mini tüp bebek tedavisi görenler ve mini tüp bebek ile anne olanlar

bulunduğun ildeki tüp bebek merkezlerine sor canım...benim bildiğim İstanbul ve İzmir var. diğerleri konusunda bilgim yok.
internetten de araştırma yapabilirsin ki bu daha kolay olur.

bulunduğun ildeki tüp bebek merkezlerine sor canım...benim bildiğim İstanbul ve İzmir var. diğerleri konusunda bilgim yok.
internetten de araştırma yapabilirsin ki bu daha kolay olur.

tmm cnm inanırmısın burda hangi merkeze sorsam pardon o nedir klasik biliyoruz biz die cvp veriolar tabi telefonla görüşüyorum hepsine gitmem mümkün olmuo :))

tmm cnm inanırmısın burda hangi merkeze sorsam pardon o nedir klasik biliyoruz biz die cvp veriolar tabi telefonla görüşüyorum hepsine gitmem mümkün olmuo :))

"pardon o nedir " diyen tüp bebek merkezlerine söyle , kapatıp gitsinler o zaman... elbette biliyorlar... ama işlerine gelmiyor.
daha az ilaç kullandırmak demek , ilaç şirketlerinden daha az komisyon daha az hediye almak demek. yaparlar mı , yapmazlar elbette.

elinden geldiğince internetten bulduklarına mail at..ben sabahtan beri yapıyorum.tabii ben İstanbul'da olduğum için merkez sayısı fazla ama olsun sen de at İstanbul'dakiler... ne olur yani... bilgi sahibi olursun.

devletin beni tüp bebek tedavisine kabul etmeyişi geldi aklıma , azcık dellendim yine kusura bakma olur mu ?

cnm valla dellenmemek eldemi bende kafayı yemenin kıyısındayım çileden çıkarıyolar insanı benide tüp bebek merkezleri kabul etmio neymiş fsh yüksekmiş inecekmiş tabi bende umut göremiolar başşarı oranlarını düşürmek istemiolar merkezin

ya fsh - amh normal olsa , yaşımız da onların istedikleri sınırda olsa , ne işimiz olur o zaman onlarla yahuu..
deli mi öptü bizi , kendimiz hamile kalabilecek sağlığa sahipsek onlara para dökelim.

sen umudunu yitirme arkadaşım. Rabbim onların hepsine inat verecek bebeklerimizi..
ben de gidip totolarını öptüreceğim.
gelirsen seni de beklerimm

allahta seni güldürsün ayy öldüm delimi öptü demi ya cnm valla haklısın ya kimi merkez fsh ya önem vermiomuş yapıomuş ama bana denk gelmedi bi o merkez inş. rabbim hepimizin yardımcısı olsun aaa gelmezmiyim hiç

38 yaş üstü topiğinden hope arkadaşımın paylaştıkları , yararı olur diye düşünüyorum.

Tüp bebek tedavisi için yeni başlayan arkadaşlar varsa sürec nasıl işler?

Süleymaniyede bu ay başlayanlar dediğine göre , devlet destekli olacak sanırım .:44:

benim devlet destekli tedavi hakkında bilgim yok arkadaşım.

42 yaşında olduğum için devlet beni desteklemiyor

dilerim cevap veren bir arkadaş çıkar.

Tüp bebek tedavisi için yeni başlayan arkadaşlar varsa sürec nasıl işler?

Adetin 2, yada 3. günü giderek süreç başlar cnm..Antral folikül sayına bakarlar..Ona göre ilaç dozlarını ayarlarlar..Sen iğneleri kullanmaya başlar ve e2 için kan ve yumi büyüklükleri için ultrason kontrollerine gidersin..Yumurtalarınn yeterli büyüklüğe geldiğinde 18-19 mm civarıdır o zamand açatlatma iğneni vurdurup 36 sonunda toplanamnı yaparlar..
Sonrada sana gelişimleri kaçının olgun olduğu kaçının işleme girdiği hakkında ertesi gün bilgi verilir..

Yumurta sayın ve kalitene göre kaçıncı gün transferi olacaksan sana haber verirler..
Ve transfer gününde yapman gereknler sana anlatılır..

