- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi panic_attack
-
- #5.041
Ne verdi bilmiyorum ama o yoksa muadili bir şey vardır onu alıp vurdurmak daha iyi değil mi çatlamasını beklemektense..Üzülecek hiç bişey yok, tek yumurta ile opuya giren benim gibi burda bir sürü arkadaş var, ve transfer aşamasına bile gelemeyen o yumurtalar elinde patlayanlar var. Çok güzel 5.gün iki tane embriyon var çok şükür. Üzülecek hiç bişey yok, çok yumurta olması hepsinin olacağı anlamına gelmiyor, çoğunda da 1-2 tane kalıyor. Hayırlı olsun tedavin bebeklerin sana tutunur inşallah. Üzülme dua et herşey yolunda.
Evet klomen kullandım bu ay 4 tane. Cuma günü 14 mm 'di. Salı günü için catlatma iğnesi verdi ama iğne piyasa da yok, kendiliğinden çatlar inşallah.
Merhabamerhaba herkese benim de çarşamba 10 adet yumurtam toplandı.tahlil sonuçlarına göre bu ay transfer olmayacaktı zaten.8 i döllendi 7 si 3. güne gitti merkezden 5. güne beklemek istiyoruz dediler bugün aradılar ve iki tane beşinci güne gitmiş sadece iki.o kadar üzüldüm ki anlatamam.diğer 5 i geriden geliyormuş yarın arayacağız dediler ama o 5 tanesinin durumunu ben sordum.onlarla ilgili bir bilgi verilmemişti en başta.o kadar üzüldüm ki kızlar anlatamam.şimdi ne olacak ne yapacağım taze transferde değil ve çok az embriyom kaldı.keşke hiç 5. gün beklemese miydi daha mı iyi olurdu o kadar üzüldüm ki bu süreçte şimdi de bir bilinmezin içindeyim allah yardımcımız olsun hepimizin
Herşeyin iyi geçmesine sevindim. Bu kadar ilgi alaka embriyoya da cazip gelecek. AA hayat ne güzel bir şeymiş, ben yaşamayı seçiyorum dememesi için tek bir neden yok şu an. Bir aydır, orada eksi bilmem kaç derecede donduk ne arayan vardı ne soran. Yaşamak öyle mi, 5 konunun uzmanı kişi, anne, baba orada uğraşıyor, embriyonun keyfini bekliyor :)Kızlar, kader arkadaşlarım, yoldaşlar, Romalılar!
Hepinize güzel dilekleri, duaları, enerjileri için çok teşekkür ederim.
Yeni çıktık merkezden, uslu uslu çorbacıya doğru gidiyoruz çok acıktım çünkü :)
Her şey harika gitti. Bebem çözüldükten sonra da hiçbir kayba uğramamış.
1 litre suyla kıvama geldim :) Heyecandan ölüyordum.
Uzay üssü gibi bölümde 5 kişi vardı tepemde. Biri ultrasonla karnıma bastırıyo, ben işememek için kendimi kasıyorum vs derken nokta atışı için embriyologla doktorumun cebelleşmesine gülesim geldi orda bi gevşedim. Dedim "işlem sırasında altına yapan oldu mu diye soracam ama altımız da yok ki." "oluyo tabi olmaz mı" dedi. :))
Yerleştirdikten sonra ultrasonu bana çevirdiler. Kımıl kımıl bişi gördüm. Bi tuhaf oldum. Doktorceğzim yanımdan hiç ayrılmadı. Odaya alındıktan sonra yarım saat uzandım sonra wc. Müstecep bey yine geldi odaya. Tutacak dedi bana ikinci protokolü boşuna sorma. :)) Tutmasa bile ikinciyi de kendisiyle deneyeceğim. Bugünkü heyecanı, uğraşısı, sürekli ilgilenmesi beni çok mutlu etti. Embriyonun fotoğrafını verdi. Kan sulandırıcı iğne ve kabız olmamam için bi şurup ekledi. "14 Haziran'da pozitifi, kova burcu bebeğini bekliyorum" dedi gitti. :)) Müstecep bey tam çıktı, aydındaki doktorum aradı. Aşırı ilgi ve pozitiflikten duygu seli yaşadım, saldım en sonunda kendimi. Şu an normalim. Evet nerde kalmıştık?
Elinde 5. Gün embriyoları varken insan çok da yıpranmamalı bence. Ayrıca hamile kalmak yolun başı,hamile kaldıktan sonra, önünde upuzun bir yol olacak. Bu nedenle kendini erkenden yıpratmanın doğru bir şey olduğunu sanmıyorum. lazım olursa orada kullanmak için erkenden tüketmemek lazım krediyi :)inşallah orası öyle ama insan çok yıpranıyor canım
Bende de olmuştu progestan fitile bağlıyordum. Çünkü yan etkilerinde kas ağrısı da var. Bir de opu şikayetleri de bazen devam ediyor. hep taze transfer olunca ağrılar da birbirine karışıyordu bende. Sende dondurulmuş olduğu için, umarım bebeler derine, daha derine kazalım derken böyle ağrılar, sızılar yaşatıyordur sana :)Başından transfer geçen arkidişlerim bugün 3.günüm iki gündür kasığımda bacağımı düz uzattığımda yanma mı desem bi çekilme mi desem bişiler var aslında bu transferimde hiç belirti falan aramicam kendimi dinlemicem dedim ama olmuyyoo pffff
çok güzel yazmışsın umut dolu benim en ihtiyacım olan şey teşekkür ederim.önemli olan gelişimini rahimde sürdürmesi ve bebeklerimizin sağlıkla bize gelmesi.inşallah güzel haberler alalım herkesin bol bol bebekleri olsun.artık bebek bakmak çok zor uykusuzluk postları fln yazalımMerhaba
Haklı olarak daha çok 5. Gün embriyosu oluşsun istiyoruz hepimiz. Ama sonuçta bir kaliteli ve sıkıca tutunacak embriyoya ihtiyacımız var aslında. Transferden sonra bebeğin sıkıca tutunursa aslında diğerlerinin olup olmamasının bir anlamı yok.
