- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Arkadaş vaad ettiği maddi seyleri yerine getirmediği için kaynanaya takintili.butun konulari onu almadılar bunu yapmadılar üzerine.
Ayrica hiç bir öneriye de açık degildir kendisi
Aglama canim annesi sacmasapan konusuyor diye niye agliyorsun.benim esim annen sacma konusuyor diye aglasa.....buna verecek tepki dusunemedim yaa neyseHerkes anlamak istediği yerden anladığı için eşimin haftada bir gitme sebebinin ben olmadığımı size ispatlayamam onun annesi ve tek oğlu zaten haftada bir ben dediğim için değil kendi gidiyor.Eşim birsüre kendi götürmedi beni çünkü annesi saçma sapan konuşuyordu ben birşey demeyip geriliyordum yolda giderken ağlıyordum daha fazla üzülmemi istemedi daha sonrada ben gidip sinirimi bozmak istemedim.
Zaten dedim bana sorduğunu söyleme diye korktuğum birşey yok şükür
Eşimin üzünülecek hiçbir yanı yok şükür hem soba alıp odun kömür almaya hemde dış cephe yaptırmaya bütçemiz yetmiyor dedim biz sobayı seçmişken tam alacakken ailesi çıktı malzemeyi alın dış cepheyi biz yapalım dediler hala bir hareket yok bekliyoruz.Herkes okuyup anlamak istediği yerden anlıyor herşeyi.Çalışmıyorum diye beni yerden yere vuran insanlara bende o cevabı verdim çalışan insanlara gidip engel olduğum cık cık cık yazık dediğim işinden ettiğim yok nasıl benim çalışmamam kimseyi ilgilendirmiyorsa bende bunları yapmıyorum keşke bazılarıda benim çalışmama durumumla ilgilenmese geçim sıkıntısı durumunda çalışma ihtimalini bende düşünebiliyorum çok şükür gerizekalı değilim sorun aslında iş sahibi olup insan olamayanlarda çünkü asıl saygısız onlar görmek isteyene tabi.Burda neler okuyoruz ve ne hayatlar var hicmi kendine ornek almiyorsun. Daha yaşın kaç. Sen çok erken yaşlanırsın, bukadar kendini yıpratacak birsey y.o.k o.r.t.a.d.a!! Inanki yok. Geçen konunda ben senin eşine okadar uzuldumki. Ailesinin agzina bakiyor. Bizim maddi anlamda yaptıracak imkanımız yok dedin ve burda herkes senin eşine neler neler dedi. Ailesinin agzina bakan aciz insan, evini gecindiremeyen kayinvalidesinde içgüveysi gibi yaşayan insan sıfatına soktun eşini. Hakkına girdin. Benim eşimi bukadar yerden yere vursalar ben üzülürdüm. Sonra düşünce tarzında çok korkunç. Insan ben çalışmıyorum siz çalışın kocalarınıza para yedirin çatlayın patlayın dermi. Ozaman kusura bakmada buraya gelip ağlamaya hakkın yok senin. Burda kadınlar çalışıyorsa cocuklari icin gelecekleri icin kendileri icin, eslerinin kaynananın agzina bakmaması icin çalışıyorlar. Keşke kendi hatanı anlasan. Ben senin kötü biri olduğuna inanmiyorum. Ama düşünce tarzın çok ama çok yanlış !!
Kaynanamın tepkisi ne olur diye sordum zaten o söylemeden ben söylersem oğluylada kötü olmaz.Aglama canim annesi sacmasapan konusuyor diye niye agliyorsun.benim esim annen sacma konusuyor diye aglasa.....buna verecek tepki dusunemedim yaa neyse
Madem derdini söyledin eşine kk dan ne bekliyorsun.
