Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Doktorunuz ne güzel açıklama yapmış bana kahve çay ile bişey demedi 12 hafta demedi hiç ağrın olursa haber ver de demedi

Biliyorum her doktor ayrıntılı bilgi vermiyor. En az bi 20 dakika konuşuyoruz biz. O yüzden bilgileri aldıkça yazıyorum buraya.

delüüüüüüüü benım saclar sıyah olunca, beyazlar "bennn burdayıım heyyoooooo" dıye bagırıyo mecbur boyamalıyım yav babaanee oluyom o zaman
Benimde beyazlar fena hamilelikte en çok gerildigim husustu ilk aylar hin kınası ile az vurup hemen yıkıyorum o bile beyazları kapatiyordu kalanlarda aman deyip geciyirdum 6. Ay ile bitkiden boyaya geçtim ohhh ve dedim şükür beyazlar kapandı ben mutlu oldum
siyah benim için vazgeçilmez

kızlar merhaba biz 10 haziranda Bülent Tıraş'ta muayene olduk adetin 18.günüydü ve yumurtlama olmuştu
yumurta rezervi azalmış dedi solda basit bi kist var 23 mm sağda 4 tane yumurta var prp yöntemini önerdi prp yöntemi ile normal yolla hamile kalan 14 hastası varmış ve bize direkt tüp bebek dedi
şimdi sizlere sorularım şunlar
1. yumurta kontrolü normalde adetin 3. günü olmaz mı?
burdaki dr (Şanlıurfa ) iki aydır adetin 3.günü kontrollerde sağda 4 solda 5-6 gibi yumurta sayısından bahsediyordu ve hiç rezerv az demedi anlamadım
2. yumurta rezervini arttırmak mümkün mü? mümkünse neler yapabilirim?

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim bayağı moralimi bozdu açıkcası Bülent bey

Anladığım kadarıyla Bülent Bey'in genel tavrı öyle. Bi arkadaşım görüşmüştü kendisiyle, ağlayarak çıkmış.
Uzman değilim ama bildiğim, duyduğum hekimler rezerv tahmini için adetin 3.günü muayene ediyor. 1 yıldır doktorlarla kanka oldum, hiçbiri yumurta sayısına bakacağında adet dönemi dışında çağırmadı beni. Belki öyle denk geldiği için belki yöntemi farklı olduğu için 18.gün bakmıştır. Kafana takılanı sor kendisine. Terslerse ne yapacağına karar verirsin.
Rezervi arttırmak mümkün değil. Belli bir kapasiteyle doğuyoruz ve her ay sayı azalıyor. Ama önemli olan sayı değil, kalite. Kaliteyi arttırmak mümkün. Sağlıklı besleneceksin. Takviye ürünler kullanacaksın. Multivitamin, antioksidanlar, arı sütü polen vs.

Öyle sevindim ki... Bir süredir takip etmiyordum, sendeki gelişmeleri merak edip girdim. Ve tutmuş!! Kocaman sarılırım. Allah sağlıkla kavuştursun panic_attack :)

Erken cıkan cısgılerde tutunma cok hızlı olmus demek kı gulum ya, adete 5-6 varken gorduysen cok hızlı gıbı geldı bana. bu arada bı de halsızlık ve uykusuzluk da varsa belırtılerı tamamlıyosun kuzu

canım yanlsı anlama sende kese zaten normalden buyuk gıdıyodu baslangıcta, neden vajınal ultrasona gerek duyuyor kı anlamadım

Biz ancak o gün randevu alabildik peki takviye olarak ne önerirsin canım

Belirtiler tam senella,bir teste bakar, tabi beklemek isteyebilirsin, mesela bu ay ben bekleyeceğim geçmesini, yani insAllah, başarabilirsem

gecıkmeyı bırkac gun beklemekde fayda var gıbı gelıyor bana da, erken test yapıp da negatıfı gorunce uzuluyor ınsan ve bosverıyor, oysakı belkı de o sırada hamıle ve gec tutunma falan var, beklemelı bıraz daha , senı tutarız test yapmadan once sen de bekle :)

Bu ne ya? Turk insaninin cahilligi ve cinsellik ile imtihani...Bir Haydar Dumen yetmiyor bu ulkeye, kisi basina bir tane Haydar dusmesi lazim.

kesınlıkle psıkolojık problemlerı var, bence cınsellıkle ılgılı sorunu yok cunku zaten daha once ılıskı falan yasamıs, bu adamdan hamıle kalmaya calısıp kalmadıysa, karsısındakıne de baskı yapıp evlenmeden olmaz bak belkıde hamıleyım demek ıcın oyun oynuyor kafasında belkıde artık kımseye guvenemıyorum. oyle farklı zıhnıyette ılıskıler var kı, kendısını terkedenı karnındakı cocukla tutabılecegını sanan kısıler var ve dusunmuyorlar kı o adam sana gelene kadar karısından da cocugu var kıyamasa zaten o cocuga kıyamaz. degısık ısler vesselam

Bir de sunlara bak. Bu Haydar Dumen'e Nobel Sabir Odul'u vermek lazim:

O degıl de, bu sayfaya sırf absurdluk olsun dıye soru soranlar var, ben gazetenın bunu gercek dıye yayınlamasına hayret edıyorum. lısedeyken bız de boyle salk sacma sorular hazırlamıstık gondermek ıcın. yanı bunlar gercek olamaz, vajınaya kacan sınegı nerden gordun, corabı oraya nasıl soktun, lambadada peruk takacagına dogan cocuga peruk takarsın olur bıter yanı abuk sabuk ısler

InsAllah kuzum ya, benim takvim 27 si gösteriyor, biraz önce aklimdan çaktırmadan wc ye gidip test yapsammi diye geçti,10 gun kalaaa

canım dur ya o 10 gun kala degıl 10 gun geçeydi, yanlıs hatırlamıssın (elınde bolca test var sanırım :) :) :) :) :) :) )

canım yanlsı anlama sende kese zaten normalden buyuk gıdıyodu baslangıcta, neden vajınal ultrasona gerek duyuyor kı anlamadım
Bi hafta önce karından keseyi görmüştük. Bu hafta kalp atışı için gittiğimde hiçbişey görünmedi. Bebeği bırak kese bile yoktu. O sırada çok gazım olduğu içinmiş. Vajinal bakılmak zorunda kalındı. Hiçbi zararı yok. Tabi çekinebilir insanlar bişey diyemem, hamilelik kolay elde edilmiyor :)

Biz ancak o gün randevu alabildik peki takviye olarak ne önerirsin canım

Astalife
Venatura Coenzim Q10
Pregnacare Her Him Multivitamin
D vitamini eksiğin varsa Venatura vit d+k2 damla

Kahvaltıdan sonra karı koca birer adet Pregnacare him her multivitamin. Pembeyi sen, siyahı eşin yutacak.
+Bir adet Venatura koenzim q10 tablet içeceen. Eşin de kullanabilir isterse.

Akşam yemeğinden sonra astalife'tan bir adet astaksantin kapsülü bir adet omega 3 kapsülü içeceen. Bunu da eşin kullanabilir ama çok masraflı olur pahalı çünkü.

Astalife'ı lifeecza adlı siteden, diğerlerini n11den alıyordum.

Biz pregnacare ve venatura koenzim q10'u eşimle birlikte kullanıyorduk. Astalife'ı sadece ben kullanıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…