inan hiç bilgim yok canım bu konularda bana denileni söylüyorum...ama zaten bir yumoş dölenince bölünüyosa ve 3 güne geliyosa iyi kaliteli demektir.canım neden transer yaptırmadın belki 5 güne gidebilirdi emriyo...5 günü emriyosu daha kaliteli olurmuş..
sanırım seninkilerin söylemeye çalıştığı olması gerekenden daha az bölününce dondurmuyorlar.... doğrusu da budur bence..
ben yaştan dolayı birkaç tane biriktireyim diyorum.... birden yumi biter diye korkuyorum açıkcası... Allah korusun hamilelik olsa bile bazen devam etmeyebiliyor o yüzden vakit kaybetmemeliyim, dr bana bıraktı bu durumu... hatırlarsan geçen sefer bile 2 tane cesaret edemedim ve bir tane transfer olmuştum, içeride 1 tane donmuş kalsın ki motivasyonum bozulmasın dedim, bana güç versin dedim.
o zaman da kan testi 11 çıkmıştı ama katlama olmamıştı... neyse önümüze bakacacğız.
sen de mümkünse biriktir diyeceğim ama senin herşeyin daha genç olduğundan döllendikçe transfer de olabilirsin, o zamana gel de yine yazışır karar veririz tatlım....
hem sen polyanna ile yaptığınız şakanın diğer yarısısının , belki yakında seninki de gerçkleşecektir , kimbilir....
evet canım ben bu ay umutlu değilim zaten ultrasonda hiç yumoş yoktu...neyse Allahım ol derse oluyo biz biriktirsekte biriktimesekte yumoş..evet polyananın hamileliği şoook şook etkisi yatarı bende canım...sen klomenmi kullanıyosun yumurta büyütmede canım.
ben 3.günden itibaren 5 gün serophone hap kullanıyorum. sanırım aynı etkiyi yapıyor... sonra 1 ve ya 2 merional, yarım veya bir cetrotide , o kadar, benim ilaçlarım taş çatlasın 150 tl tutuyor..
canım benim hapım bu akşam bitiyo klomen..yarın komtrolüm var...yumoş varsa banada ne ilaç vericek doktorum hiçbir bilgim yok..aret kamer çok açıklamalı bilgi vermiyo tedavim konusunda sadeceb ir yumoşta olsa bulucaz dedi üzülme kanser değilsin...kendinide fazla kaptırma... bana bide abla dedi varya eşimle nasıl gülüyos aklıma geldikçe..bende diycektim küçülde cebime gir yahu..ben o kadar yaşlımıyımki aşkolsun doktor bey diycektim..neyse inş bidaki karşılaşmamızda diycem..
oyyy kıyamam ben sanaa..nikini ilk gördüğüm andan berii benimde içimde sana karşıı beslediğim güzel duygılar yeşerdi birtanem..
Ve yazdıklarını günlerdir okuyorumm neresinden başlasam anlatsam dedim hepp..Bana özelden e*mail adresini atarsan sana internetten topladığım başarı hikayeleri adlı klasörümü yollarım..Fsh yüksek insanlar neler yapmışlar nasıll bebeklerini kucaklarına alıp başarıya ulaşmışlarr bir fikir sahibi olursun..
Benn kendi adıma ve tüm çabalayanlar adına inanıyorumm Rabbimm görüyor çırpınışlarımızı ve muradımızı verecek..Çünkü ben bıkmadan usanmadan ağlayarak dualar ederek ettirerekk sadece hayırlı sağlıklı bir evlat diliyorum..Suç değil günah değil..Verecek Rabbim elbet diye düşünmek istiyorum hep.
Seninde karşına sabırla seni kontrol edecek moral vererek başarıya ulaşacağına önce kendi inanacak bir doktor çıkarsın Rabbim..Bilirim çok zorrr..Her merkezi aradığında fshı duydukları tavrı ben yüzyüze birebir bazende eşimin yanında yaşadım ne yazıkki..
Yumurtalarımız olduğu sürece 1 tane bile olsa biz azmedip o 1 yuminin peşinden koştuğumuz müddetçe umut her zaman var tatlım sakın bu sözümü unutma..
