Memur Adayı Bgapa'nın Diyet Günlüğü

bgapa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
800
82
123
Ankara
merhaba günlük
23 yaşında çalışan bekar ve kpss hazırlanıyorum
ergenlik çağından beri kiloluyum en kilolu halim 82
şuan 70 kgyum aradan 5 yıl geçti
halen şu 7lerden kurtulamıyorum
seninle yediklerimi paylaşacagım
artık 58 kg olmak istiyorum
ilk işim kot pantolon almak
gelin birlikte başaralım

14 haziran itibariyler tecrübeli kişilerden edindiğim bilgileri buraya ekleyecegim zor durumlarda bunları okuyup bilgi edineceğim paylaşımlar için herkeze teşekkür ederm

bayanbaloncuk
canin birseyler cektiginde baska biseye odaklanmayi deneyebilirsin, aclik mi cekiyorsun eve bir sürü salatalik doldur ve her saat basi 1 tane ye. sabah kahvaltinda ne istiyorsan ye. ama ne istiyorsan. cok cok iyi bir kahvalti yapmalisin ki bir süre seni tok tutsun. sonra her saat basi 1 salatalik, yada ne biliyim 1 kase kiraz yada cilek ye, taki öglen yemegine kadar öglen yemegini de yemek yemekle gecir evde ne varsa artik. makarna dahil. ama makarnayi sossuz yemeyi dene. sade olarak yogurt koy üstüne bir miktar cok hosuna gidecektir. sonra yine saat basi bir seyler ye iste salatalik meyve gibi. aksam yemegini de eger esin müsade ediyorsa o gelmeden ye. aksam yemeginde ekmek tüketmemekle basla ise önce. mümkünse tek cesit yemek yap. sonra yine yatmadan 3 saart öncesine kadar saat basi meyve olayina devam et. (kizartma olayina gelince , kizartacagin sebzeyi yapismaz bir tencereye dogra, sadece 1 corba kasigi yag dök üstüne ve tuz dök. sonra altini önce yüksek ateste tencere isinip sebzelerden hisirti gelene kadar yüksekte tut snra iyice kis ve kapagi kapali sekilde cok az karistirarak pisir. o zaman o sebzeler kizartilmis lezzetinde oluyor patatesi de böyle yapabilirsin ben yaklasik 3 aydir böyle yiyorum kizartma olayini ve cok lezzetli oluyor :) umarim yardimci olabilmisimdir. birde bu acikma olayinda badem yiyebilirsin, tabi saat basi degil. mesela 3 [/COLOR]saatte bir bir avuc badem. tabi o aralarda yine meyve salataligin birine devam :)
mavimi bol salata,
bol yoğurt ayran,
zeytinyağlı enfes sebze yemekleri,
yumurtalı domates salatalıklı peynirli zeytinli leziz kahvaltılar,
şahane lezzetli et, tavuk haşlamalar,
fırında tavuk köfte yemekleri,
ızgaralar,

karbonhidratı oldukça az nişastadan kıt öğünler, glisemik indeksi düşük menüler..

akşam yürüyüşleri,
göbek karın egzersizleri

hafif bir vücut,
sağlıklı bir yaşam,
vee muhteşem fevkaladenin fevkinde bir mavimi..

ara öğün yok, akşam geç saatte yemek yok..

Son düzenleme:
hayatını güzelleştirmek için bir şeyler yapalım :) mesela benım en buyuk problemım kılo ve üds/ales..kilo için diyet ve spora basladım.ama diğerleri için hala bişey yaptıgım yok :)

hayatını güzelleştirmek için bir şeyler yapalım :) mesela benım en buyuk problemım kılo ve üds/ales..kilo için diyet ve spora basladım.ama diğerleri için hala bişey yaptıgım yok :)

güldürdünüz beni tanıştığıma çok memnun oldum

sabah
1 bardak tarçınlı süt
2 galeta

öğlen
1 dilim pizza
2dilim tam buğday ekmeği
biraz bulgur pilavı
biraz tavuk yahnisi

işyerinde arkadaşlarımla yediğim için çok çeşit yemek oluyor bazende az çeşit çıkıyor o yüzden tam dengeyi tutturamıyorum
ama yarın öglen böyle olmayacak çorba ve 1 dilim ekmek yiyecegim çünkü bayrama 65 kg olmak istiyorum :)

