreçte hamileliğin gerçek olup olmadığını öğrenmekte de fayda var.

Zaten ayrıca sizden alıntı yaptım ama sözlerimi tüm okumadan yorum yapanlara söyledim....

Konusahibi arkadaş eski sevgiliyi suçlamakta kendince haklı olabilir.. Çünkü olayın içinde, aldatılmış, kandırılmış.. O kadınla aynı anda idare edimiş... Evlendiği adam onunla evlenirken eski secgilisine onu sevmediğini başasıyla evlendiğini söyleme cesareti gösterememiş her iki tarafı da kandırarak bir hayat kurmaya çalışan bir adam...
Savnma mekanizmasıdır.. İnsan hatayı kendinde görmez, sevdiğinde de görmez.. İster istemez 3. kişileri suçlamaya meyleder...
Ama olayın içinde olmayan bizler neen olaya objektif bakamayız.. neden 2 kadın da bir adam tarafından kandırılmışken adama değil de diğer kadına yükelniriz, anlamıyorum anlayamıyoru...

Yok aklı nerdeyiş de 4,5 aydır söylememiş. Aklı yerndeymiş ama adam yokmuş ortada söylemek istese de söyleyememiş, çünkü adam tel nosun değiştirmiş.....

Yok evlendiğini duyunca niye söylemiş hamile olduğunu... Kız hamile olduğunu adamın evlendiğini öğrenice söylememiş ki. Kız söylemiş hamleyim demiş.. Adam da pişkin pişkin ben evlendim benirahat bırak demiş....
Yok ne malummuş bebeğin o adamdan olduğu... Malum olmasa adam derdi ki bana iftira atıyorsun, benden hamle olamazsın ben senle beraber olmadım. Ama adam hiçbişey demiyor.... Sadece ben evlendim beni rahat bırak bu kadar mı kolay....

Şmdi bunları diyenler gerçekten ben konusahibinin yazdıklarını dikkatlice okudum ve ona göre yorum yaptım diyebiliyor mu??? Siz diyebiliyorsanız bana laf söylemek düşmez.. Ama bu yorumlar yazılanları dikatli okuyanların yapamayacağı yorumlar....

Konu sahibinin yazdıklarını alıntılayıp kırmızıyla işaretledim.. Bu yorumları yapanlar lütfen o kısımları bir daha okusun... Ve kızın aklının yerinde olduğunu 4,5 aylık hamileliğini saklamadığını, aksine söylmeye çalıştığı halde adamın telefon nosunu değiştirmesi nedeniyle ancak 4,5 aylık olunca söyleyebildiğini.... Kızn hamileliğini adamın evlendiğini öğrendikten sonra değil önce açıkladığını açıkça konusahibinin kendi yazılarından görebilirler...

Kimse kimsenin yorumuna müdahale etme hakkına sahip değil arkadaşlar.
ısteyen hamile olduğunu düşünür, isteyen olmadığını...
Ki ben hala hamile olmadığını düşünüyorum, bu da benim 6. hissim.

Evet cümlelerde kesinlik yok... Gayet ucu açık ithamlar var....
ısteyen stediği yorumu yapar... ısterseniz o kız yalancı hamile falan değil, hamileyse bile o adamdan değil deyin...
beni çok da enterese etmiyor....
Beni söyleek istediğim:kesinlik içermese bile bir insan hakkında ucu açık imalarda bulunuyorsanız bu imaların doğruluğu konusunda emin olmalısınız.....

hala 4 aydır hamile olup da farkına varamaması garip geldi diyorsunuz... 4 aydır hamile olup farkına varamadığını nereden biliyorsunuz da bu size garip geliyor... 4 aylık hamleyken farketmiş hale olduğunu diye bir cümle yokki konu sahibinin yazdıklarında....
Adam konusahibine evlenme teklif eder etmez tel nosunu değiştiriyor... Kızın telefonlarına cevap vermiyor ama ayrldık biz ben evlendim de demiyor.... Kız haileym diyor ndan sonra beyendi lütfedim ben evlendim beni rahat bırak diyor...
Şimdi siz bu yazılanlardan kız 4 aylık hamleymiş ama farkedememiş ne garip gibi bir sonuç çıkardıysanız benim söyleyecek sözüm yok....