Senii çook öpüyorumm
Merhaba bundan sonra sizi takipteyim
gülnevacım, bu arada bu topiği ben açmıştım , yani misafirimsin, bir yandan burdan yazışmak iyi oldu, çünkü mini tedavi için insanlar bilgilenecekler.
neyse, doktorcun iyi esnaf bence, abla esnaf ağzıdır, boşver daha iyi...
şimdi söyle,
ben 1,5 yıldır nerdeyse heray doktordayım, bazen 3.gün yumi göründü, bazen görünmedi, sonrasında haplar yumileri büyütüyor tatlım, yani şu an yumi geliyor olabilir , gelmese bile sonraki tedavilerde gelecektir,
ben her ay için tablolar yapmıştım, öncekileri hep kaydediyorum, ilk aylarda her ölçüyü kaydetmedim, öğrendikçe işi çözdükçe kaydettim, şimdi düşüyorum acaba 3.gün yumi görünenlerde mi iyi sonuç aldık, diye,,, hatırlarsam ya da tabloları çözersem sana da yazarım. çünkü yazın yine 3.gün 7 mm görünen yumiden de yine güzel embriyo olmuştu..... o yüzden bu işi çözersem 3.günü yumi yoksa devam etmiyeceğim,,, ama biliyorum ki daha önceleri ilaçla büyüyerek birden çok yumi ve embryo da elde etmiştim, fakat o zamanki 3.günlerimi fazla kaydetmemişim çözemiyorum henüz... bu ay gidersem belki netleşir bu düşüncem...
çözcem canım sen bu işi..ben inan bu konularda o kadar yeniyimki marta fsh düştüğü için ve 3 adet yumoş var diye başlamıştım tüp bebek tedavime...ne yazıki orantısız büyüdüler ve tüp bebek iptal ve aşılama oldum..çok yüksek dozda ilaç vermişti doktorum...ama aret bey değil..ve o aşılamadan sonra canım benim varya düzenli adetlerim geçikme yaşamaya başladım fsh tavan yaptı ilk defa 60 gördüm fsh..bu marta yapılan tüp bebek tedavimden sonra ultrasonda hiç yumurtada görülmemeye başlandı cylo progova kullandım 3 ay..adetlerim düzene girmeye başlamıştı ama fsh halen çokta düşükdeğildi geçen ay...ben yüksek doz verilen ilaçlardan sonra sanki menopoza girdim gibi oldum..şimdi ise artık çokta yükek dozda ilaç verilmiycek bana...bazen düşünüyorum marta opu olup yumoşalr toplansaydı dölenen olurmuydu..sonrada diyorumki Allahım nasip etmedi herşeyde vardır bir hayır..belkide boş çıkıcaktı oy umoşlar...
gülneva yumiin çok yavaş ve çok hızlı büyümesi bence normal olmuyor, günde 2 mm büyümesi iyi sanırım.. 2 mm derken 1 mm de büyüse iyidir,,,, aslında ben artık bunlara pek takılmıyorum, sen rahatladıkça tedavi daha iyi oluyor, düşün benim cumartesi doktordan haber beklemem gerekiyor, döllenip döllenmediği bilidirilecek, zaten epi topu 1 tane... düşün aklımdan çıkmış, saat 15.00 de aklıma geldi aradım sordum, meğer onlar sabah 10 da beni aramışlar ve ben farketmemişim bile.... yani bu kadar rahatım düşün.....
o sebeple biraz aklından çıkarmaya çalış..... fsh ye gelince, benim de yüksek biliyorsun,,,, aylardır biesteron vs içiyorum diye mi bilmem 17, veya 18 çıkıyor..... önceleri 32 bile olmuştu... hatta eylül ayında bir hastanenin önünden geçiyordum fsh ölçtürdüm 40 çıktı ,,,,, farklı bir yer ondan mı öyle çıktı bilmiyorum ama,,,, çıktı yani...... benim hastanede en fazla 32 olmuştu......
moralini bozma, benim yine bir ara e2 öyle düşük çıktı ki doktor vuçutta östrjen yok dedi..... şimdilerde iyi gerçi.....
