Memurluk mu öğretmenlik mş

Atanmanız öyle bitirir bitirmez olmayacak muhtemelen işinize devam etmelisiniz

Cocugum sadece istanbulda tedavi görebiliyor diğer illerdeki buyuk arastırma hastaneleri bile kabul etmiyor. İlk atama yeri olarak şstanbul düşünüyorum. Yasadıgım sehirden cok yakın. Sonra da eş durumu olursa eger. Olmazsa da istanbula tasınabilirim. İzin konusunda ise zaten tek izinmi sağlık için kullanacagım için refakatci kapıdı alınıyormus sanırım. Burada da düşğndüğüm konu öğrenci veli ve idare.
Böyle anlatıyorum ama hani evde bakımı için işte şzin almadan bos saatte yapbileyim, ameliyat yatılı tedavi durumunda sadece hastaneye gidiyoruz onu da kızım da okula gittiği için artık yz tatiline planlayacakmıs doktoru. Ama rutin 4 saatte bir bakımı var

Öğretmenlik diplomanizi alın elinize, atanacak kadar kpss puanı bir de, öyle değerlendirelim bence. Şu an yorumlar çok havada kalıyor.
Haklısınız ama iste sorun burada. Öğretmenlik diplomamı alabilmem için en kosa sürede özellikle, işten istifa etmem lazım yoksa uzuyor da uzuyor

Istanbulda yaşamak artık çok zor şu ara dış göç alırken sağlık masrafı ile nasıl altından kalkabilirsiniz
Önümüzde seçim dönemi var atama tarihleri ne olur bilemeyiz

Sen de kamudasın değil mi esila takipçinim ekonomi forumundan anlayabiliyorsun değil mi çok sagl onu da düşünüyorum

Valla sorduğunuz sorunun net bir karşılığı yok. Torpiliniz sağlamsa, ekonomik olarak gucluyseniz , iyi okullara atanır idare ve ilçe meb tarafından el üstünde tutulursunuz.Sadece sınıf yönetimi ve velilerle sıkıntı yaşarsınız ki inanın bu bile çok zordur... Torpiliniz yoksa nereye atanacaginiz belli olmaz, ortaokul seviyesi sınıf yönetiminde en zorlu sınıflardan oluşur, her seviyede ders yönetiminde her 40 dk gerçekte 4 saatlik enerji ve dikkat gerektirir.LGS de fen bilimleri çok önemli bir branş olduğu için velilerin ve öğrencilerin ihtiyaçları okul dışında da cok ciddi bir mesai ve deneyim gerektirir.Çabuk yipranirsiniz. Yaz tatili 2 aydır evet ama onun dışında dönem içinde izin kullanmak hem çok zordur hem de ders yılını izin kullanarak bölmek, devamsızlık yapmak öğrencilerin zararına olduğu için etik değildir. (Bu yüzden ben 20 yıldır kendi kızımın neredeyse hiçbir okul etkinliğinde yanında olamadım) Bu anlamda sizin kızınızın sağlık durumuyla ilgili şu anda bulunduğunuz kurumun şartları izin konusunda daha elverişli olacaktır. Daha çooook şey var elbette anlatacak ama kısaca bence çok iyi düşünün.

Son düzenleme:
Anlıyorum, hayırlısı olsun

Istanbulda yaşamak artık çok zor şu ara dış göç alırken sağlık masrafı ile nasıl altından kalkabilirsiniz
Önümüzde seçim dönemi var atama tarihleri ne olur bilemeyiz
Böyle de her yazıya bi cvp gibi olacak ama onu da söyle düşündüm oturdugum ev benim.
Görece olarak iyi satılabilecek bahçeli, dubleks mustakil bir evim var onu kiraya versem istanbulda 1+1 e gecebilirim sanırım :)
Ya da tuzla pendik ve o hat üzerinden hızlı tren veya normal tren ile gidebilecegim uzaklıktayım bunu da yapabilirim.
İşte tüm bu biraz utopik düşğncelerimi indirgemek için konu actım benim için çok faydalı oluyor suan

Öğretmenlik değil bence. Dışarıdan daha farklı görünüyor genelde öğretmenlik. Şubat tatili yaz tatili vs olunca da bayan için daha rahat diye düşünülüyor. Ama pratik pek öyle olmuyor. Memuriyette mesain biter çıkarsın işten ama öğretmenliğin bir mesaisi yok sürekli eve iş getirirsin.
Çocuk sevmek evet önemli fakat sınıfta disarda konuşmak oyun oynamak gibi olmuyor iş. Gerçekten sabır ve daha cok sabır istiyor.
Kendi çocuğun hastalandıginda sürekli izin alamazsin. İşimi evden yapayım uzaktan yapayım yarın yapayım diyemezsin.