Eet çenebazım evet herkes istediği yorumu yapabilir, isteyen hamle olduğuna inanıristeyen inanmaz...
Ama aklı nerdeymiş 4,5 ay da şimdi söylüyor hamle olduğunu demek için ortada bunu düşündürecek bir yazı yokken bu cümleyi kurmak dikatsizlik olmyor mu????Ben niye böyle yazdın, yazamazsın demedim.. Sadece daha dikatli okuyup yorum yapın dedim....

Eet çenebazım evet herkes istediği yorumu yapabilir, isteyen hamle olduğuna inanıristeyen inanmaz...
Ama aklı nerdeymiş 4,5 ay da şimdi söylüyor hamle olduğunu demek için ortada bunu düşündürecek bir yazı yokken bu cümleyi kurmak dikatsizlik olmyor mu????Ben niye böyle yazdın, yazamazsın demedim.. Sadece daha dikatli okuyup yorum yapın dedim....

Birde yorum yapan bazı arkadaşlar 4 senedir hamile kalmamış ayrılacakları zamanmı hamile olacağı gelmiş diyorlar.ne kadar ağır suçlamalar bunlar.bayan hamile dahi olmasa bu herifin hayat tarzı hayata bakış açısı çok farklı davranışları çok anormal...

Denizbarışcım; ısrarla kızı savunuyorsunda, işin ilginç tarafı kimsenin kızla bir derdi yok, en azından benim derdim yok, kendince haklı olduğu yerler olabilr, hatta konuda % 100 haklı taraf bu kız olabilir. Ben ısrarla yanlış anladığını , böyle anlamak istersen, tabi ki anlarsın, diye anlatmaya çalışırken, sen ısrarla kızı savunuyorsun. Benim kızla bir derdim yok ki, en az senin tanımadığın kadar tanımıyorum... Ahkam kesmek benim haddime değil. Evet ısrarla diyorum, bana o kısım ilginç geldi, gelemez mi, sana gelmediği için bana da mı gelemez, böyle bir hakkım yok mu? Sen hak vermiyorsan amenna !

QUOTE=Alkione;13358707]yada daha az 3-4 falan ve tam aldatıldım.
yani eşim 4,5u da hesapladı söyledi kızmayayım diye çünkü bazen düşünüyorum ayarlasan bu kadar tutmaz
çünkü ben bu olayı eşimden öğrendim
o karıya sorduğumda seni ilgilendirmez sen kimsin karışıyorsun tarzı çirkefe bağlıyordu söylemedi bana birşey[/QUOTE]
adam 4buçuğuda hesaplamış
hamile olma ihtimalini adamda düşünüyor demek...

ben zaten konuyu ilk öğrendiğimde öfkeyi eşime duydum kıza değil
kız bana aylardır ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuş olsa bile objektif düşünmeye çalıştım
ek olarak içinde bulunduğum ruh haline rağmen
normalde biri bana bağırsa bile çok sakin bir insanım
ben neden eşimi evden gönderdim
neden onu gördüğümde hayatımda ilk defa öfke patlamalarıma yenik düşüp,
üstüne saldırıyorum,hakaretler yağdırıyorum
yazdıklarınız hep aklıma geldiği ve hiç gitmediği için
eşimden gitmesini istediğim an ilk yaptığım hareket
kızı arayıp çağırmaktı,yada yanına gitmeyi teklif edecektim
uzlaşmak için aradım, o ise konuşmaya bile yanaşmadı
bu konuşmayı yaparken aradan çekilmeyi bile göze aldım
ben şuan ruhsal anlamda çökmüm olmama rağmen kızla konuşurken ona saygımı kaybetmedim
sakin ve uzlaşmacı konuştum
dinlemedi bile
bağırdı,bu konuda konuşması gereken en son kişi olduğumu söyledi
buraya yazmamın bile imkansız olduğu ağır,hakaretler,basit kelimeler,aşağılıyıcı cümleler kullandı
onun bu tavrına rağmen ben sinirlenme ,sakin ol,konuşmalıyız,dinlemelisin dedim ama olmadı
ben de çöktüm ben daha çok kandırıldım
çekip gitmeyi ben de düşündüm ama yapamıyorum
kalmayı bile tam anlamıyla beceremiyorum
hayat boyu çevrem tarafından güçlülüğüne imrenilen ben, çöktüm ve bu defa gerçekten acizim hatta daha zavallıyım

Gülüm senin de atladığın bir nokta var, telefon numarası değiştiğinden dolayı ulaşamama durumu yok.
Buna rağmen ulaşma ve rahatsız etme durumu var kızın.
Tamam kim olsa hırslanır, o kız hakkında bir şey diyemem, ama hamileliğe de inanasım gelmedi.
Bazen gözden kaçan noktalar olabiliyor canım, hepimiz de o ayrıntılardan yola çıkarak farklı kanıya varıyoruz.

