• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

merhaba , bayanlar siz olsaniz abd mi kanada mi avrupa da mi yasamak isterdiniz ?

Çok kişisel tercih. Eğer paranız varsa, Türkiye’de ev, araba alabilecek, çocuklarınıza güzel şartlar sağlayabilecek, aylık yüksek bir geliriniz, buyrun gelin, Türkiye burada :)
Kanada hakkında fikrim Yok,
ben Avrupa’yı hiç düşünmem, Avrupa’da dili İngilizce olan yerlerden sadece İngiltere’de yaşayabilirim. Orası da pek bana göre değil :)
Farklı dili olan bir yerde yaşamaya ise hiç düşünmedim.
Benim tercihim Amerika’dan yana olur. Eğitime, dil okuluna gideceğim vakit her fırsatta Amerika oldu.
Bir kere kozmopolit. Cok uluslu yaşamaya alışkınlar. Dil problem değil. Yaşam kolay.
Tek başıma 19 yaşında gittim ilk, hiç zorlanmadım. Daha sonra 1 sene kaldığımda biraz banka ve sigorta işleri zorladı o da dil eksiğinden.
Güvenlik yaşadığınız eyalete göre değişir. Ben 10 eyalet gezebildim. Bazısı için buraya şu saatten sonra gitme dedikleri yerler vardı. Gitmedim. Sıkıntı olmadı.
İklim önemli. Illinois/Chicago 3 mevsim güzel; kışın -30 ları görüyor :)
Florida tatil için güzel ama Meksikalı çok, İspanyolca da bilsen daha güzel, sıcağı fena, bir de çok fazla böcek var :)
California güzeldir. Ben en uzun orada kaldım. Ama yaşam pahalı. Yine orada İspanyolca biraz öğreniyorsun :)
Gideceğiniz yerde ne iş yapacağınız önemli olan...
Türkiye’ye yakın diyorsunuz, Amerika ve Kanada soruyorsunuz mesela bu anlamsız :)
 
belçika da yaşamak isterdim soran olmuş. fransa irkçı . kanadanın en iyi tarafı vatandasligi 3 yilda vermesi . çifte vatandslk olması. ama is bulmak çok ts kolay dgl . türkiye de işin varsa gelmeye değmez
 
Ben almanyadayim. İtalyada yaşamak var polonyada yaşamak var... veya luxemburgda yaşamak var.
Her ülkenin artisi eksisi var. Ben almanyada standartın bir tik üstünde yaşıyorum. Ama bende kara kara geleceğimi düşünüyorum.
Ülkeler arasi kiyaslar bence doğru değil.

Not: secme imkanim olmuş olsaydi canada derdim.
 
Trdeyken yurtdisina cikmayi cok istiyordum. Geldim gordum :))
Kisa sureli de uzun sureli de Avrupa'nin bir cok yerinde yasadim, yasiyorum. Temizligi, sakinligi,saglik sistemindeki duzeni cok guzel. Bi de alim gucu yuksek.
Fakat bende de TR ozlemi, yasadigim sehir,cevre,aile,aliskanliklar vs ozlemi hic bitmedi. Farkli bi duygu, hep bi eksiklik.
Kanada ve ABD'ye hic gitmedim. Yine simdiki gibi bir hakkim tercihim olabilse 3-4 yilligina ABD isterdim:) Kanada sosyal haklar acisindan guzel ama cok soguk istemezdim.
Ayruca ABD ve Kanada cok uzak, siz Trye yakinlik diyosunuz uymaz gibi :)
 
Türkiyeye dönmem ben olsam. ki aileme vatanıma cok düşkün duygusal biriyimdir buna rağmen dönmem.Türkiye'ye yıllık izinlerinde gelirsin emekli olunca da tamamen dönersin zaten.ben kanada diyorum.avrupa ülkelerinin hepsi dahil mi?dahilse finlandiya norveç italya olabilir.
 
Geride bıraktığımız insanlar vatanı vatan yapıyor.. Onlar olmasa doyduğun , huzur bulduğun yer vatandir.
 
Bazen ah ulan niye böyle fırsatlar benim karşıma da çıkmıyor diyorum. Bazen de çıkıp gidiceksin yılda bi iki defa aileni göreceksin onada dayanamazsın diyor yinede benim gönlüm yurtdışına çıkmaktan yana varsa değerlendirin fırsatları tr de yaşam çok zor.
 
