Matahari'nin diyet günlüğü...

Kolay gelsin :)

sarimsakli caydan bahs etmissin
ne gibi bir fonksiyonu var nasil bir cay bu yazarmisin ...
Canım netten buldum bende bu şekilde açıklaması var

Küçük bir taze zencefili soyulur, 2 fincan kadar suyla birlikte kaynatılır.Yakaşık 6 dakika kaynatıldıktan sonra da içine 2 diş ezilmiş sarmısak, 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu eklenir ve iyice karıştırılır.
Çayın soğumasını bekledikten sonra süzülüp ve soğuk olarak içilir.
Barsakların iyi çalışmasını sağlayan çay, vücuttaki yağları yakmada da etkili.

Yalnız ben şöyle yapıyorum bi kaç kök zencefili kaynatıyorum 5dk kadar son bi dk kala sarımsağı atıyorum bi dk kaynatıyorum özü çıkması için(Ender Saraç öyle demişti de:) sonra içine biraz limon sıkıp sıcak sıcak içiyorum. TVde ender saraç da bu tarifi vermişti ne kadar sıcak içebilirseniz o kadar iyi diyordu.
Benim üç gün oldu sanırım bana baya faydası oldu tuvalete rahat çıkabiliyorum

Ben 57 kiloyum ama sabahları 56ya doğru yöneliyorum :kedi:
Benim göbek bölgemde sorun var basenlerimde yok ama göbek fırlıyo önden ohaoldumsmile

Benim boyum 1,56 olduğum için 46 olsam çok iyi olacak eskiden o kilolardayken kendimi çok iyi hissediyordum.

ınceltici yağlardan bende kullanıyordum bi ara ama bıraktım yarın başlıcam.Bende Almanya'dan gelen bi yağ karışımı var bir sürü bitki özüyle hazırlanmış ve kullandığım zaman gerçekten farketmişti.Yarın tekrar başlıcam cnm bide lahana yağı kullandım bi ara o da iyiydi fakat biberiye kullanmadım bu yağ bitince bide biberiye yağını denicem bakalım.

Ben pirinç lapası diyetini yapmıştım ödem atıyo gerçekten benim büyük tuvaletimde yeşilimsi bi sıvı gelmişti. Sanırım ondan olmuştu bide bir gün yapmama rağmen bi kilo eksik çıkmıştım. Haftaya istersen bi diyete başlayalım birlikte benim 1800kalorilik diyetim var çok sağlıklı fakat bir sürü o yemekleri hazırlamak zor geliyor benneyaptımki

sen nefsit diyetini nasıl yaptın ve kaç kilo verdin yada ben onumu yapsam yoksa başka diyet varsa birlikte yapabiliriz ayy kafam karıştı ne soru sordum amaa kafamçokkarıştı

Aklıma ne geldiii aslında ben yarından itibaren şu diyete başlasam iyi olcak sabah normal kahvaltı öğlen nesfit akşam çorba ve salataa buda bana baya kilo verdiriyorr :teytey:

Merhaba günlükcan ve sevgili arkadaşlarım bayanssulusmile

Bu sabah yediklerim
Bir dilim ekmek,beş adet zeytin ve kibrit kutusu kadar peynir bide, kuzu kulağı otukaydirigubbakcemile3
Şimdi de zencefilli sarımsaklı çayımı içiyorum :içelim:
Bugünden itibaren öğlen k-flakes yicem akşamda çorba içicem
Arkadaşıma gidecektim bugün ama bişeyler ikram etcek diye gitmekten korkuyorum eyvahedigeldismile
Neyse ben yinede arayıp bir konuşayım biraz sonra
Dün katı meyve sıkacağı aldık artık araöğünde kendi sıktığım meyve suyumu içicem(içine yağ yakıcı özelliği olan salatalık gibi sebzeler atıcam)

Bide beşibir yerde çayımdan içerim az sonra bu bitince

Kızlar dünde ondan önceki günde acayip abarttım yediklerimi ama bu sabah yine 56 gösterdi bence bu zencefilli çaydan kaynaklanan bişey yoksa önceden yesem onları hemen kiloyu geri alırdım...