Kendimce anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur..

ben bunları yaşamadığım için cevap veremedim arkadaşım.
tüp olmayan tüp bebek tedavisiydi benimki... yani herhalde öyledir...

böylece sevgili millstone , ben de öğrendim , normal bir tüp bebek tedavisinde neler yapılacağını, teşekkürler arkadaşım

depresif birtanem tüm yazılarını okuyup sende kendimi görüyorum..

Mini tüp bebek denilince o telefona çıkan sekreter yada hemşireler anlamayabilirler..Ama doktorla yüzyüze konuştuğunda ancak bunun olup olmayacağını bilebilirsin..

Birde hani fsh yüksekken tüp yapmıyorlar diye birkaç veryansınını okudum..Gülüm bak ben 2 kere fsh yüksek iken Onca tüp iğnesini vurundum ama yumurtalıklarda hiç bir hareketlilik olmadı..Aslında onların fsh yüksekken tüp yapamayız demeleri bu sebepten..

Kendini çözeceksin doktora gittikçe bunu söyleyebilirim sana..Ben aylar oldu fsh baktırmadım..

Artık sadece adetli iken doktora gidip eğer folikül var ise mini tüp dediğimiz olayı yaşıyorum..Hiç tranfer aşamasına gelemedim..Çünkü terslikler oluyor maalesef..

Mesela erken çatlama gibi..Yada yumurtanın alınıp döllenmemesi gibi..

Sen bunu denemeden bilemeyeceksin gülüm..

Mini tüpte kii fsh yüksek amh düşük hastalarda kendi doktorum dahil en son acıbadem maslak bülent tıraşta aynı şeyi uyguladı..Gittim adetli iken 2 antral folikül vardı..Doktor 3-4 gün sonra gel bakalım kendiliğinden büyüyecek olacakmı dedi..
Çünkü bizim gibi durumlarda boş folikül kalitesiz yumi çok olası bir durum..Gittim yuminin teki tabiiki doğal olarak çok güzel büyümüş..3 gün iğne kullandım..Çatlama önleyici cetrotide kullandım..fostimon 150 doz vurundum..İkinci gittiğimde rahim öyle mükemmel kalınlaşmıştı kii doktor inanamadı..12 mm civarı idi..Ama iğneleri vurundum gittim yumi 16-17 mm de çatlama önleyici iğneye rağmen çatlamıştı..Doktorun yorumu bazen biz ne yaparsak yapalım vücut karar verir oldu..
Kii bana zaten biliyorsun değilmi zor hastasın dedi en başında..Bende evet hocam biliyorum duruma oldukça hakimim dedim O da anladı zaten ileriki günlerde hakimiyetimi..Neyse bana eğer o 1 yumiyi toplayabilse idi kesinlikle HAVUZZZ yöntemi yapıcaz dedi..Hatta ben çok ısrarcı olamadım o 1 yumiyi ben istiyordum çünkü göbüşüme ama koskoca profun karizması altında ezilerek boynumu büküp tamam hocam demiştim..Hoş o da olmadı ama...
Sana çok şey anlatmak istiyorum ama ancak bu kadar yazabildim..Aklına takılan şeyler olursa özel mesaj kutumda emrine her zaman amade canım..
Çook öpüyorum seni ve inan anlıyorum..Bende mesela şu sıralar o anlattığın ruh hali içindeyim..Ama geçicek biliyorum..Evimin arka arsasında kuru betondan çiçeklere can veren Rabbimizz bizimde rahimlerimize verecekk biliyorumm...Yeterki biz hiç bir zaman vazgeçmeden istemeyi bilelim arkadaşım.

ne demek breezy cim her zaman emrinize amadeyimm..

ne demek breezy cim her zaman emrinize amadeyimm..

estağfurullah kuzum , emir ne demek...

az önce bir merkezle telefonda görüştüm , sekreter hanım da bana aynısını söyledi... mini tüp diye bir uygulamamız yok ama isterseniz doktor beyle görüştüreyim dedi.belki o bilirmiş ne demek istediğimi.
ben böyle bir işte çalışıp meslekleriyle ilgili konulardan habersiz olmalarını anlamıyorum. benim gittiğim merkezin sekreteri de öyleydi , böbrek üstü bezleri (BUN) değerini bana açlık kan şekeri diye anlatmaya çalışmıştı.