Bak yine anlamamissin. Sana burdakiler calis kendi evine gec, esinin ailesine minnet etme demek istediler. Kimse sana senin calisman bizi ilgilendiriyor demedi. Sana sundan bundan rahatsizsan sende calis esine destek ol dediler. Allah hakkında hayırlısını versin morseverEşimin üzünülecek hiçbir yanı yok şükür hem soba alıp odun kömür almaya hemde dış cephe yaptırmaya bütçemiz yetmiyor dedim biz sobayı seçmişken tam alacakken ailesi çıktı malzemeyi alın dış cepheyi biz yapalım dediler hala bir hareket yok bekliyoruz.Herkes okuyup anlamak istediği yerden anlıyor herşeyi.Çalışmıyorum diye beni yerden yere vuran insanlara bende o cevabı verdim çalışan insanlara gidip engel olduğum cık cık cık yazık dediğim işinden ettiğim yok nasıl benim çalışmamam kimseyi ilgilendirmiyorsa bende bunları yapmıyorum keşke bazılarıda benim çalışmama durumumla ilgilenmese geçim sıkıntısı durumunda çalışma ihtimalini bende düşünebiliyorum çok şükür gerizekalı değilim sorun aslında iş sahibi olup insan olamayanlarda çünkü asıl saygısız onlar görmek isteyene tabi.
Ben dört aydır gitmiyorum yeni mi sormak aklına gelmiş gerçekten çok samimiyetsiz eşim annesinin bana bakışını biliyor düğünden beş gün önce ayırmaya gelen ta kendisiydi nasıl olduğumla neden ilgilensin benim sinirimi bozan samimiyetsiz hareketler herkes herkesin ne olduğunu biliyor o beni istemiyor ben onu ama ben sormuyorum o soruyor.Tatlım yine farazi bir konu üzerinden kendi kendinin sinirini bozuyorsun.Nasıl demiş sadece,onun yüzünden az geliyosun dememiş ki.Nasıl olduğunu da sormasa olmaz.Oğlu tepki koyar bu sefer diye yapıyordur.Biraz eşinin gözünden bak.Annesi seni ağzına almasa bu sefer o üzülür.Bunları takma kafana.Uzaksın görüşmüyorsun.Bırak soruversin oğluna.O kadar olur.
Ben çalışıp ev tutacak bunu düşünecek kapasitede bir insanım bunu söylemek istiyorum işte akıl sadece onlarda yok yani gayet net anlıyorum herkesi konuya girip neyle hava attıklarını nasıl konuştuklarını bir okuyun ben eşimin ailesi böyle ne yapabilirim demedim birşey dememekte haksız mıyım dedim bu durumdan nasıl kurtulurum demedim.Amin Allah inşallah herkese hayırlısını versin teşekkür ederim.Bak yine anlamamissin. Sana burdakiler calis kendi evine gec, esinin ailesine minnet etme demek istediler. Kimse sana senin calisman bizi ilgilendiriyor demedi. Sana sundan bundan rahstsizsan sende calis esine destek ol dediler. Allah hakkında hayırlısını versin morsever
Bence eşinin tarafı bunu hiç görmek istemiyor, kaynana gelininin alt komsusuna gidiyor, gelinine uğramıyor. Kapıya geliyor oğluyla konuşup gidiyor içeri girmiyor. Bu arkadaş da çorba iciyordum nasil kapiyi calar diye burfa konu aciyor. Eşi annesine giderken hiç gel sen de morsever demiyor. Istemiyorlar yuzunu gormek bence. Kendisi de eşim anlayışlı gitmek istemememi anlayısla karşılıyor diyor. Adam da kaynana da bezmistir canından.Morsever adamin annesine az gitme sebebi sensin zaten konulardan anladigimiz (tabi sen simdi hicte bilee ben degilim bendemesem hic gitmez diyeceksin) ama adam utanıyor karisini yanina alip annesine gidememekten.
Kaunanan da sana çok merakli değildir eminim oğlunun hatrina soruyordur zaten.