bunları ben de düşündüm
neden eşime karşı bu denli nefret besliyorum acaba
neden onu gördüğümde içimden onu boğmak,öldürmek geliyor
ki ben bu nefreti bu hisleri diğer kıza karşı bile beslemedim
evet çıkıp netlikle inkar edemedi
imkansız diyemedi..
ondan sonra gitmesini istedim zaten

Kalmak ve hiçbirşey olmamış gibi devam etmek daha zor olacaktır sizin için.

O kadınla görüşmeye devam edecek çünkü etmese ayrı bir kabahat işlemiş olacak.Ortada bir çocuk var ve bu çocuk baba sevgisinden mahrum olmamalı.Sorumluluklarını yerine getirmeli madem bu haltı yedi o zaman tüm benliğinle bayana da çocuğuna da sahip çıkmalı.

Bunu kabul edebilcekmisiniz peki ?

Buara bayan konuşması gerektiği en son kişinin siz olduğunu söylemiş bunda birşey yok bence.Elbette görüşmek zorunda değil.Onun ilk muhattabı şuan sizin eşiniz bence.

kendimi de çok suçladım ben
nasıl yaptım bu hatayı diye kendimden de bir o kadar nefret ettim
daha önce de yazdım bunu,şunu çok sordum
neden,neden, neden bu durumu 3 hafta önce değil de yeni öğrendim diye
nişanlı bile olsam sevgili olmayı geçtim
direkt çeker giderdim
kalıyorsam, çevreme karşı acınacak insan konumuna düşmemek için
eski saygınlığımı kaybetmemek için
zaten kimse bilmiyor durumu nereye kadar gizlenir onu da bilmiyorum
ama insanların acıyarak baktığı insan olmak için hazır değilim daha

Çok zor bir karar ,sabah okudum konunuzu ama yorum yazamadım.
Herşeyi tek tek sıraladım da galiba çekip gitmek düşüyor size..
Adam 4 yıllık bir sevgisiliyle yattıktan sadece 15 gün sonra başka bir kadınla tanışıp iki ay sonra da onunla evlenme kararı alacabilecek kapasitede bir insan.
ve bence kadının hamile kalma ihtimalini de biliyorduyani 4 yıllık bir ilişki ilk cinsel temasları değildir bence.
hangi ilişki hangi yolla gebelikle sonuçlanır biliyordur.
belki kadın adamı kaybetmemek için böyle bir gebelik planladı belki eşiniz sıkıldı ve kadını aniden bıraktı vs vs..
ama emin olduğum şu ki eski sevgilinin hamile olduğunu çok önce öğrendi ve bence buna rağmen sizinle evlendi.
bu kadar dolambaçlı yollara giren bir adamla hayatımı devam ettirmezdim.
hamile bir kadına ben evlendim beni rahat bırak diyen bir adamlada devam ettirmezdim.
o çocuk ondan veya değil ama bu adam sizinle bu kadar kısa sürede büyük aşkından değilde belki de geçmişini temizlemek için evlenmiş bence..
ne kadar zor durumda olduğunuzun farkındayım ama inanın herşey insanlar için sizin de sınavınız buymuş demek ki..?
bizim de başımıza gelebilirdi siz çabuk karar vermekle yapmışınız hatayı,hata da bizler için..
bence yolverin bu adama,evli kalsanız bile hiçbirşey eskisi gibi olmayacak..
kandırmış sizi,muhtemelen arınmak için..

Kusura bakmayın ama sizin hatanız böyle kişiliksiz bi adamı kabullenmek olmuş zaten...
Adam size resmen seçenek sunuyor yalnış okumadıysam diyorki;evlenme teklifi ediyor siz evet derseniz diğeriyle herşeyi bitireceğini söylüyor...
Ve siz böyle bi adama nasıl bir güvenle nasıl bir içgüdüyle kanıyorsunuz ben hala onu çözmüş değilim affınıza sığınıorum lütfen kızmayın...
Bana birisi gelip böyle bişi söylese tekmeyi basarım..
Bu arada neden 3 hafta önce öğrenmedim demişsiniz...
Bence bu olayı başından zaten öğrenmişsiniz adam size açık açık sunmuş sen olmassan onu bırakmıcam diye...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…