bu yüzden , sana ihtiyacımız var, senin gibi yaşadıklarını anlatacaklara.

yukarıdaki yazını okuyunca ağladım neden bilmiyorum ama ağladım işte okadar içten yaklaşmışsınki bana yalnız olmadığımı hissettirdin bana senin varlığını hissettim karşımdaymışsın gibi ahh millstonecim yoruldum her 15 günde bi dra gitmekten onlar ilaç verip beni eve gönderip ilacı kullan gel deyip başından savmalarından hoş ilaçların hiçbi fayda etmemesinden ve git gel git gel koskoca 2 yılı dr larda devirmekten evleneli bu arada 6 yıl oldu sölemişmiydim gitmediğim dr kalmadı farklı şehirdekilerde dahil kendimi çok çaresiz savunmasız görüyorum yavaş yavaş sabrımda kalmıo sanırım artık bugün bikaç merkezle daha konuştum telde fsh mı duyunca resmen yüzüme kapattılar bu böle olmamalı bişiler yapılmalı ama beynim öle uğulduyorki hiçbişi duymuyorum anlayamıyorum sabrımı elden bırakmamaya çalışıyorum rabbim hayırlı olanı versin bakalım bebek hayırlarım arasında varmı ....sana gelince şu cümle düştü dilime nasipten öteye gidilmiyormuş gerçekten... cnm benim iyi yürekli arkadaşım rabbim inş. sanada nasibine meleğinizi versin eksik parçanız gelsin ve sizi tamamlasın inş. dualarımda ilk sıralardasın tüm kalbimle

topiğime gelmeniz beni bugün en mutlu eden şey diyebilirim..... hosgeldiniz

şu an canım sıkkın, ama sakinleşince sizlere yazacağım, şimdilik şunu söyleyeyim bugün opum vardı, zaten bir tek yumurta vardı maalesef o da boş çıktı........... galiba yaş 43 olunca iyice tehlike çanları çalıyor, o yüzden lütfen hiçbiriniz vakit kaybetmeyin ve tedavilerinize devam edin , detayları ve düşüncelerimi anlatacağım ama AZ SONRA.....................

oyyy kıyamam ben sanaa..nikini ilk gördüğüm andan berii benimde içimde sana karşıı beslediğim güzel duygılar yeşerdi birtanem..

Ve yazdıklarını günlerdir okuyorumm neresinden başlasam anlatsam dedim hepp..Bana özelden e*mail adresini atarsan sana internetten topladığım başarı hikayeleri adlı klasörümü yollarım..Fsh yüksek insanlar neler yapmışlar nasıll bebeklerini kucaklarına alıp başarıya ulaşmışlarr bir fikir sahibi olursun..

Benn kendi adıma ve tüm çabalayanlar adına inanıyorumm Rabbimm görüyor çırpınışlarımızı ve muradımızı verecek..Çünkü ben bıkmadan usanmadan ağlayarak dualar ederek ettirerekk sadece hayırlı sağlıklı bir evlat diliyorum..Suç değil günah değil..Verecek Rabbim elbet diye düşünmek istiyorum hep.
Seninde karşına sabırla seni kontrol edecek moral vererek başarıya ulaşacağına önce kendi inanacak bir doktor çıkarsın Rabbim..Bilirim çok zorrr..Her merkezi aradığında fshı duydukları tavrı ben yüzyüze birebir bazende eşimin yanında yaşadım ne yazıkki..

Yumurtalarımız olduğu sürece 1 tane bile olsa biz azmedip o 1 yuminin peşinden koştuğumuz müddetçe umut her zaman var tatlım sakın bu sözümü unutma..
Senii çook öpüyorumm

Alısalıscim ne desem boş şu anda..Benim 1 yumim olduğunda opuda gözümü açar açmaz ilk sorduğum şeyy dolumu? dolumu? olmuştu..Ama nasib değildi o zaman doluydu görünürde güzeldi de ama döllenme olmadı..

Rabbim sabrını arttrarakk sana güç kuvvet, meleğinin ardından yollarını açsın arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…