Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
dimi bende onu diyom bu arada demin yazmayı unuttum sana diyom hazır dönem yaklaşıyor şu marjonun taktiğe bi el mi atsan..

ben son hamıle kaldıgımda yumurtlamadan 3 gun once falan baslamıstım, ovunun pık oldugu gun ve arkasından gelen 4 gunu de degerlendırmıstım ve hamıle kalabılmıstım allah tarafından. yıne oyle denıycem allah kısmet eder de bısey cıkmazsa. ovu testlerımı beklıyorum yarın gelecek, kargodalar su an. gorev bılıncıyle olunca ben de pek ıstemıyorum brılıkte olmak, adamdan soguyorum resmen :)

Kizlar kizlar Marjo bacinin taktigi neydi

ay o bendede oluyo..

kuzum benim bu ay olsun o ay yaa bu ay olmazsa söz beraber hamile kalalım :))

zuzum zaten gunu gunune tutturtamayız, bu ayda sen kalmıs ol, ben de bu ovu da kalayım, zaten aynı kalmıs oluyoruz, aramızda 10-15 gunun lafı olmaz, cıfte kırmızı cızgıyı senden gormeyı beklıyom hadı bakalım, mesela benım kurtajım olmasaydı dogum tarıhı marjonunkınden bır gun onceydı senle aynı tuttururz ınsallah bu ay canom, Senella ile Ozgur06 nınkı bızımkılerın ablaları olur artık

Maalesef annelerimizin zamaninda simdiki kadar gelismis degildi hic bir sey. Onlarin anlattiklari da hepimizi korkutuyor tabii. Sanci cok korkunc, idrarini tutamiyorsun, vajinan yirtiliyor vs. Ancak artik hersey cok degisti, bizler gercekten de cok sansliyiz:

Ben epidural ile agrisiz, sancisiz dogum yaptim. Hic birsey hissetmedim. Sadece cocuk cikarken baski hissediyorsun biraz. Ne bir kesigim var, ne yirtigim var, ne de idrar torbasi sarkmam. Bunu sebebi de hastane ve doktorlar sana dogum yapabilmen icin yeterince zaman veriyorlar. Benim ilk dogumum 24 saatten fazla surdu. Ikinci dogumum yaklasik 8 saat sanirim. Kimse aman bu cocuklar dogmuyor hemen karnini keselim demedi. Hemsire elimi tutup bekledi. Zaten burda Turkiye'deki gibi ozel istek uzerine sezeryan yapilmiyor, yasak. Cunku normal dogum hem anne hem de bebek icin en iyisi. Sut emmek bebeklerin ne kadar hakkiysa normal dogum da o kadar haklari (bebegin alacagi yararli bakteriler olsun, cigerlerindeki suyun baski ile cikmasi olsun, annenin hormonlarinin hemen duzene girmesi olsun vs).

O yuzden bu mesaj vesilesi ile burada anne olan ve olacak herkese tavsiyem epidural ile dogum icin israr edin. Eger hayati bir tehlike yoksa tabii. Turkiye'de 38.haftada sezeryan ile cocuklari aliyorlar. Benim kizim 41 hafta + 2 gunluk dogdu. Oglum da tam 40 haftalik. Ustelik kakasini da yapmisti iceride. Kimse de telase edip sezeryan sezeryan diye tutturmadi.

Bu arada idrarini tutamiyor gibi hissediyorsunuz (bu bir his, idrari tutuyorsunuz, kacirma falan yok). O dogru, ancak bir kac haftaya geciyor. Ne idrar tutamama, ne de baska bir sorunum var. Dedigim gibi annelerimiz cok cekmis sahiden, ama bizler sansliyiz :)

ayy hadi inşallahh kuzuumm aynen 1 ayın bile lafı olmaz demi :)

Kendisi okuduğum kadarıyla moral bozma konusunda uzman,kim gittiyse gömüyor genelde,aa yok canım siz birkaç ay doğal deneyin dediğini ben hiç duymadım,tacir sonuçta...
evet sana bunu demiştim ben adetliyken mi baktı diye yumurtalara
3.gün çağırıp bakıyorlar canım rezerv durumuna,hatta amh dan ziyade görünen yumurtanın daha doğru sonuç verdiğini söylüyorlar,bu konuda en doğru bilgiyi almak istiyorsan yani sen bir an önce tüp bebek mi yaptırmalısın kısmının doğru yanıtını arıyorsan bir tüp bebek doktoru yerine normal bir doktora git,
tüp bebek doktorları tüp bebeğe yöneltmeye çalışıyorlar(istisnaları vardır tabi ki ama kaideyi bozmuyor bu)