Sonuçta şu an 5. Güne gelenler gelişimi yavaşlayanlara göre daha dayanıklı. Hepsi 3. Günde dondurulsa sayıca çok embriyo olabilirdi ama transfer aşasında da gelişimi yavaş olan transfer edilse ve rahimde de aynı performansı gösterse gelişimi dursa ne olacaktı. 5. Güne gitme isteği aslında daha iyisini bulma isteğinden geliyor. Tabiki tüm 5. Gün embriyoları tutunur, 3. Gün embriyoları kötüdür diye bir anlam çıkamaz bundan. Ama daha iyi gelişim gösterenler şu an belirlenmiş oldu senin için.Günün sonunda elde iki kaliteli embriyo varsa bence sorun edecek bir şey yok.
Keşke her zaman 5. Güne gidebilse ama o da yeterli değil. Bana iyi kalite 5. Gün embriyosu transfer edildi iki kere.. ama tutundu mu hayır. Biraz hayata gelmeye hevesli, dirençli embriyolarımız olması lazım galiba. 3 e 5 e bakmadan sıkıca tutunsunlar :)))Keşke benimki de 5 e gitse ...
Bir sonraki ay mı yapılacak transfer ?çok güzel yazmışsın umut dolu benim en ihtiyacım olan şey teşekkür ederim.önemli olan gelişimini rahimde sürdürmesi ve bebeklerimizin sağlıkla bize gelmesi.inşallah güzel haberler alalım herkesin bol bol bebekleri olsun.artık bebek bakmak çok zor uykusuzluk postları fln yazalım
ayın 12 si gibi regl tarihim regl olunca aramam söylendi.ben de bilmiyorum.okuduklarımda 2. reglde olmuş ama bakalım ne olacakBir sonraki ay mı yapılacak transfer ?
Bir adet dönemi dinlenmiş olacaksın bu durumda. Umarım tedavinin kalanı da iyi geçer ve hamilelik haberi alırsınayın 12 si gibi regl tarihim regl olunca aramam söylendi.ben de bilmiyorum.okuduklarımda 2. reglde olmuş ama bakalım ne olacak
nasıl yani piyasa da yok hey allahim sansa bak ne ki adı ? gelince igneleri bulmakta sıkıntı yasamam insallahhavuc suyu icsen ya?
Ne verdi bilmiyorum ama o yoksa muadili bir şey vardır onu alıp vurdurmak daha iyi değil mi çatlamasını beklemektense..
Başından transfer geçen arkidişlerim bugün 3.günüm iki gündür kasığımda bacağımı düz uzattığımda yanma mı desem bi çekilme mi desem bişiler var aslında bu transferimde hiç belirti falan aramicam kendimi dinlemicem dedim ama olmuyyoo pffff
Çok enteresan depolardan falan temin edemiyorlar mı acaba? Kendi çatlar elbette ama yine de ilaçla zamanlama biraz daha net olurdu güzel olurduValla yok, istanbulda değilim, ege deyim. Belki 20 eczaneye sordum, onu geçtim bölge ilaç ecza depolarında bile yok. Ve anladim ki, burda kısırlık problemi yok. Ve güneşten aldıkları d vitamini yedikleri zeytinyağı ise yarıyor :)
Pregnyl verdi muadili de olsa olur, otriville falan dedim ama yok hiçbir muadili yok, korkarım ki burda klomen gonalf falan sorsam o da yoktur :) burda infertilite yok anladim ben :)
inşallah gelirler canım çok teşekkür ederim.aret kamarda yaptım istanbul tüp bebek merkezi.progesteron yüksekti benim o yüzden taze transfer olmadı.31 yaşındayım amh fln her şey normal.eşimde sorun vardı bizim o yüzden sanki tüp bebekten çok ümitliydim.inşalah hepimizin güzel haberleri olsun
Valla yok, istanbulda değilim, ege deyim. Belki 20 eczaneye sordum, onu geçtim bölge ilaç ecza depolarında bile yok. Ve anladim ki, burda kısırlık problemi yok. Ve güneşten aldıkları d vitamini yedikleri zeytinyağı ise yarıyor :)
Pregnyl verdi muadili de olsa olur, otriville falan dedim ama yok hiçbir muadili yok, korkarım ki burda klomen gonalf falan sorsam o da yoktur :) burda infertilite yok anladim ben :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?