Tabi artık kilo verdirme etkisinide görelim ama dii mi boshayallersmile

canım ben nesfit sabah,öğlen ve akşam olarak yedim,tabi yağsız süt ile bereber..içine ruşeyn tozu aldım aktardan.bir çay kaşığı da ruşeyn tozu nesfitin içine.aralarda yoğurt ,cacık,ayran yada salatalık birde elma olarak tükettim.kahve çeşitlerini ve çayı bıraktım.4 beyazdanda uzağım,şeker,tuz ,margarin ve un...ekmeğin tadını unuttum desem yalan olmaz...pazartesi salı lapa diyeti yapıcam.ama diğer günleri halen araştırıyorum...karar verince yazarım sanada...haberleşiriz canım kaydirigubbakcemile5

Tamam tatlım diğer günler ne yapacağına karar verince bana da haber verirsen çok sevinirim opuyorumnanaktan

ruşeyn tozu gerçekten işe yaradımı peki bilmiyorumkismile

iyi akşamlar canım ruşeyn tozu tok tutuyor... bende işe yaradı canım..yaramasa devam etmezdim canım.henüz araşırıyorum karar verdimmi sana yazıcam canım kaydirigubbakcemile5

Bi kaç gündür yazamadım bugün yediklerimi yazacağım

Sabah kahvaltıda bi dilim ekmek bi haşlanmış yumurta, birazcık peynir üç dilim kadar domates,zeytin yedim çayıma az şeker kattım...
Zencefilli çayımı içtim:içelim: ve iki zeytinin çekirdeğini yuttum
Öğlen yani az önce de bi tabak çorba ile üç adet labada dolması yedim...

Okula giderkende k-flakes yemeyi düşünüyorum...

Yani akşam yemeği olarak yicem onu da sabahları tartı artık 56 göstertiyooooooo :lepi:

Merhaba canım diyetinde başarılar dilerim. zeytin çekirdeğinden bahsetmişsin ne işe yarıyor acaba... mide rahatsızlığında kullanıldığını duymuştum da nasıl bi etkisi var...

Merhaba canım diyetinde başarılar dilerim. zeytin çekirdeğinden bahsetmişsin ne işe yarıyor acaba... mide rahatsızlığında kullanıldığını duymuştum da nasıl bi etkisi var...

Canım aslında zeytin çekirdeğinin faydaları çok fazla fakat benim bi tanıdığım sadece zeytin çekirdeği yutarak bir ayda 3 kilo verdi. Göbek yağlarını erittiğini duymuş ve denemiş.Bende deniyorum.Ayrıca mide özsuyu zeytin çekirdeğini çok rahat ve kısa sürede eriterek zeytin yağı gibi bir maddeye çeviriyormuş.Basura mide yanmalarına gastrite herşeye iyi geldiğini söylüyorlar.
Not: Yalnız zeytin meyvesini çiğneyip çekirdeğini yutun zira meyveyi olduğu gibi yutarsanız mide zeytinin dışındaki ince zarı eritemiyor ve olduğu gibi dışarı atmaya çalışıyor. Ve size hiç bir yararı olmaz.

Gelelim bugünün devamına
Okula giderken hiçbişey yemedim gelince bi tane bimde küçük meyveli yoğurt satılıyor dostino ondan yedim sonra teyzeme çıktım ananas yedim çok küçük parça kek yedim (bi lokmacık :çok üzgünüm:)

Az sonra da zencefilli çayımı içicem
Neskafe krizim tuttuğunda artık içine hazır krema koymuyorum çok kalorili olduğunu duydum,yarım yağlı süt döküyorum biraz içine öyle içiyorum :içelim:

canım ben bu haftada nesfit diyeti yapıcam..önümüzdeki pazartesi ve salı pirinç lapası yapıcam çarşambadan pazarada sebze diyeti yapıcam...örneğin semiz otu yapraklarını ayıklayıp üzerine sarımsaklı yoğurt eklicem bir öğün onu yicem..az haşlanmış tazefasülyeyi limonlayıp yicem.mesela ıspanağı haşlayıp onuda sarımsaklı yoğurtla yicem..böyle düşünüyorum sebze diyetini,pişirmeden yada az pişmiş.içinde yine tuz ve yağ olmucak..akşamlarıda sadece marul roka maydonoz tere gibi yeşillikleri salata yapıp hafif limonlayıp yicem.gene 6 dan sonra bir meyve yada yoğurt olmadı bir kase cacıkla akşamı kapatıcam..

katılmak istersen önümüzdeki pazartesiden itibaren beraber başlarız listemi de istersen paylaşırım seninle..

