Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Rahattım aslında bende de bi yer mor şimdi şişen yer acıyor
Sen de idrar testi yapmayı düşünüyormusın
Benim iğnelerle 12.günüm bitti, 2-3 kere acıdı ve minik morluklar oldu, ertesi güne geçti. Karnım o kadar şiş ki belki hassaslaşmıştır deri.

Senin şimdi kaç haftalık bebe,benim karnımda davul gibi
Bugün itibariyle 6 hafta 5 günlük. Günde 3 lt su içtiğim, çok da birşey yemediğim halde benim de davul gibi yav. Bol bir tulumum var başka birşey giymek istemedim kaç gündür. Midem bulanıyor diye de peynir ekmek yiyip duruyorum. Ekmek tipsizi beni şişiriyor herhalde Daha nitelikli beslenmeye geçemedim.

Kıyamam bulantın başladı demek allah kolaylık versin canım

Ben de heyecanlandım bak şimdi. Eşim de yap diyo. Yarın alayım da yapayım bi erken gebelik testi o zaman.
Ayy hadi inşallahh güzel haberle uyanalıııımm haftaya süpper başlayalııımm.. hem bu tatilden sonra pazartesi hiç hoş gelmeyecektiii

insallahhh boyle gitmez o eve gelince daha kapida basliyor benim deliliklerim neseli acar kapiyi ne kadar bozuk olursa olsun morelim, belli etmem hele onun uzgun diye uzulmussem. gece cok bozuldu dedim hey dostum yeni bir araya gelmedik biz 2 bucuk sene oldu tanimazmiyim malimi . hic teklmedi sen canını sıkma ,onun moreli bozdular bırakalim bir gun daha kafasini dinlesin. yarina biseyi kalmaz. gulme krizine girdik birlikte, haklisin dedi sarildi .durup durup guluyodu ben uyudum artik

cok erken degilmi ? catlama ignesi oldun mu sen panic bacı bence yapma 3 gun. daha bekle madem sanki bana yapican sitres oldum

Ben de oldum valla. Çatlatma iğnesi olmadım. Cesaretim olursa yaparım. Olmazsa yapmam. Öğleden sonra anca uyanırım zaten. Yarını uyku günü ilan edecem. :))

Hanımlar, güzel haberlerinizi beklemek bir yana size nasıl faydam olabilir diye düşünüyorum, vitamin kür vs. pek anlamadığım için hazırlık aşamasında yardımcı pek olamam ama galiba buranın en kıdemli (!) hamilesi olarak şunları diyebilirim : En kısa sürede hamile kalacağınıza inanın ve sanki kronometre başlamış gibi işinizi, düzeninizi, sağlığınızı neyi planlamanız gerekiyorsa rahat kafa ve rahat hareket eden bir vücuta sahipken yapın. Benim gibi nazınızı çekecek, yardımcı olacak birileri yoksa yakınınızda, enerji gerektiren işleri yapın, gideceğiniz yolculuk varsa gidin, istifleyeceğiniz yemek falan olacaksa yapın anacım.

Benim kadar trajikomik bir şansa sahip değilseniz hamile kalır kalmaz yıllardır ölü seyreden kariyerinizin coşacağı tutmaz, her uzun vadeli projenin göbeğine konmazsınız, ailenizin maddi manevi size ihtiyaç duyacağı tutmaz ve aylardır kanepede pinekleyen eşiniz bir anda ev kirleten hobiler edinmez ama siz yine de ihtimalleri düşünün ve bezdiren bir mide bulantısını eşlik ettiği gergin bir göbekle bunlara çare bulmaya çalışmayın Allahım hayatım biraz Murphy kuralları gibi ya.

Son düzenleme:
Gunlerdir geriden gelip yakalamaya calisiyorum yazılanları, ama seni okudukça dedim ki armin diğer sayfalarda coktannn kendini toparlamistir dedim, dur hele biz yazma dedim kiii öyle de oldu :))
Sperm degerleri hakkında cok bilgim yok ama benim bile cevremde sifir spermle ameliyatla toplanip baba olan var ki erkekler cok sansli bu konuda, hayatlari boyunca sperm üretmeye devam ediyor vucutlari,60 yasinda biri anne olamazken 60 yasinda bir erkek baba olabiliyor
Sizin duruma gelince bence tamamen stres ve yalnizlikla alakali eşinin yaşadığını düşünsene, kalkmis gelmis, yol yorgunluğu, bu işin stresi, görev oluşu ve en önemlisi sen yoksun yaninda,yazik sekreterle bile sen konuş demesinden kaygıları ortaya çıkıyor, test verip sonucunu beklemek o sonucta bir sorun olacagi endişesi de ayri kuzum. şunu duymuştum evet yumurta dondurmak yasak ama sperm dondurma diyebir sey var ve yasak diye duymadim hic, su şahane tr ziyaretinde tam da opu gününde degilde, seninle birlikte gidip örnek verebilir ve dondurulabilir, bir sayfada okumustum donmus spermlerimizi baska merkeze nakil ettirecegiz diye,detay bilmiyorum ama arastir istersen kuzum, Her şey çok guzel olacak ve insAllah o bahçede bebegin kucaginda oturacaksin

Kızlar canlarım toplaşın ağlamaktan yazamıyorum eşim evden işe gider gitmez eczaneye gittim erken gebelik testi normal test aldım
Yaaa geriden geliyorum yeni gördüm kuzumm, tüylerim diken diken oldu, ilerleyen sayfalara bakmadan yaziyorum kan verdin mi,

Kizlar yumurtlama gunu 2 gune bir iliski şeysine uyuyo musunuz?
Banyo yapmaktan yesillenip çimlenmiyek
Ben pik oldugunda 3 gun arka arkaya lambada denedim 2 aydir ama olmadi, bu ay gun asiri deniyorum, kasiklarim agriyor ama yarini bekliyorum lambada icin,
içim içimi yiyor yumurtluyormuyum diye ama bu ay boyle deneyecem napim

caneye de yazdim az once gece ugrastik olmadi ilk defa boyle bisi oldu. demek ki cok takiyor denizim ustune boyle olmasi daha da bozmaz insallah psikolojisini.
Bir şekilde üstesinden gelmek lazım. En iyisi yumurtla falan takip etmeden doğaçlama takılmak bence şu an. Zaten bir sonraki ay başlıyorsunuz.. bu sürede akıldan atmak iyi gelebilir.

Neden öyle bir fikre kapılmış en iyi sen bilirsin ama bir çocuğunuz varken hissetmesi de enteresan geldi bana. Ama sonuçta yanlış düşüncesini düzeltmek de sana düşüyor bu durumda :)

Bir şekilde üstesinden gelmek lazım. En iyisi yumurtla falan takip etmeden doğaçlama takılmak bence şu an. Zaten bir sonraki ay başlıyorsunuz.. bu sürede akıldan atmak iyi gelebilir.
Bu ay dedim ki gün aşırı yap, ovu yapma dedim kendime,11. Gün kasık agrim oldu, amaninnn dedim olamaz, bu kadar erken olmaz yumurtlama, kendimi yine test yaparken buldum yaaa, bunlar bitsin almayacam bende, evde ki cikolata gibi, evde oldugunu bilince aklin hep onda

Ben sizin yerinizde olsam, tedavi başlayana kadar evde bu konuda konuşmaz bakarım keyfime..

Kesinlikle öyle evde varsa yapıyorsun. Doğal denediğimiz aylarda ben almıyorum dediğin gibi. Sonuçta eczane uzak değil ama gidip alana kadar o istek geçiyor. Ama evde test olsa tüp bebek tedavisinde bile yaparım herhalde :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…