Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ne verdi bilmiyorum ama o yoksa muadili bir şey vardır onu alıp vurdurmak daha iyi değil mi çatlamasını beklemektense..

Merhaba
Haklı olarak daha çok 5. Gün embriyosu oluşsun istiyoruz hepimiz. Ama sonuçta bir kaliteli ve sıkıca tutunacak embriyoya ihtiyacımız var aslında. Transferden sonra bebeğin sıkıca tutunursa aslında diğerlerinin olup olmamasının bir anlamı yok.
Sonuçta şu an 5. Güne gelenler gelişimi yavaşlayanlara göre daha dayanıklı. Hepsi 3. Günde dondurulsa sayıca çok embriyo olabilirdi ama transfer aşasında da gelişimi yavaş olan transfer edilse ve rahimde de aynı performansı gösterse gelişimi dursa ne olacaktı. 5. Güne gitme isteği aslında daha iyisini bulma isteğinden geliyor. Tabiki tüm 5. Gün embriyoları tutunur, 3. Gün embriyoları kötüdür diye bir anlam çıkamaz bundan. Ama daha iyi gelişim gösterenler şu an belirlenmiş oldu senin için.Günün sonunda elde iki kaliteli embriyo varsa bence sorun edecek bir şey yok.

Herşeyin iyi geçmesine sevindim. Bu kadar ilgi alaka embriyoya da cazip gelecek. AA hayat ne güzel bir şeymiş, ben yaşamayı seçiyorum dememesi için tek bir neden yok şu an. Bir aydır, orada eksi bilmem kaç derecede donduk ne arayan vardı ne soran. Yaşamak öyle mi, 5 konunun uzmanı kişi, anne, baba orada uğraşıyor, embriyonun keyfini bekliyor :)
Yurtdışında gruplarda transfer sonrası mc donalds patatesi yeme ritüeli var. Pozitif alan da oluyormuş. Bir arkadaş paylaşmıştı. Biz de her transfer sonrası yiyoruz :)

inşallah orası öyle ama insan çok yıpranıyor canım
Elinde 5. Gün embriyoları varken insan çok da yıpranmamalı bence. Ayrıca hamile kalmak yolun başı,hamile kaldıktan sonra, önünde upuzun bir yol olacak. Bu nedenle kendini erkenden yıpratmanın doğru bir şey olduğunu sanmıyorum. lazım olursa orada kullanmak için erkenden tüketmemek lazım krediyi :)

Bende de olmuştu progestan fitile bağlıyordum. Çünkü yan etkilerinde kas ağrısı da var. Bir de opu şikayetleri de bazen devam ediyor. hep taze transfer olunca ağrılar da birbirine karışıyordu bende. Sende dondurulmuş olduğu için, umarım bebeler derine, daha derine kazalım derken böyle ağrılar, sızılar yaşatıyordur sana :)

çok güzel yazmışsın umut dolu benim en ihtiyacım olan şey teşekkür ederim.önemli olan gelişimini rahimde sürdürmesi ve bebeklerimizin sağlıkla bize gelmesi.inşallah güzel haberler alalım herkesin bol bol bebekleri olsun.artık bebek bakmak çok zor uykusuzluk postları fln yazalım

Keşke benimki de 5 e gitse ...
Keşke her zaman 5. Güne gidebilse ama o da yeterli değil. Bana iyi kalite 5. Gün embriyosu transfer edildi iki kere.. ama tutundu mu hayır. Biraz hayata gelmeye hevesli, dirençli embriyolarımız olması lazım galiba. 3 e 5 e bakmadan sıkıca tutunsunlar :)))

Bir sonraki ay mı yapılacak transfer ?

nasıl yani piyasa da yok hey allahim sansa bak ne ki adı ? gelince igneleri bulmakta sıkıntı yasamam insallah havuc suyu icsen ya?

Valla yok, istanbulda değilim, ege deyim. Belki 20 eczaneye sordum, onu geçtim bölge ilaç ecza depolarında bile yok. Ve anladim ki, burda kısırlık problemi yok. Ve güneşten aldıkları d vitamini yedikleri zeytinyağı ise yarıyor :)

Ne verdi bilmiyorum ama o yoksa muadili bir şey vardır onu alıp vurdurmak daha iyi değil mi çatlamasını beklemektense..