Sabah, akşam ve aralar gayet iyi ama öğlen pizza, ekmek, bulgur pilavı.. üçü bir arada gibi olmuş canım en azından orda ekmek olmamalı. hadi oldu 2 dilim olmamalı.. sana diyomm kendim naptım 1 tabak kısırı götürdüm o ayrı ama sabah dışında ekmek yemedim, bir de akşam sadece çorba içtim. hani bi şekilde dengelemeye çalıştım.. ama zamanla ister istemez alışıp dengelersin.. Günlüğüne abone oldummm bilemm, sık sık ziyaretine gelirimmmmm

işyerinde çok çeşit oluyor bende tutamıyorum kendmi canım :)
ama haklısın daha dikkatli olacagım ekmek konusunda:)
teşekkür ederim günlüğüme abone oldugun için

sabah
1bardak tarçınlı süt
2 galeta
1 tane kayısı 3 tane badem
çeyrek simit

arada yeşil çay içildi

öglen
tarhana çorbası
tambuğday peynirli tost
domates salatalık
1 tane zeytin yağlı dolma

çok haklısın canım yeni bir başlangıç yaptım.inş daha dikkatli olacağım.uyarın için teşekkür ederim.

merhaba günlüğüm dün karar verdim bir ay daha dikkatli olacagım her yediğimide buraya yazacağım
sabah tartıldım :71,5 kg geldim
sabahları yarım limonlu ılık su içilecek
aralarda yoğurt galeta yada 1 dilim tam buğday ekmeği yiyecegim
akşamları 20 dk egzersiz yapılacak
inşallah başaracağım

sabah
ılık limonlu su
1 dilim tambugday ekmeği
1 kibrit k. peynir
1 elma

ara
yoğurt ve 4 küçük parça galeta

öğlen
nohut yemeği 10-8 kaşık
peynirli tostun yarısı yendi

arada kalan yogurdum ve yarım tostu yiyecegim
akşam gene nohut yemegi yada tarhana çorbası yapıp 1 dilim ekmekle yiyecegim

01/11/2012
sabah
ılık limonlu su
1 dilim tambugday ekmeği
1 kibrit k. peynir
1 elma

ara
yoğurt ve 4 küçük parça galeta

öğlen
nohut yemeği 10-8 kaşık
peynirli tostun yarısı yendi
ara
yogurt ve meyve

akşam
nohut yemeği kavurma 1 dilim ekmek
ara
1 tane bayram çikolatası ve muz

02/11/2012
sabah
ılık limonlu su
yumurta rafadan,peynir.biber süt ve havuç

ara
4 galeta (küçük)

öğlen
kabak yemeği,1 dilim ekmek ve sadece 1 tane köfte

ufak bi kaçamak yapacagım nescafe içecegim

günlüğüm 2 gün yokum hafta sonu dersaneye gidecegim elimden geldiğincede dikkat edecegim
görüşürüz hoşçakal

sabah
1bardak süt ve gevrek yedim
arada 1 dilim patatesli kek yanında yeşilçay

07/11/2012
sabah
1bardak süt ve gevrek yedim
arada 1 dilim patatesli kek yanında yeşilçay
öğlen karnıbahar yemegi ve 1 dilim tambuğday ekmeği
arada yogurt ve elma
evde hamburger kuzenimle yedim
arada hurma ve süt

08/11/2012
sabah yumurta 1 dilim ekmek peynir
arada elma
öğlen karnıbahar ve salata yenecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…