Meslek önemli mi?

Bence karakteri onemli. Arkadasin komşusu dr. Sabah aksam (memur olan) esini dövüyor. Bu adam dr olsa ne olmasa ne, kişiliksiz olduktan sonra.

Meslek ya da para sorun değil ama eğitim seviyesi önemli bence çünkü bunun sıkıntısını yaşayıp birbirini anlamayanlarını gördüm çevremde
2 yıllık beraberliğim boyunca hiç sıkıntı yaşamadım . evlenince illaki sorunlar olacak hangi evli çift muhteşem 4 4 lük.eğitim halledilir, zaten diyorumki bazen ben cahil kalıyorum yanında sanki okuyan üniversite bitiren oymuş gibi. bizim engelimiz sadece memuriyet. o da çevre ne der , işi sorulunca ne diyeceğim diye, küçümseniyor işte. Yoksa katılıyorum size anlaşmak çok çok önemli

Siz raziysaniz diyecek bir şey yok ama aileniz bu kadar sorun ediyorsa girsin açık öğretime bir bölüm okusun.Hem genel kültür olur.hem aileniz de razı gelir

yok siz diyorsunuz demedim , ailemin isteği bu yönde bunu anlatmak istedim aslında.

Siz sıkıntı yaşamıyorsanız sorun yok herkes memur olacak diye de bir şey yok zaten çevre bir der iki der susar siz kendi mutluluğunuza bakın.

Eğitim evet çok şeydir,ama hersey değildir...Mesela bir yemekte,en sıradan görgü kurallarını es geçen biri, profesör de olsa, gözümden düşer..Ailene tanıt,kararlı dur,uzaktan olmaz ama...Onlar da haklı bir yerde,kimdir nedir diye düşünürler.Kardeşlerini alakadar etmez bence,sen anneni razı etmeye bak...

yok siz diyorsunuz demedim , ailemin isteği bu yönde bunu anlatmak istedim aslında.
Ailenizi kırmayın, eğitim gerçekten önemli. Sevgilinizi ikna edin güzelce.
Elbette içen, dağıtan doktor ve memurlar var ama konumuz bu değil. Bu şekilde bakarsanız konuyu saptırmış olursunuz.

Ne kadar konuşursam konuşayım denk değiliz mevzusu..

Onemli olan kafa yapisinin denk olmasi.

Ailen de cok cahilmis gercekten. Cocuk berber diye öğretmen kızına tokat atiyor. Ne yaman celiski.

annem çok küçümsüyor. umarım ikna edebilirim.

Ailenizi kırmayın, eğitim gerçekten önemli. Sevgilinizi ikna edin güzelce.
Elbette içen, dağıtan doktor ve memurlar var ama konumuz bu değil. Bu şekilde bakarsanız konuyu saptırmış olursunuz.
evet kesinlikle her türlü insanın iyisi ve kötüsü var. Okumak problem değil. işini değiştirmesini gidip memur olmasını istiyorlar. Ama nasıl olabilir ki, zaten gelmiş 29 yaşına işi var kazancı iyi severek yapıyor. Nasıl ikna edeceğim ailemi bilemiyorum.

İşi nedir canım merak ettim? Sen memursun işsiz kalma ihtimalin yok egitimin de var, kendi payına geleceğe dair kaygıların yok. Onun da durumu aynı mı? Söz gelimi olasi ekonomik krizlerden etkilenebilir mi? İşsiz kalsa kısa sürede yeniden iş bulabilir mi? mesleki bir becerisi eğitimi sertifikası var mı? İnan bana mutlu evliligin yolu sadece maddiyattan gecmez ama maddi guvence olmayınca evlilikte mutsuzluk kaçınılmazdır. Sen üniversite mezunu olduğun için hayata bakışın ve beklentilerin (şimdi olmasa bile ilerde) sevgilininkilerle çakışabilir. İyice ölç tart derim. Bir de ailesini iyi gözlemle, nasıl insanlar? neden oğullarını eğitime teşvik etmemişler? Durumları mi yokmuş? Çalışmak zorundalardi belki de. Yada önem vermiyorlar.

Affınıza sığınarak ; eğitimin onemli olmadıgını ailenizden görüyoruz.

Işi nedir? Belki de okuyunca fikri değişecek? Ben öğretmenim, okulda öğretmen arkadaşlarımın üniversite mezunu eşlerinden ticaret yapanlar var. Bunda bir sıkıntı yok mesela.

kendi iş yerini açacak her türlü belgeye sahip. istese açar, bunu da söyledim ama berber değil esnaf değil memur olmasını şart koşuyorlar. evlilik sadece maddiyat değil veya sevgi değil. Ailesi gözlemlediğim kadarıyla iyi insanlar. Ailemin razılığını gözetiyorlar. Zamanında durumları yokmuş ve bazı sebeplerden okuyamamış , onlarda meslek edinsin, orada burada çalışacağına elinde bir mesleği olsun istemişler

Işi nedir? Belki de okuyunca fikri değişecek? Ben öğretmenim, okulda öğretmen arkadaşlarımın üniversite mezunu eşlerinden ticaret yapanlar var. Bunda bir sıkıntı yok mesela.
ben de öğretmenim okumuş veya okumamış birçok ticaret yapan eşler var . sevgilim berber istedikleri öğretmen bir eş , doktor bir eş ya da en kötü bir memur.

Sizin kamudaki göreviniz nedir? Yani lise mezunu kamu personelleri de olduğunu unutmamak lazım. Doktor da kamu personeli, TRT spikerleri de, öğretmenler de, nüfus müdürlüğündeki görevli de... Bilmeyen varsa söyleyeyim, kamu personelleri arasında lise mezunları da var. Açıköğretim mezunları da var. Yani AÖF mezunu biri ile örgün/ikinci öğretim üniversite mezunu benim gözümde aynı değil her ne kadar kamuda şartları eşit de olsa.

Sizin devletteki göreviniz nedir?

Sizin devletteki göreviniz nedir?[/QUOTE]
öğretmenim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…