Haa çok zoruna gidiyorsa soyle eşine bu kadin niye sorup duruyor beni de, sormasin de,sorsa bile bana anlatma de.De bakalım......
Ben dört aydır gitmiyorum yeni mi sormak aklına gelmiş gerçekten çok samimiyetsiz eşim annesinin bana bakışını biliyor düğünden beş gün önce ayırmaya gelen ta kendisiydi nasıl olduğumla neden ilgilensin benim sinirimi bozan samimiyetsiz hareketler herkes herkesin ne olduğunu biliyor o beni istemiyor ben onu ama ben sormuyorum o soruyor.
Benim bir hatam yok hiçbir terbiyesizlik yapmadım karşılarına çıkıp kalplerini kırmadım yüzgöz olmadım hep onlar yaptı yaptıklarımı mertçe söyleyecek bir insanım çok şükür 1.5 senede çok düşündüm ama yok sustum ve susmaya devam ediyorum.Bütün mesajlara karsilik olarak kendini savunmak yerine bazilarini 2 kere okuyup benimde hatam varmi acaba diyebilsen,kendine bi çıkarım yapsan yazılanlardan.Konu açmanda bir amaca hizmet ederdi canım.
Onca tavsiye verildi sana.
Eşimde biliyor herşeyi oğlunun gönlü olsun değil o ben iyi niyetliyim göstergesi ben sormuyorum o soruyor ya hemen iyi oluyor herşey unutuluyor oldu.İlgilenmiyordur zaten.Oğlunun gönlü olsun diye soruyor o da.Anlatamadım sanırım.İnanılmaz bilenmişsin sen yalnız.Kimseye değil sana olur zararı.Bu kadar herşeyi kafada büyütmemek lazım.
Hangi durum?Yasadıgınız durumu cocukca anlatmasaydınız iyiydi.
Evet hangi durum aagafafHangi durum?
Düğüne beş gün kala ayırmaya gelen insan beni istemesin zaten diğer türlüsü iki yüzlülük olur.Evime gelmeme sebepleri hem benim soğuk duruşum hemde ailemin yaptıklarını yedirememek bence hep iyilerdi hiçbir sorun çıkarmadılar hala öyleler çok şükür birde evime gelip aldıklarını görüp fenalaşmasınlar.Herkes kendi yaşadığını bilir eşim herşeye şahit zaten beni görmek istemiyorlarsa kaynanam beni neden soruyor acaba? Tek konu maddiyat değildi aileme akrabalarıma terbiyesizlik yapıldı benim düğünüm birkez oluyordu o günleri mahvetmeye çalışanları Allaha havale ediyorum.Düğüne beş gün kala herşeyi mahvetmeye çalışmış bizi ayırmaya çalışmış insanlar onlar ve sebep bayramda yapmadığım bir fincan kahve çok iyilerdir çoooook...Bence eşinin tarafı bunu hiç görmek istemiyor, kaynana gelininin alt komsusuna gidiyor, gelinine uğramıyor. Kapıya geliyor oğluyla konuşup gidiyor içeri girmiyor. Bu arkadaş da çorba iciyordum nasil kapiyi calar diye burfa konu aciyor. Eşi annesine giderken hiç gel sen de morsever demiyor. Istemiyorlar yuzunu gormek bence. Kendisi de eşim anlayışlı gitmek istemememi anlayısla karşılıyor diyor. Adam da kaynana da bezmistir canından.
Anladigım o ki morsever mubarek gunde doğmuş, yavaş sakin insanlara denk gelmis.
Zavalli cocugun ailesi Evlenirken maddiyattan dolayı bir iki sözlerini tutamadılar diye her gün kendi kendini yiyor bir gün kininde boğulacak o olacak. Bunlar hep issizlikten dicem ama iş biraz oyalar, insanın kalbi kararmayagorsun allah kimsenin kalp gözünü kapatmasın. Keşke bir işe girip çalışabilseydi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?