Anladım hıcam ekran görüntüsü alacagım cok faydalı oldu tşk ederim

Kpss yi çok hafife alıyorsunuz,hiç alan, eğitim sınavına girmediğiniz o kadar belli ki , öğretmenlik okumak istiyorsanız gene okuyun ama elinizdekilerin de kıymetini bilin bence.Ozel bir çocuğa sahip olup yarım gün memurluk bulunmaz nimet su devirde

Sen de kamudasın değil mi esila takipçinim ekonomi forumundan anlayabiliyorsun değil mi çok sagl onu da düşünüyorum

Evet kamudayim savundugum için değil ama gördüğüm icin genelde yorumlarım farklı olur.
Kendi işinizi kolaylaştırmaya bakın umursamaz olun yasalara dayanın zamanla toleransta gelişir o amir gider iyisi gelir aynı yerde kök salmak bazen iyidir
Yeni kurum beklenti içinde olur ne kdr yardım ederler bilmiyorum

Tübitak 4006ya her okul katılabilir, kimi okul her sene katılır, kimi okul o kadar önemsemez.
Okulla değil müdürle alakalı, müdür karar verir uygulatır.
Diğer projeler genelde gönüllülük esasına dayalı oluyor.
Ama hiç tahmin etmeyeceğim okullarda müdürün yılda bilmemkaç proje istediğini duyuyorum, gelmedi henüz başıma.
Bu sene mesela okulda yeniyim, zümreye sordum bizde etkinlik oluyor mu diye, olmuyor dedi.
Ama müdür yeni değişmiş, zümre tutanağımız okul çapında etkinlik belirtmediğimiz için geri döndü.
Birkaç etkinlik ekledik, üzerine toplantı istedi müdür.
Mesela toplantı diyor ama ortak uygun zamanlarımızı gözetmiyor, 5 kişiden 3ü için alakasız zamanlara denk geliyor.
Lafı uzatıyorum da cidden dışardan göründüğü gibi olmadığını anlatmak istiyorum.
Bir de benim gibi atanırsınız, norm fazlası olup okul okul gezersiniz.
Her yerde ayrı ayrı dert anlatacaksınız, kimi anlayacak kimi bana ne nasıl ayarlarsan ayarla diyecek.
Küçük ihtimaller ama her şeyi bilin diye söylüyorum.

Secim süreci + kadrolar + çocuğunuza yakın olmanız + hastahanelere ulaşım+
Çocuğun bahçeli müstakil evden dört duvara tikilmasi
Bilemedim benim için hiç anlamlı gelmedi
İstanbul'daki evler çoğu daracık mutfakli balkonsuz
Ne olur iyi dusunun

Canınızı sıkmak istemem ama 4 saat için işe gidebileceğiniz bir işte yolda hiç vakit kaybetmiyor olmanız lazım.40 dk.ders +teneffüs toplamı zaten bir saat ediyor.Yani siz maaş karşılığı girmeniz gereken ders saatini karşılasanız bile maaşınız dokuzbin küsur olacak şu an için.Normalde maaşınızı bilmiyorum yarı zamanlı işte bu maaşı zaten almaz mısınız? Siz çocuğunuzun da 1.sınıfa başlayacağını yazmışsınız bu çocuğun okulu nerede olacak ?Siz o okuldan çocuğunuzu ne zaman alıp bakımını yapacaksınız ? Çocuğunuz sıradan bir okula devam edebilir mi yoksa özel durumu nedeniyle okulunun da heryerde olmayan başka koşulları sağlaması mı gerekiyor şeklinde pek çok şeyi bir arada düşünmeniz gerekiyor

Evet anlık msjımda o durumu atladım açıkcası. Şöyle ki ; eger nispeten daha uygun saatler ayarlanırsa aradaki bir 4 saatlik dilim için hemşire tutmayı dusundum. Suan ki işim içinde geçerli bu durum. Burada her halukarda birini tutacagım bakımını yapması için.
Okul tabi devlet okuluna yazdıramıyorum her kosulu saglamadıgı için. Suan anaokulunda ve özelde. Bize özel revir ayarladılar. Sabah pansumanı yapıp bırakıyorum öğlen işten cıktıgım için gidp pansumanı revirde yapıyorum. Eve dönüp sonra da cıkısta almaya gidiyorum 4 te evde tekrar yapıyorum sabaha kadar döngü devam ediyor
Çok kompleks dediğiniz gibi. Konustukca daha da oturuyor caresizlik ve utopik yaklasımım

Daha okulunuz bitecek,kpssye girip atanacaksınız. Kim bilir kaç yıl sürecek bunlar? Onu da düşündünüz mü? Çocuğunuz için ayrıca çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…