Minik kızımızın saçları yok :((

unbiased

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2012
38
0
16
İstanbul
Merhaba kk üyeleri...

Buraya yazmak çare mi bilmiyorum ama bir umut sizlere danışayım dedim.. Belki daha önce böyle bir durumla karşılaşan olmuştur, belki çaresini bilen vardır.. sizden başka danışacak kimse yok zaten..

Küçük kız yeğenimizin saçları doğuştan yok.. henüz 4 yaşında.. sorunun kaynağı ne bilmiyoruz, çünkü yapılan tahlillerde her şey normal çıkıyor.. sağlığında bir sıkıntı yok çok şükür.. ama saçları yok işte.. :/ bu da bir kız çocuğu için çok çok büyük bir sorun bence.. saçlarımın olmadığını düşünemiyorum bile ( gidilen doktorlar da daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söylemişler.. açıkçası öyle her hastaneyi denediler de diyemem, daha çok küçük olduğu için hırpalamak istemiyorlar çocuğu hastanelerde..ama birkaç farklı yere gidildi.. üniversite hastanesi, özel hastane...çok iyi denilen profesörlere danışıldı. ama çare bulunamadı daha
internetten araştırdım biraz, sadece bir haber buldum, durum aynı gibi... ama 2008 yılının haberi.. sonradan bir gelişme olmuş mu olmamış mı bilmiyorum.. hatta bunu öğrenebilmek için o haber sitesine mail attım ama hiçbir cevap gelmedi. :/

Çevrenizde varsa böyle bir sıkıntısı olan, çaresini bulan , ya da tedavisi devam eden, paylaşırsanız çok ama çok sevinirim... belki bize de bir umut olur...

Son düzenleme:
İlk defa duydum ben de...

Doktorlar sebebini bulamadı diyorsunuz,
Peki hiç ihtimalleri de mi söylemediler?

haftada 1 badem yağı,zeytinyağı ve sarımsak karıştırıp saç diplerine masajla sürün belki bir faydası olur..çok geçmiş olsun,inşallah saçları çıkar yeğeninizin...

İlk defa duydum ben de...

Doktorlar sebebini bulamadı diyorsunuz,
Peki hiç ihtimalleri de mi söylemediler?

yani işte bazı hormonların eksikliği - fazlalığı vs gibi ihtimaller var ama, tüm tahliller normal çıkıyor.. bu arada ikizi var erkek, o gayet normal, onda hiçbir sorun yok.. hatta gayet gür saçları..

haftada 1 badem yağı,zeytinyağı ve sarımsak karıştırıp saç diplerine masajla sürün belki bir faydası olur..çok geçmiş olsun,inşallah saçları çıkar yeğeninizin...

onu ben de düşündüm ama hiç saç yok ki.. 1-2 ince tüy sadece.. bir işe yarar mı ki?? yine de teşekkürler.. denemekte fayda var.. amin inşallah çıkar..

bazi cocuklarda gec cikiyor 2-3 yasinda .genetikle alakali biraz daha beklemenizi tavsiye ederim. Cocugu bir süre takip edin , 7-8 yasinda cikmazsa Hormon testleri yaptirirsiniz.

bunlarla birlikte olan saçlarını da kazısanız devamlı belki işe yarar. çok üzüldüm yaa, yavrum anlamıyodur da neden olduğunu, benim niye saçım yok diye üzülüyodur.

bunlarla birlikte olan saçlarını da kazısanız devamlı belki işe yarar. çok üzüldüm yaa, yavrum anlamıyodur da neden olduğunu, benim niye saçım yok diye üzülüyodur.

kazınacak kadar saç yok ki.. bakınca görünmeyecek gibi bir iki tel.. ( şimdi yine küçük de, ben en çok okula başlayınca ne olacak diye üzülüyorum.. Allaha şükür sağlığı sıhhati yerinde ama iyice aklı ermeye başladıkça, okul ortamına girince hele de çok zor olacak onun için.. erkek olsa o kadar değil ama, kız çocuğu yani..

ah canım yaa cok uzuldum ınsallah cıkar sacları tez zamanda. soruyor mu benım saclarım nıye yok dıye

ah canım yaa cok uzuldum ınsallah cıkar sacları tez zamanda. soruyor mu benım saclarım nıye yok dıye

inşallah canım ya.. ben yanında değilim.. şimdilik sormuyor sanırım ama, çevresindekilerin saçlarını çekiyormuş her fırsatta mesela... tepkisini böyle gösteriyor sanırım..

