yanlışlıkla yazdığım cevabı sildim..merak eden arkadaşları bilgilendireyim.. hala bir gelişme yok çocukta, 5 yaşında ve aynı hâla durumu..
ailesi psikolojisi bozulmasın diye şimdilik doktora da götürmüyor, kazıtmayı, bitkisel şeyler denemeyi de reddediyorlar.. gerçi kazıtacak kadar da yokmuş saç, sadece bir iki tel varmış.. ama bence böyle daha çok bozulacak psikolojisi.. yapılacak bir şey var mı yok mu bilmiyorum ben de ama bence her yolu sonuna kadar denemeye değer minicik bir umut olsa bile...
evet bazi bebekler kel doguyo ama sonradan uzuyo amabenim küçük yeğenim doğduğunda bildiğin kel doğmuştu zaten sapsarıydı bide birkaç sarı tüy vardı kafasnda hem kız olmasına rağmen bi de kel olması hepimizi üzüyodu haliyle en başta ailesini... herhalde saç çıkmıcak bundan diyoduk.. ama şimdi büyüdü upuzun sapsarı sırma gibi saçları oldu muhakkak çıkar dert etmeyin merak ettim çok sarışınmı kızınız? genelde çok sarı doğanların daha geç saç çıkma olasılığı var diye biliyorum.
bazı insanların bağışıklık sistemi kıl köklerine savaş açıyor ve kaşı kirpiği saçı olmuyor. bağışıklık baskılayıcı kortizon gibi ilaçlarla çıkabiliyor saçları. hashimato troiditi gluten,süt alerjisi ya da başka alerjenlerin de rolü olabileceği yazıyor yabancı kaynaklarda. başka sorunları var mı acaba mesela bağırsak sorunları anne sütü aldı mı vs vs. bence bayağı kapsamlı araştırmakta fayda var. geçmiş olsun.
Merhaba kk üyeleri...
Buraya yazmak çare mi bilmiyorum ama bir umut sizlere danışayım dedim.. Belki daha önce böyle bir durumla karşılaşan olmuştur, belki çaresini bilen vardır.. sizden başka danışacak kimse yok zaten..
Küçük kız yeğenimizin saçları doğuştan yok.. henüz 4 yaşında.. sorunun kaynağı ne bilmiyoruz, çünkü yapılan tahlillerde her şey normal çıkıyor.. sağlığında bir sıkıntı yok çok şükür.. ama saçları yok işte.. :/ bu da bir kız çocuğu için çok çok büyük bir sorun bence.. saçlarımın olmadığını düşünemiyorum bile( gidilen doktorlar da daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söylemişler.. açıkçası öyle her hastaneyi denediler de diyemem, daha çok küçük olduğu için hırpalamak istemiyorlar çocuğu hastanelerde..ama birkaç farklı yere gidildi.. üniversite hastanesi, özel hastane...çok iyi denilen profesörlere danışıldı. ama çare bulunamadı daha
internetten araştırdım biraz, sadece bir haber buldum, durum aynı gibi... ama 2008 yılının haberi.. sonradan bir gelişme olmuş mu olmamış mı bilmiyorum.. hatta bunu öğrenebilmek için o haber sitesine mail attım ama hiçbir cevap gelmedi. :/
Çevrenizde varsa böyle bir sıkıntısı olan, çaresini bulan , ya da tedavisi devam eden, paylaşırsanız çok ama çok sevinirim... belki bize de bir umut olur...
canım cok gecmiş olsun benimde arkadaşımın yegeni öyle 4 yasında oda doktorlar ona kafasında canlı hücre olmadıgı için cıkmadıgını söylemişler acaba böyle bi durummu var canlı hücre bulsalar ameliyat etceklermiş ama malesef yokMerhaba kk üyeleri...
Buraya yazmak çare mi bilmiyorum ama bir umut sizlere danışayım dedim.. Belki daha önce böyle bir durumla karşılaşan olmuştur, belki çaresini bilen vardır.. sizden başka danışacak kimse yok zaten..
Küçük kız yeğenimizin saçları doğuştan yok.. henüz 4 yaşında.. sorunun kaynağı ne bilmiyoruz, çünkü yapılan tahlillerde her şey normal çıkıyor.. sağlığında bir sıkıntı yok çok şükür.. ama saçları yok işte.. :/ bu da bir kız çocuğu için çok çok büyük bir sorun bence.. saçlarımın olmadığını düşünemiyorum bile( gidilen doktorlar da daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söylemişler.. açıkçası öyle her hastaneyi denediler de diyemem, daha çok küçük olduğu için hırpalamak istemiyorlar çocuğu hastanelerde..ama birkaç farklı yere gidildi.. üniversite hastanesi, özel hastane...çok iyi denilen profesörlere danışıldı. ama çare bulunamadı daha
internetten araştırdım biraz, sadece bir haber buldum, durum aynı gibi... ama 2008 yılının haberi.. sonradan bir gelişme olmuş mu olmamış mı bilmiyorum.. hatta bunu öğrenebilmek için o haber sitesine mail attım ama hiçbir cevap gelmedi. :/
Çevrenizde varsa böyle bir sıkıntısı olan, çaresini bulan , ya da tedavisi devam eden, paylaşırsanız çok ama çok sevinirim... belki bize de bir umut olur...
çok üzüldüm gerçekten.
aynı sıkıntıyı benim eltim oğlunda yaşadı. gitmediği prof., yapmadığı saç bakım kürleri kalmadı. bir sürü ilaç, krem, kan tahlilleri... çocuk çok sağlıklıydı.
ama bu öyle kötü birşey ki maalesef hiç birşeyin faydasını görmedi. aksine kirpik ve kaşları da döküldü çocugunun.
üzüntüsü bambaşka bir şey zaten. Allah düşmanımın başına vermesin.
derken bir aktarcı buldular. aynı bu şekilde yıllardır şikayetçi olan bir kişi önermişti. ve saçları yerine gelmiş.
bu kişi balıkesir edremit te Aktar Memik Dede. inanın telini bulduğum gibi size özel msj ile bildiricem. yaptığı bitkisel karışım ile şuan cocugun saçları %50 oranda çıkmaya başladı ve inanamadık. çok faydasını görmeye başladılar. durmadan o yaptığı bitkisel karışımı uyguluyorlar. kontrol için gittiği prof. bile; her ne yapıyorsanız devam edin demiş. o bile inanamamış.
memik dedeyi internetten bile bulabileceğinizi umuyorum. inşaallah bir faydası olur size de..
çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?