Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
..
Paylaştığın için çok teşekkürler. Burada doğal yoldan deneyenler de var ben de onlardanım. Ama şu O+4 işine kafam takıldı. Bilimsel olarak ovulasyondan bi gün sonra gebelik ihtimali bitiyor. Bence senin o günleri değerlendirdiğin aya denk gelmesi şansa olmuş. Ama tabi her gün ilişkiye devam edebilen etsin, ne mutlu:)
Sana sağlıklı bi hamilelik diliyorum Allah üçünü de sana bağşlasın :)

Yok her gün bizde de olmuyor yapabilene bravo yapamayana da Allah güç kuvvet versin her gün yapabilsinn

nice nice mutlu sağlıklı yasları olsun annesi de görsün. dogum gunu kutlu olsun

Merhaba,

Aslina ben eksik bilgi verdim galiba. Ovulasyon gunu demeyelim ona, ovulasyon testinde pozitif cizgi aldiginiz gun diyelim. Bu SPEM plani sunu soyluyor; ovulasyon testinde pozitif cizgi cikan gun ovulasyon olacagi anlamina gelmez. Ovulasyon bazi durumlarda 3-4 gun sonra bile gerceklesebilir. O yuzden:

Ovulasyon testinde cizgi cikan gun (O)
O+1
O+2
O+3 (bos geciyor)
O+4

Cift cizgi almadan onceki zaman diliminde iki gunde bir. Ama ben tahmini olarak biluyordum ovulasyon testinin pozitide donecegi gunu, o yuzden bir gun oncede denedik.

Vallaha ben hamile kaldigimdan beri esimle yakinlasmadim. Mide bulantisi, yorgunluk, kabizlik, ates basmasi, el ayak sismesi...son bir kac gundur daha iyi hissediyorum kendimi ama bu seferde tehlike olmasin diye kafama takiliyor. Biliyorum bir tehlikesi yok bilinen, gecen hamileliklerimde de belirli bir aya kadar devam etmisti cinsel hayatimiz ancak bu sefer biraz korkuyorum. Dusuk yuzunden herhalde...

beni aydinlatin secde derken ? pozisyon mu?

Evet ben ovulasyon testini denedim. Benim de mesela bi gün eşit iki çizgi, iki gün de pik oldu. Nerden baksan 3gün koyu kaldı. Bazı kişilerin de hemen ertesi güne silikleşiyor. Aynı kişinin aydan aya fark da edebiliyor. Şimdi demek istediğini anladım :)

Yok her gün bizde de olmuyor yapabilene bravo yapamayana da Allah güç kuvvet versin her gün yapabilsinn
Bizde de olmuyor. Benim bugün yumurtlamam oldu. Ama bugün için planım yok Dünki spermler hayattadır diye düşünüyorum. Zaten eşim kişisinin yumurtlama günümden haberi yok. Doğaçlama bişeyler gelişirse ne ala

Haberi olmaması daha iyi bu defa o da sarar sana hani bebek diye :)) 3 güne kadar yaşıyorlarmış 5i gören de varmış.. benim de doğurgan dönem lakin adetten itibaren 1 kir pas çalışması mevcut

Haberi olmaması daha iyi bu defa o da sarar sana hani bebek diye :)) 3 güne kadar yaşıyorlarmış 5i gören de varmış.. benim de doğurgan dönem lakin adetten itibaren 1 kir pas çalışması mevcut
Ben de 2-3 gün ömür biçiyorum tohumlara. 5 gün fazla fantastik geliyor kulağıma, ahh keşke ne güzel iki kereyle 10 gün rahat olurduk o zaman

Dün gece ya da sabah çatladı, spermler de tam o ara yola çıktı,ee yerçekimine olabildiğince meydan okuyup bi kısmı benimleyken uyudum. Daha ne yani? Tamam beş gün yaşamasınlar eyvallah zor olabilir anlarım ama,ertesi günü bari görsünler. Ben de yoruldum yani kırılıyorum artk
bizim de adet sonrası tek olmştu,olsun. Daha iyi işte yumurtlama zamanı patlama yaşarsınız iki gün öncesi bi de o gün oldu mu tamamdır. Yani inşallah

Son düzenleme:
İnşallah yaşasınlar yarına:))
Benim de sağdan sağdan başladı gibi büyüyolar yumoşlar haydi hayırlısı ☺

Armin

Evet, secdeye varmis bir insan dusun. Ancak poposunu yukari dikmis olsun. Yani popo yukarida, yuzun secdede gibi. Bir nevi yoga pozisyonu gibi de. O sekilde en az 15 dakika beklemeni tavsiye ederim. Bazen yarim saat bekledigim de olmustu. En guzel tarafi da yatak carsaflari/havlu kuru kaliyor goreceli olarak.

Bu pozisyonda dogru duzgun bekleyebilmek icin de iliski esnasinda hangi pozisyonda olursaniz olun sonrlara dogru esinin arkaya gecmesi lazim. Arkadayken bosalma gerceklesin, disari cikinca da sen o sekilde yavasca yuzunu yataga koyar, poponu dikersin. Ayagi havaya dikmek, poponun altina yastik koymak falan hepsi hikaye. Bunu deneyin.

Düşük olan kişilerde doktorlarda yasakliyormus diye duydum, valla beklesinler 9 ay, bir bebek kolay bulunmuyor, Allah ömür verdigince koca hayat bizim, bu arada hayirli olsun, Allah tamamina erdirsin

Benim dün anlattığn gibi oldu. Ama ben o şekilde beklemedim kalktım yani. Bence de spermlerin en derine gittiği durum bu oluyor. Hayırlısı bakalım :)

Benim dün anlattığn gibi oldu. Ama ben o şekilde beklemedim kalktım yani. Bence de spermlerin en derine gittiği durum bu oluyor. Hayırlısı bakalım :)

Iste bir dahaki sefer o sekilde kaliver bir sure. 10-15 dakika suruyormus spermlerin ulasmasi rahime. Bu sekilde isi hizlandirmis, sansini artirmis oluyorsun :)

Iste bir dahaki sefer o sekilde kaliver bir sure. 10-15 dakika suruyormus spermlerin ulasmasi rahime. Bu sekilde isi hizlandirmis, sansini artirmis oluyorsun :)
Evet haklısın. Bizimle deneyimlerini paylaştığın için teşekkür ederiz. Umarım yakında hepimiz hamileler kervanına katılır bikaç hafta gerinden geliriz,bilgi paylaşımına devam ederiz :)

ben de oyle anladim ama sonra baska biseyin terimimi diye takildim dı bir gun arayla zor deniyoruz 6 gün hergun sartlari bir zorlayalim bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…