ailede hiç yok işte..ilk kez bu.. ama inşallah dediğiniz gibidir de çıkar en kısa zamanda...
bebek sarisin ya da kumral mi ? genel de türk bebekler sakalli sacli doguyor hatta sirtlarinda bile tüyleri var. Yabanci bebeklerde ise sac bile olmuyor...

lütfen ona bunu belli etmeyin simdiki bebekler cok zeki olani biteni anliyorlar bosu bosuna takinti yapar ileride ...Birde sac derisinde bir sorun olabilir... Bir dermatologa götürün ama simdi bekleyin ....

Son düzenleme:
inşallah canım ya.. ben yanında değilim.. şimdilik sormuyor sanırım ama, çevresindekilerin saçlarını çekiyormuş her fırsatta mesela... tepkisini böyle gösteriyor sanırım..

cok uzuldum gercekten. bır kız ıcın ne kotu bır durumdur bu.Allah yardımcısı olsun ınsallah

benim şu an 13 yaşında oaln bir oglum var dogdugu zaman kıvırcık saçları vardı 1 yaşınana gelince ilk traşını olmaya götürdük geldi saçının hemen şakak bölgesinin üstünde saç yok heralde rahat durmadı kuaför kaçırdı dedik ama gün geçtikçe o bölgede saç çıkmadı çok cansız çok açık sarı renkta tüyler vardı saçkıran dediler sarımsak sürdük biraz o bölgeyi tahriş edi neler yaptık doktorlar bile ilk başta saçkıran dedi verdikleri kremler hiç fayda etmedi bana sadec sordukları o bölge doguştanmı degilmi diye soruyorlardı ama inanın bilmiyorum en son doktor büyük ihtimal doguştan ordaki saç hücreleri canlı degil dedi iki alternatifiniz var dedi obölgeye saç ektirmek yada estetik ile bölge çok büyük degil ordaki deriyi birleştirip saçı uzatıp kapatırsınız dedi oglumun çok büyük degil ama genede her gören mutlaka soruyor saçkıranmı diye ama sizin biraz daha farklı şu mübarek günlerde umarım halledilir

bugday tenli.. açık değil öyle teni.. dediğim gibi ikizi var erkek, gayet koyu renk ve gür saçları var.. ailesi de bekleme taraftarı büyüyene kadar ama, ben de düşünüyorum biz ne kadar belli etmesek de okula başladığında ister istemez arkadaşlarının yanında kendini kötü hissedecek.. çevresindekiler çocuk olacak sonuçta, soracaklar, belki dalga geçecekler.. ve biz bunlara engel olamayacağız.. asıl o zaman çok üzülecek ((

evet neyse ki, çok şükür az bir bölgedeymiş sizinki..inşallah onun da çaresi olur, eminim o kadarcık bile sizi üzmüştür, üzüyordur.. sarmısak filan hiç denemeyelim mi o zaman biz de? boş yere tahriş etmeyelim bir de çocuğun derisini..
İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder de en kısa zamanda bir çaresi bulunur... Siz de dualarınızda hatırlayın inşallah..

kaşı kirpiği var mı, vücudunun başka yerlerinde tüy var mı
buna benzer bir vaka gördüm ama onun ne kaşı ne kiirpiği yoktu yani vücudunda tüy namına hiçbirşey yoktu
saç ektirmek gibi bir çare var. Allah çaresiz dert vermesin.

amin, inşallah.. dualarınızı esirgemeyin sizler de..

canım, benim en yakın arkadaşımın 4,5 yaşında kızı var. aynı problem onlarda da var.
kızın ince ince kısa telleri vardı. çoçuğumun saçına toka bile bağlayamıyorum üzülürdü hep.
kızı bugün yine gördüm biraz gürleşmiş ve uzamış saçları ince lastikli tokalarla yapmış annesi saçlarını :))
benimde aynı yaşta oğlum var. ben1-2 ayda bir çocuğu traş ederken o 4 buçuk sene edemedi ya..
ama bugün kahkül bile yaptrımış kuaförde kıza.
zamanla uzar inşallah yeğeninin saçları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…