Teşekkürler tatlım.Bende denemeyi düşünüyorum:)zemuszemus
opuyorumnanaktan
katılmak istersen önümüzdeki pazartesiden itibaren beraber başlarız listemi de istersen paylaşırım seninle..

Tamam cnm o zaman haftaya birlikte başlayalım,sebze diyetide hoşuma gitti.Hem bu pirinç lapasını bende yapmak istiyordum cesaret edemiyordum birlikte yaparsak daha iyi olur bence senden destek almış olurum olumunekankayizsmile

Ben bugün ne yedim gelmişken onlarıda yazayım süprizzzzz

Sabah iki adet krep(unun iki katı kepek kullanarak çok az yağla yaptım bi krepe bi çay kaşığı zeytin yağı anca döktüm o şekilde pişirdim) yanında domates 4zeytin(ikisinin çekirdeğini yuttumbilmiyorumkismile) yarım kibrit kutusu kadar peynirle yedim. Az şekerli çay içtim.

Göbeğime inceltici yağımı sürdüm streç filmle kapladım.
Şimdi zencefilli çayımı içerken de siteye yazayım diye geldim.

Yaa annem bu sabah arkadaşlarıyla Antalya'ya gezmeye gitti de ben hazırladım kahvaltıyı falan ev hanımı olmak ne kadan zormuşohaoldumsmile.Kahvaltıyı topladım,yemeği yaptım, mutfağı süpürdüm şimdi odamı temizlicem toplıcam. Ondan önce saç maskemi yaptım kafama onu sürcem streç filmle sarcam onu da. Sonra ders çalışcam...

Yok yok ben evl hanımı olmak istemiyorum bide çocuk olsa nolur halim ayy düşünemiom hayat ne kadannn zorrr boshayallersmile

Başka ne yedim yazayım
Öğlen üç kaşık kadar barbunya yemeği yedim
sonra neskafe, meyvesuyu,diyet kola içtim yanında leblebi yedim derken akşam karnım acıkmadı yemek yemedim
zencefilli çayımı içtim tekrardan
şimdi süt içiyorum:içelim:

tatlım inceltici yağ dediğin ne öğrenebilirmiyim

Canım inceltici yağı teyzemin arkadaşı Almanya'dan getirdi.
Bunun içinde bitki özleri olduğunu söyledi.
Aslına bakarsan içinde biberiye yağı lahana yağı zeytin yağı gibi sıkılaştırıcı yağlar bulunuyormuş.
Zaten bu yağ bittiğinde bende böyle bi kaç yağı karıştırarak uygulamayı düşünüyorum.
Hepsinin de espirisi şu yani streç filmle sarıldığı için terlemeyi sağlamak. boshayallersmile

Geçelim bugüneee:lepi:

Sabah tartıldığımda 55 kiloyu gördüm sonundaa :sm_cool:
Bu da beni öyle gaza getirdiki annecimin sabah kendi elleriyle hamurunu açıp yaptığı gözlemeyi yağlatmadım yarısını yedim sadece bu benim için çok büyük bişey a.s

Zaten gözleme büyük değildi bayanssulusmile
Eee doymadığım için kepekli unla dün yaptığım krepimin yarısınıda yedim... domatesleee cokacimcoook

Sonra yağımı sürüp belime,yürüyüşe çıktım burda A-101 market biraz bize uzakta oraya kadar gittim Seda Sayanın kozmetik ürünlerinin indirime gireceğini duymuştum bugün üşenmedim gittim aldım.
Ondan bundan al derken 18 TL yi bırakıp geldim ohaoldumsmile
Toplam yarım saat yürüyüş yapmış oldum.
Şimdi zencefilli çayımı içiyorum :içelim:

Şimdi 56ya doğru göstersede (kahvaltı yaptığım için) sabah 55i gördüm ya seviniyom işte:kedi:

Ara öğün olaraktan şimdi bi adet keçiboynuzu yedim.
Tok tuttuğu söleniyordu bakalım doğru muymuş guclubacismile

sağol tatlım cevabın için..burda aktara lahana yağını sordum yokmuş olsaydı hemen alıcaktım ama malesef..acaba biberiye yağı mı alsam:uhm:

bu arada tebrik ederim canımm bu fazlalıklar bize ne der ki zatenolumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…