Bu liste karar vermenize belki bi nebzi yardimcı olacaktir...
  • F3813D60-A3D4-4DAE-A154-5C94AE91A408.webp
Ben sansimi avrupada yaşamakdan yana şeçtim. İyikide seçmişim. Avrupda kazanıp, Türkiyede çatır çatır yiyom :KK53:
 
Hangi ulke bilmiyorum ama hepsi ayni degil. Evet et otomobil daha ucuz bu gercek. Sadece arkadasin Avrupada amerikada kazanip Turkiyede gel sade tatil yap gibi birsey cikardim yazisindan. 5 yildizli otelde guzel tatil yaparsin Turkiyede ama bunu bulundugun ulkeye gore hesap edeceksin. Kazandigin ulkede kac gun kalirsin oyle bi otelde. Ayni sekilde Turkiyeden Fasa tatile gitse Turkiyeden biri ayni sey cikar ortaya

Yine savunmak adina garip garip şeyler söylüyorsun. Evet Türkiyeye tatile gitmek o kadar ucuz değil çünkü işletmecilerde bilerek yurtdişindakiler için pahali yaptiriyor.

Yinede imkansiz pahali değil bizler için. Türkiyedekiler için tatil gittikçe pahalilaşiyor. Ben 2000 euroya gittiğim tatil, Türkiyedeki kişi 5000-6000 lira ödemek zorunda. Hatta burdada konular açiliyor, tatile gidemeklerini anlatiyorlar.

Onu birak, geçenlerde dünyaca ünlü bir mağzanin online fiyatlarini karşilaştirdim. Türkiyeden almak bana yari fiyatina geliyor. Anlatabildimmi?

Hiçbir ülke lüks yada cennet değildir. Her ülkede çalişman gerekir. Hiç bir sistem kusursuz değildir. Ancak artik Türkiyede asgari şeylerinde olmama konusu var. Et ve araba lüks şeyler değil, asgari şeylerdir.
 
Dönün dönün Turkiye cok guzel, bakmayin milletin agladigina herkesin Altinda son model arabasi, elinde ayfonu, arada spor olsun diye toplu tasima kullaniyoruz biz.
Siz orda 50-60 senelik evlerde oturuyormussunuz ya, biz bina 10 yasiini asinca hemen sifirina tasiniyoruz, zaten asgari ucretli bile kira oder gibi ev sahibi olabiliyor burda, pembe pembe doseyip instagrama atiyoruz.
Hava bedava, su bedava, valla memleketim gibisi yok, Avrupa'da, Amerika'da, Kanada'da surunen gurbetcilere aciyoruz, yazik size nasil zor kosullarda calisiyorsunuz 3 kurus icin :KK43:

Bende memleket diyorum
Seninle hemfikirim

Hasret çok zor
Umarım en doğru kararı verirsin
 
Yine savunmak adina garip garip şeyler söylüyorsun. Evet Türkiyeye tatile gitmek o kadar ucuz değil çünkü işletmecilerde bilerek yurtdişindakiler için pahali yaptiriyor.

Yinede imkansiz pahali değil bizler için. Türkiyedekiler için tatil gittikçe pahalilaşiyor. Ben 2000 euroya gittiğim tatil, Türkiyedeki kişi 5000-6000 lira ödemek zorunda. Hatta burdada konular açiliyor, tatile gidemeklerini anlatiyorlar.

Onu birak, geçenlerde dünyaca ünlü bir mağzanin online fiyatlarini karşilaştirdim. Türkiyeden almak bana yari fiyatina geliyor. Anlatabildimmi?

Hiçbir ülke lüks yada cennet değildir. Her ülkede çalişman gerekir. Hiç bir sistem kusursuz değildir. Ancak artik Türkiyede asgari şeylerinde olmama konusu var. Et ve araba lüks şeyler değil, asgari şeylerdir.
Garip seyler soyledigimi soyleyip bana yazan sensin her seferinde:)
 
Sahsen kanada şartlarını tanimadigim icin Avrupa derim. Türkiye e artık sahsen dönmeyi düşünmüyorum. Son seneler daha sık gitme şansım oldu. Bir cok sebebten dolayi artık dönmeye niyetim yok maalesef. İnstagrama baksanız zaten herkes mutlu ve sadece geziyor. Ne. Kadar gercekci sizce?
 
Ben avrupadayim. Çocukken geldim sayilir 20 yildir burda yasiyorum. Türkiye'ye ne zaman izine gitsem uc sey cok feci gozume carpiyor. Trafik kurallarina kimsenin uymayisi, cevre temizligi bilincinin olmamasi ve insanlarin birbirlerine tahammulsuz olusu. Erkek kardesim 5 yil once vefat etti ve Türkiye'de mezari. Cogunlukla onu ziyaret edemeyisime üzülüyorum her yil. Fakat oyle acayip bir sekilde ozleme yok. Yukarda saydigim seylere Türkiye'de yasayanlar bir sekilde alışmış veya kabullenmis ama duzene alismis birisi olarak hep cok karmasik geliyor bana. Ama dayanamiyorsaniz dönün belliki kucuk yaşta gitmemissiniz. Yetiskin olarak gidince alismak cok zordur.
 
Back
X