bir tanıdıgım var 25 senedır sureklı hamıle kalıyor ama cocugu 4. haftada ölüyor, ıkı ayda bir bu acıyı yasıyor esınde ve kendısınde sorun yok tum genetık testler yapılmıs, ılk hamılelıgınde 39-40 hafta tamamlanmıs doguma gelmısler sancı ıle, sedyede beklemıs sancı ıcınde ebe gelıp kalp atısını dınleyıp daha var, sancın artsın, acılma olsun dur alırız falan fılan, bekletmısler bekletmısler saatlerce kadıncagızı, artık bı ara ebe gelmıs bakmıs bı panık olmus bızımkıne caktırmadan ama bızımkının yanındakı kaynansı duymus kalp atısını alamıyorum dedıgını ebenın, apar topar kosturma baslamıs kaynana baslamıs bagırmaya öldü mü nıye bakmadınız bu saate kadar burda dıye, ve kızı ölmüş içinde, sonra alıyorlar bebegı tabi ölü. kadıncagız hep hesaplar onunla akran cocugu olan dostu var benım de kızım yasasa bu yasta olacaktı dıye, bır arkadas var onun da bebegı kakasını yapmıs ıcınde cok beklemekten ve zehırlenmıs cocuk o da oyle kaybettı ama neyse kı allah yuzune baktı ve ıkıncı evladını kımseyı dınlemeden beklemeden dogurdu. dıyecegım o kı, ben de sezeryanla dogum yaptım, cunku kordonu boynununa 2-3 kez sarılı sekıldeydı oglumun ve calısıyorum dogumdan oncekı gune kadar calısmak zorundaydım, ne zaman doguracagım dıye stresle bekleyecek durumda da degıldım sezeryan yaptım. sezeryan saglıksızdır dıye bısey yok bence, ben ertesı gun kalktım ve evımın temızlıgını yapıp, mısafır karsıladım. saglıgı sadece vucut ıcın degıl ruh ıcın de dusunmek lazım, ruhsal olarak normal dogumu kaldıramayacak, onun stresı veya korkusuyla kendını ve karnındakı bebegı gerecek kısılerde sezeryan gayet normal ve mantıklı bence, benım bır kankam var kafası yamuk mesela normal dogumda annesınde vakumla cekmısler kızcagızı, kafa vakum kuvvetınden yamuk kalmıs, sacını hep o bellı olmayacak sekılde toplamaya calısırdı. kaderımızde kısmetımızde ne varsa onu yasıyoruz. bence kısı ne doktorunu ne cevresını dınlemelı, kendı ıcın dogru olanı kendı hıs ve vucuduyla vermelı. bızım toplumumzda cok garıp bır algı var, sezeryanla doguran anne degıl gıbı gelıyor, normal dogum yapan sezeryanla yapana bı baska bakıyor, emzıren emzırmeyene farklı bakıyor bılmıyor kı gercek olan ne altta yatan sebep ne. kadın belkı cok heyecanlı, panık normal dogumda kalp krızı gecırse ne olacak o bebege kım bakacak. bır arkadasım vardı o kadar panık bır kısılık kı kontrole gıttıgı her seferde stres ve bebege bısey olmus mudur buyumede sıkıntı var mıdır korkusundan hastanelık olup 1 gun hastanede kontrol altında kalıyodu, buna saglılı olan normal dogum dıyerek normal dogum yaptırılabılır mı, ama doktor bebegın normalı bu deyıp normalı tavsıye ettıgınde zavallı bunalıma gırıyordu. annem bızı doguruken karın zarı yırtılmıs mesela, normal dogumda cok zorladıkları ıcın, karnında yırtık bellı oluyordu ve bunun ıcın amelıyat olman yıne dıkıs attırman gerek. ınsallah hepımız hamıle kalır ve kendı bebegımız ve kendı vucudumuz ıcın en saglıklı olanı secer saglıkla yavrularımıza kavusabılırız. turkıyede de normal dogum onerıyor doktorlar bıldıgım kadarıyla malıyetlerı arttırmasın dıye ozellıkle devlet hastanelerınde sezeryanı degıl normal dogumda ısrar edıyor doktorlar zaten, yanı sezeryan da keyfı olarak yapılmıyor, hasta doktora fızıksel olarak olan sorun dısında psıkolojık olarak da kaldıramayacagını bellı ederse doktor kafasına gore karar veremıyor. cunku şöyle bısey de var normal dogum yaparsan doktor gelmek ozrunda bıle degıl ebe yaptırıyor dogumu, ama sezeryanda doktor gırmek zorunda ebeye havale edemıyor.

ayy hadi inşallahh kuzuumm aynen 1 ayın bile lafı olmaz demi :)

hayatım aynı zamanda okula baslıycaklar ıste, bır aydan ne olur, mezunıyetler falan hep aynı telaslar aynı zamanlara denk gelır hadı bakiim beklıyorum guzel haberını gülüm benim

canım dur ya o 10 gun kala degıl 10 gun geçeydi, yanlıs hatırlamıssın (elınde bolca test var sanırım :) :) :) :) :) :) )
hahahah,valla kendime güldüm sonra,nolmuş kı belki bende gizli gebelik yaşamak istiyom @Zeyneppp83 le birlikte

tankeri işten çıkmadan boşalt,eve gidene kadar bekle,bişey içme,yemek hazırla üst baş değiştir derken,tankerde kalan yeterince beklemiş olacak kuzu

çağırmışlardi ya beni hastaneden, gittim prof tas degil dediyeniden sidik tahlili yaptilar gene kan varmiş. idrar yoluna kamerayla neyse artik onun adı kamerayla girip bakilmasi gerekmiş. iki hafta sonraya anca randevu veriyorlarmiş. dedim trye tupe gidiyorum bekleyemem madem tas yok. orda baktir şikayetin devam ederse dediler. musteceble konusurum o nederse artik. bi derdi yine savusturdum diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…