Pregnyl verdi muadili de olsa olur, otriville falan dedim ama yok hiçbir muadili yok, korkarım ki burda klomen gonalf falan sorsam o da yoktur :) burda infertilite yok anladim ben :)

O değil de ben transfer olduğunu unutuyorum yav. Ani hareketlerim var. Yatağı düzelttim bi. Kurtlu gibi bi sabit duramadım. Şöyle hafif dönüp belimden bi küt sesimi aldım hatta alışkanlık. :/ Bu çocuk tutunursa kendisine üstün hizmet madalyası verecem.
2 saat uyumuşum, sıçrayarak uyandım, tuhaf tuhaf rüyalar gördüm. Rüyamda uyurken sol tarafımda bi oğlan çocuğu bana bakıyodu. Rüya içinde rüya sanki inception.
Anam kafayı tamamen yemek de nasipmiş demek ki. Aşama aşama tepe noktasına çıkıyo resmen psikolojik gerilim.
Bugün doktor dedi bana "bir takım ağrılar, pembe, kahve akıntılar normaldir. Hiçbir şey olmaması da normaldir."
"Bugün dinlen, yarından itibaren de ağır işler yapmadan, kendini çok yormadan, hayatının normal akışına devam et. Dışarı çık, eve kapanma" dedi.
2 hafta resmen kampa girenler var. Ben şimdiden sıkıldım yav.

Çok enteresan depolardan falan temin edemiyorlar mı acaba? Kendi çatlar elbette ama yine de ilaçla zamanlama biraz daha net olurdu güzel olurdu

Merhaba. Ben sizi çok iyi anlıyorum. :)

Şimdi öncelikle yaşınız genç, doktorunuz iyi, merkezinizin laboratuvarı da en iyilerden biri.

Bende 10 yumurta bekleniyordu sevindim.
Ama 3 tanesi fazla hızlı büyüyünce bu 3ü toplanacak diğerleri yetişemeyecek dendi, ben göçtüm.
Opu günü 3 tane toplanacak derken 5 tane toplandı, e haliyle tekrar sevindim.
5 yumurtanın 2si olgun çıktı, yine göçtüm.
2si de döllendi sevindim. 2si de 3.gün iyi kalitedeydi keyfim yerine geldi.
Sonra pat telefon geldi, "ikisini de 5.güne bekleteceğiz, doktorunuz öyle uygun gördü" dediler. Ben şok!
Büyük risk neticede iki tanecik embriyo için 5.gün.
Bi tanesinin 4.gün gelişimi durdu, diğer tek kalan için dediler ki "6.güne bekleteceğiz, gelişime sağlıklı devam ederse donduracağız, etmezse transferi iptal edeceğiz"
Kanım dondu. En zor gece oydu işte. 6.gün sabah olmak bilmedi.
Neticede o deli embriyo 6.günü de tamamladı, donduruldu, çözüldü ve hala iyi durumdaydı.
Ben 2 transfer ettiririm, dondurucuya 3-4 tane koydururum derken elimde tek embriyo ile kalakaldım yani :)
O kadar cebelleşti ki bu yolda minnak, tutunamasa bile gönlümün kahramanı olarak tarihte yerini alacak.

Bugün sordum doktoruma "iki embriyoyu birden 5.güne neden zorladığınızı merak ediyorum, bu nasıl kumar, ben çok şaşırdım" dedim :))
Genetik tarama yapmaya gerek olmayan hastalarda embriyonun 5. Veya 6.güne çıktığını görmek istiyorum dedi. Bir çeşit güvenlik yani şansı arttırma yöntemi dedi.
Muhtemelen senin doktorun da aynı fikirde. O yüzden takılmamaya çalış sayıya. 2 gayet iyi. Hiçbiri döllenmeyebilirdi de.

He bi de taze transfer olmadığı iyi olmuş bence. Rahim dinlendirme iyidir.

Hangi Ege gı ora? İç Ege mi?

Ben buluyodum Aydın'da.

Heee.. Ben kendi doktrorumdan alıyoduuum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…