Öncelikle beni de aranıza alırmısın diye başlamak istiyorum :) İsterseniz biraz hikayemden bahsedeyim size. Ben şu an 20 yaşındayım, ben genel olarak toplu diye tabir edilen bi ergenlik geçirdim. Sadece ''ergenlik'' diyorum, çünkü adet görmeye başladıktan sonraki yıllarda kendimi kilolu hissetmeye başladım. 12 yaşında adet oldum ve sonrasında kapanmaz bi iştaha sahip oldumher neyse ben bi şekilde 17 yaşında kendimce diyet yapmaya başladım. çok çok fazla yazılar okudum araştırmalar yaptım internette. önce işe kalori sayımıyla başladım daha sonrada lahana suyu içmeye başladım ki beni kilo vermemde aşırı yardımcı oldu. Birkaç yardımcı bir şeyler daha yaptım lahanayla birlikte, BİM' den aldığım form çaylarından içtim hergün 2 fincan, bir de ip atladım. Arkadaşlar bu ip atlamayı bir araştırın derim size, yok böyle bi spor o kadar faydalıymış ki bende faydasını çok fazla gördüm haliyle. İp atladım dediysem de öyle ip alıp sokaklarda ip atlamak değil :) evin içinde ellerimi ip tutat gibi yaptım, hayali yani :) dakikada 100 tane çoğalta çoğalta 1500 e kadar çıktım ki düşünürseniz 15 dakikanızı alıyor. Ve sonuç inanılmazdı 1.5 ayın sonunda tam tamına 14 kilo vermiştimmm :) dediğim gibi şu an 20 yaşındayım geçen 3 senelik süre içinde hep en fazla 3 kilo aldım verdim, aldım verdim. Hiç daha fazlası olmadı. Hani hep derler ya ''çabuk kilo verince fazlasıyla geri alırsın'' diye, yok öyle bir şey ''yersen alırsın'' bu kadar basit. 70 kilo ile diyete başlamıştım 56 ile bitirdim. Ve size en büyük tavsiyem arkadaşlar ne olur lütfen ama lütfen lahana suyu için biliyorum tadı iğrenç çok haklısınız benim lahana şu an o kadar tahammülüm yokki turşunsunu bile yiyemiyorum ama ne olur için sıkın dişinizi 1 ay için şu lahana suyunu. Bir de içme konusunda size bir tavsiye vereyim. Kokusunda çok tiksiniyorsanız pet şişenin kapağını delin ordan bir pipet sokun öyle için kesinlikle koku gelmiyor. Peki şu an kaç kiloyum diye merak eden olursa 58 kiloyum 2 kiloyu vermeye çalışıyorum. Bugün diyetimin 3. günü. Bunu belki size bi yararım olur diye yazdım. Son olarak tavsiyelerimi sıralayıp gideyim. :)
- Mutlaka ama mutlaka lahana suyu için
- BİM de satılan form çaylarında için 2 fincan
- Her şeyin lightını yiyin özellikle peynir olmakla birlikte süt, yoğurt vs..
- İp atlayın dakika da 80-100 olmak şartıyla
- Ve kesinlikle kalori hesabı yapın 1200 ü geçmeyin ( ama ben 600 ü bile bulmamışımdır. benimki bildiğiniz ölüm diyetiydi. Bunu kesinlikle denemeyin. unutmayın en az 1000 e inin)
Öncelikle beni de aranıza alırmısın diye başlamak istiyorum :) İsterseniz biraz hikayemden bahsedeyim size. Ben şu an 20 yaşındayım, ben genel olarak toplu diye tabir edilen bi ergenlik geçirdim. Sadece ''ergenlik'' diyorum, çünkü adet görmeye başladıktan sonraki yıllarda kendimi kilolu hissetmeye başladım. 12 yaşında adet oldum ve sonrasında kapanmaz bi iştaha sahip oldumher neyse ben bi şekilde 17 yaşında kendimce diyet yapmaya başladım. çok çok fazla yazılar okudum araştırmalar yaptım internette. önce işe kalori sayımıyla başladım daha sonrada lahana suyu içmeye başladım ki beni kilo vermemde aşırı yardımcı oldu. Birkaç yardımcı bir şeyler daha yaptım lahanayla birlikte, BİM' den aldığım form çaylarından içtim hergün 2 fincan, bir de ip atladım. Arkadaşlar bu ip atlamayı bir araştırın derim size, yok böyle bi spor o kadar faydalıymış ki bende faydasını çok fazla gördüm haliyle. İp atladım dediysem de öyle ip alıp sokaklarda ip atlamak değil :) evin içinde ellerimi ip tutat gibi yaptım, hayali yani :) dakikada 100 tane çoğalta çoğalta 1500 e kadar çıktım ki düşünürseniz 15 dakikanızı alıyor. Ve sonuç inanılmazdı 1.5 ayın sonunda tam tamına 14 kilo vermiştimmm :) dediğim gibi şu an 20 yaşındayım geçen 3 senelik süre içinde hep en fazla 3 kilo aldım verdim, aldım verdim. Hiç daha fazlası olmadı. Hani hep derler ya ''çabuk kilo verince fazlasıyla geri alırsın'' diye, yok öyle bir şey ''yersen alırsın'' bu kadar basit. 70 kilo ile diyete başlamıştım 56 ile bitirdim. Ve size en büyük tavsiyem arkadaşlar ne olur lütfen ama lütfen lahana suyu için biliyorum tadı iğrenç çok haklısınız benim lahana şu an o kadar tahammülüm yokki turşunsunu bile yiyemiyorum ama ne olur için sıkın dişinizi 1 ay için şu lahana suyunu. Bir de içme konusunda size bir tavsiye vereyim. Kokusunda çok tiksiniyorsanız pet şişenin kapağını delin ordan bir pipet sokun öyle için kesinlikle koku gelmiyor. Peki şu an kaç kiloyum diye merak eden olursa 58 kiloyum 2 kiloyu vermeye çalışıyorum. Bugün diyetimin 3. günü. Bunu belki size bi yararım olur diye yazdım. Son olarak tavsiyelerimi sıralayıp gideyim. :)