yani vucutların feleği şaştı tatılmmmm....... ama sıra bize de gelecek hiç merak etme,,,,,,,biraz sabır.........
canım bendede rahatlama var biraz kendime şaşırıyorum bu dururmuma normalde çok takarım..şimdi bide ultrasondada yumoş görmediya doktor hiç takmadım nasılsa büyümüiycek olsa çıkardı zaten diye..canım sen yumoşlar büyüdüğünü hisediyomusun bugün kasıkta ağrım vardı bazen ara ara oluyo ama kisten diye yoruyorum ben..canım sen tedavine başlarken fsh ve e2 testine bakılıp mı başlanıyo yumurta büyütme işlemlerine canım.benim bu ay hiç tahlil yapmadı doktor nedense..önceden gitiğim doktor fsh ve e2 bakmadan başlatmazdı tedaviye..
aynen böyle devam et, takmamaya çalış... yuminin büyüyüğünü bariz bir şekilde hissediyorum, hergün aynı saattlerde yada gün içinde 2 ayrı zamanda hafif bir seyirme gibi birşey oluyor, hatta eşime yada kardeşime şu an yumi büyüdü diyorum...
benim her tedavimde 2 veya 3.gün fsh ve e2 bakılıyor.... ama her seferinde de tedaviye başlanıyor..... bu tedavi için fsh değeri önemli değil zaten... ama e2 sanırım yuminin kalitesi hakkında bilgi veriyor, çünkü 5 gün haptan sonra gün aşırı e2 bakılıyor,,, folikül başına katlayarak artması lazım... e2 düşer ise tedavi iptal ediliyor........ e2 nin düşmesi iyi değil yani.
ben o seyirmeleri herzman duyuyorum canım acabamı yumoş inş yumoştur..herzaman bakılırdı hormonlara bu ay ilk defa bakılmadı canım..hakımızda hayırlısı artık biz elimizden geleni yapıyoruz ve Allaha bırakıyorum Allahım ol derse olucak fsh da e2 bahane..çok ince ayrınıtlara hiç girmek istemiyorum..en güzeli bırakcan kendini türk hekimlerine dimi canım.. onlara güvenmeliyiz...
zaten o rakamlara takılınca bir sonraki gidişine kadar kendini yiyip bitiriyorsun, rakam şu mu çıkar , bu mu çıkar.... en iyisi boşverelim... Allah yardımcımız olsun... eminim en hayırlısı ile karşılaşacağız...... geç olsun güç olmasın,
evet canım içimdeki ses bidaki hamişimiz sen oluncan bence..canım bak yaş faktörüde çok önmeli biliyosun bebeğin tutnablmesi için...bence artık transfer zamanı..ben bu defa olucağına inanaıyorum canım...tekrar bir şansını denesen diyorum...
bana heyecan yapma şimdi gülnevacım.... biraz alışayım, birkaç ay yapmayayım.... endo en son tedavi dışı zamanda 8,2 olmuştu.. yani klomensiz ... klomen inceltiyor çünkü.... biraz daha kendine gelsin diyorum..... ama sen inancını kaybetme .... birkaç ay içinde yaparım die düşüyonm
Insallah iyi haber verirsin. Bir mucize xe senxen gelsin. Kucuk mucuk buyuyebilir . Allahin dedigi olurcanım sana tavsiyem inş bidaha tedavinde yine yumoş güzle bir şekilde dölenip bölünürse dondurmadan dene trasferini..belkide dondurmadan dolayı kalitesi düşüyo olabilir emriyoların .denemekte yarar var canım neden olmasın belki böyle gelir meleğin annesini karnına..heycan yook canım bak ben bu ay heycan yapmadım birtanede olsa büyümüş yumoş..ve geçen aydan çatlamayan iki tane kistim varr 17mm ve 22mm ve tek taş yumoşumda daha çok küçük ablası 5mm cik daha...yinede annesini umutlandırmaya yeterli oldu..moral oldu bana...pazartesi yine kontrolüm var bakalım gelişmeye devam edicekmi..
Insallah iyi haber verirsin. Bir mucize xe senxen gelsin. Kucuk mucuk buyuyebilir . Allahin dedigi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?