- Ve kesinlikle kalori hesabı yapın 1200 ü geçmeyin ( ama ben 600 ü bile bulmamışımdır. benimki bildiğiniz ölüm diyetiydi. Bunu kesinlikle denemeyin. unutmayın en az 1000 e inin)
her sabah uyandıktan yarım saat sonra bir yaprak lahanayı içine bir bardak su koyduktan sonra kaynatıyorum kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra suyunu bardağa koyup biraz ılıdıktan sonra içine yarım limon sıkarak içiyirorum canım. akşam da aynı şekilde saat 7 de içiyorum. taze olması önemli ama yani toptan kaynatım 3-5 gün içeyim olayı yok :)Lahana suyunu nasıl içiyorsun tatlımm
her sabah uyandıktan yarım saat sonra bir yaprak lahanayı içine bir bardak su koyduktan sonra kaynatıyorum kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra suyunu bardağa koyup biraz ılıdıktan sonra içine yarım limon sıkarak içiyirorum canım. akşam da aynı şekilde saat 7 de içiyorum. taze olması önemli ama yani toptan kaynatım 3-5 gün içeyim olayı yok :)evet ne güzelanlatmışsın diyet maceranı burcu3526 nasıl hazırlıyordun lahana suyunu açıklarsan seviniriz. Benim de şuan tam 15 kilofazlam var. Kızım5 yaşında doğduğundan beri böyleyim ama artık sıkıldım şişmanlık çok sinir bozucu... Bir an önce zayıflamam lazım fakat bir mucize bekliyorum. Abur cubur yemeden yapamıyorum özellikle akşamları çayın yanında atıştırmalıklar yüzünden kilo veremiyorum. Sporu da bırakalı uzun zaman oldu tabi..
ayy mehay yine cook tatlisin.arkadasin duymasin bozulur :))))
oleeeeey,iste budur ya.bize yakisan.cok sevindim sorunlari konusarak halledebilmemize.akli basinda insanlarin yapacagi budur zaten.ama bazen iste zamana birakmak gerekiyor bazi seyleri :))))kilolarimizi oldugu gibi :)))
bu liste dahami iyi oldu ne en azindan artik cok goze batmiyorum (rehbermelek saka kaldirabilir bir arkadastir diye umit ederekten :))))
mehay in dedigi gibi cok akillica soyleme hic kimseye diyette oldugunu caktirmadan yaparsin.gerci kocana cok caktirmadan olmayacak bisey malum birlikte yasaniyor :)))ya arkadaslarla bulusunca falanda yine yersin ama secimlerini hep hafif seylerden yana yaparsin yada az az alirsin tabagina yermis gibi yaparsin.cunku malesef insanlar dediginiz gibi kilo alinca ayyy sen ne oldun boyle,bu hallere gelecek adammiydin (sanki isteyerek geldim)kilo vermeye calisirsin sarardin soldun yaptigin diyet yanlis gibi bir suru sey soylerler.tika kulagini ve gercekten dostun olan insan ise seni sonuna kadar destekler unutma..
az önce komsum beni gördü ve "kiz sen kurumussun" dediyani kibarca zayiflamissin demek istedi cok sevindim hatta güldüm ama dedimki "yok ya birazdan aksam yemeyi yicem karnim cikar geri" dedim bundan sonra sadece sizler diyette oldugumu bileceksiniz esimede caktirmadan nasi yapcam bilemiyorum onuda artik duruma göre hallederiz
çok güzel canım bugün ama yarın o tatlı çörek sana kaç kilo olarak geri döner bilememöglen
3 yk light lor (Quark) cok az tatlandirici ama gercekten cok az tatli krizimi atlatmak icin
sonra cook aciktim elma kiwi ve pomelo (greyfutun bi deyisiyi) 1 tabak kadar
aksam
Pirasa yemeyi azda yogurt
acayip canim tatli istiyor saat 18den sonrada hicbisey yemiyorum, yarin kahvalti yerine kendime disardan tatli cörek alcam üzerinede 2-3 saat gezerim carsida, nefsimi köreltmem lazim
süper tatlım böyle devam et
çok güzel canım bugün ama yarın o tatlı çörek sana kaç kilo olarak geri döner bilemembenim tavsiyem kendimde yapıyorum çok severim:))) bir kase yogurt içine 1 tatlı kaşıgı tarçın ve 2 tablet tatlandırıcı al sana tatlı canım hatta içine birazda yulaf at missss:)))
sagol canim insallah, sonrada zayifladigimdada a a hic farketmeden gitmis kilolar dicemsaka saka sonra isteyen olursa anlatirim nasi zayifladigimi, ben bu sefer cok umutluyum kizlar sayenizde
hmmm tatlandiricili yogurt yedim ama tarcinliyi hic denemedim, sagol, haklisin insallah kazasiz atlatirim yarin, disardaki yemek kokusu beni feci carpiyooo
buarada dünden beri bogazlarim agriyo cok kötü, normalde pekmez yerdim günde 5-6 kasik ama simdi diyetteyim olmaz adacayiyla atlatirim ins,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?